Un Ultimatum si un Avertisment

 
In viata crestina, Domnul Hristos si Evanghelia nu sunt o parte din viata vesnica, ci este viata vesnica. Hristos este totul. Cand Evanghelia si invatatura ei este proclamata asa cum este si cum trebuie si totusi oamenii o resping, ceea ce trebuie sa stiti este ca ei nu resping o religie sau niste principii, ci resping o Persoana.
Daca esti aici astazi si respingi ceea ce este adevarat cu privire la Evanghelie si la cine este Dumnezeu, poate citesti acest articol ca sa vezi ce-am mai scris, poate ca altii ti l-au recomandat, dar inima ta nu este aici si poate nu-L vrei pe Hristos asa cum este El revelat in Biblie, sa stii aceasta: nu respingi o religie sau un set de principii, a face aceasta era foarte periculos, pentru ca cei ce respingeau Legea lui Dumnezeu data prin Moise erau omorati.
Dar vreau sa stii ceea ce faci de fapt daca respingi Evanghelia, esti indiferent fata de Persoana pe care Dumnezeu o iubeste mai mult decat pe toata Creatia la un loc si anume pe Fiul Sau. Cand respingi crestinismul si Evanghelia sa stii ca respingi pe Cel pentru care toata lumea a fost creata. Cand zic crestinism ma refer doar la ceea ce este scris in Biblie si invatatura ei, nu la religii, culte sau denominatiuni. Sa stii de asemenea ca daca iL respingi pe Hristos asa cum este revelat in Biblie, Dumnezeu te va pedepsi sever pentru aroganta ta fata de Fiul Sau. In umanismul tau, in tineretea ta, poate in trairea ta, ti-ai impietrit inima fata de mesajul Evangheliei si nimic din ceea ce spun nu te face sa tremuri. Inima ta mandra demonstreaza numai rebeliunea ta. Dar sa stii ca Creatia marturiseste impotriva ta si chiar si tu insuti stii in sinea ta ca acest Dumnezeu pe care-L respingi este Cel in fata caruia vei sta. Vreau sa stiti ca mereu sunt doua grupuri de oameni in lume, chiar si cei care citesc acest articol: sunt unii care iL iubesc pe Hristos si care vor sa creasca in sfintenie si maturitate pentru ca sa-I fie placuti lui Dumnezeu asa cum este revelat in Biblie, si sunt altii care nu le pasa de sfintenie si motivul este pentru ca nu le pasa de Hristos, nu le pasa ca El a suferit pentru ei si astfel acest lucru in care se afla acesti oameni este cel mai periculos.
Adevaratul Crestin nu inseamna pasivitate, ci intotdeauna promoveaza o ravna in adevarul Biblic. Chiar si ceea ce scriu aici ar trebui sa-ti provoace o ravna pentru Dumnezeu si o realitate ca tu sa recunosti pe Domnul Isus, sa te prosterni la pamant si sa accepti pe acest Dumnezeu prin credinta in Fiul Sau Hristos ca nu cumva El Marele Cel ce Este sa-si manifeste Mania si Dreptatea asupra ta. Mereu am zis si repet: cea mai mare manifestare de Dragoste a lui Dumnezeu pentru om este ca El L-a omorat pe Hristos Domnul pentru pacatele noastre. Accepta-L si nu mai trai oricum, ca El nu se lasa batjocorit si nu iarta oricum.

Am observat ca ceea ce spune Domnul Isus in Matei 22:29 este valabil chiar si pentru multi dintre cei care se numesc evanghelici, citez: “Drept raspuns, Isus le-a zis: “Va rataciti! Pentru ca nu cunoasteti nici Scripturile, nici puterea lui Dumnezeu.”
Deci cu toate ca multi se numesc crestini si nascuti din nou, conform Bibliei acestia se impart in doua categorii, unii sunt maturi si vor sa creasca mereu in umblarea cu Domnul Isus si in invatatura Lui, iar altii sunt imaturi care nicidecum nu vor aprofundarea in Cuvantul Domnului printr-o traire matura. Conform textelor din 1 Corinteni 3:1-3 si Evrei 5:12-14, ni se spune ca sunt multi imaturi spiritual, priviti textele: “1 Corinteni 3:1 “Cat despre mine, fratilor, nu v-am putut vorbi ca unor oameni duhovnicesti, ci a trebuit sa va vorbesc ca unor oameni lumesti, ca unor prunci in Hristos.
2. V-am hranit cu lapte, nu cu bucate tari, caci nu le puteati suferi; si nici acum chiar nu le puteti suferi,
3. pentru ca tot lumesti sunteti. In adevar, cand intre voi sunt zavistii, certuri si dezbinari, nu sunteti voi lumesti si nu traiti voi in felul celorlalti oameni?”
11. Caci nimeni nu poate pune o alta temelie decat cea care a fost pusa si care este Isus Hristos.
12. Iar daca cladeste cineva pe aceasta temelie aur, argint, pietre scumpe, lemn, fan, trestie,
13. lucrarea fiecaruia va fi data pe fata: ziua Domnului o va face cunoscut, caci se va descoperi in foc. Si focul va dovedi cum este lucrarea fiecaruia.
14. Daca lucrarea zidita de cineva pe temelia aceea ramane in picioare, el va primi o rasplata.
15. Daca lucrarea lui va fi arsa, isi va pierde rasplata. Cat despre el, va fi mantuit, dar ca prin foc.

Te intreb, tu ce cladesti? Iti vei pierde cumva rasplata? Traiesti in sfintenie? Esti matur?

Evrei 5:12 “In adevar, voi, care de mult trebuia sa fiti invatatori, aveti iarasi trebuinta de cineva sa va invete cele dintai adevaruri ale cuvintelor lui Dumnezeu si ati ajuns sa aveti nevoie de lapte, nu de hrana tare.
13. Si oricine nu se hraneste decat cu lapte nu este obisnuit cu cuvantul despre neprihanire, caci este un prunc.
14. Dar hrana tare este pentru oamenii mari, pentru aceia a caror judecata s-a deprins, prin intrebuintare, sa deosebeasca binele si raul.”

Ei bine avand in vedere aceste lucruri, ca unii sunt maturi si altii imaturi, vreau sa te intrebi tu din ce categorie faci parte?

Ceea ce spun aici in acest articol cuprinde esenta Evangheliei pe care daca cineva nu o crede nu poate fi mantuit.

In Ioan 17:3 spune clar ca “Si viata vesnica este aceasta: sa Te cunoasca pe Tine, singurul Dumnezeu adevarat, si pe Isus Hristos pe care L-ai trimis Tu.”
Daca este asa si daca viata vesnica inseamna de fapt cunoasterea personala de Dumnezeu, inseamna ca trebuie sa iL cunoastem pe Dumnezeu si pe Domnul Isus Hristos. Cine nu iL cunoaste pe El nu are viata vesnica, nu este iertat si nu ajunge in Rai. 1 Ioan 4:6 “Noi insa suntem din Dumnezeu; cine cunoaste pe Dumnezeu ne asculta; cine nu este din Dumnezeu nu ne asculta. Prin aceasta cunoastem Duhul adevarului si duhul ratacirii.”
Intrebarea este: cine este El ca noi sa putem sa-L cunoastem sa credem in El si sa-L ascultam si astfel sa primim ceea ce spune Ioan 17:3 si anume, viata vesnica? Multi se inchina lui Dumnezeu, dar cei mai multi nu iL cunosc. Si cand zic asta ma refer la toti care nu au Duhul Sfant in ei, pentru ca numai cei cu Duhul Sfant iL pot cunoaste pe Dumnezeu cu adevarat, se pot inchina Lui si pot trai pentru El. Nu o religie si nu un cult te poate duce la cunoasterea de Dumnezeu si cine este El, ci numai Duhul Sfant potrivit Scripturii care este infailibila si este Cuvantul Divin 100% direct de la Dumnezeu. Conform Bibliei, un om care este iertat de Dumnezeu, automat primeste Duhul Sfant, iar Duhul Sfant este primit numai prin credinta in Hristos care iL schimba pe om din pacatos in voia lui Dumnezeu traind in sfintenie potrivit cu unica invatatura din Biblie. Majoritatea zic ca ei cunosc Evanghelia si cine este Dumnezeu, dar atunci cand le arati verset cu verset cine este Dumnezeu sau ce cuprinde Adevarata Evanghelie, ei refuza si neaga sa creada ceea ce vede scris, repet, cu toate ca le arati verset cu verset. Unul dintre motivele pentru care refuza sa creada este ca o viata intreaga ei au crezut o evanghelie diluata pe care si-au format-o multi in mintea lor sau le-a fost prezentata de cei care ori nu au stiut sa prezinte Evanghelia, ori au vrut mereu sa nu deranjeze pe nimeni predicand doar ca Dumnezeu este dragoste. Va spun asta din experienta mea, am fost in multe adunari si in multe locuri, si atunci cand am inceput sa prezint cine este Dumnezeu cu atributele Lui si care este adevarata Evanghelie ca omul sa o poata crede ca sa fie mantuit, cei mai multi, repet, cei mai multi au refuzat sa creada iar altii au ramas socati si surprinsi, iar altii chiar au fost eliberati pentru ca au inteles Evanghelia si au crezut-o. Desi cu toate ca le aratam verset cu verset ca ceea ce spun este scris, multi au refuzat sa creada Cine este Acest Dumnezeu si ce cuprinde Adevarata Evanghelie, chiar si dintre cei care se numesc evanghelici. Ma intreb cum vei reactiona tu care citesti acest articol, vei crede ceea ce este clar scris in Biblie sau vei ramane la statura de dat cu parerea ca multi altii? Intrebarea este, tu care citesti iL ai ca Dumnezeu pe Dumnezeul din Biblie asa cum este revelat in ea sau un dumnezeu prezentat de religia ta si cultul tau?
Ca omul sa fie iertat, mai intai trebuie sa ii prezinti Evanghelia asa cum este ea de la Dumnezeu si asta m-a preocupat mereu pentru ca doar pe baza Evangheliei omul este mantuit (Romani 1:16-17). Va dati seama, cu toate ca arat verset cu verset Evanghelia si cine este Dumnezeu si ei vad cu ochii lor ce este scris, cu toate acestea ei refuza sa accepte ce vad clar scris si incearca prin explicatiile lor ca sa devieze si sa contrazica ceea ce este scris, numai si numai ca sa nu creada. Te intreb din nou pe tine care citesti, ce vei face? Unul din motivele pentru care ei nu cred, este ca o viata au fost invatati de cultul lor tot felul de invataturi si practici care nu sunt Biblice. Ochelarii cultului lor i-au orbit si refuza sa creada cine este Dumnezeu sau care este adevarata Evanghelie si despre asta vreau sa vorbesc acum. Revin la ceea ce Domnul Isus a zis in Marcu 1:15 “El zicea: “S-a implinit vremea, si Imparatia lui Dumnezeu este aproape. Pocaiti-va si credeti in Evanghelie.”

Ei bine sa nu uitam ca atata timp cand scriu in acest articol verset cu verset la ceea ce sustin, vreau sa va zic ca Scriptura nu poate fi desfiintata si Evanghelia nu este de obarsie omeneasca, ori crezi ceea ce este clar scris, ori te conduce parerea ta si cultul tau cu invataturile lor reci, iar tu vei ramane in aceeasi stare de lene, rutina si putreziciune in care te afli. Pocaieste-te omule, crede ceea ce este scris doar in Biblie, lasa cultul tau cu invataturile lui nebiblice, accepta Adevarata Evanghelie si cine este Dumnezeu si astfel vei fi plin de ranva si cu inima curata datorita Sangelui Marelui Miel Isus Hristos Domnul. Priviti un text in care spune clar Domnul Isus ca Scripturile nu pot fi desfiintate, crezi tu ca daca nu le crezi vei fi bine? Ioan 10:35 “Daca Legea a numit “dumnezei” pe aceia carora le-a vorbit cuvantul lui Dumnezeu – si Scriptura nu poate fi desfiintata”.

Iar Apostolul Pavel scrie in Galateni 1:11 urmatorul lucru infailibil legat de Evanghelie: “Fratilor, va marturisesc ca Evanghelia propovaduita de mine nu este de obarsie omeneasca;
12. pentru ca n-am primit-o, nici n-am invatat-o de la vreun om, ci prin descoperirea lui Isus Hristos.”

Va spun legat de aceste texte ca oricine nu vrea sa creada aceasta descoperire a Apostolilor cu privire la Evanghelia Infailibila, va spun ca veti ramane niste purtati de vant incolo si incoace de orice vant de invatatura. Ba mergeti la aia, ba credeti aia, ba va mai dati cu parerea si niciodata astfel nu veti fi statornici si maturi in credinta. Credeti EVANGHELIA si traiti in lumina ei ca sa fiti iertati. Credeti ceea ce cuprinde ea si veti intelege cine este Dumnezeu. Nu conteaza daca ai crescut cu nu stiu ce invataturi si nu conteaza daca tatal tau este pastor sau prezbiter, ci ceea ce conteaza este sa fii in Hristos cum cere El, sa-L urmezi pe Hristos dupa unica invatatura a Lui chiar daca cei mai apropiati tie practica lucruri nebiblice. Pune-i pe toti la incercare, chiar si pe tatal tau daca este predicator sau pastor si vezi daca ceea ce predica este potrivit cu Invatatura lui Hristos Domnul. De fapt chiar Dumnezeu iti zice in 1 Ioan 4:1 sa “cercetezi duhurile sa vezi daca vin de la Dumnezeu”.

Cine este Dumnezeu?
Desi nu mi-ar incapea in acest articol sa scriu cine este Dumnezeu in adevaratul sens al cuvantului, totusi vreau sa va arat cateva din atributele pe care le sustine Biblia cu privire la cine este El, iar pentru o detaliere mai mare, va rog sa cititi Biblia si sa-L acceptati pe Dumnezeu ca Domn si Mantuitor bineinteles prin Hristos Domnul ca altfel fara Hristos nu putem sa ne apropiem de Dumnezeu. Voi sustine in acest articol lucrurile pe care nu le auziti prea des in locurile unde mergeti.
Sunt multi care nu stiu cine este Dumnezeu conform Scripturilor. Vreau sa spun apasat acest lucru ca cu toate ca IL avem pe Dumnezeu prezentat in Biblie, omul are nevoie de o revelatie directa de la Dumnezeu ca sa stie cine este El cu adevarat. Va spun acest lucru amintindu-va ca in Matei 16:17 scrie asa: “Isus a luat din nou cuvantul si i-a zis: “Ferice de tine, Simone, fiul lui Iona; fiindca nu carnea si sangele ti-a descoperit lucrul acesta, ci Tatal Meu care este in ceruri.”

Deci Petru care stia cine este Hristos, a avut nevoie de o revelatie directa de la Tatal. Tot asa orice om care este mantuit, are o revelatie directa de la TATAL conform si potrivit Bibliei bineinteles, o revelatie care IL arata pe Hristos ca Dumnezeul Cel Atotputernic intrupat in om, o revelatie care arata cine este TATAL si cine este Duhul Sfant si ce cuprinde adevarata Evanghelie cu invataturile ei. Deci cu toate ca multi au citit din Biblie, sa nu uitam ca lucrurile trebuie judecate duhovniceste, altfel nu intelegi nimic si ca sa poti judeca duhovniceste ai nevoie de Duhul Sfant. Priviti 1 Corinteni 2:14 “Dar omul firesc nu primeste lucrurile Duhului lui Dumnezeu, caci pentru el sunt o nebunie; si nici nu le poate intelege, pentru ca trebuie judecate duhovniceste.”

Priviti un text din Fapte 8:30 citez “Filip a alergat si a auzit pe etiopian citind pe prorocul Isaia. El i-a zis: “Intelegi tu ce citesti?”
31. Famenul a raspuns: “Cum as putea sa inteleg, daca nu ma va calauzi cineva?” Si a rugat pe Filip sa se suie in car si sa sada impreuna cu el.”

Ca famenul sa poata intelege Evanghelia, a avut nevoie de Filip ca sa-i explice Evanghelia asa cum este, iar Filip avea Duhul Sfant in el, pentru ca exact Duhul Sfant i-a spus sa ajunga carul etiopianului si vedem asta in tot pasajul din Fapte 8:27-40.
Evanghelia trebuie crezuta si inteleasa cu toata fiinta ta, iar ca sa poti intelege si sa poti crede in detaliu ce cuprinde Evanghelia cu toate atributele lui Dumnezeu ai nevoie de lepadare de tine si sa crezi exact tot ceea ce sustine Biblia nu cultul tau sau religia ta care posibil sa iti spele creierul cu practicile lor nebiblice. Asta de fapt i-a explicat Filip etiopianului, i-a explicat din Scripturi Scripturile si tot asta le-a explicat Domnul Isus Apostolilor, le-a explicat Evanghelia Adevarata, priviti Luca 24:25 “Atunci Isus le-a zis: “O, nepriceputilor si zabavnici cu inima, cand este vorba sa credeti tot ce au spus prorocii!
26. Nu trebuia sa sufere Hristosul aceste lucruri si sa intre in slava Sa?”
27. Si a inceput de la Moise si de la toti prorocii si le-a talcuit, in toate Scripturile, ce era cu privire la El.”
44. Apoi le-a zis: “Iata ce va spuneam cand inca eram cu voi, ca trebuie sa se implineasca tot ce este scris despre Mine in Legea lui Moise, in Proroci si in Psalmi.”
45. Atunci le-a deschis mintea, ca sa inteleaga Scripturile.”

Biblia este data de la Dumnezeu asa ca pana nu vei crede ceea ce sustine doar Biblia si nu cultul tau sau parerea ta nu vei putea fi eliberat din pacatele tale si nici nu poti ca sa-i slujesti lui Dumnezeu cum cere El, in duh si adevar (Ioan 4:23-24). Cand vei intelege cu adevarat Evanghelia si cine este Dumnezeu, asta te va duce la o reverenta si supunere totala fata de Dumnezeu si vei stii atunci ca ceea ce practica multi e nebiblic pentru ca tu te vei baza 100% doar pe ceea ce este scris in Biblie, iar altii sunt condusi si dupa invataturile culturilor lor nebiblice. Nu ai inteles EVANGHELIA si ce cuprinde ea cu invataturile ei, nici nu o poti crede ca sa fii mantuit. In Luca 24:45 spune ca Domnul ISUS le-a deschis mintea ca sa inteleaga Scripturile, haideti si noi pe genunchi ca sa ii cerem Domnului ISUS ca sa ne deschida mintea ca sa intelegem ceea ce este scris in Biblie si sa si credem ca viata noastra sa fie cu adevarat schimbata, implinind Cuvantul Lui cu ravna si pasiune.
Am spun acest lucru ca desi ca in toate articolele mele vorbesc verset cu verset, si in acest articol voi spune cine este Dumnezeu verset cu verset, intrebarea este daca veti crede Biblia?

Ca sa stii cine este cu adevarat Dumnezeu, Domnul Isus Hristos si Duhul Sfant trebuie sa fi avut o revelatie de la EL, dar nu orice revelatie, ci o revelatie ca sa intelegi Scripturile care iL reveleaza pe El. Deci nu iL poti cunoaste pe Dumnezeu dupa parerea ta sau dupa experientele tale, sau dupa cultul tau, ci DOAR dupa ceea ce este scris in Biblie. Daca cineva a avut o revelatie, un vis sau o vedenie care nu este potrivita cu acuratetea Bibliei, acea revelatie nu este de la Dumnezeu. Asa ca testeaza-ti experientele si cultul tau dupa ceea ce este scris in Biblie. Repet, oricine spune ca a avut o revelatie de la Dumnezeu care nu este potrivita cu acuratetea Bibliei, aceasta revelatie nu este de la Dumnezeu, pentru ca Domnul Isus le-a deschis mintea Apostolilor ca sa inteleaga Scripturile Lui si conform Scripturilor Lui nu dupa alte scrieri.
Ca sa stii cine este El trebuie mai intai sa te duci in Vechiul Legamant.
Ei bine conform textului din Evrei 13:8 “Isus Hristos este acelasi ieri, azi si in veci!”. Deci cine a fost EL ACUM MII DE ANI, este si azi la fel fara ezitare, si cine este El azi va fi si in vecii vecilor fara ezitare. Credeti acest Adevar? Ei bine daca credeti, va rog sa continuati sa cititi atenti si veti sti de ce am numit acest articol un “Ultimatum si un Avertisment”.

Imaginea pe care v-ati format-o sau v-au prezentat-o unii lideri precum Dumnezeu este doar Dragoste, este o manipulare sau o inselare pe care unii o folosesc fie ca sa nu deranjeze lumea, fie ca nici ei nu stiu cine este Dumnezeu si Evanghelia Sa ca s-o poata prezenta.

In majoritatea adunarilor nu sunt prezentate atributele lui Dumnezeu, decat doar acesta: Dumnezeu este Dragoste, si nici macar acest atribut de multe ori nu este prezentat bine. In Romani 5:8 spune ca “Dumnezeu isi arata dragostea fata de noi prin faptul ca pe cand eram noi inca pacatosi Hristos a murit pentru pacatele noastre”, dar intrebarea este cine l-a omorat pe Hristos in adevaratul sens al cuvantului si cine a randuit ca Hristos sa moara? Spun acest lucru ca daca nu credeti ca Dumnezeu l-a omorat pe Hristos atunci nu puteti fi mantuiti si vom vorbi in curand si despre asta.

De ce am numit acest articol “ un Ultimatum si un Avertisment” pentru ca Hristos Domnul a zis, pocaiti-va sau pieriti (Luca 13:3,5). Pentru cei care cititi va spun, ori sunteti gata sa credeti si sa acceptati cuvintele din Biblie asa cum sunt, ori va tot dati scuze ca lucrurile nu sunt chiar atat de radicale. Va spun ca sunt extrem de radicale si cu acest Dumnezeu Creator nimeni nu se joaca pentru ca El nu se lasa batjocorit (Galateni 6:7).

Dumnezeu mereu si mereu vrea reabilitarea pacatosului si isi doreste ca sa accepte pe oricine dar numai in termenii Lui. El mereu doreste ca sa-si manifeste Dragoastea Lui fata de noi, dar vedeti voi, conform spuselor Lui, Dumnezeu iarta numai cum cere El si pentru toti care nu vor iertarea cum cere El, vor fi judecati, vor fi neiertati si chinuiti vesnic. Va dati seama ce inconstienta, sa afli ca El te iarta si sa refuzi aceasta iertare?

Conform Bibliei si ma uit doar la pasajul din Romani 12:19 sau Romani 14:11, acest Dumnezeu se va razbuna in curand si chiar El zice ca razbunarea este a Lui, ba mai mult, orice genunchi sa va pleca inaintea Lui si orice limba va da slava lui Dumnezeu, unii in adorare, altii in groaza, intrebarea este din ce categorie vei fi? Priviti textele. Romani 12:19 “Preaiubitilor, nu va razbunati singuri; ci lasati sa se razbune mania lui Dumnezeu; caci este scris: “Razbunarea este a Mea; Eu voi rasplati”, zice Domnul.”
Deci nu mai spuneti ca Dumnezeu nu este razbunator pentru ca chiar si in Naum 1:2 spune ca “ Domnul este un Dumnezeu gelos si razbunator; Domnul Se razbuna si este plin de manie; Domnul Se razbuna pe potrivnicii Lui si tine manie pe vrajmasii Lui.”
Cine sa fie vrajmasii Lui decat cei care nu au vrut iertarea Lui.

Romani 14:11 “Fiindca este scris: “Pe viata Mea Ma jur, zice Domnul, ca orice genunchi se va pleca inaintea Mea si orice limba va da slava lui Dumnezeu.”
12. Asa ca fiecare din noi are sa dea socoteala despre sine insusi lui Dumnezeu.”

Conform acestor versete, intrebarea este daca crezi tu ca Dumnezeu este atat de radical incat nu omite pe nimeni?
Hristos Domnul in curand va face din dusmanii Lui asternut al picioarelor Lui, priveste textul din Evrei 10:12 “El, dimpotriva, dupa ce a adus o singura jertfa pentru pacate, S-a asezat pentru totdeauna la dreapta lui Dumnezeu
13. si asteapta de acum ca vrajmasii Lui sa-I fie facuti asternut al picioarelor Lui.”
Intrebarea este daca tu care citesti esti dusmanul lui Hristos sau ucenicul Lui?
Stiu ca deja poate vi se pare socant ce vedeti scris aici, dar va spun ca aceste lucruri nu ar fi trebuit sa fie socante pentru voi, ci trebuia sa le stiti de mult, ba sa le si credeti, ba sa le si propovaduiti la toti spunandu-le ca sa se ascunda in Hristos Domnul de mania lui Dumnezeu care vine sigur. Aceste lucruri sunt Biblice si aceste lucruri poate vi se par socante este doar pentru ca ati crezut pana acum erezii sau altii v-au prezentat lucruri nebiblice.
Stiati ca vine o manie? Stiti de ce am numit acest articol “Un Ultimatum si un Avertisment”, l-am numit asa ca oricine nu se va pocai in termenii Tatalui Ceresc si oricine amana venirea lui la Dumnezeu, ceasul ticaie si nu mai e timp, ba chiar Hristos este la usi (Matei 24:33). Intrebarea este daca esti in Hristos sau afara? Ce spune in Ioan 15:5 “Caci despartiti de Mine nu puteti face nimic”, crezi tu ca poti intra in Rai sau ca vei putea trece de judecata Tatalui despartit de Hristos Domnul? Daca nu ai umblat aici cu El cum cere El, nici acolo nu ai nicio sansa.
1 Tesaloniceni 1:10 “si sa asteptati din ceruri pe Fiul Sau, pe care L-a inviat din morti, pe Isus, care ne izbaveste de mania viitoare.”
Deci vine o Manie, esti pregatit?
In lume este atata nedreptate, toti umbla dupa foloasele lor si nu dupa ale lui Hristos (Filipeni 2:21), sunt mii de avorturi, crime, curvii, preacurvii, inselari, minciuni, furturi, ganduri rele, barfa, idolatrie, chiar si pacatele tale din ascuns El le stie, deci sigur conform spuselor Lui Dumnezeu, vine o zi de manie a Lui si de judecata, te intreb daca esti pregatit si cum te regasesti tu acum? Te pregatesti mereu pentru multe lucruri si lucrezi la aceste lucruri mult, dar te intreb, pentru marea intalnire cu Dumnezeu te pregatesti? Cum te pregatesti? Te-ai pocait omule?
Lumea promoveaza neascultarea fata de Dumnezeu, te intreb: te desparte Hristos de lume sau lumea de Hristos?
Dar pana sa vorbim despre aceasta razbunare si despre aceasta zi in care oameni neiertati vor spune muntilor si stancilor cadeti peste noi si ascundeti-ne de mania Celui ce sade pe scaunul de domnie si a Mielului (Apocalipsa 6:16), haideti sa ne uitam la cine este cu adevarat Dumnezeul Cel Atotputernic Creator. Biblia iL prezinta pe Dumnezeu si nu eu sau altii, ci Biblia, asa ca o sa vorbesc text pe text.

Atributele lui Dumnezeu le gasim in Biblie, iar acestea conform textelor pe care le stim sunt, Atotstiutor, Atotprezent, Atotputernic, Manios, Drept, Sfant, Dragoste, Neprihanit. Ei bine in majoritatea adunarilor daca te duci si prezinti unele din aceste atribute precum Atotstiutor, Atotprezent, Atotputernic sau Dragoste, posibil ca toti sa-ti accepte mesajul si te mai si felicita dupa, dar daca aduci mesaje precum Dumnezeu pe langa aceste atribute este si Manios, Drept, Sfant si Neprihanit atunci macazul se schimba si ba te vor da jos de la amvon, ba se ridica cei mai batrani si te opresc, ba zic ca tu nu ai dragoste sau ca nu ai intelepciune ca prezinti asa ceva, ba ca esti dur sau nu primesc ceea ce spui dar ei tac pana la final dar dupa predica iti vei auzi multe si posibil ca niciodata sa nu mai predici in locul acela. Va spun prin propria experienta.
Atata timp cand multi se numesc prezbiteri, pastori, evanghelisti si acestia nu prezinta Adevarata, Curata si Infailibila Evanghelie, acestia au mari probleme in viata lor si va zic sa nu-i urmati. Urmati-i doar pe aceia care sunt nascuti din Duhul Sfant, care traiesc in Sfintenie si care prezinta doar lucrurile din Biblie fara sa se abata, va spun pe ei sa-i urmati.
Conform Bibliei Dragostea lui Dumnezeu nu se poate manifesta pentru noi fara ca Mania, Dreptatea si Repulsia Lui pentru pacatos sa fie satisfacuta. Nu te poate accepta fara ca Dreptatea si Mania Lui sa fie satisfacuta pentru ca tu esti pacatos vandut rob pacatului. Daca El te-ar ierta fara ca Draptatea Lui sa fie satisfacuta atunci El nu ar mai fi Drept.
Majoritatea Adunarilor, chiar si in multe din cele evanghelice aceste atribute se omit si acestia le omit spre nenorocirea lor. Intrebarea este tu ce faci? De aceea multi se pierd din adunari ca ei nu au fost transformati prin adevarata Evanghelie, fie ca nu au crezut-o, fie ca nu le-a fost prezentata de lideri ca ei s-o creada. Multi lideri se bucura ca anul acesta s-au mai botezat unii, dar intrebarea mea este cati din acestia care s-au botezat sunt si nascut din Duhul Sfant? Cati din acestia sunt nascuti de cultul lor si cati sunt nascuti din Duhul Sfant? Ii vom cunoaste dupa roadele lor (Matei 7:15-20).
Preferi daca ai o boala, ca doctorul sa iti omita unele lucruri sau preferi adevarul pe fata? Ei bine, dupa cum bine stiti ca nu caut la fata omului, din nou va arat conform Bibliei ca Dumnezeu este un foc mistuitor, Manios si Drept incat poate multi nu vor accepta realitatea acestor Atribute si toti care au doar o forma de evlavie vor regreta groaznic daca nu se vor pocai. In privinta aceasta scriu, stiu ca sunt multi in rutina si poate in putreziuciune, stiu ca e greu ca sa ii trezesc pe unii si stiu ca este greu ca unii sa-si dea jos ochelarii cultului lor, dar scriu in vederea ca poate vor fi unii care se vor trezi si care vor crede aceasta Evanghelie Nediluata a Domnului Hristos Isus revelata prin Scripturi.

Ei bine haideti sa urmarim niste texte precum arata ca Dumnezeu este Drept, Sfant, Manios mereu si mereu in orice moment. Pentru cei care sunt religiosi si tin cu dintii de cultul si liderii lor, va spun inca de pe acum, fie va lepadati de parerea voastra si de ochelarii cultului vostru, fie credeti Biblia asa cum este si veniti la acest Dumnezeu care va cere sa va pocaiti nu dupa cum un cult, ci dupa cum este scris in Biblie.

Priviti o parte din textele pe care majoritatea nu le cred si nu vor sa le aduca in discutie, macar ca aceste texte sunt incluse in Atributele lui Dumnezeu iar aceste Atribute sunt incluse in Mesajul Evangheliei prin care noi suntem mantuiti. Aceste texte le avem ca marturie ca sa stim cu cine avem de-a face. Deci daca nu crezi aceste texte nu crezi ca Dumnezeu este Drept, Manios si Sfant in orice vreme si daca nu crezi, te intreb cum poti fi mantuit? Priviti o parte din texte:
-In Geneza 3:14-19 – Dumnezeu a blestemat pamantul din pricina pacatului omului, cei care au comis pacatul au avut consecinte mari. Cititi doar textul si vedeti ca cu Dumnezeu nu ne jucam.
-Apoi in Geneza 4:11, Dumnezeu a blestemat pe Cain.
-In Geneza 6 si 7 Dumnezeu a dat potopul si a sters de pe fata pamantului pe toti oamenii, salvand doar pe Noe si familia lui.
-in Geneza 11, Dumnezeu a incurcat limbile oamenilor.
-in Exodul 7-12 Dumnezeu a dat cele 10 urgii peste Egipt.
-In Exodul 32-27 Din porunca lui Dumnezeu Moise a poruncit ca toti cei care s-au inchinat vitelului de aur sa fie omorati de copiii lui Levi.
-In Leviticul 10:2 cei doi fii ai lui Aron care au adus foc strain, au fost arsi de vii de un foc care a iesit dinaintea Domnului.
-in Numeri 16:28-35 fii lui Core au fost inghititi de vii de pamant iar altii au fost arsi de Dumnezeu, citez 32 “Pământul şi-a deschis gura şi i-a înghiţit, pe ei şi casele lor, împreună cu toţi oamenii lui Core şi toate averile lor” iar in versetul 35 spune ca “Un foc a ieşit de la Domnul şi a mistuit pe cei două sute cincizeci de oameni care aduceau tămâia.”
-In Numeri 21:4:9 – Dumnezeu a trimis niste serpi veninosi impotriva celor care au cartit.
-In Iosua 7:15,25,26 – Acan a fost omorat el si tot ce era al lui pentru ca a pacatuit inaintea lui Dumnezeu. Consecinta pacatului lui Acan i-a cuprins si pe toti din casa lui.
-In 1 Cronici 21:1-30 – Dumnezeu a trimis ciuma si au murit 70000 de oameni din pricina pacatului.
-In cartea Daniel si nu numai, Dumnezeu i-a pedepsit pe Israeliti din pricina pacatului lor trimitandu-i in robie.

Pe tot intregul vechiului testament vedem cum Dumnezeu pedepseste oamenii din pricina faradelegii si pacatelor.
Ba chiar in 1 Corinteni 10 avem o marturie ce ne sta inainte ca sa stim cine este Dumnezeu si ca noi sa nu facem dupa cum altii au pacatuit. Priviti textul 5 “Totusi cei mai multi dintre ei n-au fost placuti lui Dumnezeu, caci au pierit in pustiu.
6. Si aceste lucruri s-au intamplat ca sa ne slujeasca noua drept pilde, pentru ca sa nu poftim dupa lucruri rele, cum au poftit ei.
7. Sa nu fiti inchinatori la idoli, ca unii dintre ei, dupa cum este scris: “Poporul a sezut sa manance si sa bea; si s-au sculat sa joace.”
8. Sa nu curvim, cum au facut unii din ei, asa ca intr-o singura zi au cazut douazeci si trei de mii.
9. Sa nu ispitim pe Domnul, cum L-au ispitit unii din ei, care au pierit prin serpi.
10. Sa nu cartiti, cum au cartit unii din ei, care au fost nimiciti de nimicitorul.
11. Aceste lucruri li s-au intamplat ca sa ne slujeasca drept pilde si au fost scrise pentru invatatura noastra, peste care au venit sfarsiturile veacurilor.

Motivul pentru care multi au fost omorati este ca Dumnezeu nu este doar Dragoste ci este si Drept si Sfant. Ei au murit asa cum spune si in Evrei 3:18 “Si cui S-a jurat El ca n-au sa intre in odihna Lui? Nu S-a jurat oare celor ce nu ascultasera?
19. Vedem, dar, ca n-au putut sa intre din pricina necredintei lor.”

Ei bine toate aceste exemple si multe altele ne stau ca marturie ca sa stim ca acesti oameni s-au purtat necorespunzator fata de Dumnezeu, care au fost ignoranti fata de Dumnezeu si care au venit la Dumnezeu necorespunzator si nu in termenii Lui, au murit si au avut consecinte grave, pentru ca Dumnezeu este Drept si Sfant.
Deci ei nici nu au ascultat de Dumnezeul Cel Drept nici nu au crezut in El.
Intrebarea este urmatoarea, daca Dumnezeu nu a crutat pe israeliti din pricina pacatului lor, crezi ca pe tine te cruta daca nu te vei pocai? Nu uita ca El este Drept si nu te omite. Iar daca judecata lui Dumnezeu incepe cu cei din Casa Lui, cu cei mantuiti, daca judecata este atat de radicala incat nimeni nu este omis, ce credeti ca se va intampla cu toti care nu vor sa se pocaiasca recunoascandu-L pe Hristos ca Domn si Mantuitor al vietii lor? 1 Petru 4:17-18.

Oamenilor, va spun ca cei care citesc aceste lucruri nu au nicio scuza precum nu au stiut cine este Dumnezeu. Multi spun, din diferite religii, precum adventistii sau martorii lui Iehova si multi altii care se insala cu privire la acuratetea invataturii Bibliei, ei spun ca Dumnezeu nu are cum sa ii trimita pe oameni in iad pentru ca El este dragoste si nu poate pedepsi in halul acesta. Oamenilor va spun sa va deschideti bine ochii si sa cititi Biblia pentru ca noi toti vom fi judecati dupa ea (Ioan 12:48) si va spun ca Iadul este real si vesnic ca chin, iar daca nu vreti sa credeti ca motivul pentru care Dumnezeu a facut aceste pedepse in Vechiul Legamant sau Iadul pentru toti care nu IL au pe Hristos, daca nu credeti ca motivul pentru care Dumnezeu a facut aceste lucruri este ca El este DREPT SI SFANT atunci voi nu ati inteles Evanghelia si nu ati inteles nici Dragostea lui Dumnezeu. Judecati si voi, este drept sa ascultati de parerea voastra departe de Biblie si de cultele care va predica tot felul de invataturi sau de ceea ce este scris clar negru pe alb in Cuvantul Domnului? Oare nu aveti si voi Biblii sa verificati? Daca Raiul este vesnic ca mangaiere atunci si iadul este vesnic ca chin si Biblia sustine asta, priviti textul din Matei 25:46 “Si acestia vor merge in pedeapsa vesnica, iar cei neprihaniti vor merge in viata vesnica.”
Daca doriti o explicatie a iadului vesnic verset cu verset doar din Biblie, va rog sa dati clic aici: Iadul Vesnic.

Intelegeti ca Dumnezeu nu accepta pe nimeni oricum. Dragostea lui Dumnezeu se manifesta numai atunci cand Dreptatea Lui este satisfacuta, de aceea TREBUIA ca Hristos sa moara. Dreptatea lui Dumnezeu cere pedeapsa omului, iar pedeapsa este reala si este iadul dupa judecata de apoi. Dumnezeu nu poate ierta fara a-si satisface Dreptatea si Sfintenia, este imposibil ca Dumnezeu sa accepte pe cineva pacatos in Rai sau langa El doar asa pe ochi frumosi. El nu poate sa ierte oricum, intelgeti voi acest radical adevar?
Priviti doar doua texte pe care le dau mereu si mereu in predicile si articolele mele in care arata clar ca Dumnezeu nu iarta pe cel vinovat:
Proverbe 17:15 “Cel ce iarta pe vinovat si osandeste pe cel nevinovat, sunt amandoi o scarba inaintea Domnului.”

Exodul 34:7 “care Isi tine dragostea pana in mii de neamuri de oameni, iarta faradelegea, razvratirea si pacatul, dar nu socoteste pe cel vinovat drept nevinovat, si pedepseste faradelegea parintilor in copii si in copiii copiilor lor pana la al treilea si al patrulea neam!”
Voi intelegeti ca Dumnezeu nu iarta pe cel vinovat, ci il pedepseste sigur? Intrebarea este cum iarta Dumnezeu? Există un singur răspuns la această dilemă. Minunea mare si vestea buna este ca Dumnezeu L-a pedepsit pe Hristos pentru noi toti, deci oricum cineva TREBUIA sa moara datorita Dreptatii lui Dumnezeu. Ori noi in iad vesnic chinuiti pentru ca El este Drept vesnic si pacatele sunt comise impotriva unui Dumnezeu vesnic, cititi articolul despre Iadul Vesnic si convingeti-va, ori Altcineva trebuia pedepsit cu moartea in locul nostru, atribuindu-i pacatele noastre Altuia. Acest lucru se numeste ispasire si imputare.
“Cineva trebuie să plătească pentru păcatele celui păcătos. Dreptatea trebuie satisfăcută. Va fi satisfăcută fie prin suferinţa eternă a păcătosului în iad, fie prin plata făcută de altcineva în locul lui. Minunea a avut loc, Domnul Isus Hristos „a purtat păcatele noastre în trupul Său, pe lemn” „Totuşi, El suferinţele noastre le-a purtat, şi durerile noastre le-a luat asupra Lui, şi noi am crezut că este pedepsit, lovit de Dumnezeu, şi smerit. Dar El era străpuns pentru păcatele noastre, zdrobit pentru fărădelegile noastre. Pedeapsa care ne dă pacea a căzut peste El, şi prin rănile Lui suntem tămăduiţi.(Isaia 53)”. Cum are loc această mare tranzacţie? Pentru a înţelege, trebuie să studiem verbul „a imputa”. Acesta este tradus prin următoarele verbe: „a socoti”, „a număra în rândul celor”, „a considera” şi „a atribui”. Putem să înţelegem ce înseamnă uitându-ne la epistola lui Pavel către Filimon, în care îi vorbeşte despre întoarcerea robului său, Onisim: „Dacă mă socoteşti dar ca prieten al tău, primeşte-l ca pe mine însumi. Şi dacă ţi-a adus vreo vătămare sau îţi este dator cu ceva, pune aceasta în socoteala mea.” Pavel îi spune lui Filimon „să pună în socoteala lui” (adică „să îi atribuie lui”) (lit. „să-i impute”), orice datorie pe care ar avea-o Onisim faţă de Filimon. Această datorie nu era de fapt a lui Pavel, dar el a luat-o asupra lui de bună voie şi a fost trecută în contul lui.” Charles Leiter cartea Justificare si Regenerare.
Tot asa si Domnul Isus a luat asupra Lui datoria noastra, pacatele noastre, El Cel Sfant, adica Dumnezeu i-a atribuit lui Hristos Domnul pacatele noastre, in alte cuvinte Hristos Domnul cel Sfant si Cel fara pacat, a devenit pacat, priviti textul din 2Corinteni 5:21 “Pe Cel ce n-a cunoscut niciun pacat, El L-a facut pacat pentru noi, ca noi sa fim neprihanirea lui Dumnezeu in El.”
Ce inseamna ca Hristos Domnul “a fost facut pacat pentru noi”? Inseamna ca Hristos acolo ti-a luat tie pacatele toate, in responsabilitatea Sa, ca si cum EL a trait asa, repet ca si cum El a trait asa. El nu avea pacat. iar El nu putea sa pacatuiasca asa cum unii cred in teologia lor falsa. Hristos Domnul niciodata nu putea sa pacatuiasca, era imposibil pentru El ca sa pacatuiasca pentru ca El este Dumnezeu, dar El Cel Sfant a luat asupra Lui pacatele noastre ca a vrut, iar acest lucru inseamna ca Dumnezeu i-a imputat sau i-a atribuit Lui Hristos pedeapsa noastra, exact ca si cu tapul lui Azazel din Vechiul Testament, priviti textul din Leviticul 16:9 “Aaron sa ia tapul care a iesit la sorti pentru Domnul si sa-l aduca jertfa de ispasire.
10. Iar tapul care a iesit la sorti pentru Azazel sa fie pus viu inaintea Domnului, ca sa slujeasca pentru facerea ispasirii, si sa i se dea drumul in pustiu pentru Azazel.
11. Aaron sa-si aduca vitelul lui pentru jertfa de ispasire si sa faca ispasire pentru el si pentru casa lui. Sa-si injunghie vitelul pentru jertfa lui de ispasire.
16. Astfel sa faca ispasire pentru Sfantul Locas, pentru necuratiile copiilor lui Israel si pentru toate calcarile de lege, prin care au pacatuit ei. Sa faca la fel pentru Cortul intalnirii, care este cu ei in mijlocul necuratiilor lor.
21. Aaron sa-si puna amandoua mainile pe capul tapului celui viu si sa marturiseasca peste el toate faradelegile copiilor lui Israel si toate calcarile lor de lege cu care au pacatuit ei; sa le puna pe capul tapului, apoi sa-l izgoneasca in pustiu, printr-un om care va avea insarcinarea aceasta.
22. Tapul acela va duce asupra lui toate faradelegile lor intr-un pamant pustiit; in pustiu sa-i dea drumul.

Explicatia textului din Leviticul 16 il gasim in 1 Petru 3:18 unde iL arata pe Hristos ca si tapul pentru Azazel, priviti textul “Hristos, de asemenea, a suferit o data pentru pacate, El, Cel Neprihanit, pentru cei nelegiuiti, ca sa ne aduca la Dumnezeu.”
Din nou va intreb, intelegeti voi acest Adevar care va duce la iertare si mantuire? Intelegeti voi ca Hristos Domnul a fost omorat de Tatal ca tu si cu mine sa poti prin Hristos sa te apropii de Tatal fara ca sa mai fi pedepsit? Intelegeti voi ca odata ce omul se increde in Hristos Domnul, acesta este justificat de Tatal si primeste DUHUL SFANT iar omul nu mai poate, repet, nu mai poate ca sa traiasca in pacat ca stil de viata, pentru ca este SCHIMBAT de Hristos si omul primeste o natura noua care il pune dupa voia lui Dumnezeu. 1Ioan 3:8-10.
Daca vreti sa stiti mai in detalii ca Hristos a luat toata pacatele noastre si ca El a fost omorat de Tatal si ca numai El ne poate apropia de Tatal, cititi tot capitolul din Isaia 53 inclusiv versetul 10. Noi am pacatuit impotriva lui Dumnezeu, deci cu Dumnezeu avem o problema, iar pacatele noastre trebuiau platite Lui, asa ca Dumnezeul cel Drept care TREBUIA sa ne omoare pe noi, L-a omorat pe Hristos la cruce, intorcandu-si Fata de la El. Ba mai mult, Hristos Domnul a fost randuit de Dumnezeu sa moara mai dinainte, priviti Fapte 2:23 “pe Omul acesta, dat in mainile voastre, dupa sfatul hotarat si dupa stiinta mai dinainte a lui Dumnezeu, voi L-ati rastignit si L-ati omorat prin mana celor faradelege.”
Si Fapte 4:28 ”ca sa faca tot ce hotarase mai dinainte mana Ta si sfatul Tau.”
Deci Dumnezeu L-a omorat pe Hristos Domnul pentru pacatele noastre si Dumnezeu L-a randuit pe Hristos sa moara mai dinainte de itemeierea lumii. Efeseni 1:4,9.

Deci nu poti ca sa te apropii de Dumnezeu oricum si nu poti sa vii oricum. Dumnezeu accepta omul numai prin Hristos Domnul. Acolo unde nu este Hristos, este moarte si iad. Acolo unde nu este Hristos este chin si suferinta, panica si lucruri grave.
Conform 1 Corinteni 2:9 ni se spune urmatorul lucru “Dar, dupa cum este scris: “Lucruri pe care ochiul nu le-a vazut, urechea nu le-a auzit, si la inima omului nu s-au suit, asa sunt lucrurile pe care le-a pregatit Dumnezeu pentru cei ce-L iubesc.
Daca conform acestui verset nu ne putem imagina Raiul, credeti ca putem sa ne imaginam iadul? Ei bine autorii Bibliei, Apostolii care au scris Noul Testament au scris lucruri grave si reale despre iad, lucruri care sunt de la Duhul Sfant bineinteles. Priviti unele texte care exprima duritatea si accentuarea pedepsei lui Dumnezeu data celor care ajung in iad:
Matei 25:51 – “Acolo este plansul si scrasnirea dintilor”
Marcu 9:44 – “Unde viermele lor nu moare si focul nu se stinge”
Luca 1624-25 – “Groaznic sunt chinuit in vapaia aceasta”
Apoc 14:10-11 – “Va fi chinuit”

Domnul ISUS spune asa: Ioan 15:22 “Daca n-as fi venit si nu le-as fi vorbit, n-ar avea pacat; dar acum n-au nicio dezvinovatire pentru pacatul lor.”
Deci nu poti sa ai nicio scuza.
Deci va fi o zi de judecata, intrebarea este tu cum vei fi? Crede omule Biblia si vino sa fii iertat cum cere Dumnezeu ca altfel iti zic ca vei blestema ziua in care te-ai nascut. Esti pacatos, noi toti suntem si problema noastra este cu Dumnezeul cel Drept. Din nou iti zic ca Marea Minune si Marele Mesaj pentru noi este ca Dumnezeu L-a omorat pe Hristos pentru noi toti, credeti in El si haideti sa ne pocaim si sa ne supunem Lui cum cere El.

Cu Dumnezeu nu ne jucam, ori suntem mantuiti prin jertfa Domnului Hristos si ne incredem in El, ori suntem terminati si sfarsim grav de tot. As vrea sa va exprim Dragostea lui Dumnezeu atat de puternic incat sa fiti socati, dar unul dintre versetele care ma ajuta acum este Romani 5:8, unde spune ca Dumnezeu ne-a iubit inca de cand eram noi pacatosi, adica ne-a iubit inca de cand eram straini si departati de El, ne-a iubit atat de mult ca Mania Lui care clocotea impotriva pacatosului L-a omorat pe Hristos pentru noi. Vreau sa va intreb, ce altceva ar mai fi trebuit sa faca Tatal Ceresc ca sa iti demonstreze ca te iubeste, ca sa iti demonstreze ca esti pacatos si ca El este Drept si Sfant incat TREBUIA ca Hristos SA FIE OMORAT IN LOCUL TAU, te intreb ce altceva ar trebui sa te motiveze sa te pocaiesti? De ce altceva ai nevoie? Nu este mantuirea ta indeajuns? Iti zic ca daca nu realizezi si nu constientizezi Mesajul Iertarii lui Dumnezeu pentru tine, vei sfarsi grav. Iti zic ca daca stai ignorant fata de Evanghelie nu vei scapa de mania viitoare. Evrei 2:3 “cum vom scapa noi, daca stam nepasatori fata de o mantuire asa de mare, care, dupa ce a fost vestita intai de Domnul, ne-a fost adeverita de cei ce au auzit-o?”
Te intreb, crezi ca scapi de Dumnezeu daca nu vii sa fii iertat cum cere Dumnezeu?
Dumnezeu nu are cum sa ne primeasca oricum pentru ca in primul rand El este Sfant iar pe cei pacatosi El ii tine la distanta, priviti Psalmul 5:4 “Caci Tu nu esti un Dumnezeu caruia sa-I placa raul; cel rau nu poate locui langa Tine.”
Si Isaia 59:1 “Nu, mana Domnului nu este prea scurta ca sa mantuiasca, nici urechea Lui prea tare ca sa auda,
2. ci nelegiuirile voastre pun un zid de despartire intre voi si Dumnezeul vostru; pacatele voastre va ascund fata Lui si-L impiedica sa v-asculte!
3. Caci mainile va sunt manjite de sange, si degetele, de nelegiuiri; buzele voastre spun minciuni, si limba voastra vorbeste nelegiuiri.”

Deci in primul rand El este Sfant si nu poate sta cu cel pacatos si nu poate primi pe cel pacatos. Intelegeti voi ca noi toti oamenii suntem pacatosi in toate felurile si ca EL nu ne poate primi oricum? Noi toti meritam iadul pentru ca noi toti am pacatuit. Intelegeti ca numai Hristos poate plati pacatul nostru vesnic.
Si in al doilea rand El este Drept, iar aceasta dreptate se manifesta grav de tot, atat de grav ca multi din cei care se numesc pocaiti nu au inteles cine este El si nici nu au inteles Evanghelia Lui. De aceea multi sunt eretici si multi se insala, pentru ca daca nu au inteles ca Dumnezeu este Drept si se manifesta prin faptul ca El uraste pacatosul si-l si pedepseste, atunci nu au inteles nici faptul ca Legea lui Dumnezeu trebuia satisfacuta prin faptul ca Dumnezeu TREBUIA sa-L omoare pe Hristos pentru noi.
Priviti texte care ne arata ca Dumnezeu uraste pacatosul si ca El nu lasa pe nimeni nepedepsit.
Psalmul 5:5 “Nebunii nu pot sa stea in preajma ochilor Tai; Tu urasti pe cei ce fac faradelegea
6. si pierzi pe cei mincinosi; Domnul uraste pe oamenii care varsa sange si insala.”

Celor care nu credeti acest adevar, va zic ca va dau referinte din Biblie. Ori credeti Evanghelia, ori sunteti ignoranti fata de ea.
Naum 1:2 “Domnul este un Dumnezeu gelos si razbunator; Domnul Se razbuna si este plin de manie; Domnul Se razbuna pe potrivnicii Lui si tine manie pe vrajmasii Lui.
3. Domnul este indelung rabdator, dar de o mare tarie; si nu lasa nepedepsit pe cel rau. Domnul umbla in furtuna si in vartej, si norii sunt praful picioarelor Lui.”

Va intreb, este vreunul dintre noi bun? Nu. Deci noi toti trebuia sa fim pedepsiti de El, de aceea am dat si titlul acesta real acestui articol “ Un ultimatum si un avertisment”, pentru ca ceasul ticaie, asa ca ori suntem iertati cum cere El, ori suntem 100% pedepsiti cum spune El. Noi toti suntem in aceeasi oala, suntem pacatosi si singurul care nu este din aceasta oala este Hristos care este singurul care ne poate scoate din mania dreptatii Tatalui ceresc. Va rog mult de tot, alegeti-L azi pe Hristos, credeti azi in sangele Lui, credeti azi Evanghelia Sa, pocaiti-va azi, ca va spun cat se poate de real si clar, prin texte si numai prin Biblie, ca Dumnezeu ii trimite pe oameni in iad pentru ca El este Drept si Sfant. Priviti textul din Luca 12:5 care este rostit de insusi Hristos:” Am sa va arat de cine sa va temeti. Temeti-va de Acela care, dupa ce a ucis, are puterea sa arunce in gheena; da, va spun, de El sa va temeti.”

Avand in vedere ca Psalmul 5:4-6 spune ca El nu poate locui cu cel pacatos, aici aratandu-si Sfintenia si repulsia fata de pacatos, iar tot in acel text spune ca Dumnezeu uraste pacatosul, va spun ca desi multi ati crezut si ati primit de la alti predicatori ca Dumnezeu uraste pacatul si nu pacatosul, va rog sa mai cititi din nou acest text din Psalmul 5:4-6 si sa vedeti daca ceea ce ati crezut pana acum este adevarat: 4 “Caci Tu nu esti un Dumnezeu caruia sa-I placa raul; cel rau nu poate locui langa Tine.
5. Nebunii nu pot sa stea in preajma ochilor Tai; Tu urasti pe cei ce fac faradelegea
6. si pierzi pe cei mincinosi; Domnul uraste pe oamenii care varsa sange si insala.”

Tocmai aici vreau sa va duc si sa va arat ca imbinarea faptului ca Dumnezeu uraste pacatosul conform acestui text cu imbinarea textului ca Dumnezeu iubeste lumea din Ioan 3:16, este 100% Evanghelia. Aici este esenta Evangheliei pe care omul trebuie s-o inteleaga si s-o creada. La cruce se imbina aceste doua texte, la cruce in Hristos Domnul vedem aceste ATRIBUTE ale lui Dumnezeu. Le voi numerota ca sa ne ramana bine imprimate in minte:

1. La cruce se arata Sfintenia Tatalui prin faptul ca Dumnezeul Sfant iL paraseste pe Hristos, motiv pentru care Hristos spune in Psalmul 22:1 si in Matei 27:46 “Dumnezeul Meu Dumnezeu Meu pentru ce M-ai parasit”.
2. Apoi tot la cruce vedem Dreptatea si Mania lui Dumnezeu care iL omoara pe Hristos pentru pacatele noastre si vedem asta in Isaia 53:10 “Domnul a gasit cu cale sa-L zdrobeasca prin suferinta”.
3. Iar tot la cruce vedem si Dragostea lui Dumnezeu care este in Hristos impacand lumea cu Sine si gasim asta scris in 2Corinteni 5:19 “ca adica, Dumnezeu era in Hristos, impacand lumea cu Sine”.

Intelegeti voi ca Dumnezeu TREBUIA sa-si satisfaca Legea, Mania, Dreptatea, Sfantenia si Dragostea? Intelegeti voi ca numai in Hristos, Dumnezeu a putut sa faca asa ceva? Vedeti voi de ce Hristos este Cel mai important si vedeti acum de ce Dumnezeu ne cere sa-L acceptam pe Hristos ca Domn si Mantuitor pentru iertarea noastra?

Nu mai credeti ereziile mintii voastre si nu mai credeti invataturile care sunt imprastiate in cultele asa numite care va dau lumina, ca va zic ca adevarata Lumina care s-a pogorat din cer a trebuit mai intai sa fie Zdrobit de Tatal ca noi prin El sa putem fi acceptati cu incredere. Priviti Efeseni 3:12 “in El avem, prin credinta in El, slobozenia si apropierea de Dumnezeu cu incredere.”
Dumnezeu i-a pregatit Domnului Isus Hristos un trup ca sa ne poarte pacatele. Evrei 10:5-9.

Dumnezeu Manios mereu
Din nou va zic, ori credeti Biblia ori nu? Daca acum Dumnezeu vede totul, cum poate sa nu fie manios mereu. Daca acum vede curviile, homosexualii, hotii, pedofilii, inselarile in masa, minciunile, crimele prin vorbe sau in sange, ba chiar stie si gandurile noastre, acum cand Dumnezeu vede totul, cum poate sa nu fie manios? In Evrei 4:13 spune asa: “Nicio faptura nu este ascunsa de El, ci totul este gol si descoperit inaintea ochilor Aceluia cu care avem a face.”
Priviti unul in texte care arata ca Dumnezeu este manios in orice vreme. Psalmul 7:11 “Dumnezeu este un judecator drept, un Dumnezeu care Se manie in orice vreme.
12. Daca cel rau nu se intoarce la Dumnezeu, Dumnezeu Isi ascute sabia, Isi incordeaza arcul si-l ocheste,
13. indreapta asupra lui sageti omoratoare si-i arunca sageti arzatoare!”

Dumnezeu este Judecatorul Drept care TREBUIE sa pedepseasca pacatosul si faradelegea, intelegeti voi ca este inevitabil acest lucru? Dumnezeu este radicalul Judecator care nu iarta oricum. Intrebarea este iL ai tu pe Fiul Sau? Esti schimbat prin DUHUL SFANT?
Cand le predic la oameni de multe ori ei refuza sa accepte Mesajul Iertarii si ma ignora, dar ori de cate ori ei ma ignora tot la judecata ajung si atunci nimeni nu poate sa-L mai ignore pe Dumnezeu, de aceea sper ca acestia care au auzit Mesajul lui Dumnezeu sa se pocaiasca.
Dragilor vestea radicala, Ultimatumul si Avertismentul este ca toate drumurile duc la Judecata lui Dumnezeu. Oamenii nu vor ca sa te auda predicand Evanghelia ca le trezesti constiinta, dar tocmai constiinta lor spun ca este o judecata (Romani 2:14-16). Mesajul Iertarii, cei mai multi il resping, dar judecata nu o pot respinge ci este inevitabila, repet, este INEVITABILA pentru toti. De aceea haideti sa ascultam pe Domnul Isus si sa-L urmam asa cum spune pentru ca El spune in Luca 14:28-33 “ca sa ne facem bine socotelile.”

Potopul care este dat de Dumnezeu este o manifestare a Dreptatii si Maniei lui Dumnezeu impotriva pacatosului. La fel si iadul ca si potopul, nu este o expresie a Dragostei lui Dumnezeu ci este o expresie a Judecatii Maniei si Dreptatii lui Dumnezeu. Intelegeti voi acest adevar real?

Mare atentie, repet, mare atentie. Daca intrebati, Aline de ce te-ai pocait, si cand zic pocait nu ma refer la cultele sau religiile de azi, ci ma refer la a ma intoarce de la calea si voia mea, la Calea si Voia lui Dumnezeu si a accepta pe Hristos Dumnezeu intrupat in om ca Domn si Mantuitor in viata mea. Daca ma intrebati, Aline de ce te-ai pocait, vreau sa va raspund cu niste intrebari? Cum sa nu te pocaieti cand stii conform Bibliei ca daca ai facut doar un singur pacat meriti iadul? Cum sa nu te pocaiesti cand stii ca ai facut mai multe decat un singur pacat? Cum sa nu te pocaiesti cand stii ca Dumnezeul Cel Sfant si Drept S-a despartit de Hristos si L-a omorat pentru tine? Cum sa nu te pocaiesti cand stii ca vei muri inevitabil si ca urmeaza judecata Lui Dumnezeu? Cum sa nu te pocaiesti cand ii vezi Dragostea lui Dumnezeu prin faptul ca tu meritai pedeasa iar Hristos a luat-o asupra Lui? Cum sa nu te pocaiesti omule spune-mi? Cum sa nu te pocaiesti cand stii ca Dumnezeul cel Drept nu omite pe nimeni si chiar El a murit pentru tine? Cum sa nu te pocaiesti cand stii conform Bibliei ca orice genunchi sa va pleca inaintea Lui si orice limba ii va da slava? Cum sa nu te pocaiesti cand El este Domnul domnilor si Rele al regilor? Voi toti care nu vreti sa va pocaiti, nu uitati ca astazi aveti un Mare Ultimatum si Avertisment. Si faptul ca amanati, este spre nenorocirea voastra.

Cand stau de vorba cu oamenii prin parcuri, strazi sau oriunde ma poarta Dumnezeu, unii din oameni imi spun urmatorul lucru: De ce este asa mare diferenta intre Dumnezeul Vechiulul Testament si Dumnezeul Noului Testament? Acestia bineinteles ca stiu o parte din pedepsele Vechiului Testament pe care Dumnezeu le-a dat si fac repede marea diferenta cu Dumnezeul Noului Testament adica cu Domnului ISUS HRISTOS care in Matei 5:38-48 spune “ca sa-ti intorci obrazul celalalt daca esti lovit si sa-ti iubesti chiar si dusmanul.”
Ei bine vreau sa va zic clar, real, apasat si adevarat ca Dumnezeul Vechiului Testament nu este diferit deloc fata de Dumnezeul Noului Testament, este acelasi in Caracter, Fermitate, Manie, Dreptate, Sfintenie, Neprihanire si Dragoste. Asa cum spune in Evrei 13:8 “Hristos este acelasi ieri azi si in veci.”
In Vechiul Testament iL vedem pe Tatal, Fiul si Duhul Sfant, iar in Noul testament iL vedem din nou pe Tatal, Fiul si Duhul Sfant cu aceleasi atribute neschimbate. Va spun asta ca vedem peste tot in Biblie unde Dumnezeu si ajuta omul, si-l vindeca, dar si-l pedepseste. Vreau sa va spun conform Bibliei si revelatiei date de Dumnezeu, ca Dumnezeu este unul, dar este Tatal, Fiul si Duhul Sfant. Trei persoane iar acestia sunt una. Nu mai incerca sa intelegi logic Trinitatea, ca si religia martorilor lui iehova incearca sa inteleaga logic acest lucru si nu pot motiv pentru care sunt rataciti tare, pentru ca conform Bibliei lucrurile trebuie judecate duhovniceste prin credinta si iti zic, numai prin credinta poti intelege. Evrei 11:6 “Si, fara credinta, este cu neputinta sa fim placuti Lui! Caci cine se apropie de Dumnezeu trebuie sa creada ca El este si ca rasplateste pe cei ce-L cauta.”

Daca este scris clar in Biblie ca Dumnezeu este Tatal, ca Domnul Isus Hristos este Dumnezeu si ca DUHUL SFANT este Dumnezeu, atunci crede si punct, ca nu eu zic ci Biblia. Dumnezeu a creat lumea, dar lumea a pacatuit, Domnul Isus a murit si a inviat pentru lume, iar Duhul Sfant este dat doar celor care cred in Hristos ca Domn si Mantuitor si care se pocaiesc conform Bibliei si nu a religiilor. Pentru o intelegere mai buna a faptului ca Dumnezeu este Tatal, Fiul si Duhul Sfant clic aici.
Desi e mult de discutat si pe acest subiect, subiect care multi nu vor sa-l accepte si sa-l creada asa cum este scris si revelat in Scripturi, pentru ca Scripturile asta fac, iL arata pe Dumnezeu asa cum este El, vreau sa ma intorc la faptul ca Dumnezeul Vechiului Testament este 100% la fel cu Domnul ISUS HRISTOS care a zis “sa-ti intorci obrazul si sa-ti iubesti dusmanul”.
Priviti texte care arata ca oamenii sunt chinuiti in iad in prezenta Domnului Hristos, priviti texte care arata Mania, Dreptatea si Sfintenia Domnului Isus Hristos si priviti texte care arata ca vrajmasii sunt facuti asternut al picioarelor lui Hristos Domnul.
Stim ca El a venit in lume nu ca sa judece lumea ci ca lumea sa fie mantuita prin El (Ioan 3:17), si stim ca Domnul Isus Hristos a venit in lume ca sa ne faca cunoscut pe Tatal si planul Sau de iertare si Mantuire (Ioan 1:18, Efeseni 1:7-9) si a venit in lume pentru ca sa moara (Ioan 12:33), dar tocmai aceasta Dragoste nemarginita care L-a facut ca sa moara in locul nostru ne arata ca El TREBUIA sa fie omorat de Tatal pentru ca noi sa nu mai fim pedepsiti. Cu toate acestea Domnul Isus este si Manios, Drept si Sfant exact ca si in Vechiul Testament iar la a doua venire a Lui va fi grav pentru toti care nu L-au vrut si nu au acceptat iertarea Sa. Domnul Isus Hristos mereu a fost, este si va fi acelasi si El mereu a fost este si va fi, Drept, Sfant, Manios, Dragoste, asa ca priviti textele pe care din nou repet, multi din cei care se numesc pocaiti nu le accepta, asta inseamna ca au probleme grave in crezul si credinta lor cat si in invatatura lor, cum ai putea sa-i urmezi pe acestia?
Dumnezeul Vechiului Testament este la fel ca Dumnezeul Noului Testament si acest lucru ar trebui sa ne faca smeriti si sa ne pocaim odata de atitudinea noastra. Dumnezeu este una prin Natura Lui asa ca nu exista nicio diferenta la cum era El in Vechiul Testament este la fel si in Noul Testament.
Priviti o parte din textele care arata ca Domnul Isus Hristos este Manios, Drept, Sfant mereu si mereu la fel ca si Tatal si Duhul Sfant:
Psalmul 2:11 “Slujiti Domnului cu frica si bucurati-va, tremurand.
12. Dati cinste Fiului, ca sa nu Se manie, si sa nu pieriti pe calea voastra, caci mania Lui este gata sa se aprinda! Ferice de toti cati se incred in El!”

Luca 19:27 “Cat despre vrajmasii mei, care n-au vrut sa imparatesc eu peste ei, aduceti-i incoace si taiati-i inaintea mea.”

Evrei 1:13 “Si caruia din ingeri i-a zis El vreodata: “Sezi la dreapta Mea, pana voi pune pe vrajmasii Tai asternut al picioarelor Tale”?

Apocalipsa 6:16 “Si ziceau muntilor si stancilor: “Cadeti peste noi si ascundeti-ne de fata Celui ce sade pe scaunul de domnie si de mania Mielului;
17. caci a venit ziua cea mare a maniei Lui, si cine poate sta in picioare?”

Apocalipsa 14:10 “va bea si el din vinul maniei lui Dumnezeu, turnat neamestecat in paharul maniei Lui; si va fi chinuit in foc si in pucioasa, inaintea sfintilor ingeri si inaintea Mielului.”
Iadul e iad ca oamenii sunt chinuiti inaintea Lui Hristos si nu in absenta Lui. Daca El este Atotprezent asta nu inseamna ca El este in Rai cu Credinciosii Lui, iar iadul este undeva in absenta Lui. Nu vai, ci iadul e iad ca Dumnezeu este acolo. Mania lui Dumnezeu care este prezentata in Biblie nu este ceva care pluteste deasupra Scaunului de Domnie, ci Mania este El si de El trebuie sa ne temem asa cum spune Domnul ISUS in Luca 12:5 “Am sa va arat de cine sa va temeti. Temeti-va de Acela care, dupa ce a ucis, are puterea sa arunce in gheena; da, va spun, de El sa va temeti.”
Deci vedeti ca Dumnezeul Vechiului Testament este la fel ca Domnul Isus Hristos, Drept, Manios si Razbunator? Degeaba isi dau multi alte explicatii cand Biblia este infailibila si sustine ceea ce tocmai am scris aici.
Intrebarea este daca te-a justificat EL? Daca Dumnezeu te-a iertat si te-a schimbat, a facut asta numai in urma faptului ca Mania Lui L-a omorat pe Hristos Domnul la cruce? Daca nu ai Duhul Lui, vino degraba la El ca sa fii iertat, ca lucrurile sunt grave rau.
Oamenii trebuie avertizati si Domnul Isus ne-a avertizat si acesta este si motivul pentru care am facut acest articol, ca toti sa stie ca va veni o zi de Manie si Judecata a lui Dumnezeu si toti care nu vor fi gasiti in Hristos Domnul vor regreta foarte mult. Ori esti in Hristos ori afara.
De Mania lui Dumnezeu nu te poti ascunde decat in Hristos Domnul. Acest lucru arata si chiar Vechiul Testament unde ne spune de cetatile de scapare care iL arata tot pe Hristos Domnul. De Mania si Dreptatea vesnica a Tatalui Ceresc nu te poti ascunde decat in Cel Vesnic, adica Hristos. Acesta este unul din motivele pentru care Pavel a spus in Coloseni 3:3 “Caci voi ati murit, si viata voastra este ascunsa cu Hristos in Dumnezeu.”
Ori esti ascuns in Hristos de Mania care vine, ori esti expus la cea mai mare pedeapsa. Priveste textul din 1 Tesaloniceni 1:10 “si sa asteptati din ceruri pe Fiul Sau, pe care L-a inviat din morti, pe Isus, care ne izbaveste de mania viitoare. “
Ori Hristos te izbaveste de Mania viitoare a Tatalui Ceresc, ori tu vei suporta toata Mania lui Dumnezeu.

Intelegeti voi ca acest Miel Divin care tocmai a murit pentru noi toti, care tocmai si-a manifestat infinita Dragoste ca El s-a lasat omorat pentru pacatele noastre ca noi sa fim iertati si nu pedepsiti, intelegeti voi ca acest Domn si Mantuitor Isus Hristos a fost, este si va fi mereu Domnul Drept, Sfant, Manios si Dragoste? Ori credeti acest adevar cum este scris, ori continuati sa credeti ceea ce ati fost invatati pana acum de amvoanele care arunca doar fluturase de dragoste omitand aceste atribute infinite ale lui Dumnezeu, Drept, Sfant si Manios. Motivul pentru care multi sunt reci si goi, motivul pentru care multi nu au ravna si pasiune pentru El, este ca ei nu stiu Evanghelia ca s-o creada si nici cei mai multi lideri nu le-au prezentat Evanghelia Pura. Multi sunt lenesi, neroditori si in rutina. Daca noi uram avortul, Dumnezeu nu are dreptul sa urasca si sa pedepseasca? Ganditi-va numai. Ori credem ceea ce este scris in Scripturi si toti sa-si dea ochelarii cultului lor jos, ori ne lasam manipulati de invataturile cultelor? Judecati si voi (Fapte 4:19).
Daca nu credeti lucrurile acestea ale Evangheliei precum Dumnezeu este Manios, Drept si Sfant, cum puteti crede alte subiecte profunde care includ tot Evanghelia, precum Suveranitatea lui Dumnezeu sau faptul ca Dumnezeu ce incepe duce la bun sfarsit legat de mantuirea omului?
Conform Bibliei sunt doua feluri de pocaiti, unii maturi si altii imaturi. Domnul ne da har ca sa crestem in maturitate, intrebarea este daca noi vrem?
Priviti de ce am numit acest articol “ un Ultimatum si un Avertisment”. Nu eu dau acest ultimatum si avertisment, ci chiar El, Domnul Isus Hristos, El Mielul care ridica pacatul lumii da un ultimatum si un avertisment:
Luca 13:3 “Eu va spun: nu; ci, daca nu va pocaiti, toti veti pieri la fel. 5. Eu va spun: nu; ci, daca nu va pocaiti, toti veti pieri la fel.”
Luca 13:23 “Cineva I-a zis: “Doamne, oare putini sunt cei ce sunt pe calea mantuirii?” El le-a raspuns:
24. “Nevoiti-va sa intrati pe usa cea stramta. Caci va spun ca multi vor cauta sa intre, si nu vor putea.
25. Odata ce Stapanul casei Se va scula si va incuia usa, si voi veti fi afara si veti incepe sa bateti la usa si sa ziceti: “Doamne, Doamne, deschide-ne!”, drept raspuns, El va va zice: “Nu stiu de unde sunteti.”
26. Atunci veti incepe sa ziceti: “Noi am mancat si am baut in fata Ta, si in ulitele noastre ai invatat pe norod.”
27. Si El va raspunde: “Va spun ca nu stiu de unde sunteti; departati-va de la Mine, voi toti lucratorii faradelegii.”
28. Va fi plansul si scrasnirea dintilor, cand veti vedea pe Avraam, pe Isaac si pe Iacov si pe toti prorocii in Imparatia lui Dumnezeu, iar pe voi scosi afara.
29. Vor veni de la rasarit si de la apus, de la miazanoapte si de la miazazi si vor sedea la masa in Imparatia lui Dumnezeu.
30. Si iata ca sunt unii din cei de pe urma, care vor fi cei dintai, si sunt unii din cei dintai, care vor fi cei de pe urma.”

Intrebarea este daca intelegi tu ca cu Domnul ISUS HRISTOS nimeni nu se joaca, ori te pocaiesti ori vei pieri in iad. De ce sa nu accepti acum jertfa lui de la Cruce? De ce sa nu vii acum decat sa regreti amarnic? Intrebarea este, esti tu unul din cei de pe urma care vrea sa se pocaiasca, care vrea sa se lepede de sine si sa faca voia lui Dumnezeu? Trezeste-te omule trecator. Treziti-va liderilor si predicati adevarata Evanghelie si Dragoste a lui Dumnezeu prin faptul ca Dumnezeu TREBUIA ca sa-L omoare si sa-L zdrobeasca pe Hristos Domnul pentru noi ca noi sa putem fi iertati.

Credeti aceasta Evanghelie a lui Dumnezeu, credeti acest mesaj Glorios prin care Dumnezeu iarta pacatosul in Hristos si intelegeti cat de Mare si Insemnat este Domnul Isus Hristos. Pocaiti-va, lasati tot si urmati-L pe Domnul Vietii ca este grav rau daca nu. Nu mai umblati aiurea ca treceti iute. Sa acceptam Sangele Domnului Isus care ne curata orice pacat.
Daca esti in pacat si daca inca nu ai iesit afara de acolo, vino la Hristos, vino acum cu credinta in El, regreta pacatul tau si cere-i Lui sa te curete si sa te elibereze prin Sangele Lui si iti zic ca vei fi iertat ca si toti cei nascutii din Duhul Sau. Nu conteaza ce ai facut, El te iarta de tot. REPET, nuuuuu conteaza ce ai facut, vino acum la El, pocaieste-te, urmeaza-L, crede in El, cheama-L pentru ca iti zic, aici si acum El Marele Cel ce ESTE isi manifesta Dragostea Sa nemarginita prin faptul ca te accepta asa cum esti, dar iti promit pe baza Cuvantului Sau ca acolo, dupa ce mori si la judecata, ca doar de aceea se numeste judecata, Dumnezeu isi manifesta Dreptatea, Mania si Razbunarea Lui impotriva la toti care nu au fost iertati. Pocaiti-va de religiile reci si moarte, pocaiti-va de stagnarea in putreziuciune si mizerie. Aveti ravna pentru Dumnezeu ca e Grav. Psalmul 2:12 ”dati cinste Fiului ca sa nu se manie”, El este vrednic si in fata lui Nimeni nu vorbeste. NU te da destept ca acum te crezi in putere, ca iti zic esti muritor ca si mine si iti zic motivul pentru care mori este ca Dumnezeu iti ia viata cand vrea El. El ti-a dat-o si tot El ti-o ia, intrebarea este daca vei fi pregatit pana atunci si intrebarea este ce ai facut tu cu viata de la El, ai trait-o pentru El cum cere El sau ai umblat dupa mizeriile lumii si dupa mintea ta pacatoasa?
Cum sa-ti mai zic, cum sa te mai rog, cum sa mai ma exprim? Cand eu am inteles Evanghelia si cand am crezut in El mi-a explodat inima ca toata pasiunea si ravna sa fie doar pentru El care este Vrednic in Veci si care are toata puterea in cer si pe pamant. Vino ca El este radical si Credincios, este Bun si Milostiv si asteapta se te ierte, dar numai cum cere El. Nu ai obosit de pacatul tau?
Tie, om trecator iti zic ca numai Domnul Isus te poate ierta. Tie, daca esti dublicitar sau fatarnic iti zic, nu mai fi, pocaieste-te ca fatarnicii merg in iad (Matei 24:51). Tie, care inca nu stii unde mergi dupa moarte, iti zic ca este posibil ca sa nu fi nascut din nou, pentru ca cei care sunt nascuti din DUHUL SFANT al lui Dumnezeu stiu sigur ca ajung in Rai si ca sunt iertati, schimbati si nu mai traiesc decat in voia lui Dumnezeu, va rog cititi articolul despre siguranta mantuirii, clic aici.
Tie, care te numesti ateu, dar nu esti pentru ca nu exista conform Bibliei asa ceva, pentru ca Dumnezeu a pus in tine constiinta binelui si raului, discernarea lucrurilor (Geneza 3:22), Dumnezeu a pus in tine gandul vesniciei (Eclesiastrul 3:11) si a pus si cugetul in tine (Romani 2:15), deci tie ateule care te numesti iti zic ca nu exista ateu conform Bibliei, lasa mizeriile pe care te bazezi si vino la Hristos ca sa fii iertat si crede in El.
Sa nu uitam ca Legea lui Dumnezeu trebuie sa fie satisfacuta. Ori Mania si Dreptatea lui Dumnezeu se opreste in Hristos pentru tine atunci cand crezi in El si te pocaiesti, ori Mania si Dreptatea Lui se va opri in tine si vei fi aruncat de Dumnezeu in iad. Citez din nou Luca 12:5 care este rostit de insusi Domnul Slavei: “Am sa va arat de cine sa va temeti. Temeti-va de Acela care, dupa ce a ucis, are puterea sa arunce in gheena; da, va spun, de El sa va temeti.”
Intelegeti ca Hristos Domnul a platit iadul pentru noi, haideti sa ne pocaim dragilor, haideti sa dam cinste lui Dumnezeu si sa traim in ascultare, va rog mult, ca motivul pentru care Hristos ne-a avertizat este ca va veni o zi de judecata, razbunare si manie. El ne-a avertizat pentru ca ne iubeste, ne-a avertizat ca nu cumva sa nu ascultam.
Priviti textul din Ioan 15:22 “Daca n-as fi venit si nu le-as fi vorbit, n-ar avea pacat; dar acum n-au nicio dezvinovatire pentru pacatul lor.”

Toti care resping aceasta iertare si justificare data de Dumnezeu se regasesc in acest text din Evrei 10:29 “Cu cat mai aspra pedeapsa credeti ca va lua cel ce va calca in picioare pe Fiul lui Dumnezeu, va pangari sangele legamantului, cu care a fost sfintit, si va batjocori pe Duhul harului?
30. Caci stim cine este Cel ce a zis: “A Mea este razbunarea, Eu voi rasplati!”, si in alta parte: “Domnul va judeca pe poporul Sau.”
31. Grozav lucru este sa cazi in mainile Dumnezeului celui Viu!”

Ranva noastra sa fie pentru El si sa traim departe de pacat, departe de neascultare si faradelege. Sa traim in partasie cu El dupa invatatura Lui ca sa nu fim departati de El (2 Ioan 1:9).
Va rog mult deschideti-va ochii inimii si acceptati Sangele Domnului Isus Hristos, pentru ca Dumnezeu si in Vechiul Testament in Exodul 12:13, Dumnezeu cu Dreptatea si Mania Lui a trecut pe langa copiii lui Israel numai cand a vazut sangele pe usiorii usilor. Ei bine tot asa Dumnezeu nu se opreste din a-ti fi vrajmas si condamnator pana ce Sangele Lui Hristos nu te-a curatit si justificat de vina ta. Priveste texte care arata ca Dumnezeu are Mania peste toti care nu sunt ai lui Hristos si ca singurul care ne poate izbavi de Mania lui Dumnezeu este numai Hristos Domnul:
Ioan 3:36 “Cine crede in Fiul are viata vesnica; dar cine nu crede in Fiul nu va vedea viata, ci mania lui Dumnezeu ramane peste el.”

Cuvintele “ mania lui Dumnezeu ramane peste el” ne arata ca acum in prezent Mania Lui este peste toti oamenii care nu-L au pe Hristos. Intelgeti voi asta? Intrebarea este urmatoarea: Peste tine ce este, Mania lui Dumnezeu care arata ca acum tu nu traiesti pentru Dumnezeu sau este Sangele lui Hristos care arata ca acum tu esti curatit de pacate si iL urmezi pe Hristos? In ce preferi sa te increzi, in tine sau in Sangele Domnului ISUS? Crezi tu omule ca te poti reprezenta singur la judecata?

Romani 5:1 “Deci fiindca suntem socotiti neprihaniti, prin credinta, avem pace cu Dumnezeu, prin Domnul nostru Isus Hristos.
Cuvantul “avem pace cu Dumnezeu” ne arata ca sunt unii care nu au pace cu Dumnezeu si daca nu au pace ce inseamna asta decat ca Dumnezeu este dusmanul lor.

Romani 5:9 “Deci cu atat mai mult acum, cand suntem socotiti neprihaniti, prin sangele Lui, vom fi mantuiti prin El de mania lui Dumnezeu.
Aici cuvintele “vom fi mantuiti prin El de mania lui Dumnezeu” ne arata ca numai prin Hristos suntem salvati de Mania lui Dumnezeu care vine. Intelegeti asta?

Deci primul lucru de care ne elibereaza Domnul Isus, ne elibereaza de Mania lui Dumnezeu. Hristos ne justifica inaintea TATALUI. Deci atunci cand credem in Hristos si ne pocaim, mai intai El ne elibereaza de El ca apoi dupa ce suntem justificati de Mania, Dreptatea si Pedeapsa Lui, sa inceapa nasterea din nou in noi si sa fim eliberati de sub puterea pacatului. Mai intai suntem eliberati de pedeapsa pacatului si aceasta este Justificare, iar imediat suntem eliberati de sub puterea robiei pacatului si aceasta este Regenerare sau nastere din Duhul Sfant. Intrebare: ai fost tu justificat si regenerat?
Regenerarea sau nasterea din Duhul Sfant prin care omul este eliberat de sub puterea pacatului se produce in om aratand si fiind marturie ca Justificarea lui de Tatal tocmai a avut loc. Orice om care se increde cu adevarat in Hristos Domnul traind cum El spune, acesta este Justificat de Tatal Ceresc datorita Sangelui lui Hristos si Dumnezeu arata ca omul este iertat prin faptul ca il schimba, il naste din Duhul Sfant. Priviti texte care arata asta: Marcu 2:10 “Dar, ca sa stiti ca Fiul omului are putere pe pamant sa ierte pacatele,
11. “Tie iti poruncesc”, a zis El slabanogului, “scoala-te, ridica-ti patul si du-te acasa.”

1 Ioan 3:8 “Cine pacatuieste este de la diavolul, caci diavolul pacatuieste de la inceput. Fiul lui Dumnezeu S-a aratat ca sa nimiceasca lucrarile diavolului.
9. Oricine este nascut din Dumnezeu nu pacatuieste, pentru ca samanta Lui ramane in el; si nu poate pacatui, fiindca este nascut din Dumnezeu.
10. Prin aceasta se cunosc copiii lui Dumnezeu si copiii diavolului.”

Romani 5:11 “Si nu numai atat, dar ne si bucuram in Dumnezeu, prin Domnul nostru Isus Hristos, prin care am capatat impacarea.”
Aici ne spune ca am “capatat impacarea” ceea ce ne sustine acest lucru este ca pana sa fim in Hristos nu eram impacati cu Dumnezeu. Intrebarea este, tu esti impacat cu Dumnezeu? Te-ai pocait omule? IL urmezi pe Hristos Domnul asa cum spune Biblia?

Coloseni 1:21 “Si pe voi, care odinioara erati straini si vrajmasi prin gandurile si prin faptele voastre rele, El v-a impacat acum
22. prin trupul Lui de carne, prin moarte, ca sa va faca sa va infatisati inaintea Lui sfinti, fara prihana si fara vina;
Acest text ne arata ca inainte ca noi sa fim mantuiti, eram toti vrajmasi si straini cu Dumnezeu. Intrebare: tu cum esti acum?

Iacov 4:4 “Suflete preacurvare! Nu stiti ca prietenia lumii este vrajmasie cu Dumnezeu? Asa ca cine vrea sa fie prieten cu lumea se face vrajmas cu Dumnezeu.”
1Ioan 2:15 “Nu iubiti lumea, nici lucrurile din lume. Daca iubeste cineva lumea, dragostea Tatalui nu este in el.”

Daca practici lucrurile lumii esti vrajmas cu Dumnezeu.
Am mai spus si spun din nou, ori lumea te desparte de Hristos Domnul, ori Hristos Domnul te desparte de lume.

Deci ce este EL pentru tine, dusman sau Tata? Daca e TATAL pocaieste-te si asculta-L omule ca El este Drept, Sfant si Manios.

Vreau sa inchei cu aceste cuvinte ale lui Dumnezeu care arata cum sa se laude un om si care arata cat de necesar este ca noi sa-L cunoastem pe El asa cum este revelat in Scripturi:
Ieremia 9:23 “Asa vorbeste Domnul: “Inteleptul sa nu se laude cu intelepciunea lui, cel tare sa nu se laude cu taria lui, bogatul sa nu se laude cu bogatia lui.
24. Ci cel ce se lauda sa se laude ca are pricepere si ca Ma cunoaste, ca stie ca Eu sunt Domnul care fac mila, judecata si dreptate pe pamant! Caci in acestea gasesc placere Eu, zice Domnul.”

Tu cu ce te lauzi? Te lauzi tu ca esti mandru si ca lumea te aplauda sau te lauzi tu ca IL cunoasti pe Dumnezeu? Dupa ce umbli, umbli tu dupa aprecierea oamenilor si ca ei sa te vada bine, sau umbli dupa aprecierea lui Dumnezeu si ca El sa te vada bine? Intelege ce spune Domnul Isus in Matei 6:24 “Nimeni nu poate sluji la doi stapani. Caci sau va uri pe unul si va iubi pe celalalt; sau va tine la unul si va nesocoti pe celalalt; nu puteti sluji lui Dumnezeu si lui Mamona.”

Nu vezi ca Dumnezeu este Drept si in aceasta gaseste placere El? Te lauzi tu ca IL cunosti si ca faci voia Lui asa cum El vrea sau esti strain si indepartat de cuvintele Lui?

Va fi o zi de judecata, intrebarea este, tu cum vei fi?
Te intreb, unde te regasesti tu in acest articol, esti in acest Ultimatum si Avertisment in care Domnul ISUS zice “pocaiti-va sau toti veti pieri (Luca 13:3)” sau esti deja in Hristos si te odihnesti in El si astepti acea zi in care El va judeca, pentru ca tu vei sta in picioare la venirea Lui si nu rusinat de El (1 Ioan 2:28 “Si acum, copilasilor, ramaneti in El, pentru ca, atunci cand Se va arata El, sa avem indrazneala si, la venirea Lui, sa nu ramanem de rusine si departati de El”.)

Iti zic asta ca ori trebuie sa te pocaiesti si sa primesti Duhul lui Hristos, ori esti deja nascut din Duhul Sfant si cauti sfintenia. Trairea ta rezulta din faptul unde esti tu acum. Daca esti in Hristos trairea ta este linistita si esti fericit, iertat si plin de pace, iar daca nu esti in Hristos esti tulburat, in stres, nu ai pace, esti ingrijorat, nu esti iertat. Totul are un efec mare, daca esti in Hristos ajungi in Rai si acum traiesti cum El spune, dar daca nu esti in Hristos tu esti propriul tau dumnezeu si ii slujesti fara sa stii satanei si esti in drum spre iad. Vezi bunatatea si dragostea lui Dumnezeu care deja a avut grija de iertarea ta prin faptul ca Hristos Domnul deja a fost adus jerfta, crede in El si asculta-L, supunandu-te Lui si vei fii liber de pedeapsa, judecata, pacat si iad.
Sper doua lucruri:
1. Primul lucru care il sper este ca multi sa inteleaga ca daca Moise era ingrozit si tremura atunci cand Dumnezeu le-a vorbit israelitilor de pe multe, atunci si noi vom fi ingroziti atunci cand El va judeca si sper tragand nadejde ca noi toti care citim acest articol sa ne pocaim si atunci cand Tatal va judeca fara omitere sa fim in Hristos Domnul.
Priviti textul care arata ca Moise tremura inaintea Domnului:
Evrei 12:21 “Si privelistea aceea era asa de infricosatoare incat Moise a zis: “sunt ingrozit si tremur!”

2. Iar al doilea lucru pe care il sper, este ca veti INTELEGE ca daca Dumnezeu nu a crutat ingerii care au cazut si care nu si-au pastrat vrednicia, daca Dumnezeu i-a legat cu lanturi in adanc, deci daca Dumnezeu nu a crutat ingerii care au pacatuit, si daca Dumnezeu nu a crutat nici vechea lume ci a distrus-o prin potop, atunci El Marele Cel ce Este nu te va cruta nici pe tine de la iad daca nu te vei pocai prin Credinta in Sangele Lui Hristos Isus Domnul prin care poti capata iertarea care este atat de necesara pentru toti. Priviti textul:
2 Petru 2:4 “Caci daca n-a crutat Dumnezeu pe ingerii care au pacatuit, ci i-a aruncat in Adanc, unde stau inconjurati de intuneric, legati cu lanturi si pastrati pentru judecata;
5. daca n-a crutat El lumea veche, ci a scapat pe Noe, acest propovaduitor al neprihanirii, impreuna cu alti sapte insi, cand a trimis potopul peste o lume de nelegiuiti;
6. daca a osandit El la pieire si a prefacut in cenusa cetatile Sodoma si Gomora, ca sa slujeasca de pilda celor ce vor trai in nelegiuire,
9. inseamna ca Domnul stie sa izbaveasca din incercare pe oamenii cucernici si sa pastreze pe cei nelegiuiti, ca sa fie pedepsiti in ziua judecatii.”

Credeti Adevarata Evanghelie a Domnului Hristos Isus, credeti in Dumnezeu, ascultati-L pe El prin Duhul Sfant si cunoasteti-L pe El, pentru ca El a fost, este si va fi un foc mistuitor.
Evrei 12:29 “fiindca Dumnezeul nostru este “un foc mistuitor”.

Domnul Dumnezeu sa fie laudat pentru ca a gasit cu cale sa ne ierte prin mila si bunatatea Sa pe care si-a aratat-o fata de noi in Domnul ISUS HRISTOS. El sa fie laudat, El care are toata cinstea si gloria, El MARELE CEL CE ESTE.
Romani 8:32 “El, care n-a crutat nici chiar pe Fiul Sau, ci L-a dat pentru noi toti, cum nu ne va da fara plata, impreuna cu El, toate lucrurile?
33. Cine va ridica para impotriva alesilor lui Dumnezeu? Dumnezeu este Acela care-i socoteste neprihaniti!”

Dupa ce intelegem aceste lucruri prezentate in acest articol, ne putem intreba, ce L-a facut pe Hristos Domnul sa moara pentru noi? Ei bine, ca sa-si arate Gloria si Maretia, El asa a vrut. Daca El deja a platit pentru pacatele noastre, de ce nu ne-am prosterne acum la pamant si L-am ruga sa ne ierte prin Sangele lui si de azi inainte sa traim cu aceasta ravna si pasiune in noi, gandindu-ne ca EL MARELE CEL CE ESTE a murit in locul nostru. Binecuvantat, Slavit si Onorat sa fie El in vecii vecilor si El sa ne ajute pe noi toti care vrem iertarea si sfintirea, sa traim cum este scris in Cuvantul Lui Biblia.

Sa nu uitam ca Dumnezeul Creator care este Drept, Sfant, Manios, Neprihanit, Dragoste, Atotputernic, Atotprezent, Atotstiutor in orice vreme, ne cere sa fim sfinti caci El este sfant. Daca El ne cere sfintenia inseamna ca se poate ca s-o avem, dar numai in termenii Lui. SFINTENIA o putem avea numai in Hristos Domnul si prin Sangele Lui, iar fara aceasta Sfintenie nimeni nu iL va vedea pe El.
1 Petru 1:16 “Caci este scris: “Fiti sfinti, caci Eu sunt sfant”.
Evrei 12:14 “Urmariti pacea cu toti si sfintirea, fara de care nimeni nu va vedea pe Domnul.”

Asa ca haideti sa ne pocaim asa cum DOMNUL ISUS HRISTOS spune, haideti sa traim prin credinta in El in ascultare fata de El si sa fim sfinti, “ca sa fiti fara prihana si curati, copii ai lui Dumnezeu, fara vina, in mijlocul unui neam ticalos si stricat, in care straluciti ca niste lumini in lume, tinand sus Cuvantul vietii; asa ca, in ziua lui Hristos, sa ma pot lauda ca n-am alergat, nici nu m-am ostenit in zadar (Filipeni 2:15-16)“. Amin

Alin Lolos