Alin Lolos – Poate fi Mântuirea pierdută ?

Omul care este MANTUIT, conform Scripturii NU mai poate sa traiasca cum vrea el, ci este calauzit si indrumat de DUHUL SFANT in a trai o viata Sfanta dupa Chipul si Asemanarea Lui HRISTOS DOMNUL si voia TATALUI CERESC. Cel Mantuit are ca rod Sfintenia. Nu ai ca rod Sfintenia, nu esti mantuit si nu ai fost NICIODATA mantuit. Cei care au fost in Biserici, au trait un timp departe de lume, iar apoi s-au intors sa traiasca in pacat, pofte si desfrau, explicatia este, nu ca ei SI-AU PIERDUT MANTUIREA, CI NICIODATA NU AU FOST MANTUITI. Cei care spun : “atunci daca sunt mantuit pot sa fac ce vreau, cum vreau si unde vreau ” sau cei care sustin ca: “daca Mantuirea nu se pierde”, atunci sunt liber sa traiesc cum vreau, acestia nu sunt mantuiti si nici nu au inteles MANTUIREA, SCHIMBAREA SI INNOIREA VIETII IN URMA TRANSFORMARII DE DUMNEZEU IN VIATA OMULUI. Multi schimba HARUL in desfranare, HARUL care ne invata s-o rupem cu tot ceea ce este intinat si pacatos.
Eclesiastul 7:13. “Uită-te cu băgare de seamă la lucrarea lui Dumnezeu: cine poate să îndrepte ce a făcut El strâmb ?”
Dumnezeu este ATOTPUTERNIC iar Mantuirea sau Nasterea din Nou este Lucrarea Lui.
Apocalipsa 3:7. “Iată ce zice Cel Sfânt, Cel Adevărat, Cel ce ţine cheia lui David, Cel ce deschide, şi nimeni nu va închide, Cel ce închide, şi nimeni nu va deschide.”
2 Ioan 1:9. “Oricine o ia înainte, şi nu rămâne în învăţătura lui Hristos, n-are pe Dumnezeu. Cine rămâne în învăţătura aceasta are pe Tatăl şi pe Fiul.”
Daca zici ca ai crezut in DOMNUL HRISTOS si iesi afara din Biserica si nu esti transformat si nu cresti spre Sfintenie si in Maturitate in Invatarura DOMNULUI ISUS HRISTOS, nu esti mantuit si nu ai fost mantuit.

PAUL WASHER : ” Pentru că mantuirea este o lucrare supranaturala a lui Dumnezeu facuta pentru orice om care este in Hristos si este o faptura noua, iar o faptura noua traieste diferit.
De aceea cand oamenii intreaba : de ce este atat de mult pacat in Biserica, de ce sunt atat de multe divorturi, pornografie, minciuna si ura ?… Probabil ei nu stiu cum trebuie sa fie si cum e adevarata BISERICA a lui HRISTOS.
Biserica lui Isus Hristos este frumoasa, este zdrobita, isi marturiseste pacatele, umbla cu Dumnezeul ei și cand pacatuieste, Dumnezeu ii zdrobeste inima si Biserica se intoarce la EL. Problema ta e ca ceea ce numesti tu Biserica, nu este Biserica lui Hristos.
Dumnezeu spune in Noul Legamant ca El isi va face un popor al Lui si El va fi Dumnezeul lor si ei vor fi poporul Lui, Legea lui Dumnezeu va fi scrisa in inimile lor si ei vor umbla in Legea lui Dumnezeu. Evidenta convertirii nu este o decizie pe care ai luat-o, ci este o viata transformata.
Pe timpul puritanilor, daca cineva intreba cum putem sa stim daca un om este mantuit, puritanii raspundeau simplu: viata lor este schimbata si ei vor merge la Biserica. De unde stim noi acum ca oamenii NU sunt nascuti din nou ? Ei nu vin la Biserica, viata lor nu este schimbata, dar ei spun despre ei ca sunt mantuiti pentru ca au ridicat o mana, bazandu-se pe o decizie.
Uitati-va la ceea ce noi am facut! Daca in momentul acesta esti ingrijorat cu privire la sufletul tau nu o sa te rog sa ridici mana.
Vedeti care e problema? Oamenii vin in fata, semneaza o condica, le spunem cinci minute despre mantuire, ii declaram mantuiti si ne miram de ce acesti ucenici nu cresc, pentru ca nu am facut lucurile cum trebuie si nu ne mai pasa de sufletul lor. E gresit!
Iti spun ceva : daca te-ai pocait si ai crezut in Hristos in acesata seara , daca ai facut asta, El te-a salvat, dar iti spun ceva : daca ai luat o decizie, IL numesti pe Hristos ca Domn in viata ta si te bazezi pe credinta in EL, EL te-a mantuit, dar daca iesi afara din Biserica si viata ta nu se schimba si nu incepi sa cresti asa cum spune versetul: „Acela care a inceput in tine aceasta lucrare o va sfarsi”, ce s-a intamplat aici in aceasta seara a fost o convertire falsa, pentru ca evidenta unei convertiri reale este lucrarea continua a lui Dumnezeu in sufletul omului. Aceasta este Vechea Cale! Aceasta este Istoria Crestinismului! “