De unde stie un crestin ca merge 100% in Rai si care sunt evidentele?

 
Pe unde merg mereu aud chiar si intre cei evanghelici, ca nu stiu unde ajung dupa ce mor. Atunci cand ii intreb pe oameni “daca azi mori stii unde ajungi?”, ei nu stiu si imi raspund ori ca “Dumnezeu stie” ori ca este o buna intrebare. Totodata multi imi spun atunci cand le predicam Evanghelia, ca un om nu poate sa stie sigur unde merge dupa ce moare. Mai grav este ca in multe din adunarile evanghelice sunt oameni care desi sunt deja botezati in apa sau fac parte frecvent la partasia cu fratii, totusi ei la intrebarea “unde ajungi daca mori?”, raspund la fel ca cei din lume, ceea ce asta ne arata ca ei nu sunt mantuiti si nu sunt pe calea lui Hristos. Nu au nicio siguranta. Spun acest lucru pentru ca atunci cand un om este mantuit de Dumnezeu, cand un om este iertat de Dumnezeu, Dumnezeu ii da si siguranta omului ca este iertat si ca merge in Rai dupa moarte. Dumnezeu ii da siguranta care nu insala si aceasta siguranta se manifesta prin faptul ca stii 100% sigur ca esti iertat si ca mergi in Rai dupa moarte. Si chiar daca cineva ar invata un raspuns biblic la intrebarea “unde ajungi dupa ce mori?”, daca acesta ar raspunde ca in Rai si ar si spune din cuvintele lui lucruri Biblice, cu toate ca acesta aduce un raspuns Biblic precum el merge in Rai, daca nu raspunde si cu trairea lui la aceasta intrebare si daca nu traieste dupa evidentele clare ale Bibliei, tot ce a raspuns este doar un raspuns si nu o realitate. 1 Corinteni 12:3 “De aceea va spun ca nimeni, daca vorbeste prin Duhul lui Dumnezeu, nu zice: “Isus sa fie anatema!” Si nimeni nu poate zice: “Isus este Domnul” decat prin Duhul Sfant”.

Asta nu inseamna ca toti ateii sau ereticii care spun “Isus este Domnul” au si Duhul Sfant. Ca toti pot cu gura sa spuna asa, dar daca cu viata lor nu spun la fel, daca viata lor este o contradictie la ceea ce rostesc, atunci ei nu sunt ai Domnului Hristos.

Vreau sa ne uitam in Biblie si sa vedem ca siguranta mantuirii este reala si crestinul stie 100% sigur ca atunci cand moare ajunge in Imparatia lui Dumnezeu.
In urma iertarii de catre Dumnezeu, pentru ca numai Dumnezeu poate sa ierte pacatele, omul este si schimbat de Dumnezeu si asigurat ca el este iertat si ca dupa moarte ajunge in Rai. Vreau sa ne uitam la un text care arata ca omul iertat de Dumnezeu este automat si schimbat de Dumnezeu. Marcu 2:5 “Cand le-a vazut Isus credinta, a zis slabanogului: “Fiule, pacatele iti sunt iertate!”
6. Unii din carturari, care erau de fata, se gandeau in inimile lor:
7. “Cum vorbeste Omul acesta astfel? Huleste! Cine poate sa ierte pacatele decat numai Dumnezeu?”
8. Indata, Isus a cunoscut, prin duhul Sau, ca ei gandeau astfel in ei si le-a zis: “Pentru ce aveti astfel de ganduri in inimile voastre?
9. Ce este mai lesne: a zice slabanogului: “Pacatele iti sunt iertate”, ori a zice: “Scoala-te, ridica-ti patul si umbla”?
10. Dar, ca sa stiti ca Fiul omului are putere pe pamant sa ierte pacatele,
11. “Tie iti poruncesc”, a zis El slabanogului, “scoala-te, ridica-ti patul si du-te acasa.”
12. Si indata, slabanogul s-a sculat, si-a ridicat patul si a iesit afara in fata tuturor; asa ca toti au ramas uimiti si slaveau pe Dumnezeu si ziceau: “Niciodata n-am vazut asa ceva!”

Vedem aici ca Isus Hristos este Dumnezeu si ca atunci cand El ierta un om il si schimba, motiv pentru care ii spune slabanogului, “ridica-ti patul si du-te acasa.” Atunci cand Hristos te iarta nu te trimite la plimbare ca si popa, neasigurandu-te ca esti iertat si schimbat, ci iti da si certitudinea ca esti iertat si schimbat. Priviti cum:
Sunt multe religii astazi si multe culte care au tot felul de invataturi. Aproape toti spun ca ei au invatatura adevarata si majoritatea au la baza invataturii lor carti care descriu crezul acestora. In religiile lumii sau cultele pe care le stim, majoritatea nu stiu unde merg dupa moarte sau daca ei sustin ca merg in Rai dupa ce mor, veti putea vedea bazat pe ceea ce ei cred si ceea ce practica ca se insala amarnic, pentru ca accentul se pune pe eforturile personale ale omului, prin fapte bune si nu au o baza in Domnul Hristos, ci cred tot felul de aberatii. Intrebarea este, cum pot sa stiu daca ceea ce cred este adevarat?

Biblia este singura carte care vorbeste ca omul este pacatos, ca merita pedeapsa lui Dumnezeu, ca Dumnezeu a facut un plan de iertare a omului in Domnul Isus Hristos, astfel mantuirea se capata prin credinta si nu prin eforturi personale. In multe religii din lume, daca vrei sa obtii iertarea de pacate vei vedea ca acolo la ei se crede ca iertarea de pacate vine prin eforturi persoanale, prin fapte, prin ceea ce face omul, pe cand crestinismul se bazeaza si sustine ca iertarea de pacate vine prin credinta si prin meritele altcuiva, adica ale Domnului Hristos si nu ale omului. Deci in crestinism accentul nu se pune pe om, ci pe Hristos Domnul, de aceea iertarea de pacate vine in urma credintei tale in Hristos, pe cand in multe religii accentul se pune pe ceea ce face omul si cat de mult sau bine a facut, ceea ce este falsa aceasta credinta. Mantuirea vine de la Domnul Dumnezeu si este a Domnului Dumnezeu si a Domnului Hristos (Iona 2:9, Apocalipsa 7:10). Niciun om nu intra in Rai cu pieptul sus spunand ca el are slava, precum prin eforturile lui a ajuns in Rai, ci toti care ajung in Rai sunt cei care se incred in meritele Domnului Hristos si atat. Biblia, care este Cuvantul Domnului este singura carte care schimba omul si nu oricum, ci prin Duhul Sfant. Ca sa stii ca ceea ce crezi tu este adevarat, testeaza-te dupa Biblie, dupa cuvintele Creatorului tau si vezi daca esti cu adevarat mantuit sau daca ceea ce se practica la tine la adunare este de la Dumnezeu. Crestinul spre deosebire de altii care tin de o religie sau un cult, el are la baza crezului sau doar Biblia si atat, pe cand altii mai au la baza si alte scrieri care nu sunt inspirate biblic. Deci tot ceea ce este in afara Bibliei cu privire la obtinerea iertarii pacatelor sau inchinarea inaintea lui Dumnezeu si tot ceea ce nu este de acord cu Biblia, nu este de la Dumnezeu si este fals.

De exemplu, martorii lui Iehova au la baza revistele “Turnul de veghe”, mormonii au la baza “Cartea lui Mormon”, adventistii au la baza scrierile si interpretarile lui “William Miller si Ellen G White”, ortodocsii din intreaga lume au la baza “traditia”, budistii au la baza “scrierile lui Buda”, islamistii au la baza scrierile si revelatiile lui Mohamed, urmasii lui Confucius au la baza scrierile acestuia, hindusii au la baza inchinarea la lucrurile palpabile. Chiar daca unii din acestia spun ca au la baza crezului lor doar Biblia, in scurt timp veti descoperi ca nu este asa, ci ei au facut un cocktail intre invataturile lor si Biblia, au facut o adunatura de idei si doctrine care nu sunt Biblice. Multi au facut un cocktail intre vechiul legamant si noul legamant asa incat omul este atat de confuz si gol incat este clar ca nu are cum sa stie unde ajunge dupa ce moare sau daca spune ca merge in Rai, ne putem da seama ca se insala amarnic, pentru ca crezul lui nu il ia doar din Biblie si atat, ci dupa cum am mai spus si-l ia si din scrierile si doctrinele cultelor, religiilor sau profetilor care nu sunt Biblici. Tocmai de aceea putini vin la pocainta pentru ca acestia sunt confuzi de atatea religii si invataturi, iar cei care sunteti membri acestor culte, decideti-va voi care cititi daca vreti sa iesiti din aceste culte cu lacunele lor si sa slujiti Dumnezeului celui viu dupa o singura invatatura a Bibliei si atat.
Oricat de sincere ar parea aceste religii si oricat de dedicati ar fi adeptii lor, ei tot in minciuna traiesc si tot nu sunt adevaratii ucenici ai Domnului Hristos, pentru ca un urmas al Lui iL urmeaza pe El prin Duhul Sfant in Invatatura Lui, nu prin cartile, interpretarile sau doctrinele lor.

Dupa cum vedeti, multi din acestia se inchina la ceva palpabil, la ceea ce se vede facut de mana omeneasca sau este parte din creatie, aceasta inchinare fiind idolatrie pentru ca Creatorul nu este inaltat, au invatatura nebiblica. Dar ori de cate ori cineva dintre acestia se intoarce la Dumnezeu cu adevarat, acestia primesc Duhul Sfant si vor fi si schimbati in invatatura si in traire (2Corinteni 3:14-18).
Aici incerc sa spun lucrul cel mai important din toata Evanghelia, cel mai clar si cel mai sigur din viata crestinului. Cand zic crestinism ma refer la cei care cred doar Biblia si sunt urmasii Domnului Hristos, si cand zic crestin ma refer la un om nascut din nou, pocait care are Duhul Sfant prin credinta in Domnul Isus Hristos. O alta definitie pentru crestinism sau crestin este falsa, pentru ca Biblia ne arata foarte clar ce inseamna crestinism si ce inseamna crestin. Atata timp cat un om sau o religie isi are invatatura si din Biblie si din alte scrieri, interpretari sau traditii, acesta nu este crestinism. Doar cei care cred EVANGHELIA si cei care cred in Domnul Isus Hristos au Duhul Sfant si nu cei care se incred in eforturile personale si in fapte bune. Acesta este motivul cel mai mare prin care crestinismul 100% din Biblie se deosebeste de toti, pentru ca crestinii au Duhul Sfant, iar ceilalti au doar reguli si scrupulozitati, de aceea crestinul are o nadejde care nu insala.
Atunci cand un om crede in Evanghelia Domnului Isus Hristos, atunci cand omul se increde in Hristos ca Domn si Mantuitor si intelege acuratetea Evangheliei si Invataturii Sanatoase data de Domnul Isus prin apostoli, atunci acest om primeste prin credinta de la Domnul Isus o arvuna, o asigurare, ceva sigur, primeste ceva real si practic in trairea lui, intr-un cuvant primeste de la Domnul Isus Hristos, Duhul Sfant. Domnul Isus nu da Duhul Sfant decat acelora care se incred in El ca Domn si Mantuitor, doar acelora care cred in El ca fiind Dumnezeu intrupat in om, fiind Cel ce se numeste EU SUNT, celor care cred adevarata Evanghelie a Lui precum Dumnezeu iarta pacatosul daca acesta vine in termenii Lui.
La nasterea din nou a omului, acesta primeste Duhul Sfant prin credinta in Domnul Dumnezeu intrupat in om, Isus Hristos. Atunci cand cineva ori de cate ori intelege adevarata EVANGHELIE si se increde in Hristos Domnul, de fapt intelege invatatura Bibliei exact asa cum este si aceasta se face prin Duhul Sfant.
Sunt niste evidente foarte clare care ne arata ca un om are Duhul Sfant, ca daca nu le are, ne arata conform Bibliei ca acesta nu este mantuit sau iertat si nu ajunge in Rai dupa ce moare. Mentionez ca atunci cand Duhul Sfant vine intr-un om, acest om nu ramane nestiutor si nu ramane in dubii precum a primit sau nu a primit Duhul Sfant, ci acest om stie 100% ca are Duhul Sfant, iar crestinul de atunci are o siguranta fantastica si o puternica nadejde care nu insala (Romani 5:5).
Ceea ce il face diferit pe crestinul adevarat de toate cultele, religiile, dominatiunile si de tot restul lumii este ca acest crestin care este al Domnului Hristos are Duhul Sfant. Degeaba esti intr-un cult sau intr-o religie daca Duhul lui Dumnezeu nu este in tine, esti pe o cale rea care duce spre pedeapsa si nu esti un ucenic al Domnului Isus. Desi multi pot sa sustina ca au Duhul Sfant, asta nu inseamna ca ei au Duhul Sfant, pentru ca Duhul Sfant are niste evidente clare, vizibile si neclintite care nu insala. Multi sunt insufletiti de duhurile celui rau prin manifestari ciudate si nebiblice care insala oamenii precum ei cred ca au Duhul Sfant cand de fapt acestia traiasc o minciuna.
Au fost si sunt multi lideri si fondatori ale unor miscari sau religii, care au inceput pe baza unor invataturi ale lor sa aiba adepti si ucenici ai lor pe care i-au instruit dupa modul moral al cunostintei lor si dupa cum ei au crezut ca omul este iertat.
Spre exemplu in Fapte 5:34 “Dar un fariseu, numit Gamaliel, un invatator al Legii pretuit de tot norodul, s-a sculat in picioare in sobor si a poruncit sa scoata putin afara pe apostoli.
35. Apoi le-a zis: “Barbati israeliti, luati seama bine ce aveti de gand sa faceti oamenilor acestora.
36. Caci nu demult s-a ivit Teuda, care zicea ca el este ceva, si la care s-au alipit aproape patru sute de barbati. El a fost omorat, si toti cei ce il urmasera au fost risipiti si nimiciti.
37. Dupa el s-a ivit Iuda galileeanul, pe vremea inscrierii, si a tras mult norod de partea lui: a pierit si el, si toti cei ce-l urmasera au fost risipiti.
38. Si acum eu va spun: “Nu mai necajiti pe oamenii acestia, si lasati-i in pace! Daca incercarea sau lucrarea aceasta este de la oameni, se va nimici;
39. dar daca este de la Dumnezeu, n-o veti putea nimici. Sa nu va pomeniti ca luptati impotriva lui Dumnezeu.”

Ceea ce vedem aici este ca in timpul Bisericii Primare unul din farisei a spus celorlalti referitor la Domnul Isus Hristos, ca au mai fost si alti lideri care au atras norodul la ei, dar in cele din urma acesti lideri au murit iar urmasii lor au fost risipiti. Ceea ce vreau sa scot in evidenta este ca astazi dupa 2000 de ani inca sunt ucenici ai Domnului Hristos care il urmeaza pe El in tot si in toate netinand cont de nimic, pentru ca Domnul Isus Hristos este viu. Cu toate ca au fost, sunt si vor veni multi lideri falsi care atrag lumea la ei, acesti urmasi care nu stiu ce urmeaza se vor risipi ca si ceilalti.
Domnul Isus Hristos nu este orice lider, ci este Cel care a pretins ca are niste atribute si standarde ca si Dumnezeu, de fapt Isus Hristos a spus ca El este Dumnezeu si puteti gasi acest lucru in tot Noul Testament. Pentru o intelegere mai clara precum Hristos este insusi Dumnezeul cel Atotputernic intrupat in om, una cu Tatal, puteti da clic aici “Cine este Isus Hristos conform Scripturilor ?”

Liderii si fondatorii falsi care au fost sau care vor mai veni au dat oamenilor doar invataturi morale si doctrine care sa-i faca pe acestia sa ii urmeze crezand ca vor obtine iertarea de pacate, iar tot ceea ce au devenit acesti eretici prin religiile si cultele lor, au devenit doar oameni morali care se incred in ei insisi si in ce pot face ei. Ceea ce este foarte clar este ca acestia nu au rezolvat ceea ce numai Domnul Isus Hristos a rezolvat, adica problema pacatului. De cand este omul, acesta are o constiinta care apasa asupra lui, spunandu-i ca este pacatos si ca trebuie sa fie iertat, astfel oamenii au ajuns sa practice tot felul de invataturi, ritualuri si traditii urmand pe unii lideri si fondatori eretici, crezand ca daca fac asa ei vor fi scapati de pacate. Ceea ce este foarte clar este ca prin ceea ce acestia practica este doar un pansament al constiintei lor, precum ca au facut ceva in privinta aceasta. Astfel ei au devenit oameni morali si cu pareri bune despre ei, crezand ca iertarea de pacate se realizeaza prin fapte sau prin religia sau cultul lor, nestiind ca multi dintre liderii lor s-au imbogatit de pe urma adeptilor, fiind straini si vrajmasi cu Dumnezeu.
Acesta este si motivul pentru care acesti lideri si fondatori precum si urmasii lor sunt numiti falsi, pentru ca nu au nicio treaba cu Biblia, iar daca unii au tangente cu Biblia nu au doar cu ea, ci si cu scrierile lor. Periculos este ca sa imbini invatatura Domnului Hristos cu parerile, interpetarile si scrierile oamenilor.

Dar acum poate unii se intreaba, de unde stim ca Biblia ne spune ceea ce trebuie si de unde stim ca ea este adevarata si ca este Cuvantul lui Dumnezeu? Raspunsul este unul foarte clar. Faptul ca ea este scrisa de Apostoli si proroci manati, calauziti de Duhul Sfant, ea este inspirata de Duhul Sfant (2 Petru 1:20,21). Biblia este singura carte care vorbeste impotriva pacatului si cea care ne si spune solutia pentru pacat, dar solutia pentru pacatul personal al omului nu pune accentul pe om sau pe ceea ce poate face omul pentru a-si castiga iertarea, ci accentul se pune pe Dumnezeu, astfel Dumnezeu este inaltat iar omul smerit, pe cand la aceste religii, omul este inaltat prin eforturile lui proprii si nu Dumnezeu e inaltat. Ca sa te inchini lui Dumnezeu trebuie sa te inchini cum doreste EL, in duh si adevar, nu oricum (Ioan 4:20,21). Biblia face ceea ce sustine, schimba vieti. Este o carte profetica si istorica care spune lucrurile adanci ale lui Dumnezeu, punand accentul pe El. Pentru toti care o cred nu vor ramane la fel. In Biblie ne este descrisa persoana Domnului Isus Hristos. Prezentarea Domnului Hristos in Biblie este departe de inventarea omului. Multi au spus ca Acest Isus Hristos a vorbit cum nimeni nu a putut vorbi (Ioan 7:46), iar in El nu exista pacat si nimeni nu a putut dovedi ca El are pacat (Ioan 8:46). Nimeni nu putea sa-l inventeze pe Hristos. Fariseii ramaneau uimiti de El si alti fruntasi IL acceptau (Ioan 12:42). Domnul Isus ii invata ca unul care avea putere (Matei 7:29). Cum va explicati invierea Lui pe care Biblia o sustine cu 500 de martori care nu se asteptau ca EL sa invie (1 Corinteni 15:6). Cum va explicati frica apostolilor care au fugit si s-au inchis in casa atunci cand Hristos a murit, dar cand El a inviat acestia au avut curajul sa infrunte orice si pe oricine pana la moarte? Cum explicati cele 350 de profetii spuse in Vechiul Testament, jumatate din ele au fost implinite de Hristos atunci cand El a fost pe pamant, iar cealalta jumatate vor fi implinite la cea de-a doua venire a Lui? Este o puternica aparare apologetica a Bibliei. Inca un lucru care ne arata ca Biblia este adevarata este ca atunci cand oamenii spuneau ca pamantul este plat, Biblia sustinea si sustine ca pamantul este rotund, o sfera (Isaia 40:22). Biblia sustine ca pamantul este suspendat pe nimic (Iov 26:7). Biblia spune ca stelele nu pot fi numarate (Ieremia 33:22). Daca ne uitam la arheologie, stiinta sau istorie vedem lucruri descoperite pe care Biblia le sustine cu exactitate. Deci Biblia este Cuvantul lui Dumnezeu si una din cele mai mari dovezi este ca ea face ceea ce sustine, schimba vieti.

Ei bine toti acesti lideri si toate aceste religii au ceva la baza lor. Toti sustin ca sunt cei adevarati, iar cei care sustin ca isi iau invatatura doar din Biblie, acestia au si alte carti, scrieri si interpretari dupa care ei isi iau crezul si practica de zi cu zi.

Daca va intrebati, de unde ne putem da seama daca cineva este eretic sau nu, Biblia ne descopera clar aceste lucruri. Orice om care a dat o invatatura, o carte sau o traditie, daca aceste lucruri sunt impotriva Invataturii Bibliei si daca Biblia combate si confrunta scrierile lor, atunci ei cu toate scrierile lor si cu toata moralitatea lor sau sinceritatea lor, tot eretici si falsi sunt. Originalul de la Dumnezeu este BIBLIA, adica Vechiul si Noul Testament, iar dupa Biblie putem testa si verifica pe oricine sa vedem daca este fals sau nu. Iar dupa Biblie si dupa trairea lor vedem si daca ei au Duhul Sfant sau nu. Inca din Vechiul Testament, Hristos Domnul a fost profetit si avem clar scris ca trebuia sa vina Mesia care trebuia sa sufere pentru pacatele oamenilor fiind zdrobit de insusi Dumnezeu, ca apoi sa invie si sa se aseze la dreapta Tatalui, ca va da Duhul Sfant credinciosilor Lui si ca va reveni dupa Biserica Sa. Pe ceea ce se bazeaza crestinul este pe vechea Evanghelie si nu pe noile invataturi aduse de aceste curente si vanturi ratacite. Crestinul se bazeasca pe ceea ce este vechi. Priviti Romani 3:21 “Dar acum s-a aratat o neprihanire pe care o da Dumnezeu, fara lege – despre ea marturisesc Legea si Prorocii –
22. si anume, neprihanirea data de Dumnezeu, care vine prin credinta in Isus Hristos, pentru toti si peste toti cei ce cred in El. Nu este nicio deosebire”.
Aceasta Evanghelie si iertare pe care o da insusi Dumnezeu, in termenii lui Dumnezeu si cum cere Dumnezeu, nu cum sustin oamenii cu religiile lor, in aceasta Evanghelie in care se increde crestinul nu este din anii acestia asa cum multe dominatiuni au iesit ca ciupercile dupa ploaie, ci este scrisa inca din vechime in Lege si Proroci.

Duhul Sfant cand este dat omului de catre Domnul Isus Hristos, Acesta il pune pe om in invatatura SANATOASA A LUI HRISTOS, schimbandu-l dupa chipul si asemanarea Domnului Hristos.

Deci, daca vedeti pe internet sau poate ati vazut sau veti vedea oameni care se tavalesc pe jos sau altii care se manifesta prin cuvinte sau manifestari pe care Biblia nu le prezinta, acestia sustinand ca au Duhul Sfant, sa nu-i credeti, pentru ca atunci cand Duhul Sfant intra intr-un om nu il face carpa si nu ii ia mintile facandu-l pe acesta inconstient sau punandu-l intr-o transa, ci atunci cand vine Duhul Sfant esti calculat, traiesti departe de pacat si de aceste manifestari nebiblice si ai de la El invatatura Sanatoasa a Domnului Hristos. Atunci cand auziti ca un proroc sustine ca este de la Dumnezeu, dar aceste prorocii nu se implinesc si ceea ce spune si traieste nu este bazat clar pe Invatatura Bibliei, sa stiti ca acest proroc este fals si a vorbiti din indrazneala, vedeti (Deuteronomul 18:20-22). Daca cineva a scris o carte sau o invatatura care nu se bazeaza pe Invatatura Bibliei, acele lucruri nu vin de la Dumnezeu si sa nu le credeti. Atunci cand vezi un om moral cu principii care nu are legatura cu Invatatura Bibliei, cu toata moralitatea lui, tot eretic este si tot mort in pacatele lui este. Atunci cand veti vedea un om religios care se tine de scrupulozitatile lui si de cultul sau, daca acest om nu are la baza doar Invatatura Biblie si atat, este eretic si fals, acesta traind in minciuna.

Este important sa iti cunosti Biblia, este important sa stii pasaje din ea si daca se poate sa stii chiar toate pasajele din ea. Este frumos si usor sa raspunzi la fiecare care intreaba ceva atunci cand tu deja stii pasajele Bibliei si ceea ce spune ea. Duhul Sfant iti aduce aminte de ceea ce este scris. Mereu sustin in articolele si predicile mele sau pe oriunde merg, ii indemn pe toti sa citim Biblia ca s-o cunoastem si sa putem face conexiuni intre evanghelii si epistole, sa putem vedea diferenta dintre Vechiul Legamant si Noul Legamant, sa vedem Evanghelia Domnului Hristos ca sa putem aduce un argument solid celor eretici si sa putem da cu Sabia Duhului in aceasta armura a celui rau. Tit 1:9 “…sa se tina de Cuvantul adevarat, care este potrivit cu invatatura, pentru ca sa fie in stare sa sfatuiasca in invatatura sanatoasa si sa infrunte pe potrivnici.” Cititi cartile 1, 2 Timotei si Tit si veti vedea cum Pavel ne indeamna mereu si mereu, verset dupa verset sa stam in Invatatura Sanatoasa a Domnului Hristos.

Nu poti sa confrunti pe cineva sau sa vezi daca unii sunt in Invatatura Sanatoasa a Domnului Hristos daca nu ai Duhul Sfant si daca nu iti cunosti Scriptura. Apolo, daca putea sa fie unul tare in Scripturi putem si noi. Priviti texte care ne arata cum trebuie sa fie un ucenic al Domnului Hristos: Fapte 18:24 “La Efes, a venit un iudeu, numit Apolo, de neam din Alexandria. Omul acesta avea darul vorbirii si era tare in Scripturi. (daca Apolo era tare in Scripturi putem si noi prin Domnul Hristos sa fim tari in Scripturi)”.

Luca 24:45 “Atunci le-a deschis mintea, ca sa inteleaga Scripturile. (daca Apostolilor, Domnul Hristos le-a deschis mintea ca sa inteleaga Scripturile si Evanghelia atunci si noi putem sa ii cerem Domnului Hristos ca sa ne deschida mintile prin Duhul Sfant sa intelegem Scripturie. De aceasta trebuie sa ne punem la dispozitia Lui in tot si in toate).
2 Timotei 3:16 “Toata Scriptura este insuflata de Dumnezeu si de folos ca sa invete, sa mustre, sa indrepte, sa dea intelepciune in neprihanire,
17. pentru ca omul lui Dumnezeu sa fie desavarsit si cu totul destoinic pentru orice lucrare buna. (daca ne este clar scris ca toata Scriptura ne este de folos, inseamna s-o stim).

Sunt multe pasaje in Biblie care ne starnesc si ne indeamna ca sa cunoastem si sa ne aprofundam in Invataturile ei. Spre exemplu inca un pasaj este in 2 Timotei 4:1 “Te rog fierbinte, inaintea lui Dumnezeu si inaintea lui Hristos Isus, care are sa judece viii si mortii, si pentru aratarea si Imparatia Sa:
2. propovaduieste Cuvantul, staruie asupra lui la timp si nelatimp, mustra, cearta, indeamna cu toata blandetea si invatatura”. (la timp si nelatimp).

Ei bine acesti lideri cu invataturile lor, pot fi verificati numai prin Cuvantul lui Dumnezeu si atat. Nu Biblia plus alte scrieri, ci Biblia si atat. Daca atunci cand veti vorbi cu oamenii ei va abordeaza si cu alte scrieri in afara Bibliei, cu profetii lor, cu interpretarile, scrierile sau cu traditiile lor, voi urgent si simplu reveniti la ceea ce ne este clar scris in Biblie si spuneti-le ca asa ceva nu ne este scris, ba dimpotriva ne este scris opusul. Si astfel voi ramaneti curati in invatatura lui Hristos si puteti sa aduceti un argument solid, asa cum trebuie.
De ce mereu spun ca Biblia este infailibila? Pentru ca ea este scrisa de Duhul Sfant prin oameni (2 Timitei 3:16-17, 2 Petru 1:20-21), de prorocii si apostolii Domnului Dumnezeu care au fost calauziti de Duhul Sfant, manati de Duhul Sfant pentru a scrie aceasta Biblie care este Cuvantul lui Dumnezeu. Duhul Sfant a vrut ca noi sa avem Biblia compusa din aceste 66 de carti. Daca El voia mai mult cu siguranta ca El ne dadea mai mult, dar numai aceste scrieri sunt infailibile si sunt demne de crezare pentru ca sunt inspirate direct din Duhul Sfant. Restul, tot ce auziti si vedeti scris pe langa Biblie, nu sunt demne de crezare daca aceste lucruri contrazic Invatatura Bibliei. Daca scrierile, cartile si traditiile lumii au o alta invatatura diferita de Biblie atunci nu sunt de la Dumnezeu si nu sunt demne de crezare. Dumnezeu nu se contrazice, ci Dumnezeu este un Dumnezeu al oranduielii (1 Corinteni 14:33).
Atentie, daca un om spune ca are Duhul Sfant sa nu uitati ca Duhul Sfant care a scris Biblia il va pune pe acest om in Invatatura Lui, nu in manifestari straine sau invataturi diferite de Biblie. Nu uitati asta!
1Timotei 6:3 “Daca invata cineva pe oameni invatatura deosebita, si nu se tine de cuvintele sanatoase ale Domnului nostru Isus Hristos si de invatatura care duce la evlavie,
4. este plin de mandrie si nu stie nimic; ba inca are boala cercetarilor fara rost si a certurilor de cuvinte, din care se naste pizma, certurile, clevetirile, banuielile rele,
5. zadarnicele ciocniri de vorbe ale oamenilor stricati la minte, lipsiti de adevar si care cred ca evlavia este un izvor de castig. Fereste-te de astfel de oameni.

Vreau sa va spun ceva interesant si vreau sa fiti atenti. Otrava de sobolani nu este doar otrava, ci este si mancare buna pentru ca altcumva cum ar putea s-o manance si sa moara daca ar fi doar otrava? Ceea ce mananca sobolanii si mor este cam 95 % mancare buna si 5 % otrava. Ei bine tot asa este si cu acesti lideri falsi si cu multi altii pe care nu i-am mentionat impreuna cu religiile si cultele care nu isi iau invatatura doar din Biblie. Multi dintre ei au si din invatatura Domnului Hristos dar au si otrava. Ceea ce il diferentiaza pe adevaratul crestin de acesti lideri si urmasi ai lor falsi, este ca crestinul are la baza numai mancare buna, adica el are numai invatatura lui Hristos a Bibliei si imediat vede si isi da seama daca cineva este un adevarat crestin 100% sau este unul care are otrava in el. Acesta este motivul pentru care crestini sunt persecutati in lume, pentru ca crestinul sustine ca este doar o singura cale spre Rai si spre iertarea pacatelor si este o singura invatatura a Domnului Isus Hristos Ioan 14:6 “Isus i-a zis: “Eu sunt Calea, Adevarul si Viata. Nimeni nu vine la Tatal decat prin Mine”.
2 Ioan 1:9 “Oricine o ia inainte, si nu ramane in invatatura lui Hristos, n-are pe Dumnezeu. Cine ramane in invatatura aceasta are pe Tatal si pe Fiul”.

Crestinul isi da seama prin mai multe lucruri daca cineva este ca si el sau nu. De aceea Ioan Apostolul ne spune in 1 Ioan 4 ca sa cercetam duhurile sa vedem daca vin de la Dumnezeu. Asta ii indemn pe toti, nu numai sa ne cercetam pe noi asa cum Biblia ne spune sa vadem daca suntem in adevarata credinta, ci sa cercetam si pe cei care predica si aduc invataturi sa vedem daca acestia vin de la Dumnezeu manati de Duhul Sfant in Numele Domnului Isus Hristos. Multi predica si aduc invataturi noi si invataturi dupa cultul lor sau inima lor, dar sa nu uitam ca este o singura invatatura a Domnului Hristos si aceasta Invatatura este calauzita de Duhul Sfant bazata pe Biblie. Crestinul vede un om ca este iertat de Hristos si ca acesta este ucenic al Domnului Hristos daca:
1. Are invatatura Sanatoasa a lui Hristos data prin Apostoli si atat.
2. Isi da seama dupa rodul oamenilor daca cineva este cu adevarat ucenic al lui Hristos. Iar rodul este sfintenia, Romani 6:22.
3. Isi da seama pentru ca in om este DUHUL SFANT.

Pe multi lideri cu invataturile lor, daca ii cercetam cu de-amanuntul vedem ca au din invatatura lui Hristos dar rastalmacita, adica au luat din invatatura Domnului Hristos si impreuna cu scrierile si cartile lor au facut un cult sau o religie pe care oamenii nestiutori o urmeaza crezand ca este cea adevarata. De fapt aceasta este lucrarea diavolului care insala oamenii numai ca sa nu vada adevarata invatatura a lui Hristos si adevarata Evanghelie, dandu-le oamenilor otrava.
Falsii lideri si fondatori ai marilor culte sau religii de astazi niciodata nu au pretins lucrurile pe care Hristos Domnul le-a spus despre EL, faptul ca Hristos este Dumnezeu si niciodata ei nu au putut invia din morti. Ei au sustinut multe si au miscat pe multi dupa invatatura lor, dar totusi, toti acestia au fost oameni, iar noi stim ca toti oamenii sunt pacatosi si punct. Hristos Domnul este Dumnezeu intrupat in om, nascut dintr-o mama pamanteasca dar nu si dintr-un tata pamantesc ca toti ceilalti lideri si fondatori, ci El a fost nascut din femeie si din Duhul Sfant, din Dumnezeu. Astazi Hristos este viu pentru ca a inviat din morti iar crestinul stie si crede asta. Astazi Hristos prin invierea Lui spune intregii lumi ca tot ceea ce a spus El despre noi si despre El si tot ceea ce a facut EL este Adevarat prin faptul ca El a inviat din morti. Daca El nu invia din morti nimeni nu mai putea sa-L urmeze, chiar si apostolii atunci cand Hristos murise, ei erau toti deznadajduiti si fricosi, dar odata cu invierea Domnului Isus Hristos toti au inviat la o noua viata si la o noua traire. Asa ca ceea ce IL face pe Hristos diferit si deosebit este ca indentitatea Lui este total diferita fata de toti, este ca El a facut lucruri pe care nimeni altul nu le poate face, este ca a facut ceea ce EL a spus, ca va invia din morti dandu-ne iertarea de pacate, este ca El este Marele EU SUNT (Ioan 8:24,58). Din nou ne arata Dumnezeirea Lui. Desi este unul din cele mai superbe subiecte, invierea Domnului Hristos, vreau sa raman la subiectul nostru “de unde stie un crestin 100% ca merge in Rai dupa moarte?”

Domnul Isus Hristos pe langa faptul ca a inviat din morti si El este acum la dreapta TATALUI CERESC, El in timpul cand a fost aici pe pamant a promis ceva, a promis ca El va fi mereu cu crestinul adevarat care se increde in El, pentru ca ii va da un alt Mangaietor, adica Duhul Sfant care sa raman cu el in veac. Priviti textele care arata ca Domnul Dumnezeu Isus Hristos a promis Duhul Sfant peste cel credincios:
Ioan 14:16 “Si Eu voi ruga pe Tatal, si El va va da un alt Mangaietor, care sa ramana cu voi in veac;
17. si anume Duhul adevarului, pe care lumea nu-L poate primi, pentru ca nu-L vede si nu-L cunoaste; dar voi Il cunoasteti, caci ramane cu voi si va fi in voi.
20. In ziua aceea, veti cunoaste ca Eu sunt in Tatal Meu, ca voi sunteti in Mine si ca Eu sunt in voi.
25. V-am spus aceste lucruri cat mai sunt cu voi.
26. Dar Mangaietorul, adica Duhul Sfant, pe care-L va trimite Tatal in Numele Meu, va va invata toate lucrurile si va va aduce aminte de tot ce v-am spus Eu.
Ioan 15:26 “Cand va veni Mangaietorul, pe care-L voi trimite de la Tatal, adica Duhul adevarului, care purcede de la Tatal, El va marturisi despre Mine”.
Ioan 16:7 “Totusi va spun adevarul: va este de folos sa Ma duc; caci, daca nu Ma duc Eu, Mangaietorul nu va veni la voi; dar, daca Ma duc, vi-L voi trimite.
8. Si cand va veni El, va dovedi lumea vinovata in ce priveste pacatul, neprihanirea si judecata.
13. Cand va veni Mangaietorul, Duhul adevarului, are sa va calauzeasca in tot adevarul; caci El nu va vorbi de la El, ci va vorbi tot ce va fi auzit si va va descoperi lucrurile viitoare”.

Sunt multe versete care ne arata ca Domnul Isus Hristos a dat DUHUL SFANT celor care cred in El. Duhul Sfant a fost dat in credincios pentru multe motive. Desi multi pot sa sustina ca au Duhul Sfant, asta nu inseamna ca ei si au Duhul Sfant, pentru ca Duhul Sfant are niste evindete clare, vizibile si neclintite care nu insala. Multi sunt insufletiti de duhul diavolului prin manifestari ciudate si nebiblice care insala oamenii precum ei poseda Duhul Sfant cand de fapt ei traiesc o minciuna. Priviti urmatoarele evidente care arata ce face Duhul Sfant, care este scopul Lui si cum pune omul in voia lui Dumnezeu:
1. Duhul Sfant a fost dat ca ucenicii lui Hristos sa fie diferiti (Ioan 14:17, 1 Ioan 3:24).
2. Duhul Sfant a fost dat ca sa le aduca aminte ucenicilor de tot ce tine de Domnul Hristos si invatatura Lui (Ioan 14:26, Luca 12:12).
3. Duhul Sfant a fost dat ca sa convinga lumea de pacat (Ioan 16:8).
4. Duhul Sfant a fost dat ca sa confrunte lumea (Ioan 16:8-15).
5. Duhul Sfant a fost dat ca sa nasca oameni din Duhul Sfant (Ioan 3:3-8).
6. Duhul Sfant a fost dat in ucenici ca sa-i fie martori Domnului Hristos (Fapte 1:8).
7. Duhul Sfant a fost dat ca sa-i protejeze pe ucenici de diavol si de erezii (1 Ioan 4:1-4).
8. Duhul Sfant a fost dat pentru siguranta ucenicilor ca ei sunt ai lui Hristos (Ioan 14:16).
9. Duhul Sfant a fost dat ca Dumnezeu sa-i invie pe ucenici lui Hristos (Romani 8:11).
10. Duhul Sfant a fost dat ca o arvuna (2 Corinteni 5:5).
11. Duhul Sfant a fost dat pentru ca ucenicii sa poata birui orice pacat (1 Ioan 4:4).
12. Duhul Sfant a fost dat ca ucenicii sa primeasca o natura noua si duhovniceasca (Romani 8:9).
13. Duhul Sfant a fost dat ca sa schimbe oamenii dupa voia lui Dumnezeu, dandu-le oamenilor un duh nou, o inima noua si pentru ca Legea sa fie scrisa in inimile lor (Ezechiel 36:25-27).
14. Duhul Sfant a fost dat ca sa-i puna pe ucenici intr-o singura Adevarata si Sanatoasa invatatura (Fapte 2:42).
15. Duhul Sfant a fost dat pentru ca sa ne tina curati si sfinti pe cale pana la sfarsit (Filipeni 1:6, 1 Corinteni 1:8-9, 1 Tesaloniceni 5:23).

Tu nu poti sa zici ca esti crestin daca nu ai Duhul Sfant. Ceea ce te face pe tine diferit fata de toti acesti oameni sau ucenici care sustin ca ei sunt adevarati si ceea ce te face diferit fata de cei religiosi si morali este ca tu ai Duhul Sfant. Cand Hristos Domnul te schimba nu doar iti da o invatatura, ci iti da Duhul Sfant. Duhul Sfant este o Persoana din Dumnezeire. Este un singur Dumnezeu, TATAL, FIUL SI DUHUL SFANT si acestia sunt una (Ioan 17:11,22). Biblia IL reveleaza pe Dumnezeu in trei persoane care sunt una, iar crestinul adevarat prin credinta stie asta bazat pe textele clare din Biblie pentru ca are Duhul Sfant.
Pentru o descriere mai mare a acestui subiect, va rog sa dati clic aici “Dumnezeu Tatal, FIUL SI DUHUL SFANT“.

Duhul Sfant te face diferit, nu cultul tau sau invatatura ta. Mentionez ca daca tu vrei sa fii iertat de pacate si schimbat de sub puterea pacatului si sa ai invatatura lui Hristos cea adevarata si sigura, trebuie sa ai Duhul Sfant, altfel vei devia de la adevarat si vei plecat in lume inrobit de tot felul de pacate si pofte asa cum multi au facut. Priveste ce spune in 1 Ioan 2:19 “Ei au iesit din mijlocul nostru, dar nu erau dintre ai nostri. Caci, daca ar fi fost dintre ai nostri, ar fi ramas cu noi; ci au iesit, ca sa se arate ca nu toti sunt dintre ai nostri.“

Intrebarea este, daca ai Duhul Sfant? Intrebarea este, daca atunci cand ai crezut in Hristos ai primit Duhul Sfant, pentru ca daca nu ai Duhul Sfant inseamna ca nu ai crezut in Hristos cu adevarat urmandu-L pe El asa cum spune El, pocaindu-te de pacate si de viata veche. Fapte 19:2 “…si le-a zis: “Ati primit voi Duhul Sfant cand ati crezut?”
Sa nu credeti ca daca sunteti botezati in apa sau daca v-ati nascut intr-o familie de pocaiti sau daca sunteti membrii intr-o adunare unde se predica Evanghelia, voi si aveti Duhul Sfant, pentru ca nu aceste lucruri iti dau Duhul Sfant, ci Hristos Domnul ti-L da si atunci cand ti-L da si vine in tine si peste tine tu niciodata nu mai poti sa traiesti in pacat ca stil de viata, niciodata nu mai poti sa fii la fel cum ai fost, ci esti schimbat dupa voia lui Dumnezeu si pus in voia lui Dumnezeu exact cum cere Dumnezeu. Intelegem noi acest adevar?

Acum poate te intrebi, de unde poti sa stii daca ai Duhul Sfant?
Da-mi voie sa iti zic ca atunci cand EL vine in tine si peste tine ( 1 Ioan 3:24, 1 Petru 4:14), automat evidentele ca esti al lui Dumnezeu sunt vizibile si clare, sunt serioase si fara dubii, stii ca ai Duhul Sfant. Biblia ne arata clar ca crestinul nu traieste in nestiinta, ci el stie sigur ca atunci cand moare merge in Rai. Priviti cateva textele, desi sunt multe, care ne arata ca un crestin poate sa stie sigur 100% fara dubii ca este iertat si schimbat si aceasta cunoastere este inca de cand acesta traieste pe pamant:
1. 1 Ioan 5:12 “Cine are pe Fiul are viata; cine n-are pe Fiul lui Dumnezeu n-are viata.
13. V-am scris aceste lucruri ca sa stiti ca voi care credeti in Numele Fiului lui Dumnezeu aveti viata vesnica.” (cuvantul “aveti” inseamna inca de pe acum din prezent).
2. 1 Ioan 5:19 “Stim ca suntem din Dumnezeu si ca toata lumea zace in cel rau.” (cuvantul “stim” insemna ca stim sigur).

3. Ioan 5:24 “Adevarat, adevarat va spun ca cine asculta cuvintele Mele si crede in Cel ce M-a trimis are viata vesnica si nu vine la judecata, ci a trecut din moarte la viata.” (Cuvintele “are viata vesnica” inseamna ca acum din prezent).
4. 1 Ioan 4:4 “Voi, copilasilor, sunteti din Dumnezeu; si i-ati biruit, pentru ca Cel ce este in voi este mai mare decat cel ce este in lume.” (Cuvintele “sunteti din Dumnezeu” ne arata ca acum suntem).
5. 1 Ioan 3:2 “Preaiubitilor, acum suntem copii ai lui Dumnezeu. Si ce vom fi nu s-a aratat inca. Dar stim ca, atunci cand Se va arata El, vom fi ca El; pentru ca Il vom vedea asa cum este.” (Cuvintele “acum suntem copii ai lui Dumnezeu”, inseamna ca acum suntem).
6. Ioan 1:12 “Dar tuturor celor ce L-au primit, adica celor ce cred in Numele Lui, le-a dat dreptul sa se faca copii ai lui Dumnezeu;
13. nascuti nu din sange, nici din voia firii lor, nici din voia vreunui om, ci din Dumnezeu.” (Cuvintele “le-a dat dreptul sa se faca copii ai lui Dumnezeu” ne arata ca crestinul are dreptul direct de la Domnul Isus sa se numeasca fiu de Dumnezeu).
7. Ioan 20:31 “Dar lucrurile acestea au fost scrise pentru ca voi sa credeti ca Isus este Hristosul, Fiul lui Dumnezeu; si, crezand, sa aveti viata in Numele Lui.”

Aceste versete sunt valabile numai pentru cei cu adevarat crestini care au Duhul Sfant, care au o traire manata de Duhul Sfant in sfintenie si care isi gasesc placerea in Invatatura Domnului Hristos. Deci aceste pasaje pe langa multe altele care sunt mentionate in Biblie, ca daca m-as apuca sa le enumar pe toate mi-ar lua multe pagini, dar acestea ne arata ca un crestin stie 100% sigur unde ajunge dupa moarte, ca este iertat si schimbat de Domnul Isus Hristos prin Duhul Sfant al lui Dumnezeu.

Pentru cei care inca mai spuneti ca un crestin nu poate fi sigur ca dupa moarte va ajunge in Rai, va rog sa vedeti ca Biblia sustine ca un crestin poate sa stie inca de acum de cand acesta traieste, poate sa stie fara dubii ca el ajunge in Rai. Toti care inca nu stiu si nu sunt siguri ca dupa moarte ajung in Rai este ca acestia nu sunt iertati, pentru ca atunci cand cineva este iertat de Dumnezeu conform Noului Legamant facut in SANGELE LUI HRISTOS, acest om este schimbat de Dumnezeu si ii da Duhul Sfant, dandu-i acestuia o nadejde care nu insala (Romani 5:5, Efeseni 1:13). Cu toate ca poate sunt momente in care crestinul pacatuieste, cu toate acestea crestinul nu isi pierde nadejdea ca este mantuit, ci se ridica de acolo bazat pe natura Duhului Sfant, urand pacatul si ceea ce lumea practica, urmandu-L pe Hristos Domnul. Stim ca trupul nu este rascumparat inca si pana cand trupul nu este rascumparat, crestinul care este nascut din Duhul Sfant duce o batalie mereu cu pacatul, pentru ca in trupul acesta neputincios inca vrea sa domneasca pacatul, dar identitatea crestinului nu este a trupului sau, ci omul dinauntru care vrea voia lui Dumnezeu si care controleaza tot trupul este adevaratul crestin. Priviti textele:
Romani 8:23. Si nu numai ea, dar si noi, care avem cele dintai roade ale Duhului, suspinam in noi si asteptam infierea, adica rascumpararea trupului nostru.

1 Corinteni 6:20 “Caci ati fost cumparati cu un pret. Proslaviti, dar, pe Dumnezeu in trupul si in duhul vostru, care sunt ale lui Dumnezeu.”

Galateni 5:17 “Caci firea pamanteasca pofteste impotriva Duhului, si Duhul impotriva firii pamantesti: sunt lucruri potrivnice unele altora, asa ca nu puteti face tot ce voiti.”

De aceea cautati si acceptati iertarea cum spune Dumnezeu prin Evanghelia Fiului Sau nu prin religiile, cultele si invataturile straine.
Pe langa toate aceste versete, realitatea, siguranta si certitudinea crestinului ca merge in Rai dupa moarte este data de Duhul Sfant in acesta prin faptul ca este clar scris si prin faptul ca crestinul manat de Duhul Sfant traieste in sfintenie Roman6:22 “Dar acum, odata ce ati fost izbaviti de pacat si v-ati facut robi ai lui Dumnezeu, aveti ca rod sfintirea, iar ca sfarsit viata vesnica.
Evrei 12:14 “Urmariti pacea cu toti si sfintirea, fara de care nimeni nu va vedea pe Domnul.”

Ei bine as vrea sa mentionez cateva evidente clare pe care omul le are, le stie si sunt reale atunci cand are Duhul Sfant si atunci cand omul primeste Duhul Sfant in urma credintei lui in Domnul Dumnezeu Isus Hristos:
1. Atunci cand primesti Duhul Sfant, Duhul Sfant iti da o natura noua duhovniceasca care te face sa umbli, sa cauti si sa se te desfatezi in voia lui Dumnezeu. Iubirea si supunearea crestinului fata de tot ceea ce tine de Dumnezeu este o realitate si expresia inimii lui este doar voia lui Dumnezeu. Acesta nu se chinuie ca sa traiasca placut in sfintenie inaintea lui Dumnezeu, ci acesta traieste sigur si 100% in sfintenie bazat pe noua natura primita de Duhul Sfant. Refuzul pacatelor, poftelor si viciilor vin din tine atunci cand ai o natura noua data de Duhul Sfant, nu te tii tu tare sa te abtii, ci este ceva natural si voit sa faci voia lui Dumnezeu (Romani 8:9, Romani 6:22, Galateni 5:22-25).
2. Atunci cand ai Duhul Sfant primesti o inima si un duh nou (Ezechiel 36:25-27).
3. Atunci cand ai Duhul Sfant ai biruinta asupra oricarui pacat si vei avea biruinta asupra presiunii lumii (1 Ioan 5:4).
4. Atunci cand ai Duhul Sfant esti pus de catre El intr-o singura invatatura a Domnului Hristos, o invatatura clara si adevarata (1 Ioan 2:27, 2 Ioan 8:9).
5. Atunci cand ai Duhul Sfant urasti ceea ce odata iubeai, pacatul. Ai o alta relatie cu pacatul acum. Urasti pacatul pe care odata il iubeai. (Efeseni 2:1-3, Tit 3:3, 1 Petru 4:3-4).
6. Atunci cand ai Duhul Sfant vei continua sa te pocaiesti cu toate ca te-ai pocait si vei continua sa crezi in Hristos cu toate ca ai crezut si nu te bazezi pe o decizie luata in trecut sau o rugaciune a pacatosului, ci tu vezi acum in prezent daca esti al lui Hristos (Filipeni 2:12-13, Evrei 12:14, Evrei 6:11,12).
7. Atunci cand ai Duhul Sfant, Dumnezeu insusi este Tatal tau si El te va tine pe cale pana la sfarsit (Filipeni 1:6, 1Corinteni 1:8-9, 1 Tesaloniceni 5:23, 2Corinteni 3:5, Filipeni 2:13).
8. Atunci cand ai Duhul Sfant cauti sfintenia, iar sfintenia nu este un paradox sau o contradictie in viata ta, ci este ceva real care reiese din tine, din natura ta noua dovedind asta ca esti o faptura noua, ca cele vechi s-au dus si ca toate s-au facut noi. Deci nu mai cunoastem acum pe nimeni in felul lumii si daca esti un ostas al Domnului Hristos nu te incurci cu lucrurile lumii (2 Corinteni 5:15-17, 2 Timotei 2:4, Evrei 12:14).
9. Atunci cand ai Duhul Sfant vei fi prigonit de familia ta, de vecini, colegi, autoritati si altii pentru ca tu esti diferit acum de ei, pentru ca tu mereu cauti voia lui Dumnezeu si sa ii aduci si pe ei la iertarea data de Dumnezeu si astfel vei simti impotriviri pana acolo ca poate vei fi dat afata din casa, scuipat, injosit, inchis, sau chiar omorat din pricina asta. Harul este ca in mijlocul acestor lupte, crestinul are certitudinea ca este al Domnului Hristos si indiferent ce va veni peste tine, vei continua pentru ca ai Duhul Sfant si ceea ce te va face mereu sa continui este Duhul Sfant. Certitudinea si realitatea este ca toti care vor sa traiasca in evlavie pentru Hristos vor fi prigoniti. (2 Timotei 3:12, Matei 10:32-40, Marcu 10:28-30).
10. Atunci cand ai Duhul Sfant vei propovadui sigur. Deci nu poti sa taci pentru ca Duhul Sfant din tine este dat ca sa-i fie martor Domnului Hristos (Fapte 1:8). Deci nu iti vei da scuze ca nu ai chemare sau nu stii sa propovaduiesti, ci dorinta inimii tale este sa propovaduiesti pentru ca vine din Duhul Sfant. Poate nu vei predica in public la o multime mare, dar cu siguranta vei predica celor din jurul tau (Ioan 15:26-27, Fapte 1:8).
11. Atunci cand ai Duhul Sfant esti mort fata de pacat, pofte si neascultare si esti viu fata de Dumnezeu (Romani 6:6-16, Galateni 2:20).
12. Atunci cand ai Duhul Sfant citesti Scriptura foarte des (Psalmul 119:11,105, 2Timotei 4:1-2).
13. Atunci cand ai Duhul Sfant vei fi disciplinat de Tatal Ceresc daca continui intr-o neascultare, ca un Tata care isi disciplineaza fiul, ca sa iti arate ca El te va pune inapoi pe cale atunci cand trebuie si sa-ti arate ca nu esti unul ca cei din lume, ci esti unul care mereu esti sub supravegherea Tatalui Ceresc din pricina nasterii tale din nou din Duhul Sfant (Evrei 12:5-11).
14. Atunci cand ai Duhul Sfant vei avea iubire, pasiune si ravna pentru Dumnezeu (Evrei 6:11-12).
15. Atunci cand ai Duhul Sfant El va face diferenta in viata ta, El va pune stapanire peste viata ta, si astfel te vei imbraca diferit, vei actiona diferit, nu vei mai asculta muzica din lume, nu iti va mai placea ceea ce lumea practica, vei fi total diferit, te vei asemana mai mult cu Creatorul tau, vei avea si vei dori doar invatatura Lui.

Am cautat sa va spun cateva din evidentele clare pe care le are si trebuie sa le aiba un crestin adevarat care are Duhul lui Hristos in el. Aceste evidente reale si clare din viata crestinului arata ca el stie unde merge dupa moarte, stie sigur si fara dubii ca el merge in Rai pentru ca este schimbat de Duhul Sfant in asemanarea cu Hristos. Intr-o concluzie, cel ce nu are Duhul Sfant nu stie incotro merge, este orb si inrobit de tot felul de lucruri si are total invataturi straine fata de Biblie. De aceea sunt atatea invataturi si religii pentru ca acolo nu este Duhul Sfant al lui Hristos ca sa-i puna pe oameni dupa invatatura Lui si nu dupa parerile si interpretarile lor. Cine nu are Duhul Sfant nu este iertat, nu este mantuit, nu stie unde ajunge dupa ce moare si nu are cum sa vada lucrurile lui Dumnezeu sau sa traiasca pana la sfarsit ceea ce Hristos spune daca nu are Duhul Sfant.
Romani 8:9 “Voi insa nu mai sunteti pamantesti, ci duhovnicesti, daca Duhul lui Dumnezeu locuieste in adevar in voi. Daca n-are cineva Duhul lui Hristos, nu este al Lui.”
1 Ioan 3:24 “Cine pazeste poruncile Lui ramane in El, si El in el. Si cunoastem ca El ramane in noi prin Duhul pe care ni L-a dat.”

Intrebarea este urmatoarea: Tu care citesti ai DUHUL SFANT?
Un om al lui Dumnezeu, un ucenic al lui Hristos are Duhul Sfant si daca cineva nu are Persoana Duhului Sfant in el dupa cum am vazut, nu este al lui Dumnezeu. Omul care are Duhul Sfant indiferent ce va veni peste el, prigoana, boala sau problema, el va ramane ferm si neclintit in Hristos si in invatatura Lui, pentru ca ceea ce il face pe acest om sa continue si sa stea tare nu este taria lui insusi, pentru ca crestinul este slab si fara putere, dar ceea ce il face sa stea tare si sa se ridice din orice stare este Persoana Duhul Sfant care lucreaza in crestin cu putere si nu oricum, ci il pune pe acesta in sfintenie dupa voia lui Dumnezeu in singura invatatura a Domnului Hristos. Acest om are o natura noua duhovniceasca care il va face mereu manat de Duhul Sfant sa continue si sa isi doreasca voia lui Dumnezeu, astfel expresia inimii lui si dorinta crestinului este mereu preocuparea de voia lui Dumnezeu.

Intrebare: ai acest Duh Sfant al lui Hristos in tine?
Daca nu-L ai, pocaieste-te de tot pacatul din viata ta, pocaieste-te de toate invataturile straine pe care le-ai crezut si pe care le-ai practicat, pocaieste-te de parerea ta buna despre tine, pocaieste-te de a te mai increde in alte invataturi sau religii, pocaieste-te si renunta in a te mai increde in faptele tale bune si crede in Domnul Isus Hristos ca prin Sangele Lui sa fii curatit de pacate, iertat de pacate si facut o faptura noua prin Duhul Sfant pe care-l primesti numai si numai cum cere Dumnezeu, prin credinta in Domnul Isus Hristos si in Evanghelia Lui asa cum este ea revelata e catre Duhul Sfant in Biblie, nu dupa mersul multor religii care se insala amarnic. Numai asa un om poate sa stie sigur ca dupa moarte ajunge in Rai si ca este iertat prin meritele lui Hristos avand evidentele clare date de Duhul Sfant. Domnul Dumnezeu sa ne ajute sa intelegem ca un om ajunge in Rai daca si numai daca a avut partasie cu Tatal si cu Fiul prin Duhul Sfant, altfel daca aici nu a umblat cu Dumnezeu in termenii Lui, la judecata va auzi cuvintele din Matei 7:23 “Atunci le voi spune curat: “Niciodata nu v-am cunoscut; departati-va de la Mine, voi toti care lucrati faradelege.”

Domnul Dumnezeu sa ne faca sa realizam si sa vrem sa fim iertati de pacate in termenii Lui. Se poate, este real si posibil ca noi sa traim cu Dumnezeu, sa ne apropiem de El cu indranzneala pentru ca problema pacatului Dumnezeu a rezolat-o la cruce prin faptul ca L-a adus jertfa pe Domnul Isus Hristos zdrobit sub Dreptatea Tatalui, ca apoi prin invierea Domnului Hristos noi toti prin credinta in EL sa primim Duhul Sfant. Daca acest lucru se poate si este posibil, atunci sa-L credem pe Hristos pe cuvant si sa-L urmam pe EL asa cum spune EL!
Astfel crestinul avand Duhul Sfant face parte din Noul Legamant facut in Sangele Domnului Hristos care il va duce pe acesta pana la sfarsit cautand sfintenia si voia lui Dumnezeu. Priviti un text din multe altele care ne arata ca un crestin care face parte din Noul Legamant va persevera cu Dumnezeu pana la sfarsit.
Oricat de greu cred unii acest adevar precum crestinul innoit si nascut de Duhul Sfant va perseverea pana la sfarsit in acest har datorita Noului Legamant, tot adevarat este si acest lucru Biblia ni-l adevereste.
Priviti Ieremia 32:40 “Voi incheia cu ei un legamant vesnic ca nu Ma voi mai intoarce de la ei, ci le voi face bine si le voi pune in inima frica de Mine, ca sa nu se departeze de Mine.”
Dumnezeu spune clar ca toti care sunt in acest Legamant vesnic, au Duhul Sfant asa cum am vazut in toate textele si ca acestia “Nu se vor mai departa de Dumnezeu” asa cum am citit in Ieremia 32:40. Cuvintele “Nu se vor mai departa de Dumnezeu” inseamna ca nici nu vor sa se de parteze pentru ca acum crestini reactioneaza pe baza naturii noi si nici nu pot, ci mereu crestinul va zice ca si Petru “la cine sa ne ducem Doamne, tu ai Cuvintele vietii vesnice (Ioan 6:68)”. Daca cineva intr-o adunare dupa un timp s-a intors in lume in pacate si pofte gasindu-si placerea in ele, acesta niciodata nu a fost mantuit, nu ca si-a pierdut mantuirea si pentru ca s-a intors in lume traind in pofte si pacate, ne arata ceea ce Apostolul Ioan spune in 1 Ioan 2:19 “Ei au iesit din mijlocul nostru, dar nu erau dintre ai nostri. Caci, daca ar fi fost dintre ai nostri, ar fi ramas cu noi; ci au iesit, ca sa se arate ca nu toti sunt dintre ai nostri.”
La fel si in 1Corinteni 1:8,9 si in Filipeni 1:6, Filipeni 2:13, 2 Corinteni 3:5, ni se spune acelasi lucru, ca crestinul va fi tinut de Dumnezeu pana la sfarsit, pentru ca el face parte din Noul Legamant facut in Sangele lui Hristos prin Duhul Sfant. Priviti textele:
1 Corinteni 1:8 “El va va intari pana la sfarsit, in asa fel ca sa fiti fara vina in ziua venirii Domnului nostru Isus Hristos.
9. Credincios este Dumnezeu, care v-a chemat la partasia cu Fiul Sau Isus Hristos, Domnul nostru.”
Filipeni 1:6 “Sunt incredintat ca Acela care a inceput in voi aceasta buna lucrare o va ispravi pana in ziua lui Isus Hristos.”

Filipeni 2:13 “Caci Dumnezeu este Acela care lucreaza in voi si va da, dupa placerea Lui, si vointa si infaptuirea.”

2 Corinteni 3:5 “Nu ca noi, prin noi insine, suntem in stare sa gandim ceva ca venind de la noi. Destoinicia noastra, dimpotriva, vine de la Dumnezeu.”
Ceea ce spune Biblia este adevarat si crestinul care are Mantuirea lui Dumnezeu nu mai poate trai oricum si nu mai poate trai dupa cum el vrea, ci va trai dupa cum Duhul Sfant spune.

Cu toate ca poate sunt momente cand crestinul cade intr-un pacat, acesta cade datorita trupului sau nerascumparat, pentru ca nu a vegheat, nu pentru ca crestinul isi doreste pacat, de aceea suntem mereu indemnati sa veghem, dar cu toate aceasta acest crestin uraste pacatul, nu-l suporta si vine imediat la Hristos pentru a fi curatat (1 Ioan 2:1-2).
Faptul ca crestinul este tinut de Dumnezeu, asta nu inseamna ca aceasta poate sa faca ce vrea cu pretextul ca el este tinut de Dumnezeu, ci acesta nu mai poate face ce vrea, pentru ca acum are o natura noua care cauta sfintenia si are Duhul Sfant care il calauzeste (1Corinteni 6:20, Galateni 5:17, 2Timotei 2:4, 2 Corinteni 5:15-17). Deci crestinul niciodata nu va schimba harul in desfranare, ci bazat pe natura lui noua duhovniceasca, el nu mai este pamantesc (Romani 8:9). Daca cei care se numesc crestini traiesc in pacat ca stil de viata si isi gasesc placerea in el, ei niciodata nu au primit o natura noua, nu sunt mantuiti, iertati si nu vor merge in Rai daca vor continua asa, pentru ca tocmai datorita acestui fapt ca ei isi gasesc placerea in pacate ne arata ca ei nu sunt schimbati de Hristos si nu s-au intalnit niciodata cu Hristos.

La intrebarea: “De unde stie un crestin ca merge 100% in Rai dupa ce moare?” raspunsul este unul singur si sigur, ca el prin Duhul Sfant este o faptura noua, ca este calauzit de Duhul Sfant in voia lui Dumnezeu si Invatatura Sanatoasa a Domnului Hristos, el are o natura si o inima noua data de Duhul Sfant, intr-o concluzie, crestinul are siguranta 100% ca merge in Rai, ca este iertat, schimbat si el stie aceasta pentru ca Domnul Isus Hristos a pus stapanire totala peste viata lui prin Duhul Sfant, astfel Duhul Sfant va face diferenta radicala intre crestin si cei din jurul lui. Duhul Sfant va face diferenta in viata ta, El va pune stapanire peste viata ta, si astfel te vei imbraca diferit, vei actiona diferit, nu vei mai asculta muzica din lume, nu iti va mai placea ceea ce lumea practica, vei fi total diferit, te vei asemana mai mult cu Creatorul tau, vei avea si vei dori doar invatatura Lui. Duhul Sfant te va supraveghea cu strictete si te va mustra cu o dragoste geloasa pentru sentimente si cuvinte firesti sau pentru ca pierzi timpul cu lucruri pentru care alti oameni nu par sa sufere sau sa fie deranjati niciodata.
Daca esti nascut din Duhul Sfant nu te chinui sa faci voia lui Dumnezeu in sfintenie, ci reactia si dorinta ta vine din tine din natura duhovniceasca, este ceva natural, iar sfintenia nu este un paradox sau o contradictie in viata ta, ci este ceva real care reiese din tine, din natura ta noua dovedind ca esti o faptura noua, ca cele vechi s-au dus si ca toate s-au facut noi.
Pentru o descriere mai pe larg a acestui subiect si pentru o claritate a faptului ca omul mantuit va si continua pana la sfarsit cu Domnul Isus in sfintenie bazat pe noua natura a Duhului Sfant precum crestinul nu mai poate trai oricum si acesta nu-si va mai gasi placerea in pacate si pofte, puteti sa dati clic aici “Poate fi Mântuirea pierdută?
Acest lucru pe care Dumnezeu il spune in Isaia 43:25 este foarte clar: “Eu, Eu iti sterg faradelegile, pentru Mine, si nu-Mi voi mai aduce aminte de pacatele tale”.
Daca astazi nu stii unde ajungi dupa ce mori, daca inca esti inrobit de vicii si pacate, daca inca iti gasesti placerea in poftele lumii, vino prin Credinta la Domnul Isus Hristos, crezand in Sangele Sau care ti-a platit pedeapsa inaintea Dreptatii Tatalui Ceresc ca sa fii iertat, schimbat prin Duhul Sfant. Astfel inchei cu cuvintele Domnului Hristos din Marcu 1:15 “El zicea: “S-a implinit vremea, si Imparatia lui Dumnezeu este aproape. Pocaiti-va si credeti in Evanghelie.”

Alin Lolos