Doctrina

Scriptura

Scripturile Vechiului şi Noului Testament sunt infailibile, au fost date prin inspiraţia lui Dumnezeu şi reprezintă regula suficientă, sigură şi autoritară a  Lui, rezultand astfel credinta, mantuirea si ascultarea omului.

Dumnezeu

Există un singur Dumnezeu, Creatorul, Susţinătorul şi Conducătorul tuturor lucrurilor, Suveran,  având în Sine toate caracteristicile perfecte şi fiind infinit în toate acestea; toate fiinţele îi datorează Lui TOATA dragostea, reverenţă şi ascultarea. Dumnezeu are Atribute infinite, AtotPrezent, AtotStiutor, AtotPuternic.

Trinitatea

Este un singur Dumnezeu care ne este revelat si manifestat in 3 persoane distincte Tatăl, Fiul-ISUS HRISTOS şi Duhul Sfânt, fiecare cu atribute personale DIVINE si natura Divina, fiecare fiind CREATORUL Alfa si Omega Cel Dintrai si Cel de pe Urma, Cel Atotputernic, Cel ce se Numeste Eu Sunt Cel ce Sunt, care exista prin sine insusi, care este Generatorul vietii si toate se tin prin El, care toti 3 sunt una in natura, marturie, marturisire si credinta, care toti 3 sunt egali dar fiecare are rolul Sau in mandatul de mantuire a omului, fiind la fel in natura, esenta si fiinta fara a fi divizate. Cele 3 Persoane are Dumnezeirii care au zis ” sa facem om dupa chipul si asemanarea Noastra” sau care Traieste in omul mantuit conform Ioan 14:23,26, Aceste 3 Persoane ale Dumnezeirii au Atribute infinite la fel, AtotPrezent, AtotStiutor, AtotPuternic, fiind YAHVE.

Providenta si Predestinarea

Dumnezeu, din eternitate, decretează sau permite tuturor lucrurilor să se întâmple şi susţine, direcţionează şi guvernează toate fiinţele şi evenimentele în mod continuu; totuşi nu ca şi cum ar fi autorul sau cel care aprobă păcatele, nici cel care distruge liberul-arbitru şi responsabilitatea omului.

Caderea Omului

Dumnezeu a creat iniţial omul după Chipul şi Asemănarea Sa, liber de păcat; dar prin ispita lui Satan, omul a încălcat porunca lui Dumnezeu şi a căzut de la sfinţenia şi neprihănirea sa originară; prin aceasta, urmaşii (descendenţii) omului moştenesc o natură coruptă depravata total care se împotriveşte total voii lui Dumnezeu şi Legii Sale, care sunt straini si vrajmasi cu Dumnezeu şi astfel sunt condamnaţi vesnic; şi de îndată ce devin capabili de acţiuni morale, devin şi călcători de lege, rezultand moartea iar apoi pedeapsa vesnica. Prin urmare oamenii se nasc despartiti de Dumnezeu, morti in pacat, orbi, depravati, vrednici sa fie urati si urandu-se unii pe altii, cu inimi impietrite si minti nechibzuite, urandu-L pe Dumnezeu prin traire lor si crezul lor dupa apucaturile si intentile lor idolatre.

Mijlocitorul

Isus Hristos Domnul Dumnezeu, Fiul lui Dumnezeu este SINGURUL Mijlocitor Divin desemnat între Dumnezeu şi om. Luand asupra Sa natură omenească, fără păcat, El a împlinit Legea în mod desăvarşit, a suferit şi a murit pe cruce sub mania lui Dumnezeu pentru mântuirea păcătoşilor. EL a fost facut Pacat de catre Dumnezeu pentru noi, Dumnezeu i-a imputat si atribuit starea, pacatul si vinovatia noastra, astfel Dumnezeu L-a tratat pe Domnul ISUS HRISTOS asa cum Trebuia sa ne trateze pe noi. El a fost îngropat, a înviat a treia zi şi S-a înălţat la Tatăl, la Dreapta căruia El trăieşte pentru totdeauna ca să mijlocească pentru poporul Său. EL este singurul Mijlocitor, Profet, Preot, Rege, Domn al Bisericii şi Suveran in univers. EL este Dumnezeu intrupat in om, El este una cu Tatal, El este Dumnezeul Cel Atotputernic, El este MARELE CEL CE ESTE EL ESTE YAHVE (Ioan 8:24).

Pocainta

Pocăinţa este un Har evanghelic (după cum este descris în Evanghelii) prin care Duhul Sfânt face o persoană conştientă de răul păcatului in urma auziri Evangheliei, pentru ca acea persoană să se smerească cu o întristare dupa voia Lui Dumnezeu, detestând păcatul şi urându-se pe sine, având ca scop final dorinta sa fie iertat de pacate, dorinta sa vina la Dumnezeu si dorinta să umble înaintea lui Dumnezeu, dupa voia Lui si să Îi facă plăcere în toate lucrurile, bineinteles toate realizandu-se in Numele Domnului Hristos Isus SI prin puterea Duhului Sfant.

Credinta

Credinţa mântuitoare este încrederea bazată pe autoritatea lui Dumnezeu în orice lucru revelat în Cuvântul Său despre Domnul Isus Hristos si in ceea ce a facut El la cruce; acceptând şi bazându-ne doar pe El pentru justificare şi viaţă veşnică, astfel prin SANGELE SAU sa fie justificat de Dreptatea si Mania lui Dumnezeu. Aceasta este lucrarea Duhului Sfânt în viata fiecăruia, însoţită de Harul Salvator si Suveran care ne conduce către o viaţă de sfinţenie.

Justificarea

Justificarea este achitarea deplină prin Har a tuturor păcătoşilor care cred în Domnul Isus Hristos,  fiind iertati de toate păcatele si de tot pacatul, prin dreptatea satisfăcută de Domnul Isus Hristos la cruce. Justificarea este realizată nu prin ceva ce a fost lucrat în om sau făcut de om (nu este prin efortul omului), ci în baza ascultării şi satisfacerii dreptăţii aduse de Domnul Hristos Isus Lui Dumnezeu TATAL. Justificarea o da Dumnezeu omului si omul doar primind justificarea ca dar, fara plata, bazându-se pe HRISTOS ISUS DOMNUL şi pe neprihănirea Lui, ASTFEL prin credinţa in SANGELE LUI HRISTOS se capata neprihanirea. Justificarea este ispasirea facuta de Domnul Isus Hristos odata pentru totdeauna a toate pacatele celor care cred in Jertfa Lui. Justificarea este Satisfacerea Dreptatii lui Dumnezeu, este Pacea cu Dumnezeu, Legea Lui Dumnezeu fiind Satisfacuta iar Atributele infinite ale lui Dumnezeu Sfant, Drept, Dragoste fiind Satisfacute pe deplin, perfect si vesnic de catre Domnul Dumnezeu ISUS HRISTOS YAHVE.

Regenerarea

Regenerarea este o schimbare a inimii lucrată de Duhul Sfânt, care îi aduce la viaţă pe cei care s-au nascut din Adam, care sunt morţi în neascultare şi păcat, luminând minţile lor spiritual, facandu-i sa înţeleaga Cuvântul lui Dumnezeu şi schimband întreaga lor natură pentru a iubi şi practica sfinţenia. Aceasta este lucrarea Harului nemeritat al lui Dumnezeu, care invie si atrage omul mort din pacat. Omul nu poate face nimic pentru a fi regenerat, ci este lucrarea exclusiva a DUHULUI SFANT in fiecare din noi in urma credintei in DOMNUL ISUS HRISTOS. Regenerarea este urmata de sfintenie zilnica. Regenerarea este Nasterea din Duhul Sfant produsa de insusi Dumnezeu, Regenerarea este acelasi act cu Nasterea din Duhul Sfant sau Botezul cu Duhul Sfant. Omul prin Regenerare este schimbat total, devenind o alta faptura, cele vechi sau dus toate fiind noi, astfel omul nu mai poate practica pacat sau a se duce in pacat ca stil de viata.

Sfintenia

Toti aceia care au fost Justificati automat sunt si Regeneraţi si fiind Renegerati sunt de asemenea Sfinţiţi de Cuvântul şi Duhul lui Dumnezeu care trăieşte în ei. Această Sfinţire este in mod continuu prin ajutorul puterii Divine, şi toţi Sfinţii fiind schimbati de Dumnezeu, trăiesc în ascultare voită faţă de toate poruncile lui Domnului Isus Hristos. Astfel Sfintenia pe de-o parte este desavarsita om datorita Meritelor Domnului ISUS HRISTOS, iar pe de alta parte Sfintenia mereu va fi un proces SIGUR facut si Realizat de Insus Dumnezeu in toata viata omului Nascut din Dumnezeu.

Perseverenta Sfintilor

Cei pe care Dumnezeu i-a acceptat în Preaiubiul Său ISUS HRISTOS DOMNUL şi pe care care i-a Sfinţit prin Duhul Său cel Sfant, nu vor cădea Niciodata de la starea de Har, ci vor persevera până la sfârşit. Şi chiar dacă vor cădea în vreo greseala prin neglijenţă şi ispite, intristand astfel Duhul Sfant; aceasta nu este o traire ca stil de viata, ci o abatere pe care o regreta, rezultand pocainta imediata si trairea in sfintenie imediata( 1Ioan 2:1-2, Romani 6:1-11). Cei nascuti din DUHUL SFANT NU mai pot face ce vor pentru ca sunt calauziti de DUHUL SFANT care ramane in ei in veac (Ioan 14:16) si NU mai pot face ce vor pentru ca au o natura noua duhovniceasca (Romani 8:9) si o inima si un duh nou (Ezechiel 36:25-27) si LEGEA lui Dumnezeu este scrisa si sapata in inimile lor si ei nu mai sunt ai lor. Ceea ce a inceput DUMNEZEU in ei va duce la bun sfarsit (Filipeni 1:6), vor fi păstraţi de puterea lui Dumnezeu prin credinţa în mântuire(Iuda 1:1, 1Petru 1:5). Omul mantuit si regenerat de DUMNEZEU, el Nu mai poate trai in pacat ca stil de viata niciodata, pentru ca acesta conform Romani 6:1-11, a fost rastignit impreuna cu HRISTOS, a murit impreuna cu HRISTOS, a fost ingropat impreuna cu Hristos si a inviat impreuna cu HRISTOS la o NOUA VIATA. Astfel omul mantuit NICIDECUM NU MAI POATE trai in pacat si omul mantuit conform Bibliei NICIODATA nu va schimba harul in destrabalare cu gandul ca ar putea face ce vrea, Niciodata si Nicidecum ci va persevera in Sfintenie, Supunere, Credinta si Ascultare fata de Dumnezeu emanand astfel dorinta, efectul si  realitatii naturii lui duhovnicesti.

Biserica

Domnul Isus Hristos este Capul Bisericii, care este formata din toţi ucenicii Săi adevăraţi nascuti din Duhul Sau. Hristos Isus Domnul este Detinatorul si Suveran la toată puterea pentru a conduce Biserica. Fiecare om nascut din DUHUL SFANT este madular in Biserica Domnului Isus Hristos. EL a dat Bisericii TOATA autoritatea necesară pentru a propovadui Evanghelia, pentru a forma ucenici, avand putere peste toata puterea vrajmasului (Luca 10:19), totodata si administrarea ordinii, disciplinei şi închinării pentru Dumnezeu. Biserica este un Organism Viu, este fondata de Domnul ISUS HRISTOS si tinuta de El, este Sfanta, Desavarsita, fara pata sau Zbarcitura datorita Jertfei Domnului ISUS HRISTOS si care este pastrata intacta si protejata in asa fel ca Portile Locuintei Mmortilor NU o vor Birui. Acolo unde sunt doi sau trei Mantuiti adunati in Numele Domnului Hristos Isus, acolo este BISERICA DOMNULUI ISUS HRISTOS. Scopul Final al Bisericii este un ucenic matur care iL cunoaste pe Dumnezeu in mod intim si personal (Ioan 17:3), care a acceptat chemarea la ucenicie si isi poarta crucea in fiecare zi (Luca 9:23, Galateni 2:20), care este transformat si innoit in mod continuu la nivelul mintii si a caracterului de catre Duhul Sfant si de Cuvantul lui Dumnezeu (Romani 12:2, 2Corinteni 3:18, Galateni 5:22-23), care se maturizeaza sper plinatatea lui HRISTOS (Efeseni 4:11-16, Evrei 5:11-14, 6:1-3) si care in final se multiplina dupa acelasi model de ucenicie crestina lasat de Domnul Isus si de apostoli (Matei 28:19-20, 2Timotei 2:2).

Botezul

Botezul este o poruncă dată de Domnul Isus Hristos, obligatorie pentru fiecare credincios care crede in EL si constientizeaza dependenta de EL, prin care acesta este scufundat în apă în Numele Tatălui, al Fiului şi al Duhului Sfânt, ca semn al părtăşiei în moartea şi învierea lui Hristos. Doar cel nascut din Duhul Sfant are dreptul Biblic sa se boteze, numai dupa ce prin Sangele Domnului Hristos a obtinut iertarea de păcate si schimbarea in noua faptura dedicata total lui Dumnezeu, trâind şi umblând in noua viaţă. Botezul Nu este o curatare de intinaciunile trupesti si nici nu ajuta pe nimeni la iertarea de pacate. Botezul este o confirmare ca deja omul este mantuit si tocmai pentru aceasta se boteaza ca sa arate ca este mantuit.

Cina Domnului

Cina Domnului este instituită de Domnul Isus Hristos pentru a fi luată cu pâine şi rodul vitei şi pentru a fi ţinută de Bisericile Lui până la sfârşitul vremurilor. Painea Reprezinta Trupul frant al Domnului ISUS HRISTOS, iar Rodul vitei reprezinta Sangele Domnului ISUS HRISTOS. Nu este un sacrificiu, ci este realizata pentru a comemora moartea Sa, totodata pentru a aminti Nunta Mielului si pentru a confirma credinţa credincioşilor in Domnul Isus Hristos si starea lor in sfintenie. Astfel crestinii au partasie in curatie, sfintenie si smerenie prin DUHUL SFANT. Cina Domnului o poate lua Biblic NUMAI cei care sunt nascuti din Duhul Sfant si botezati in apa si care umbla in sfintenie avand relatia cu Dumnezeu curata cat si relatile cu aproapele. Cina Domnului este cea mai inalta inchinare facuta de om lui Dumnezeu, pentru ca doar omul Mantuit de Dumnezeu, Botezat si printr-o traire Sfanta, poate sa ia parte la masa Domnului ISUS HRISTOS. Astfel nu oricine este apt si capabil sa ia parte la Cina Domnului Isus Hristos.

Invierea si Judecata

Trupurile oamenilor mantuiti se întorc în ţărână după moarte, dar duhurile si sufletele lor se întorc imediat si instantaneu la Dumnezeu – cel nascut din Duhul Sfant va fi mangaiat si se va odihni împreună cu Dumnezeu instantaneu in Rai asa cum ne arata textele din (Luca 23:43, Filipeni 1:23, Luca 16:22, Apocalipsa 6:9-11); dar cel rău care nu a fost nascut din Duhul lui Hristos va fi chinuit instantaneu in Locuinta Mortilor asa cum ne arata textul din (Luca 16:19-31). Dumnezeu a stabilit o zi în care va judeca lumea prin Domnul Isus Hristos (2Corinteni 5:10). Trupurile celor morţi in Hristos vor invia la prima inviere care are mai multe etape conform 1Corinteni 15:23, Apocalipsa 11:11-12 si Apocalipsa 20:6, si vor avea mangaiere si o rasplata data de DOMNUL ISUS HRISTOS intrand in Mileniu de 1000 de ani, astfel cei mantuiti din Rai sunt trimisi in trupurile lor moarte de pe pamant si vor invia cu trupurile lor fiind schimbati in trupuri Glorificate. Trupurile celor morti in pacatele lor care nu au fost mantuiti si iertati de Dumnezeu, care nu au vrut sa se pocaieasca si sa creada in DOMNUL ISUS HRISTOS si in Jertfa Lui, deci trupurile celor neiertati pe de-a lungul intregii istorii, vor invia dupa Mileniu, vor fi înviate pentru judecata si ei impreuna cu diavolul, Moartea si Locuinta Mortilor vor fi aruncati de Dumnezeu in iazul de foc de chin continu (Apocalipsa 20:10-15, Apocalipsa 14:10-11). Astfel fiecare om, mantuit sau nemantuit de mania lui Dumnezeu, va primi un destin vesnic fie Rai sau Iad, Raiul vesnic impreuna cu Dumnezeu sau Iazul vesnic ca chin despartit de Dumnezeu.

 

Alegerea Suverana

 

1. Depravarea totală

Depravarea Totala inseamna ca omul este mort spiritual asa cum Domnul ISUS spune in Luca 9:60, este despartit de Dumnezeu si prin nasterea din Adam omul este pacatos, vrasmas cu Dumnezeu, este atins de pacat din toate punctele de vedere si tot ceea ce face este intr-un mod egoist si mandru. Prin depravarea totala se intelege ca omul singur nu poate sa faca decat ceea ce ii emana natura lui pacatoasa si el nu poate sa vina la Dumnezeu prin eforturi proprii – Romani 8:7, Matei 7:18, Ttit 3:3-5, Coloseni 1:20-21, Efeseni 2:1-4.

2. Alegerea necondiţionată

Faptul ca omul este mort in pacatele lui, omul nu poate sa vina la Dumnezeu si initiativa ca sa fie mantuit nu vine de la om si nici nu poate sa vina. Omul nu poate sa-L aleaga pe Dumnezeu, ci Duhul Sfant este anterior, cercetand omul si atragand omul la HRISTOS ISUS DOMNUL DUMNEZEU pe criteriul ca Dumnezeu asa a vrut nu ca a gasit ceva bun in om.

3. Ispăşirea limitată

Prin Ispasirea Limitata se intelege ca Domnul ISUS HRISTOS a murit doar pentru cei Alesi de El (Marcu 10:45, Marcu 4:11, Evrei 9:28, Isaia 53:11-12, Matei 26:28, Matei 1:21, Tit 2:14, Fapte 13:48, Luca 10:21-22, Ioan 6:37,44,65)

In textele din 1 Timotei 2:4 si 6 explicatia este versetele de mai sus 1 si 2, care arata categoriile de oameni. La fel si in 1 Timotei 4:10, explicatia este ca ISUS DOMNUL a murit pentru categoriile de oamenii, nu pentru fiecare individ in parte.

In 1 Ioan 2:2 la fel se refera la categoriile de oameni, nu la toti oamenii, cititi Apocalipsa 5:9 si Apocalipsa 7:9, e vorba de categori.

A murit doar pentru cei alesi din Vesnicie de Dumnezeu dupa criteriul si placerea Voii Sale (Efeseni 1:1-5,11, 2Timotei 1:9, 2Tesaloniceni 2:13, Apocalipsa 13:8, Romani 8:28-30, Romani capitolul 9 si 11), Ioan 6:37,44, Luca 10:21-22, Marcu 4:11, Fapte 13:48, 2Timotei 2:10, Tit 3:3-5).

4. Harul irezistibil

Prin Harului Irezistibil se intelege ca Dumnezeu prin Suveranitatea Lui in ciuda starii omului decazute, Dumnezeu intervine intr-un mod direct si Suveran in mantuirea omului si il mantuieste pe om fara ca omul sa ajute la mantuirea lui.

5. Perseverenţa sfinţilor

Cei mantuiti vor ramane sigur in sfintenie, vor cauta sfintenia si vor ramane consecventi in supunerea fata de Dumnezeu si devotati voii Lui (Filipeni 1:6, 1Corinteni1:8, 1Tesaloniceni 5:23), pentru ca toate cele vechi sau dus, toate sau facut noi in Hristos asa cum spune in 2 Corinteni 5:17 si totodata ei vor ramane sigur cu DOMNUL ISUS si in mantuirea Lui care NU se pierde asa cum ne spune si Romani 6:1-11 crestinul este Rastignit, Mort, Ingropat si Invitat impreuna cu HRISTOS. Iar conform Romani 8:9 sau 2 Petru 1:4 crestinul este partasi firi dumnezeiesti avand o natura noua duhovniceasca ne mai fiind pamantesc cu omul vechi. Si nu in ultimul rand Duhul Sfant care odata in Vechiul Legamant venea si pleca de la om fiind conditionat de starea omului, manifestandu-se diferit din Vechiul Testament pe baza Legamantului Vechi, acum crestinul va persevera sigur in Sfintenie datorita DUHULUI SFANT care ramane cu el in veac (Ioan 14:16) pe baza Jertfei Domnului Isus Hristos, fiind pecetluit de Duhul Sfant vesnic (Efeseni 4:30, 2Corinteni 5:5).

 

1.    Misiunea este imposibila despartita de puterea lui Dumnezeu

Toţi oamenii din orice cultură se nasc în depravare, în duşmănie cu Dumnezeu si straini de Dumnezeu şi înnăbuşind adevărul in practica pacatului lor. Convertirea omului şi înaintarea misiunii sunt absolut imposibile despărţite de puterea supranaturală a Duhului Sfânt în Regenerare. Strategiile moderne de creştere spirituală sau de evanghelizare a multor adunari şi multe metodologii noi de misiune deseori trec cu vederea peste acest adevăr esenţial.

2.    Doar Evanghelia Adevarata trebuie proclamata

Evanghelia este puterea lui Dumnezeu pentru mântuire (Romani 1:16), iar predicarea Evangheliei reprezintă „mijloacele” şi „metodologia” misiunii. Evanghelia este, în primul rând şi cel mai important, Dumnezeu în Hristos care împacă lumea cu Sine (2 Corinteni 5:19). Ea răspunde la întrebarea eternă legată de modul în care Dumnezeul drept poate justifica oamenii păcătoşi (Romani 3:25-26) si El va ramane Drept. Ea Îl arată doar pe Hristos, care a purtat pe cruce păcatele poporului Său, a fost părăsit de Dumnezeu şi zdrobit de puterea deplină a Mâniei Sale drepte împotriva păcatului. Vestea Bună a Evangheliei este că prin moartea lui Hristos, dreptatea lui Dumnezeu a fost satisfăcută, iar mântuirea a fost câştigată pentru o mulţime de oameni. Aceasta este evidenţiată de Învierea Domnului Isus Hristos – „care a fost dat din pricina fărădelegilor noastre, şi a înviat din pricină că am fost socotiţi neprihăniţi.” (Romani 4:25). Evanghelia este vestea Cea Buna, este Mesajul iertarii dat de catre Dumnezeu omului. Evanghelia este Divina si Radicala, este mesajul care IL Inalta pe Dumnezeu Maxim. Evanghelia arata ca Dumnezeu uraste pacatosul si ca trebuie ca pacatosul sa fie pedepsit de Dumnezeul cel Drept, Evanghelia arata ca Dumnezeu iubeste omul si ii da o singura cale sper iertare si cer, Hristos Isus Domnul care este CALEA, ADEVARUL SI VIATA conform Ioan 14:6.

3.    Evanghelia depaseste cultura

Cea mai mare nevoie a omului din orice cultură este ca Evanghelia să fie proclamată clar. Oamenii sunt mântuiţi prin Evanghelie şi continuă în sfinţire prin creşterea constantă în învăţătura Cuvântului lui Dumnezeu. Chiar dacă diferenţele culturale nu sunt neglijabile, este cu mult mai important ca misionarul să fie preocupat de Cuvântul lui Dumnezeu mai mult decât de cultură. Un misionar a fost întrebat odată despre modul în care predica Evangelia unui anumit trib îndepărtat. El a spus: „Eu nu predic Evanghelia unui trib îndepărtat, Eu predic Evanghelia oamenilor!” Evanghelia Trebuie predicata in primul rand ca Dumnezeu sa fie inaltat, iar in urma acestui lucru, Dumnezeu alege oamenii, iar automat omul este smerit vazut nevoie enorma de a fii iertat de Justitia lui Dumnezeu. Evanghelia trebuie proclamata la fel cum era proclamata in Biserica Primara neschimbata netinand cont de cultura, stiind ca Dumnezeu este acelasi ieri azi si in veci conform Evrei 13:8 si 2Petru 3:8. Evanghelia trebuie Proclamata dezbracata de metodele oamenilor de fortare in evanghelizari. Evanghelia este DIVINA si TREBUIE proclamata prin darurile DIVINE, DATE DE DUMNEZEU oamenilor.

 

4.    Misiunea „intrupata”  este esentiala

Chiar dacă ar putea exista mijloace efective non-personale în comunicarea Evangheliei, nu există înlocuitor al omului care să trăiască în cadrul unui popor, învăţându-i Evanghelia şi mărturisind credinţa faţă de ei. Dumnezeu Şi-a trimis singurul Fiu, iar EL S-a făcut trup şi a locuit printre noi plin de har si de adevar. (Ioan 1:1, 14; 3:14).

5.    Evanghelizarea Superficiala reprezinta unul dintre cele mai mari obstacole ale Misiunii

Predicarea non-teologică, parodiile distractive şi filmele evanghelice, muzica pe fundal, jocuri sau activitati nu reprezintă înlocuitori pentru expunerea Biblică a Evangheliei. A-i invita pe oameni să-şi ridice mâinile şi să rostească o rugăciune nu reprezintă un înlocuitor pentru chemarea biblică la pocăinţă, credinţă şi ucenicie personală. Siguranţa biblică a mântuirii nu vine dintr-o decizie din trecut sau dintr-o rugăciune, ci doar prin Justificarea si Regenerarea data de DOMNUL ISUS HRISTOS omului si din evaluarea continuă a propriei vieţi în lumina Scripturii.

6.    Plantarea de Biserici este Lucrarea Principala a Misiunii

Există multe daruri şi chemări în trupul lui Hristos, dar toate acestea lucrează împreună pe câmpul de misiune având ca scop principal plantarea unei Biserici Biblice. Una este să se faca evanghelizări în masă şi să te lauzi cu numărul de decizii luate, alta este să plantezi o Biserică Biblică.

7.    Misiunea Adevarata cere sacrificiu

Un predicator a explicat că misiunea nu este nici mai mult nici mai puţin decât o oportunitate de a muri. Trăim într-o lume decăzută care se află în duşmănie cu Dumnezeu şi se împortiveşte adevărului Său; aşadar, misiunea şi suferinţa merg mână în mână (Marcu 10:29-30). Orice înaintare a Împărăţiei lui Hristos în domeniul celui rău va fi întâmpinată cu război. Sunt multe ţări şi popoare unde martirajul nu poate fi evitat. Acolo unde s-a propovaduit Evanghelia a fost si prigoana pentru predicatori, dar acolo unde a fost prigoana s-a nascut o Biserica si pe Biserica Domnului Hristos nimeni si nimic nu o poate birui. Prigonitorii unde au crezut ca au terminat misiunea, acolo s-a nascut o Biserica vie. SLAVIT FIE TATAL, DOMNUL ISUS HRISTOS SI DUHUL SFANT.