Botezul cu Duhul Sfant si Vorbirea in limbi

 
Pentru ca exista atata confuzie cu privire la acest subiect, pentru ca multi se insala si multi cred o minciuna cu privire la Botezul cu Duhul Sfant, vreau potrivit cu Scriptura sa va arat ceea ce este clar scris. Sunt indurerat pentru ca am vazut ca multi sunt confuzi si nu stiu clar ceea ce Biblia spune despre Botezul cu Duhul Sfant si nu ma refer doar la cei din bancile adunarilor, ci chiar si la unii lideri. Tu, om credincios trebuie sa fii gata sa dai socoteala oricui de nadejdea care este in tine si sa stii sa dovedesti cu Biblia orice subiect.
Nu conteaza din ce cult faci parte si nici daca unii lideri ti-au bagat in cap tot felul de lucruri, tot ceea ce conteaza este daca astazi tu crezi adevarul absolut pe care Biblia il proclama. Asa cum fiecare om nascut din nou este nascut de Dumnezeu din DUHUL SFANT si acest om primeste o revelatie directa de la El, tot asa si sa fii in Invatatura Sanatoasa a Bibliei este o descoperire pe care El o da clar scrisa in Biblie, pe care noi trebuie sa o credem si s-o traim.

Atunci cand vrei sa cunosti o invatatura din Biblie o cauti in Biblie, nu in culte sau religii.
Interesant este ca sunt unii asa zisi pocaiti care in loc sa se cerceteze pe ei uitandu-se la Cuvantul lui Dumnezeu si in loc sa traiasca sub autoritatea Bibliei, ei umbla dupa experiente si lucruri care izbesc ochiul, cu care se pot mandri.

Am intalnit oameni care au fost invatati gresit si care cred gresit in legatura cu Botezul cu Duhul Sfant. De mult acest subiect clocoteste in mine si ma bucur ca astazi pot scrie dovedind cu Biblia ce este Botezul cu Duhul Sfant, cand si cum se realizeaza si ce efecte are in om acest botez. Stiu ca multi vor fi deranjati de acest subiect si vor fi impotrivitori, dar repet, tot ceea ce conteaza este daca ceea ce spun este clar din Biblie sau nu. Daca este din Biblie, atunci multi din cei care aveti pareri diferite cu privire la aceasta invatatura, va trebui sa va pocaiti si sa intelegeti odata ceea ce Biblia spune. Vreau sa vedeti bazat pe textele Biblice ce spune clar Biblia despre acest subiect. Desi sunt foarte multe texte, voi incerca ca sa spun din Biblie aproximativ toate versetele unde scrie despre acest subiect, ca voi sa vedeti si sa intelegeti. Lasati cultul vostru ca nu cultul va duce in Rai si lasati parerile voastre si ceea ce ati invatat si vedeti ceea ce Biblia ne spune.

Mai intai haideti sa vedem cine are acest Botez cu Duhul Sfant? In Matei 3:10 “Iata ca securea a si fost infipta la radacina pomilor: deci orice pom, care nu face rod bun, va fi taiat si aruncat in foc.
11. Cat despre mine, eu va botez cu apa, spre pocainta; dar Cel ce vine dupa mine este mai puternic decat mine, si eu nu sunt vrednic sa-I duc incaltamintea. El va va boteza cu Duhul Sfant si cu foc.
12. Acela Isi are lopata in mana, Isi va curata cu desavarsire aria si Isi va strange graul in granar; dar pleava o va arde intr-un foc care nu se stinge.”

Vedem ca aici vorbeste despre Domnul Hristos unde Ioan Botezatorul spune ca Hristos are cu EL un Botez cu Duhul Sfant si cu foc. Ei bine intrebarea este, ce inseamna acest Botez cu Duhul Sfant si cu foc? Ca sa intelegem bine versetul 11 unde ne este spus ca “El va va boteza cu Duhul Sfant si cu foc”, trebuie sa ne uitam la tot contextul.
Daca ne uitam la contextul in care vorbeste Ioan Botezatorul si la lucrurile care le scrie Apostolul Matei, vedem ca in versetul 10 ne este scris ca orice pom, referindu-se la orice om, care nu face rod bun va fi taiat si aruncat in foc. Acelasi lucru vedem in versetul 12, ca Hristos isi curata cu desavarsire aria, deci El are aceasta autoritate si este aria Lui si vedem la fel ca in versetul 10, El pune graul in granar, dar pleava o va arde intr-un foc care nu se stinge. Cuvantul “dar” din versetul 12, ne arata ca aici se vorbeste de doua destine, unii vor merge in granarul Domnului reprezentand Raiul, iar unii vor merge in focul care nu se stinge reprezentand iadul vesnic. Pentru cultele care nu cred ca iadul e vesnic, mai cititi o data acest verset 12 unde zice “focul care nu se stinge” sau pentru o etalare mai mare a acestui subiect “Iadul vesnic”, cititi articolul cu acelasi nume din site. Clic aici “Iadul Vesnic“.
Deci vedem doua destine si vedem ca Domnul Hristos boteaza pentru aceste doua destine. In versetul 11 unde ne spune ca “El va va boteza cu Duhul Sfant si cu foc”, ne putem da seama ca Ioan Botezatorul vorbea norodului, stiind ca pe unii din norod Domnul Hristos ii va boteza cu Duhul Sfant si acestia vor merge in Rai, iar pe altii Domnul Hristos ii va boteza cu foc, stiind ca acestia vor merge in focul care nu se stinge. Cuvintele “El va va boteza cu Duhul Sfant si cu foc” nu inseamna ca pe credincios il va boteza si cu Duhul Sfant si cu foc, pentru ca aici in text cuvantul “foc” nu inseamna pasiunea sau ravna pentru Domnul asa cum spun unii si totodata Botezul cu foc nu inseamna ca este viata de incercari prin care Dumnezeu trece pe cei mantuiti, deoarece ravna si pasiune vei avea atunci cand ai Duhul Sfant si incercarile din viata omului mantuit vor fi sigur asa cum este clar scris, ci dupa cum am vazut clar din versetul 10 si 12 botezul cu foc este iadul, este focul care nu se stinge, este locul unde se arunca pleava, adica cei nemantuiti. Va rog sa vedeti ce este scris. Nu conteaza ceea ce tu ai crezut pana acum, ci ceea ce conteaza este sa vezi ca aici se vorbeste de doua feluri de oameni (grau si pleava), de doua feluri de botezuri (unul cu Duhul Sfant si altul cu foc) care aceste botezuri au doua destine (in granar reprezentand Raiul si in focul care nu se stinge reprezentand iadul). Nu putem si nu este Biblic sa credem ca cei botezati cu Duhul Sfant care vor merge in Rai, vor fi botezati si cu foc acestia mergand si in focul care nu se stinge, ci aici se vorbeste de doua destine si de doua lucruri diferite.
Referitor la ceea ce am vazut mai sus, ca sunt doua tipuri de oameni (grau sau pleava), ca sunt doua tipuri de botezuri (unul cu Duhul Sfant si altul cu foc) care aceste doua botezuri ne arata cele doua destine (in granar sau in focul care nu se stinge), aceste lucruri le mai gasim si in Luca 3:16-17.
Deci, conform Bibliei toti cei care se pocaiesc si cred in Domnul Isus Hristos vor fi botezati cu Duhul Sfant de catre Domnul Isus si vor merge in Rai, iar toti cei care nu se pocaiesc si nu vor crede in Domnul Isus Hristos vor fi botezati cu foc si vor fi aruncati in focul care nu se stinge. Apocalipsa 14:10-11, Marcu 9:43-47.

1. Ce inseamna sa fii botezat cu Duhul Sfant?
Indiferent ce zic unii si altii, noi mereu trebuie sa vedem ce Biblia ne spune, nu parerile cultelor sau oamenilor.
Botezul cu Duhul Sfant inseamna sa primesti Duhul Sfant. Inseamna sa fii cufundat in Duhul Sfant. Nu poti sa zici ca ai primit Duhul Sfant fara a fi nascut din Duhul Sfant sau fara a fi botezat cu Duhul Sfant. Atunci cand Duhul Sfant intra in tine tu devii templul Duhului Sfant, devii botezat cu Duhul Sfant, devii o faptura noua care niciodata nu ai fost pana atunci, devii unul care cauta pacea si Sfintenia lui Dumnezeu. Priviti 1 Corinteni 3:16 “Nu stiti ca voi sunteti templul lui Dumnezeu si ca Duhul lui Dumnezeu locuieste in voi?”
1Corinteni 6:19 “Nu stiti ca trupul vostru este Templul Duhului Sfant care locuieste in voi si pe care L-ati primit de la Dumnezeu? Si ca voi nu sunteti ai vostri?”
Botezul cu Duhul Sfant inseamna sa ai Duhul Sfant. Si ca sa ai Duhul Sfant inseamna sa crezi in Domnul Isus Hristos urmandu-L pe El, pocaindu-te si acceptand Evanghelia si invatatura ei clara revelata in Biblie. Priviti clar ca Botezul cu Duhul Sfant se primeste atunci cand crezi in Hristos Domnul:

2. Cand se realizeaza acest Botez cu Duhul Sfant?
Am intalnit multe persoane din diferite culte care nu inteleg cand se realizeaza acest Botez cu Duhul Sfant sau mai bine zis, cand isi are locul.
Priviti ce spune in Ioan 3:3. Drept raspuns, Isus i-a zis: “Adevarat, adevarat iti spun ca, daca un om nu se naste din nou, nu poate vedea Imparatia lui Dumnezeu.”
Intrebare: ce inseamna sa fii nascut din nou? Priviti in continuare ce spune textul: Ioan 3:5 Isus i-a raspuns: “Adevarat, adevarat iti spun ca, daca nu se naste cineva din apa si din Duh, nu poate sa intre in Imparatia lui Dumnezeu.
6. Ce este nascut din carne este carne, si ce este nascut din Duh este duh.
7. Nu te mira ca ti-am zis: “Trebuie sa va nasteti din nou.”
8. Vantul sufla incotro vrea si-i auzi vuietul; dar nu stii de unde vine, nici incotro merge. Tot asa este cu oricine este nascut din Duhul.”
Deci, din text vedem ca Domnul Isus spune ca nasterea din nou este nasterea din Duhul Sfant. Este unul si acelasi lucru, cand zici nastere din nou sau nasterea din Duhul Sfant de fapt spui acelasi lucru.
Intrebare: Cine poate fi nascut din nou, adica nascut din Duhul Sfant ? Priviti in Ioan 1:12 “Dar tuturor celor ce L-au primit, adica celor ce cred in Numele Lui, le-a dat dreptul sa se faca copii ai lui Dumnezeu;
13. nascuti nu din sange, nici din voia firii lor, nici din voia vreunui om, ci din Dumnezeu.
Vedem foarte clar in versetul 12 cei nascuti din nou din Duhul Sfant sunt cei care” L-au primit pe Hristos, adica cei care CRED in El sunt copii ai lui Dumnezeu”. Si in versetul 13, acestia care CRED IN HRISTOS sunt nascuti direct “din Dumnezeu”.
Deci, cand se realizeaza acest Botez cu Duhul Sfant? Conform Bibliei si Invataturii Sanatoase a Domnului Hristos data prin apostoli, Botezul cu Duhul Sfant se realizeaza atunci cand CREZI in Hristos Domnul. Acum vreau sa va dau o serie de versete care ne arata foarte clar ca Botezul cu Duhul Sfant se produce atunci cand cineva crede in Hristos si cand isi pune increderea in Hristos:
Unul din textele superbe si foarte clare este cel din Ioan 7 care ne arata apasat ca Botezul cu Duhul Sfant se produce si se realizeaza in credincios de catre Domnul Isus Hristos atunci cand omul CREDE. Priviti textul care este rostit de insusi Domnul Slavei: Ioan 7:37 In ziua de pe urma, care era ziua cea mare a praznicului, Isus a stat in picioare si a strigat: “Daca inseteaza cineva, sa vina la Mine si sa bea.
38. Cine crede in Mine, din inima lui vor curge rauri de apa vie, cum zice Scriptura.”
39. Spunea cuvintele acestea despre Duhul pe care aveau sa-L primeasca cei ce vor crede in El. Caci Duhul Sfant inca nu fusese dat, fiindca Isus nu fusese inca proslavit.

Oamenilor, vedeti voi ca Botezul cu Duhul Sfant si primirea Duhului Sfant in om se face atunci cand acesta crede? In versetul 38 ne spune clar ca ”Cine crede in Mine”, iar in versetul 39 ne spune clar ca “Spunea cuvintele acestea despre Duhul pe care aveau sa-L primeasca cei ce vor CREDE in El”. Ce poate fi mai clar decat atat? Deci cei ce vor crede in Hristos primesc Duhul Sfant si punct. Nu poti spune ca tu desi ai primit Duhul Sfant in urma credintei tale, nu esti botezat cu Duhul Sfant.

Un alt verset care ne arata ca Botezul cu Duhul Sfant se produce si se realizeaza atunci cand CREZI si este simultan cu mantuirea se afla in Efeseni 1:13, priviti textul: Efeseni 1:13. Si voi, dupa ce ati auzit Cuvantul adevarului (Evanghelia mantuirii voastre), ati crezut in El si ati fost pecetluiti cu Duhul Sfant care fusese fagaduit
14. si care este o arvuna a mostenirii noastre, pentru rascumpararea celor castigati de Dumnezeu, spre lauda slavei Lui.

Din nou vedem in versetul 13 ca cei care au auzit Evanghelia si au crezut in Hristos au fost pecetluiti cu Duhul Sfant, iar in versetul 14 rezultatul ca au primit Duhul Sfant este mostenirea Raiului. Daca o luam mai detaliat, vedem ca primirea Duhului Sfant se face atunci cand crezi si aceasta credinta vine in urma auzirii si auzirea vine prin Cuvantul lui Dumnezeu (Romani 10:17). Deci, Botezul cu Duhul Sfant se primeste prin credinta atunci cand auzi Evanghelia si o crezi, avandu-L in centru pe Hristos.

– Un alt verset care ne arata ca Botezul cu Duhul Sfant si primirea acestuia este atunci cand crezi, se afla in Faptele Apostolilor 19, priviti textul: Fapte 19:1 “Pe cand era Apolo in Corint, Pavel, dupa ce a trecut prin tinuturile de sus ale Asiei, a ajuns la Efes. Aici a intalnit pe cativa ucenici
2. si le-a zis: “Ati primit voi Duhul Sfant cand ati crezut?” Ei i-au raspuns: “Nici n-am auzit macar ca a fost dat un Duh Sfant.”

Uitati-va va rog in versetul 2, ce ii intreaba Pavel pe acesti ucenici? Intreabarea lui Pavel a fost daca au primit Duhul Sfant cand au crezut. Deci vedem din nou ca Duhul Sfant se primeste cand crezi in Hristos. Apostolul neamurilor, Pavel, ne spune acest lucru. Pavel intra direct in subiect si pune cea mai buna intrebare “Ati primit voi Duhul Sfant cand ati crezut?” Tot ceea ce conteaza este daca un om este Botezat cu Duhul Sfant atunci cand crede. Daca un om nu a primit Duhul Sfant inseamna ca nu a crezut cu adevarat urmandu-L pe Hristos. Multi spun ca ei cred in Hristos, dar asta nu inseamna ca au si primit Duhul Sfant si pentru ca nu au primit Duhul Sfant ne arata ca de fapt ei nu cred cu adevarat in Hristos, ne arata ca nu stiu si nici nu au inteles Evanghelia.
Dar ce inseamna sa cred si sa primesc Duhul Sfant? Inseamna sa intelegi Evanghelia care include mesajul iertarii si atunci cand spui ca crezi in Hristos inseamna sa-L urmezi pe Hristos asa cum spune El. Deci toti care zic ca ei cred in Hristos si viata lor nu este schimbata, acestia de fapt nu cred, ca daca credeau cu adevarat ei primeau Duhul Sfant asa cum am vazut mai sus si atunci cand primesti Duhul Sfant, devii o persoana noua, esti schimbat radical. Priviti un text frumos care ne arata acest lucru: Romani 8:9 “Voi insa nu mai sunteti pamantesti, ci duhovnicesti, daca Duhul lui Dumnezeu locuieste in adevar in voi. Daca n-are cineva Duhul lui Hristos, nu este al Lui.”
Deci toti care nu au Duhul Sfant inca sunt pamantesti si ii cunosti dupa rodul lor, dar toti care au Duhul Sfant au ca rod sfintenia. Priviti Romani 6:22 “Dar acum, odata ce ati fost izbaviti de pacat si v-ati facut robi ai lui Dumnezeu, aveti ca rod sfintirea, iar ca sfarsit viata vesnica.”
Indiferent ca un om spune ca el crede in Hristos, daca aceasta credinta nu este urmata de primirea Duhului Sfant inseamna ca acel om nu crede cu adevarat in Hristos si nu e gata sa lase tot, acest om tot mort este, tot neiertat este si tot in iad ajunge daca nu se va pocai si nu va crede cu adevarat, cu toate ca el sustine ca crede in Hristos. Ceea ce te face diferit si ceea ce te face al lui Hristos asa cum am vazut si in Romani 8:9 este Duhul lui Hristos. Ca Dumnezeu sa iti dea Duhul Sfant trebuie ca tu sa fii gata sa te lepezi de absolut tot si sa crezi in Hristos (Luca 14:33). Altfel nu poti fi ucenicul lui Hristos, ci vei fi doar unul cu numele asa cum multi au fost, dar s-au dovedit ca L-au parasit pe Hristos, pentru ca niciodata nu au primit Duhul Sfant si acest Botez al Duhului Sfant si niciodata nu au crezut in Hristos ca Domn si Mantuitor. Priviti Ioan 6:63 “Duhul este acela care da viata, carnea nu foloseste la nimic; cuvintele pe care vi le-am spus Eu sunt duh si viata. 66. Din clipa aceea, multi din ucenicii Lui s-au intors inapoi si nu mai umblau cu El.”
1 Ioan 2:19 “Ei au iesit din mijlocul nostru, dar nu erau dintre ai nostri. Caci, daca ar fi fost dintre ai nostri, ar fi ramas cu noi; ci au iesit, ca sa se arate ca nu toti sunt dintre ai nostri.”

Intelegeti voi ca Botezul cu Duhul Sfant il ai atunci cand crezi in Hristos si te decizi sa-L urmezi pe Hristos exact cum spune prin credinta, aratand ca ai inteles Evanghelia avand o viata schimbata conform Bibliei?
Domnul Hristos Isus a zis in Ioan 4:23-24 urmatoarele: “Dar vine ceasul, si acum a si venit, cand inchinatorii adevarati se vor inchina Tatalui in duh si in adevar; fiindca astfel de inchinatori doreste si Tatal.
24. Dumnezeu este Duh; si cine se inchina Lui trebuie sa I se inchine in duh si in adevar.”
Deci ca sa te inchini lui Dumnezeu trebuie ca sa te inchini in duh si adevar si ca sa te inchini in duh si adevar sa fii una cu Dumnezeu trebuie sa ai DUHUL SFANT. Priviti textul unde spune ca cei al lui Dumnezeu sunt una cu Dumnezeu, adica un singur duh cu Dumnezeu: 1 Corinteni 6:17 “Dar cine se lipeste de Domnul este un singur duh cu El.”
Deci ca sa fii un inchinator adevarat al lui Dumnezeu trebuie sa te inchini in duh si adevar si ca sa fii asa iti trebuie Duhul Sfant si ca sa primesti Duhul Sfant trebuie sa crezi in Hristos si astfel nasterea din nou este nasterea ta din Duhul Sfant care este simultan cu mantuirea. Priviti un text superb care ne arata ca la nasterea din nou primesti totul nou, un duh nou, o inima noua si bineinteles Duhul Sfant. Ezechiel 36:25 “Va voi stropi cu apa curata, si veti fi curatati; va voi curata de toate spurcaciunile voastre si de toti idolii vostri.
26. Va voi da o inima noua si voi pune in voi un duh nou; voi scoate din trupul vostru inima de piatra si va voi da o inima de carne.
27. Voi pune Duhul Meu in voi si va voi face sa urmati poruncile Mele, si sa paziti, si sa impliniti legile Mele.”
Vedem clar ca CEL CE BOTEAZA CU DUHUL SFANT da Duhul Sfant tuturor la nasterea din nou, care inseamna ca toti crestinii adevarati au fost botezati fara exceptie de acest si cu acest Duh Sfant. Priviti 1Corinteni 12:13 “Noi toti, in adevar, am fost botezati de un singur Duh, ca sa alcatuim un singur trup, fie iudei, fie greci, fie robi, fie slobozi; si toti am fost adapati dintr-un singur Duh.”
Deci cei care spun ca Botezul cu Duhul Sfant nu este la nasterea din nou, nu ii mai ascultati si cei care spun ca nu toti copiii lui Dumnezeu sunt botezati cu Duhul Sfant gresesc, nu ii mai ascultati, pentru ca Biblia este clara. Nu aveti nevoie de interpretarile nimanui, cititi, vedeti si credeti. 1Corinteni 12:13 “Noi toti, in adevar, am fost botezati de un singur Duh, ca sa alcatuim un singur trup, fie iudei, fie greci, fie robi, fie slobozi; si toti am fost adapati dintr-un singur Duh.”
Acum ce ne facem cu cei care spun ca trebuie sa staruim ca sa primim Botezul cu Duhul Sfant? Va zic ca cei mai multi nici nu stiu ceea ce fac. Si atunci cand au o experienta oarecare nu bazata pe Biblie, ei vin repede si zic ca au primit Botezul cu Duhul Sfant, dar viata multora nu este schimbata in sfintenie bazata pe Cuvantul scris cu evidentele lui. Nicaieri nu gasim in Biblie ca Botezul cu Duhul Sfant se primeste prin staruinta, ci dupa cum am vazut in toate textele pana acum Botezul cu Duhul Sfant se primeste atunci cand Crezi in Hristos. De exemplu, cum poate un om sa primeasca Duhul Sfant daca staruie, cand acest om nu stie Evanghelia? Cum poate un om sa primeasca Duhul Sfant prin staruinta cand acestui om trebuie mai intai sa-i fie prezentata Evanghelia, cine este Hristos, ca Tatal L-a omorat pe Hristos la cruce, ca Hristos este una cu Tatal si ca plata pacatului e pedeapsa vesnica. Nu ma intelegeti gresit, e bine sa staruiesti, dar cand nu stii dupa ce staruiesti e grav. Nu cei care staruiesc primesc Botezul cu Duhul Sfant adica nasterea din Duhul Sfant, ci cei care cred Evanghelia lui Hristos si o accepta primesc Duhul Sfant. Acum poate va intrebati, pai pentru ce sa mai staruim? E bine sa staruiesti pentru ca Duhul Sfant sa te umple si o sa vorbim despre asta putin mai incolo, dar ca sa staruiesti dupa umplerea Duhului Sfant trebuie mai intai sa fii mantuit, trebuie mai intai sa fii nascut din Duhul Sfant sau Botezat cu Duhul Sfant ca apoi sa iti doresti noi manifestari cu El.
Un om nemantuit nu primeste Duhul Sfant daca staruie in rugaciune, ca daca nu crede Evanghelia si nu vrea schimbarea radicala produsa de Hristos, poate el sa tot staruie mult si bine si tot neschimbat va ramane, ci omul primeste Duhul Sfant sau Botezul Lui atunci cand CREDE in Hristos si in mesajul Evangheliei. De aceea multi nu au Duhul Sfant pentru ca nici nu le este prezentata adevarata Evanghelie nediluata si nici nu o cred. Si astfel multi din adunari sunt ca si acei ucenici din Fapte 19 care nu aveau Duhul Sfant si care aveau lacune in invatatura lor, care ei spuneau “Nici n-am auzit ca a fost dat un Duh Sfant”, ei bine multi din adunari poate sa zica cam asa “niciodata nu am auzit adevarata Evanghelie ca noi s-o credem”.
Asa cum Pavel a realizat ca acesti oameni care sustineau ca sunt ucenici nu erau adevarati ucenici, tot asa si multi dintre noi realizam ca multi din adunarile noastre nu sunt adevarati ucenici, de aceea mereu pe unde merg intreb daca ei au primit Duhul Sfant in urma credintei lor in Hristos, in urma intelegerii si acceptarii Evangheliei. Daca vreti sa vedeti o prezentare clara a Evangheliei, va rog sa dati clic aici “Cei mai multi din adunari nu stiu Evanghelia“.

Nu ma intelegeti gresit, una este Botezul cu Duhul Sfant pe care toti copiii lui Dumnezeu il au si alta este umplerea cu Duhul Sfant care se face dupa ce ai Duhul Sfant. Priviti un text unde ne arata ca Botezul cu Duhul Sfant a fost primit de oameni NU prin Staruinta, ci prin auzirea Evangheliei: Fapte 10:44 “Pe cand rostea Petru cuvintele acestea, S-a coborat Duhul Sfant peste toti cei ce ascultau Cuvantul.
45. Toti credinciosii taiati imprejur care venisera cu Petru au ramas uimiti cand au vazut ca darul Duhului Sfant s-a varsat si peste Neamuri.”
Acestia din Fapte 10 nu au staruit in rugaciune pentru Duhul Sfant sau dupa o vorbirea in limbi asa cum multi spun ca trebuie sa staruiesti dupa Botezul cu Duhul Sfant si gresesc grav, acestia din Fapte 10 erau nemantuiti, ci au devenit mantuiti prin auzirea Evangheliei si au primit Duhul Sfant prin CREDINTA. Este bine sa staruiesti, dar daca nu stii pentru ce staruiesti ai mari probleme.

Multi sunt chemati ca sa statuie dupa vorbirea in limbi, mai trist este ca nu sunt chemati ca sa staruie dupa trezire si vestirea Evangheliei, dar multi sunt chemati sa staruie dupa aceasta vorbire in limbi pentru ca multi sunt invatati gresit ca Botezul cu Duhul Sfant se primeste atunci cand cineva incepe sa vorbeasca in limbi. Este fals si erezie, in primul rand pentru ca Biblia sustine ca Botezul si primirea Duhului Sfant se realizeaza atunci cand CREZI in Hristos, iar in al doilea rand daca Botezul cu Duhul Sfant s-ar manifesta prin vorbierea in limbi atunci un mut sau un surdo-mut cum primeste el Botezul, ca acesta sa poata vorbi in limbi dupa cum multi spun si gresesc grav de tot? Daca il duc pe un mut la multi care fac staruinta ca sa primeasca asa cum zic ei botezul cu Duhul Sfant, credeti ca acest mut va vorbi in limbi? Nu va inselati pentru ca chiar si mutul atunci cand este botezat cu Duhul Sfant conform Bibliei el nu vorbeste in limbi, ci va fi schimbat radical urmandu-L pe Hristos Domnul.

Deci Biblia sustine ca au primit Duhul Sfant atunci cand au crezut, va rog, cititi atenti. NU VA INSELATI SI NU II MAI LASATI PE ALTII SA VA INSELE.
Am vazut ca Botezul cu Duhul Sfant se primeste prin Credinta nu prin metodele oamenilor. Multi ne pot intreba daca avem Botezul cu Duhul Sfant si tot ceea ce le putem raspunde este la fel pentru toti care au Duhul Sfant: Cine ne-a schimbat pe noi, cine ne-a dat putere ca sa nu mai traim in pacat si in toate viciile si sa iesim biruitori, cine ne-a convins de pacat, cine ne-a dat credinta si cine ne trimite sa predicam oriunde, oare nu Duhul Sfant? Ba da dragilor, atunci cand am fost nascuti din nou, prin credinta si pocainta in Domnul Hristos am primit Botezul cu Duhul Sfant si acest lucru nu il spunem ca o lauda, ci minunea este ca toti copiii lui Dumnezeu si toti nascutii din nou au primit Botezul cu Duhul Sfant. Nu exista vreun copil al lui Dumnezeu care sa nu fi primit Botezul cu Duhul Sfant. Nu va lasati inselati de cei care va spun ca Botezul cu Duhul Sfant nu il aveti cu toate ca v-ati pocait, cu toate ca sunteti nascuti din nou sau cu toate ca ati crezut in Hristos prin intelegerea Evangheliei. Nu va lasati tarati de acestia si nu-i mai ascultati. Priviti la ce v-am scris mai sus, priviti la textele din Biblie mentionate in acest mesaj, nu este foarte clar ca Botezul cu Duhul Sfant este pentru toti care cred in Hristos? Priviti din nou, unul din textele cele mai puternice care arata ca toti, repet, care arata ca toti copiii lui Dumnezeu au primit Botezul cu Duhul Sfant fara exceptie. 1 Corinteni 12:13 “Noi toti, in adevar, am fost botezati de un singur Duh, ca sa alcatuim un singur trup, fie iudei, fie greci, fie robi, fie slobozi; si toti am fost adapati dintr-un singur Duh.”

Fratilor, oamenilor si prieteni dragi, voi vedeti acest adevar absolut, ca noi toti am fost Botezati de Duhul Sfant si adapati din El? Voi intelegeti ca persoanele care va zic ca daca esti nascut din nou nu esti Botezat cu Duhul Sfant, acestia gresesc amarnic? Acestia trebuie sa se pocaiasca, pentru ca Domnul Hristos prin apostolii manati de Duhul Sfant a dat o singura Invatatura si aceasta este clara cu privire la acest subiect, toti care cred, toti care se incred in Hristos si cred Evanghelia Lui, automat sunt Botezati cu Duhul Sfant. Nu există nicăieri în Scriptură vreo referinţă unde să fie menţionat vreun credincios care să fi fost exclus de la botezul CU, IN sau de către Duhul Sfânt. Aceasta indică faptul că toţi credincioşii experimentează acest act. Apostolul Pavel nu ar fi spus că noi toţi am fost botezaţi într-un singur Duh şi că noi toţi am fost adăpaţi dintr-un singur Duh dacă nu am avea cu toţii, ca şi credincioşi, Duhul Sfânt. Romani 8:9 este chiar mai tranşant în acest sens “dacă o persoană nu are Duhul Sfânt, ea nu aparţine lui Hristos.”
Repet, cu toate ca pe multi ii va deranja acest articol si mesaj, cititi toate textele pe care le-am mentionat si vedeti ca Biblia este infailibila nu cultul sau religia voastra. Daca ceea ce am spus aici nu are de-a face cu ceea ce se practica la tine la adunare, vezi ca Biblia este infailibila nu unii liderii sau cultul tau, cerceteaza-te.
Eram intr-o adunare si dupa ce am predicat acolo, am intrebat o persoana daca este nascuta din nou. Voiam sa stiu. Dupa o scurta discutie am aflat ca acea persoana era inrobita de pornografie dar se lauda ca are Botezul cu Duhul Sfant. Am ramas surprins si indurerat cand mi-am dat seama ca problema nu este numai la el, ci posibil sa fie si la cei pe care i-a auzit de-a lungul anilor predicand intr-un mod gresit aceasta doctrina. Cum poate un om sa sustina ca are Botezul cu Duhul Sfant si totusi sa-si gaseasca placerea in pacat? Nu va inselati, Botezul cu Duhul Sfant nu se bazeaza pe experientele sentimentale omenesti, ci atunci cand un om este nascut din Duhul Sfant inseamna ca este Botezat cu Duhul Sfant si in urma acestui Botez omul nu mai poate trai oricum, ci este schimbat de Dumnezeu radical, ducand o viata in sfintenie in Invatatura Domnului Hristos.

Despre Vorbirea in Limbi:
Daca tot am vorbit despre Botezul cu Duhul Sfant, vreau sa va zic ca atunci cand esti botezat cu Duhul Sfant nu incepi sa vorbesti in limbi precum multi sustin, ca daca nu ai vorbirea in limbi nu esti Botezat cu Duhul Sfant. Este fals si erezie dragii mei, atunci cand esti nascut din Duhul Sfant adica atunci cand esti Botezat de El si cu EL de catre Hristos efectul nu este vorbirea in limbi, ci este o viata schimbata si transformata de Duhul Sfant, dandu-i omului o natura noua duhovniceasca (Romani 8:9), dandu-i omului o inima noua si un duh nou (Ezechiel 36:25-27), dandu-i omului rodul Sfintenia (Romani 6:22). Deci nu va mai lasati inselati de acestia care spun ca daca nu aveti vorbirea in limbi nu sunteti Botezati cu Duhul Sfant, cand de fapt voi stiti ca deja ati fost schimbati de Duhul Sfant prin credinta in Hristos.
Eu eram in camera mea cand am primit Botezul cu Duhul Sfant adica cand am primit nasterea din nou din Duhul Sfant prin credinta in Domnul Hristos. Atunci nu am inceput sa vorbesc in limbi dupa cum multi spun ca trebuie sa vorbesti in limbi, ci am fost schimbat radical de catre Duhul Sfant. Multi care vor aduce argument ca eu fac confuzie intre nasterea din nou si Botezul cu Duhul Sfant, ii rog sa mai citeasca inca o data versetele postate si mentionate in acest mesaj si sa vada ca omul cand este nascut din Duhul Sfant asa cum spune Ioan 3 si atunci cand este nascut din Duhul Sfant devine templul Duhului Sfant, de fapt este botezat cu Duhul Sfant si daca inca o data acestia citesc si nu vad clar ca Botezul cu Duhul Sfant este atunci cand Crezi si este de fapt nasterea din Duhul Sfant, eu nu vad ca ei sa-si poata revizui credinta, pentru ca nu sunt deschisi sa-si vada problemele, ci multi privesc aceasta invatatura si nu numai aceasta, o privesc prin ochelarii cultului lor si acest lucru este un mare rau.
Domnul Hristos zice clar in Ioan 7:38 “Cine crede in Mine, din inima lui vor curge rauri de apa vie, cum zice Scriptura.
39. Spunea cuvintele acestea despre Duhul pe care aveau sa-L primeasca cei ce vor crede in El.”
Daca Hristos zice asa, ca Duhul Sfant il primim atunci cand credem in EL, ce argument mai puteti aduce la asta? Sau daca Pavel in Fapte 19:2 spune clar “Ati primit voi Duhul Sfant cand ati crezut” inseamna ca asa este. Tot Pavel zice in Efeseni 1:13 ca Duhul Sfant il primim cand credem. Ce mai puteti spune si ce mai puteti aduce ca argument precum nu este asa, cand Biblia dovedeste clar ca Botezul cu Duhul Sfant este atunci cand crezi in Hristos? Si nu numai ea dovedeste, ci si noi toti care am crezut in Hristos si am fost botezati cu Duhul Sfant, noi toti prin marturiile noastre strigam si spunem ca Botezul cu Duhul Sfant este atunci cand crezi si efectul Lui nu este vorbirea in limbi. Domnul Hristos sa ne dea Har. Cercetati-va si vedeti daca sunteti in credinta si in Invatatura Sanatoasa voi toti care aveti un alt crez fata de ceea ce Biblia spune.

Repet, Botezul cu Duhul Sfant este nasterea din nou este nasterea din Duhul Sfant a oricarui om care crede in Hristos si-L urmeaza. Cititi tot capitotul 12 din 1Corinteni in special versetele 29-30 si veti vedea ca nu toti crestinii sunt Apostoli si nu toti crestinii vorbesc in limbi. Acolo unde gasiti in Biblie, de exemplu in Fapte 10, 19 ca ei dupa ce au crezut in Hristos au inceput sa vorbeasca in limbi, motivul este ca apostolii sa vada ca neamurile si ceilalti care nu erau dintre ei, sa vada ca au primit clar Duhul Sfant ca si apostolii. Faptele Apostolilor 10 descrie pe apostolul Petru cum a mers să împărtăşească Evanghelia cu neamurile. Petru şi alţi creştini din veacul primar, fiind evrei, cu greu ar fi acceptat neamurile (ne-evreii), în biserică. Dumnezeu a lăsat ca neamurile să vorbească în limbi pentru a demonstra că au primit acelaşi Duh Sfânt pe care si apostolii L-au primit (Fapte 10:47, 11:17).
Deci vorbirea in limbi a fost data ca un semn. Sunt trei ocazii în cartea Faptele Apostolilor, când vorbirea în limbi a însoţit primirea Duhului Sfânt (Fapte 2:4, 10:44-46, 19:6). Si sa nu uitam ca in Fapte 2 Apostolii au vorbit in limbi omenesti cunoscute. Cu toate acestea, aceste trei ocazii sunt singurele locuri din Biblie în care vorbirea în limbi este o dovadă de primirea Duhului Sfânt. De-a lungul cărtii Faptele Apostolilor, mii de oameni au crezut în Domnul Isus şi nu se spune nimic despre vorbirea lor în limbi, priviti textele: (Fapte 2:41, 8:5-25, 13:48, 16:31-34, 21:20). Nicăieri nu ni se spune în Noul Testament că vorbirea în limbi este dovada, că o persoană a primit Duhul Sfânt. De fapt Noul Testament ne arată contrariul. Ni se spune că fiecare credincios în Hristos are Duhul Sfânt (Romani 8:9; 1Corinteni 12:13; Efeseni 1:13-14), dar nu fiecare credincios vorbeşte în limbi (1Corinteni 12:29-31).

Repet, cu toate ca gasim in Fapte doar doua convertiri ale Duhului Sfant in urma predicarii Apostolilor urmate de vorbirea in limbi exemplu in Fapte 10 si 19, gasim totodata tot in Fapte mult mai multe convertiri ale Duhului Sfant dar fara vorbirea in limbi (Fapte 2:41, 8:5-25, 13:48, 16:31-34, 21:20). De exemplu in Fapte 8:17 oameni au primit Duhul Sfant fara vorbirea in limbi, priviti versetul:
17. “Atunci Petru si Ioan au pus mainile peste ei, si aceia au primit Duhul Sfant.“
La fel in Fapte 16:30-33 temnicerul si toata casa lui au crezut in Hristos, Pavel i-a si botezat in apa, dar acestia au fost mantuti de Duhul Sfant si nu au primit vorbirea in limbi. Ce vreau sa scot in evidenta este ca semnul ca un om are Botezul cu Duhul Sfant nu este vorbirea in limbi asa cum multi spun si gresesc grav, ci semnul ca ai Botezul cu Duhul Sfant este ca esti schimbat radical, ca urasti tot ceea ce Dumnezeu uraste si iubesti tot ceea ce Dumnezeu iubeste si esti pus in Invatatura lui Hristos, Fapte 2:42 “Ei staruiau in invatatura apostolilor, in legatura frateasca, in frangerea painii si in rugaciuni.”
Acolo unde ni se spune ca neamurile au primit Duhul Sfant urmat de vorbirea in limbi, vorbirea in limbi a fost data ca apostolii sa vada ca neamurile si ceilalti care nu erau dintre ei au fost convertiti ca si ei care au primit darul Duhului Sfant. Cum puteau ei sa stie ca Dumnezeu a ales si neamurile daca cei din neamuri nu aratau darul Duhului Sfant ca si al apostolilor? Apostolii nu aveau cum sa-i boteze pe oameni in apa si sa-i integreze in Biserica fara ca sa stie sigur ca acesti oameni au primit Botezul cu Duhul Sfant ca si ei. De aceea a fost data o vorbire in limbi ca un semn, dar asta nu inseamna ca au dreptate cei care va subjuga zicandu-va ca daca nu aveti vorbirea in limbi nu aveti Duhul Sfant. Acest lucru este fals pentru ca in 1Corinteni 12 vedem ca nu toti copiii lui Dumnezeu sunt apostoli si nu toti copiii lui Dumnezeu vorbesc in limbi. Daca eu am primit darul de evanghelist pentru ca asa a vrut Duhul Sfant atunci cand am primit Botezul cu Duhul Sfant la nasterea din nou din Duhul Sfant, nu pot sa vin si sa zic ca toti care nu au darul de evanghelist nu au botezul cu Duhul Sfant. Ar fi o nebunie. Daca aceasta ar fi catalogata o nebunie, cei care va subjuga spunandu-va ca daca nu aveti vorbirea in limbi nu aveti Duhul Sfant, asta ce este, nu este erezie si nebunie? Ba da.
Si nu uit sa mentionez ca darul vorbirii in limbi nu este mai presus decat alt dar. Conform 1 Corinteni 12:7 si 11, Duhul Sfant imparte darurile oamenilor cum vrea, nu precum zic oamenii ca trebuie sa staruiesti dupa daruri. E fals dragii mei, darurile, Dumnezeu nu le da daca staruiesti sau nu, ci le da si punct. Deci eu daca nu am un anumit dar miraculos, nu trebuie sa intru in panica si sa ma oftic asa cum multi se oftica pentru ca nu au nu stiu ce dar, ci trebuie sa-mi pun darul pe care eu l-am primit de la Dumnezeu in functie ca sa predic, pentru ca de aceea mi-a fost dat un dar, sa ma duc la toti si sa le zic lucrurile minunate ale lui Dumnezeu, adica Evanghelia. Tu nu trebuie sa mergi la staruinta dupa daruri ca si cum te duci la piata dupa legume, ci dupa cum Biblia iti zice, atunci cand Duhul Sfant iti da un dar, ti-l da El nu pentru ca staruiesti, ci pentru ca El a vrut. Dau din nou exemplu din Fapte 10, cu Corneliu si casa lui, ei nu au primit darul vorbirii in limbi ca au staruit, ci asa a vrut Domnul. Deci ei nu au staruit dupa daruri, ci au primit daruri dupa cum Duhul a vrut.
Deci aceste daruri pe care Duhul Sfant le da, nu sunt obtinute de oameni prin metodele lor, ci sunt date de Duhul Sfant cum vrea El, cui vrea El si cand vrea El.
Si pentru ca suntem aici, dati-mi voie sa va spun ca vorbirea in limbi pe care multi o au si o sustin si o practica, nu este o vorbire in limbi Biblica, ci este o batjocura la adresa Duhului Sfant, pentru ca ei sustin ca au primit vorbirea in limbi de catre Duhul Sfant atribuindu-i Duhului Sfant aceasta lucrare, cand de fapt este doar o inselare pe fata si Duhul Sfant nu are nimic de a face cu asa ceva. Este pacat sa ii atribui Duhului Sfant vorbe pe care El nu le-a zis, lucruri pe care El nu le-a facut si experiente pe care EL nu le-a produs. Daca era pacat atunci cand farisei ii atribuiau satanei lucrarile Domnului Hristos, atunci este pacat si sa ii atribui Duhului Sfant vorbe si lucruri pe care nu El le face. Multi atribuie Duhului Sfant ceea ce nu este lucrarea Duhului Sfant. Uitati-va doar pe internet la acestia si veti vedea ce zic. Interesant este ca cei care pretind ca au daruri miraculoase date de catre Duhul Sfant, multi dintre ei nu sunt schimbati din pacat si nici nu au Invatatura Corecta, Adevarata si Sanatoasa din Biblie a Domnului Hristos data de Duhul Sfant, ceea ce aceste lucruri ar trebui sa ne puna niste semne de intrebare daca aceste daruri pe care ei le practica sunt de la Dumnezeu sau de la satana. Cum se poate sa ai aceste daruri si sa nu fi in Invatatura Sanatoasa a lui Hristos, ci sa ai total o invatatura opusa fata de cea a Domnului Hristos? Daca Duhul Sfant da darurile oamenilor atunci Duhul Sfant ii si pune pe oameni in Invatatura lui Hristos. Va rog sa intelegeti ce zic, satana poate falsifica orice dar, dar ceea ce nu poate falsifica in om este sfintenia. De aceea multi ii vor zice Domnului Hristos in ziua aceea “Doamne, Doamne! N-am prorocit noi in Numele Tau? N-am scos noi draci in Numele Tau? Si n-am facut noi multe minuni in Numele Tau?”
23. Atunci le voi spune curat: “Niciodata nu v-am cunoscut; departati-va de la Mine, voi toti care lucrati faradelege.” (Matei 7:22-23).
Dragilor, nu cei care au daruri merg in Rai, ci cei care traiesc in sfintenie si nu in faradelege. Si nu darurile trebuie sa fie problema voastra, ca Dumnezeu da fiecaruia cum voieste, ci problema voastra trebuie sa fie trairea dupa Cuvant. Ce inseamna faradelege? Inseamna pacat. Atunci cand traiesti in pacat de fapt traiesti in faradelege, asa cum spune si in 1 Ioan 3:4 “Oricine face pacat face si faradelege; si pacatul este faradelege.” Faradelege este atunci cand traiesti dupa o lege pe care nu ti-a dat-o Dumnezeu. Repet, nu cei cu daruri miraculoase merg in Imparatia lui Dumnezeu asa cum am vazut in Matei 7, ci numai cei care traiesc sfinti departe de faradelege. Asa ca nu va mai laudati cu darurile voastre.
De exemplu, multi predica la oameni, dar asta nu inseamna ca ei au si Duhul Sfant. Multi sunt pastori in diferite culte, dar asta nu inseamna ca ei au si Duhul Sfant. Multi au o vorbire in alte limbi, dar asta nu inseamna ca ei au si Duhul Sfant. Dar cum ii vom cunoaste pe cei adevarati? Prin rodul lor dragii mei asa cum este clar scris in Matei 7. Intelegeti ce zic? Cu siguranta ca Duhul Sfant nu da invataturi false si asta ar trebui sa ne alerteze pe toti vazand ca nu toti care au daruri sunt si de la Dumnezeu. De aceea Apostolul Ioan ne invata ca sa cercetam duhurile sa vedem daca sunt de la Dumnezeu, priviti 1 Ioan 4:1 “Preaiubitilor, sa nu dati crezare oricarui duh; ci sa cercetati duhurile, daca sunt de la Dumnezeu; caci in lume au iesit multi proroci mincinosi.”
Deci nu exista cale de mijloc, ori esti calauzit de Duhul Sfant ori de diavolul (1 Ioan 3:8-10). Cand vezi ca omul este inaltat datorita darului sau, acolo nu este Duhul Sfant, dar cand iL vezi pe Hristos inaltat prin darul omului acolo cu siguranta este Duhul Sfant, pentru ca Duhul Sfant cand vine intr-un om, Hristos este inaltat prin acel om, smerind omul si inaltand pe Domnul Hristos. Deci cum poti stii daca ai Duhul Sfant? Cand ai Duhul Sfant sau cand esti Botezat cu Duhul Sfant esti schimbat radical din pacat in voia lui Dumnezeu, esti pus in Invatatura Sanatoasa a lui Hristos, urasti tot ceea ce Dumnezeu uraste si iubesti tot ceea ce Dumnezeu iubeste, nu mai poti trai dupa cum traiai odata, ai aspiratii si tanjiri noi, ai dorinte noi, cu alte cuvinte esti o faptura noua (2 Corinteni 5:17).
Eu cred in vorbirea in limbi, dar cred in vorbirea in limbi Biblica nu ce multi practica astazi inselandu-se singuri. Acesta este alt subiect pe care probabil daca vrea Dumnezeu il vom discuta alta data. Repet, multi care sustin ca au vorbirea in limbi nu au o vorbire in limbi biblica, ci este o inselare a diavolului. Eu cred conform Bibliei ca Duhul Sfant este Atotputernic si imparte daruri cum vrea El si cand vrea El. Cred ca unui om, Dumnezeu poate sa ii dea cand vrea El darul vorbirii in limbi, dar cred ca ii va da darul vorbirii in limbi conform Bibliei si bazat pe Invatatura din Biblie, nu ce fac multi din multe adunari care nu au nicio treaba cu Evanghelia si cu Invatatura Domnului Hristos.

Daca Apostolilor le-a fost dat de Dumnezeu darul vorbirii in alte limbi pamantesti si vedem asta in Fapte 2:6-11, atunci celorlalti dintre cei care au crezut conform Fapte 10:46, 11:15 si 15:8, 19 le-a fost dat darul in limbi pamantesti ca si apostolilor.
De unde vin aceste limbi din Fapte 2? Acestea vin de la Dumnezeu, sunt pamantesti si sunt exact limbile pamantesti din Genesa 11, unde Dumnezeu le-a incurcat limbile oamenilor ca ei sa nu faca acel turn pana la cer, impartind oamenii dupa limbi.
Nu putem spune ca cei convertiti in urma predicilor apostolilor au primit o vorbire in limbi diferita de a lor, e absurd. In Fapte 15:8 ne este prezentat faptul ca Petru le spunea Apostolilor ca a predicat Evanghelia la neamuri, ba i-a si botezat in urma primirii Duhului Sfant a acestora. Este vorba de casa lui Corneliu. Priviti textul Fapte 15:8 “Si Dumnezeu, care cunoaste inimile, a marturisit pentru ei si le-a dat Duhul Sfant ca si noua.”
Petru si ceilalti evrei crestini au vazut ca Dumnezeu le-a dat Duhul Sfant ca si lor pentru ca ii auzeau pe toti ca vorbeau in limbi ca si ei. Vreau sa va intreb, de unde stia Petru ca cei din casa lui Cornelui au primit Duhul Sfant? Raspunsul este in Fapte 10:46 pentru ca ii auzeau vorbind in limbi. Intrebarea este in ce limbi ii auzea Petru ca vorbeau? Raspunsul este in Fapte 11:15 “Si, cum am inceput sa vorbesc, Duhul Sfant S-a coborat peste ei ca si peste noi la inceput.”
Intrebare: Cum adica “Duhul Sfant S-a coborat peste ei ca si peste noi la inceput?” La care inceput? Inceputul din Fapte 2 unde ei Apostolii au vorbit in limbi pamantesti. Voi vedeti conexiunea, voi vedeti despre ce limbi este vorba? In 1 Corinteni 14:21 spune asa “In Lege este scris: “Voi vorbi norodului acestuia prin alta limba si prin buze straine; si nici asa nu Ma vor asculta, zice Domnul.
22. Prin urmare, limbile sunt un semn nu pentru cei credinciosi, ci pentru cei necredinciosi.”
Ce inseamna “voi vorbi printr-o limba si buze straine?” Inseamna o limba pamanteasca straina, necunoascuta de ei. Deci intelegeti voi ca limbile au fost date ca cei necredinciosi care erau din alte nationalitati sa auda Evanghelia? Daca ar fi adevarat ceea ce spun unii din diferite culte ca Botezul cu Duhul Sfant este urmat de vorbirea in limbi si ca vorbirea in limbi este aceea pe care ei o sustin, atunci ce sa credem despre altii care nu au experimentat ceea ce unii sustin, sa credem ca acestia vor merge in iad ca nu au vorbirea in limbi ca si ei? Ii punem la colt si le zicem ca nu au Duhul Sfant? Nu dragii mei, ci vedeti ceea ce spune Biblia ca s-ar putea ca multi sa va inselati.
Interesant este ca cei care sustin ca au darul vorbirii in limbi majoritatea dintre ei au alte limbi decat ce vedem ca au primit apostolii in Fapte 2 si daca noi care predicam Evanghelia in piete sau parcuri nu stim anumite limbi ca sa putem ajunge la inima strainilor cu Evanghelia, daca noi ii chemam pe majoritatea dintre cei care sustin ca au darul vorbirii in limbi sa vina sa ne traduca in limbile strainilor, acestia nu vin si sustin ca ei au altfel de limbi. Acest lucruri nu ar trebui sa ne puna niste semne de intrebare? Daca limbile au fost date pentru raspandirea Evangheliei, cum zic ei ca au alte limbi? Cred in vorbirea in limbi, dar cred in cea Biblica, ca Dumnezeu poate sa dea cui vrea acest dar, dar va fi dupa Biblie. In Marcu 16:15 scrie asa: Apoi le-a zis: “Duceti-va in toata lumea si propovaduiti Evanghelia la orice faptura.
16. Cine va crede si se va boteza va fi mantuit; dar cine nu va crede va fi osandit.
17. Iata semnele care vor insoti pe cei ce vor crede: in Numele Meu vor scoate draci; vor vorbi in limbi noi;
18. vor lua in mana serpi; daca vor bea ceva de moarte, nu-i va vatama; isi vor pune mainile peste bolnavi, si bolnavii se vor insanatosi.”
Deci primul lucru pe care l-a poruncit Hristos este ca ucenicii sa se duca sa propovaduiasca. El nu a murit pentru ei ca ei sa primeasca darul vorbirii in limbi, ci ca sa fie iertati. In plus in versetul 17 ni se spune ca cei ce vor crede “vor vorbi in limbi noi”. Vreau sa va intreb, ce fel de limbi noi, oare nu cele din Fapte 2? Ba da, cu siguranta ca limbi noi pamantesti. Ei au primit daruri miraculoase nu ca sa se mandreasca ca unii au mai multe daruri decat altii, ci ca Evanghelia sa fie propovaduita la altii. Intresant este ca multi din adunari se lauda ca au primit daruri de la Dumnezeu si ei nu ies afara din Biserica ca sa predice Evanghelia, oare acestia nu se insala? Darurile au fost date pentru ca Evanghelia sa fie propovaduita, au fost date spre folosul altora, fie ca este vorba ca Biserica sa fie zidita, fie ca este vorba de cei nemantuiti ca ei sa fie mantuiti.
Hristos nu imbraca pe nimeni cu daruri ca ei sa stea intre cei 4 pereti laudandu-se cu darurile lor, ci darurile sunt date ca Evanghelia sa fie propovaduita asa cum vedem in Marcu 16 sau in Fapte 2. Limbile au fost date ca Evanghelia sa fie propovaduita. La fel si in 1 Corinteni 12:7 spune: “Si fiecaruia i se da aratarea Duhului spre folosul altora.”
Multi umbla dupa daruri, nu dupa rodul Duhului Sfant si o viata sfanta. Vor numai cadouri. Deci acest echipament ne este dat ca sa predicam, dar intrebarea este, tu care te lauzi ca ai primit un dar de la Domnul Hristos, cand ai predicat Evanghelia ultima data pe strada, in piete, la munca sau in alte locuri?
Deci va rog sa vedeti textul din Marcu 16, toate darurile au fost date ca Evanghelia sa fie propovaduita si acolo unde zice in versetul 17 “vor vorbi in limbi noi” inseamna ca vor vorbi in limbi noi pamantesti ca cei straini sa auda si ei Evanghelia asa cum s-a intamplat in ziua Cincizecimii. Deci si darul in limbi ca si celelalte au fost date pentru ceilalti nu sa stai cu darul tau sa te lauzi. Dar intreb, cum poate un om care are cu adevarat darul in limbi sa il foloseasca? Acesta poate sa mearga cu cineva care are darul predicarii prin piete, prin adunari sau alte locuri traducand predicatorul in limba potrivita sau chiar el care are darul vorbirii in limbi sa predice Evanghelia la cei straini. Voi intelegeti? Daca cei care sustin ca au darul vorbirii in limbi nu vestesc Evanghelia si nu traduc pe altii pentru vestirea Evangheliei, ca pentru acesta a fost dat, atunci acela nu este un dar biblic. Si zic asta referitor la Fapte 1:8 cand Domnul Hristos spune ca “voi veti primi o putere ca sa-i fiti martori” in predicare, nu ca sa se mandreasca unii la altii cu aceste daruri. Cine zice ca a primit o putere de la Duhul Sfant si ca a primit un dar miraculos, daca nu il foloseste pentru oameni ca sa predice si sa-i slujeaca Domnului Hristos ca marturie, atunci acest om se insala. Daca apostolul Toma a murit in India, inseamna ca el avea darul vorbirii in limba indiana ca sa poata predica Evanghelia, asa era si cu Pavel si cu toti apostolii pe oriunde au umblat ei. Si stim acest lucru ca Toma ca si ceilalti Apostoli a vorbit in limbi straine in ziua Cincizecimii, conform Fapte 2. Toma nu trebuia sa apeleze la nimeni pentru ai fi traduse cuvintele in alte limbi straine, ci Toma era Apostol si cuvantul “Apostol” ne arata ca ei erau cei mai inzestrati pentru a face misiune. Deci nu va inselati.

Botezul cu Duhul Sfant si primirea acestuia nu are ca efect vorbirea in limbi. Pentru cei care spun, dar cu 1 Corinteni 13:1 ce facem? Haideti sa vedem textul: 1 Corinteni 13:1 “Chiar daca as vorbi in limbi omenesti si ingeresti, si n-as avea dragoste, sunt o arama sunatoare sau un chimval zanganitor.
2. Si chiar daca as avea darul prorociei si as cunoaste toate tainele si toata stiinta; chiar daca as avea toata credinta, asa incat sa mut si muntii, si n-as avea dragoste, nu sunt nimic.
Aici Pavel spune “chiar daca”, ceea ce ne arata o hiperbola si o exagerare, “chiar daca ar vorbi in limbi ingeresti si nu ar avea dragoste este un nimic”, aici pune accentul pe dragoste si nicidecum pe vorbirea in limbi ingeresti. Cu toate ca el spune “chiar daca as vorbi in limbi ingeresti”, asta nu inseamna ca el si vorbea in limbi ingeresti. Nu gasim nicaieri in Biblie ca Pavel a vorbit in limbi ingeresti. Va rog sa vedeti ca nicaieri nu se mentioneaza in Biblie precum cineva a vorbit in limbi ingeresti. La fel Pavel zice in versetul 2 “chiar daca as cunoaste toate tainele”, din nou el spune o hiperbola si o exagerare ca sa scoata in evidenta altceva si anume dragostea. Voi ati vazut vreodata un om care cunoaste toate tainele? Nicidecum. Deci ceea ce vorbeste Pavel aici prin cuvintele “chiar daca”, el ne arata ca pune accentul pe dragoste, nicidecum pe o vorbire in limbi ingeresti si se foloseste de o hiperbola, o exagerare. Totodata prin cuvintele lui Pavel “chiar daca as avea toata credinta, asa incat sa mut si muntii”, aici la fel el spune o hiperbola si exagereaza pentru ca niciodata nu ati vazut un om care a mutat muntii. Deci el ne arata ca accentul aici nu este pe vorbirea in limbi ingeresti sau pe mutarea muntilor, ci pe dragoste, aratand ca fara dragoste indiferent ce ai putea face esti un nimic.
Fratilor si oamenilor, nu gasim nicaieri in Biblie ca cineva ar fi vorbit in limbi ingeresti. Si acum va intreb pentru ce i-ar trebui unui om darul in limbi ingeresti, ca sa predice ingerilor sau sa vorbeasca ingereasca cuiva? Caci stim ca darurile sunt date spre folosul altora. Ingerii nu trebuie sa se pocaiasca ca oamenii sa le predice Evanghelia pe limba lor si nu gasim nicaieri in Biblie ca cineva a vorbit ingereasca. Repet, cuvintele “darurile au fost date spre folosul altora” inseamna spre folosul semenilor nostri nu al ingerilor, ca ingerii nu sunt semenii nostri si nu le foloseste la nimic daca cineva are darul in limba ingereasca asa cum multi sustin. Nu gasim nicaieri in Biblie precum cineva ar fi primit darul in limbi ingeresti. Spre exemplu, ori de cate ori un inger a fost trimis la un om din Biblie, acest inger a vorbit pe intelesul omului, nu omul a vorbit pe intelesul ingerului. La fel si cu Isaia cand a vazut pe Domnul si cand ii auzea pe ingeri spunandu-si unii altora “Sfant Sfant Sfant este Domnul, in ce limbi ii auzea pe ingeri? Conform textului din Isaia 6, ingerii vorbeau pe intelesul lui Isaia pentru ca el a inteles. Sau unde gasiti voi in Biblie ca un inger a venit la un om si a vorbit ingereasca? Nicaieri dragilor, si acolo unde ingerii au vorbit chiar si lui Lot, ei au vorbit evreieste, chiar si Pavel in 2 Corinteni 12:4 cand a fost rapit in Rai, pana si acolo nu vorbeste de cuvinte ingeresti, ci vorbeste doar ca “nu ii este dat unui om sa le rosteasca.” Interesant este ca majoritatea care zic ca au darul in limbi, acestia sustin ca au darul in limbi numai ingeresti, dar nu si biblice pamantesti. Ingerul Gavril a vorbit Mariei in evreieste, alt inger a venit la mama lui Samson si a vorbit evreieste, lui Pavel si lui Petru in Fapte ingerii le-au vorbit pe limba lor inteleasa pamanteasca, apostolului Ioan la fel. Darul vorbirii in limbi inseamna sa vorbesti o limba de la Dumnezeu data pentru oameni ca sa auda Evanghelia, o limba pe care tu nu o stiai pana atunci.
Acum daca vine cineva si spune, dar cu 1 Corinteni 14:2 cum este? Haideti sa vedem versetul: 1 Corinteni 14:2 “In adevar, cine vorbeste in alta limba nu vorbeste oamenilor, ci lui Dumnezeu; caci nimeni nu-l intelege si, cu duhul, el spune taine.”
Cine vorbeste intr-o limba, fara sa talmaceasca, nu vorbeste spre folosul adunarii. Dumnezeu intelege ce spune acest om, dar ceilalti din jurul lui nu inteleg, pentru ca pentru ei este o limba straina. Poate persoana respectiva rosteste adevaruri minunate, dar ce folos pentru ca ele nu sunt inteligibile, cunoscute.
Si cine vorbeste in alta limba daca nu are traducere sa taca pentru ca asa spune Biblia. 1 Corinteni 14:28 “Daca nu este cine sa talmaceasca, sa taca in biserica si sa-si vorbeasca numai lui insusi si lui Dumnezeu.
Sa taca pentru ca Pavel spune clar in versetul 13. De aceea, cine vorbeste in alta limba sa se roage sa aiba si darul s-o talmaceasca. Deci daca nu are cineva darul talmacirii sa taca.”

Intrebarea este, la ce fel de limbi se refera Pavel in 1 Corinteni 14:2? Daca ne uitam la tot capitotul 14 vedem clar ca Pavel nu vorbeste de limbi ingeresti nicaieri asa cum multi pretind, ci Pavel se refera in tot capitolul 14 la limbi pamantesti intelese. Acesta este motivul pentru care el spune: 18. Multumesc lui Dumnezeu ca eu vorbesc in alte limbi mai mult decat voi toti. (El vorbea in limbi mai mult decat toti pentru ca el a fost Apostolul neamurilor si cunostea limbile oride se ducea ca sa predice).
19. Dar in biserica, voiesc mai bine sa spun cinci cuvinte intelese, ca sa invat si pe altii, decat sa spun zece mii de cuvinte in alta limba.
20. Fratilor, nu fiti copii la minte; ci la rautate fiti prunci; iar la minte fiti oameni mari.
21. In Lege este scris: “Voi vorbi norodului acestuia prin alta limba si prin buze straine; si nici asa nu Ma vor asculta, zice Domnul.”

In tot capitolul 14 Pavel se refera la limbi pamantesti ca si in Fapte 2 si ca in Genesa 11 (Turnul Babel). Priviti in continuare 23 “Deci, daca s-ar aduna toata Biserica la un loc, si toti ar vorbi in alte limbi, si ar intra si din cei fara daruri sau necredinciosi, n-ar zice ei ca sunteti nebuni?”

Dupa cum stiti in unele adunari ei in loc sa taca in primul rand ca nu vorbesc o limba Biblica si in al doilea rand nu au traducere, ei striga in gura mare atunci cand se roaga in libile lor si deranjaza pe toti cu manifestarile lor nebiblice.
Sa taca, pentru ca daca vorbeste cineva o limba fara traducere este degeaba.

Acum vreau sa va intreb, la ce se refera versetul 2 din 1 Corinteni14, cand Pavel spune ca “cu duhul, el spune taine “?
V-ati rugat vreodata in duhul vostru, in sinea voastra si poate chiar ati si plans? Ei bine asta inseamna in taina, in secret. Ce inseamna “nu vorbeste oamenilor, ci lui Dumnezeu”, inseamna ca prin rugaciune omul ii vorbeste lui Dumnezeu. Cum altcumva ai putea sa-i vorbesti lui Dumnezeu? La fel ca si un mut, el se roaga in duhul lui, cu duhul el spune taine. El nu se roaga tare ca nu poate, ci in duhul lui vorbeste cu Domnul Isus. Iar cuvintele “cu duhul el vorbeste taine”, inseamna ca in secret, in privat, numai el cu Domnul stie. De exemplu in Romani 8:26 spune ca “Duhul Sfant mijloceste pentru noi cu suspine negraite”. Ce inseamna suspine negraite, oare nu inseamna in taina? Ba da.
Deci afirmatia “cu duhul el spune taine” aceste taine le spune si se intampla in duhul lui nu strigand si scotand tot felul de cuvinte fara rost ca multi altii din adunari. Dar repet, nicaieri nu vedem in Biblie ca cineva a primit un dar in limba ingereasca. Iar daca ar exista aceasta limba ingereasca daruita de Dumnezeu, desi nu vedem nicaieri in Biblie asa ceva, aceasta limba s-ar fi manifestat Biblic si nu in neoranduiala, ci ar avea un talmaci si acolo unde Dumnezeu da o limba straina si noua cu siguranta El da si talmacirea acestei limbi, pentru ca daca Dumnezeu ar avea ceva de spus, El spune ca oamenii sa inteleaga nu cum unii se lauda ca ei au darul vorbirii in limbi si manifestarea lor nu este biblica, urland si tipand atunci cand acestia se roaga deranjand pe toti. Disciplinatii pe acestia si avertizatii. Asa ca haideti sa ramanem la ceea ce este clar scris si sa pazim ce vedem o ochii nostri din Biblie, nu sa ascultam tot felul de manifestari nebiblice. Spun din nou, cititi Biblia si fiti tari in Scripturi ca si Apolo, ca sa puteti stii atunci cand ceva este nebiblic si fals. Repet, nicaieri nu gasim in Biblie ca cineva a vorbit limba ingereasca si aici in 1 Corinteni 14:2 unde spune ca cu “duhul spune taine”, inseamna ca atunci cand cineva vorbeste o limba neinteleasa de altii, acesta trebuie sa se roage in taina avand control, nu ca multi care sustin ca ei vorbesc in limbi si se manifesta total diferit fata de ceea ce Biblia spune. Acestia care sunt nebiblici vorbesc din indrazneala aceste lucruri si sunt controlati de duhul ratacirii. Omul controleaza darul, nu darul controleaza pe om, iar acestia care se manifesta in neoranduiala, tot ce vedem este ca ei nu traiesc in ascultare de Biblie si daca Duhul Sfant nu ii controleaza atunci cu siguranta este un duh strain pentru ca Duhul Sfant te pune in ascultare de Biblie, priviti 1 Ioan 4:6 “Noi insa suntem din Dumnezeu; cine cunoaste pe Dumnezeu ne asculta; cine nu este din Dumnezeu nu ne asculta. Prin aceasta cunoastem Duhul adevarului si duhul ratacirii.”
Ba mai mult, acestia care cica vorbesc in limbi ingeresti mereu repeta aceleasi lucruri, oare aceasta limba este atat de saraca incat numai 2-3 cuvinte se aud? Cercetati ce spune Biblia si cercetati duhurile. Daca ar fi o limba ingereasca data oamenilor si aceasta limba daca ar fi data de Dumnezeu s-ar manifesta Biblic, dar in Biblie nu vedem pe nimeni ca a vorbit ingereasca iar acestia care sustin ca ei vorbesc ingereasca ar trebui sa se cerceteze, pentru ca Biblia spune clar ca o limba neinteleasa fara traducator se manifesta in taina, asa ca spunetile sa taca conform textului din 1 Corinteni 14:28 “Daca nu este cine sa talmaceasca, sa taca in biserica si sa-si vorbeasca numai lui insusi si lui Dumnezeu.”

Stiu ca Dumnezeu este Atotputernic si ca poate sa dea cui vrea si cand vrea un dar deosebit, dar acest dar miraculos mereu si mereu o sa fie bazat pe Invatatura Apostolilor din Biblie si nu dupa experientele sau manifestarile multora. Daca ar exista o limba ingereasca data de Dumnezeu oamenilor, aceasta s-ar manifesta Biblic si noi am fi gasit in Biblie precum oamenii au vorbit ingereasca, dar din nou repet, nicaieri nu vedem un singur verset precum cineva din Biblie a vorbit ingereasca. Cine are urechi de auzit sa auda.

Lucrurile sunt clare si sunt urmatoarele:
1. Avem o porunca clara de la Dumnezeu si aceasta este in 1 Ioan 4:1 “Preaiubitilor, sa nu dati crezare oricarui duh; ci sa cercetati duhurile, daca sunt de la Dumnezeu; caci in lume au iesit multi proroci mincinosi.”
2. Stim cum sa cunoastem duhurile si anume daca acesta este de la Dumnezeu asculta ce este scris, daca nu este de la Dumnezeu nu asculta ce este scris, priviti 1 Ioan 4:6 “Noi insa suntem din Dumnezeu; cine cunoaste pe Dumnezeu ne asculta; cine nu este din Dumnezeu nu ne asculta. Prin aceasta cunoastem Duhul adevarului si duhul ratacirii.”
3. Cauza ratacirilor de astazi este urmatoarea: Matei 22:29 “Drept raspuns, Isus le-a zis: “Va rataciti! Pentru ca nu cunoasteti nici Scripturile, nici puterea lui Dumnezeu.”

Conform acestor versete va intreb cel ce nu asculta de Biblie, are Duhul Sfant? Cel ce vorbeste tare in adunare o limba neinteleasa fara talmaci, este biblic? Raspunde-ti tie. Vedem clar ca in 1 Ioan 4:6 scrie clar “cine nu este din Dumnezeu nu ne asculta”.
Intrebare: Cel ce nu calca pe urmele apostolilor are Duhul Sfant?

Biblia ne spune in 1 Corinteni 14:16 “cum va raspunde Amin la multumirile pe care le aduci tu, cel lipsit de daruri cand el nu stie ce spui”?
Intrebare: Cum poti sa zici “Amin” la ceva ce nu stii si nu ai inteles ce s-a spus?
Intrebare: Cel care NU isi manifesta credinta si practia darurilor conform Bibliei, neascultand ceea ce este scris, are Duhul Sfant sau duhul ratacirii? Va rog sa va deschideti ochii si sa vedeti inselarea din adunari.
Vedeti ca Pavel spune clar in 1 Corinteni 15:1-2 “sunteti mantuiti daca o tineti asa, altfel degeaba ati crezut”.
Intrebare: Acestia care nu tin Evanghelia si invatatura asa cum este clar scrisa, au Duhul Sfant sau duhul ratacirii?
Sa nu uitam ca apostolii Ioan si Iacov au fost insufletiti de alt duh atunci cand au vrut sa ceara foc din cer ca toti din sat sa moara (Luca 9:51-56). Petru la fel in Matei 16:22 cand a zis Domnului Isus “Sa Te fereasca Dumnezeu, Doamne! Sa nu Ti se intample asa ceva!”, Petru a fost insuletit tot de cel rau, pentru ca diavolul a vrut ca sa-L abata pe Domnul Hristos de la planul Sau de a murii pentru oameni.
Ei bine daca apostolii au fost atacati de duhuri necurate, oare acestia care se manifesta nebiblic prin aceste limbi sau alte lucruri total diferite de invatatura Bibliei, acestia nu sunt insufletiti de cel rau? Cu siguranta ca Da.
De aceea multi dintre cei care practica aceste manifestari nebiblice, ei sunt confuzi cu privire la Invatatura Biblica, nu prea stiu ce cred, nu au siguranta mantuirii biblice, nu au o traire ferma si biblica, ci sunt total dezorientati si purtati incolo si incoace de orice vand de invatatura (Efeseni 4:14). Va spun ca am vorbit cu multi si am auzit multe.

Cei care spun ca Botezul cu Duhul Sfant vine la pachet cu darul in limbi, vreau sa va intreb pentru cei muti si surzi cum vine Botezul cu Duhul Sfant? Pentru cei surdo-muti care sau pocait si cred in Hristos, dar acestia nu vorbesc in limbi asa cum multi sustin si gresesc ca trebuie sa se intample la Botezul cu Duhul Sfant precum acesta vine prin vorbirea in limbi, ce inseamna ca acestia sunt exclusi de Dumnezeu ca ei sa nu aiba parte de Botezul cu Duhul Sfant? Nu nu si iar nu. Voi va dati seama ce erezii cred multi din adunarile evanghelice? Numai stati si meditati si o sa fiti uimiti sau cautati pe youtube si veti vedea. Oamenilor fiti oameni la minte si fiti maturi. Daca tu te crezi ca ai darul in limbi atunci lasa-ma sa te inregistrez atunci cand iti incepi manifestarea si o sa ma duc cam la 3-4 talmaci si o sa vedem daca toti talmacesc la fel. Si daca zici, pai nu ca poate talmacii nu sunt de la Dumnezeu, atunci te intreb, tu de unde stii ca ai darul de la Dumnezeu? Biblia spune in 1 Tesaloniceni 5 :21 si in 1 Ioan 4:1 ca sa cercetezi duhurile, ei bine dragilor cercetati pe acesti oameni cu Biblia.
In 1 Corinteni 14:22 ne spune clar ca “Limbile sunt un semn nu pentru cei credinciosi ci pentru cei necredinciosi.” De ce este asa? Pentru ca cei credinciosi care au adevaratul dar in limbi, sa poata predica Evanghelia la cei necredinciosi in limba lor. Tot in 1 Corinteni 14:18 si 19 Pavel ne spune ca el “vorbeste in limbi mai mult decat toti.” Ce inseamna asta? In ce fel de limbi vorbea Pavel mai mult decat ei toti? In limbi omenesti dragilor, pentru ca el a fost Apostolul neamurilor si stia toate limbile pe unde se ducea, asa ca el Pavel le spune la toti ca adevaratele limbi nu sunt cele pe care le cred unii, ci acele pe care el le practica, de aceea spune clar ca Dumnezeu este un Dumnezeu al oranduielii si punct (1 Corinteni 14:33,40). Umblati dupa ce este scris. Tristetea este ca cei care nu au cu adevarat darul vorbirii in limbi, nu vor ca ei sa fie cercetati si iti spun cam asa “ce pui la indoiala darurile Domnului Isus?” Pot sa va spun clar ca pe Hristos nu iL punem la indoiala, ci pe voi care faceti si sustineti niste lucruri care nu sunt Biblice, ba mai mult ii mai si invatati pe altii sa faca la fel. Daca aveti daruri, vedeti daca sunt si Biblice de la Dumnezeu si daca sunt, iesiti si predicati.

Interesant este ca la unii asa zisa vorbire in limbi ingeresti se manifesta intr-un fel, iar la altii in alt fel. Acum te intreb, care e adevarata, ca toti spun ca ei vorbesc ingereasca? Dragilor, nu va inselati si vedeti despre ce limbi vorbeste Biblia si traiti dupa cum este scris. Limbile sunt cele intelese pamantesti cele din Fapte 2. Tot ce va pot spune este ca Biblia mea este la fel ca a voastra, cititi si vedeti, si va spun ca si budistii sau hindusii traiesc moral in casele lor, dar totusi nu il au pe Hristos si nu au adevarata Invatatura a lui Hristos asa ca cercetati-i, supuneti-i la test, inregistrati-i, comparati cu versete din Biblie pe toti care isi scot darul in evidenta.

Inca un lucru care vreau sa-l mentionesc se gaseste in aceste versete:
1 Ioan 4:6 “Noi insa suntem din Dumnezeu; cine cunoaste pe Dumnezeu ne asculta; cine nu este din Dumnezeu nu ne asculta. Prin aceasta cunoastem Duhul adevarului si duhul ratacirii.”
1 Corinteni 14:28 “Daca nu este cine sa talmaceasca, sa taca in biserica si sa-si vorbeasca numai lui insusi si lui Dumnezeu.”

Conform acestor versete vedem clar ca cine nu este din Dumnezeu nu asculta si prin aceasta cunoastem ca daca nu asculta este stapanit de duhul ratacirii. De aici reiese ca daca cineva care sustine ca are vorbirea in limbi nu are talmani, trebuie sa taca fara discutii. Trist este ca in multe adunari unde se practica aceste lucruri, multi in timpul rugaciunii cica vorbesc in limbi, dar acestia nu au adevarata vorbire in limbi pentru ca in primul rand nu au talmaci si in al doilea rand ei nu asculta de Biblie, pentru ca in 1Corinteni 14:2 spune clar ca daca cineva vorbeste o alta limba necunoascuta sa-si vorbeasca lui insusi si lui Dumnezeu dar in tacere, in taina, ceea ce ei striga in gura mare. Priviti din nou textul din 1 Corinteni 14:2 ”In adevar, cine vorbeste in alta limba nu vorbeste oamenilor, ci lui Dumnezeu; caci nimeni nu-l intelege si, cu duhul, el spune taine.”
Aceste lucruri sunt nebiblice si nicaieri nu vedem aceasta practica in Biblie precum fac acesti oameni care vorbesc in niste limbi nebiblice. Reiese de aici ca acestia nu stiu Cuvantul Domnului.
Ba mai mult am mai vazut ca in multe adunari multi obisnuiesc ca sa se roage in grup, toti odata, lucru nebiblic si este o practica incomoda pentru cei noi in adunare sau pentru cei invitati sa asculte Evanghelia. Spun lucru acesta pentru ca Biblia este clara, in Fapte 4:23-31 aici ne spune ca erau toti adunati laolalta, dar aici cuvantul “toti” ne arata ca impreuna cu Apostoli nu erau si cei nemantuiti sau cei invitati sa asculte Evanghelia, ci ei erau doar apostolii cu ai lor, cuvinte pe care le gasim clar in versetul 23 unde spune “ei s-au dus la ai lor”,reiese ca apostolii erau cu ai lor care stiau Evanghelia si credeau in Hristos, caci unde in alta parte s-ar fi dus apostolii decat la ai lor care cred Evanghelia? Iar in versetul 24 ei se rugau lui Dumnezeu spunand “Stapane, Doamne”, ceea ce ne arata ca ei erau robii lui Dumnezeu nascuti din Duhul Sfant, pentru ca nimeni nu spune “Stapane Doamne” decat cei mantuiti, iar si mai clar in versetul 29 ne spune clar “da putere robilor Tai”,ceea ce ne arata ca nu erau cu ei cei nemantuiti sau cei invitati, ci ei care si-au inaltat toti glasul catre Dumnezeu erau numai cei mantuiti, maturi in Hristos, adica erau Apostolii cu ai lor.
Spun lucru acesta ca atunci cand intri intr-o adunare unde toti se roaga si tu esti cu un invitat nou, acesta va spune clar ca cu acestia nu este in regula si ca este o manifestare ciudata, si clar asa si este. Biblic vorbind, o adunare nu are voie sa faca asa ceva, sa se roage toti odata in acelasi timp cu voce tare atunci cand sunt si invitati nemantuiti sau unii care sunt imaturi spiritual, pentru ca cei invitati sau nemantuiti vor spune 100% ca acolo este o lucrare in neoranduiala, ca este un balamuc si chiar asa este. Biblia ne si spune in 1 Corinteni 14:16 clar “Altminteri, daca aduci multumiri cu duhul, cum va raspunde “Amin”, la multumirile pe care le aduci tu, cel lipsit de daruri, cand el nu stie ce spui?” Deci cum putem noi cei care ascultam rugaciunile la toti in manifestarea aceea galagioasa sa spunem “amin”, cand acolo toti urla mai tare decat altul, ba mai mult sunt unii care mai si vorbesc cica in alte limbi, lucruri pe care le-am discutat mai sus si care sunt in neoranduiala si nebiblice.
2 Corinteni 1:20 ”In adevar, fagaduintele lui Dumnezeu, oricate ar fi ele, toate in El sunt “da”; de aceea si “Amin”, pe care-l spunem noi, prin El, este spre slava lui Dumnezeu.”
Deci cum poti sa zici “amin” si sa aprobi ceea ce s-a auzit in adunare cand toti striga si se roaga in galagie? Macar daca ar face acest lucru doar ei care spun ca sunt mantuiti, dar acestia deja fac o regula spunand ei ca au la baza textul din Fapte 4. Dar sa nu uitam ca in 1 Corinteni 14:33 spune clar ”caci Dumnezeu nu este un Dumnezeu al neoranduielii, ci al pacii, ca in toate bisericile sfintilor.”
Mare atentie unde te duci si mare atentie ce ti se spune sa faci, cerceteaza oamenii si duhurile sa vezi daca invatatura lor este Biblica (1 Ioan 4:1).

Totodata mare atentie ca este posibil ca si cu multele miscari false, mare atentie ca posibil ca cultul tau sa te fi nascut din nou dupa o invatatura, o practica si traditie a lor, si nu duppa adevarata nastere din nou din Duhul Sfant. Mare atentie. Duhul Sfant care a scris Biblia prin prorocii Vechiului Testament si prin Apostolii Noului Testament cand il naste in un om din nou din El, acest om nu mai practica pacatul ci sfintenia si acest om este pus de catre Duhul Sfant in Invatatura Sanatoasa a Domnului Hristos.

Ce pot spune atunci despre mulţi, care au experimentat rugăciunea în limbi şi se pare că ei personal au găsit o astfel de rugăciune ca fiind foarte edificatoare? În primul rând, trebuie să ne bazăm credinţa si practica noastră pe Scriptură, nu pe experientă. Trebuie să ne uităm la experienţa noastră în lumina Scripturii, si să nu interpretăm Scriptura în lumina experienţelor noastre. În al doilea rând, multe dintre cultele şi religiile lumii au de asemenea practica vorbirii în limbi sau rugăciunea în limbi. Este clar că atata timp cand nu Duhul Sfânt a împuternicit pe aceşti indivizi, se pare că demonii sunt în stare să falsifice darul vorbirii în limbi si nu numai. Acest lucru ar trebui să ne facă să comparăm cu mai multă atenţie experienţele noastre cu Scriptura. În al treilea rând, studiile au arătat că modul în care unii vorbesc sau se roagă în limbi, arată că ar fi un comportament învătat. Prin ascultarea şi observarea altora care vorbesc în limbi, o persoană poate învăţa procedura, chiar în mod subconștient. La multi li se soptesc la ureche ce sa spuna sau altii sunt mereu antrenati pentru aceasta. Aceasta este explicaţia cea mai probabilă pentru marea majoritate a cazurilor de vorbire sau rugăciune în limbi printre oameni. În al patrulea rând, sentimentul de „auto-edificare” este natural. Organismul uman produce adrenalină si endorfină atunci când experimentează ceva nou, incitant, emoţional şi / sau deconectat de la gândirea raţională.
Daca in Deutoronomul 18:19-22 putem cunoaste prorocii falsi prin faptul ca prorociile lor nu se implinesc, oare nu putem sa cunoastem adevarata vorbire in limbi bazat pe textele din Biblie? Ba da. Asa ca dupa cum Pavel spune in 1 Corinteni 14:5 “As dori ca toti sa vorbiti in alte limbi”, cuvantul “as dori” ne arata ca nu toti vorbeau in limbi. La fel ne spune tot capitolul 12. Deci voi toti care ii subjugati pe cei din adunari sustinand ca Botezul cu Duhul Sfant vine la pachet cu vorbirea in limbi, va rog sa va pocaiti si sa nu mai aduceti foc strain pentru ca stiti ce s-a intamplat cu fii lui Aron care au adus foc strain. Citit Leviticul 10:1-7. Botezul cu Duhul Sfant conform Bibliei nu are evidenta vorbirii in limbi, ci o viata total si radical schimbata in Invatatura Sanatoasa, departe de pacat.

Dupa ce primesti acest Botez cu Duhul Sfant adica dupa ce esti nascut din nou de catre Duhul Sfant prin credinta in Hristos, esti schimbat radical, esti pus de catre Duhul Sfant intr-o singura invatatura care prin revelatia Lui tu intelegi Evanghelia, precum Hristos este Dumnezeul cel Atotputernic intrupat in om una cu Tatal, intelegi ca SANGELE Lui te justifica inaintea Dreptatii Lui Dumnezeu, intelegi ca pedeapsa este vesnica a celor care nu se vor pocai si intelegi trairea in sfintenie care nu este o contradictie in viata omului Botezat cu Duhul Sfant, ci este o realitate pe care toti nascutii din nou o au.

Umplerea cu Duhul Sfant:
Nu uit sa mentionez ca atunci cand ai Botezul cu Duhul Sfant adica atunci cand esti nascut din Duhul Sfant, tu mereu vei cauta pe baza naturii tale noi duhovnicesti si a Duhului care este in tine, vei cauta umplerea cu Duhul Sfant mereu si mereu. Isus a promis că Duhul Sfânt va locui în credincioşi şi că acest lucru va fi permanent ( Ioan 14:16). Este totuşi important să facem distincţia între primirea sau Botezul cu Duhului Sfânt şi umplerea cu Duhul Sfânt. Primirea sau Botezul cu Duhului Sfânt nu este un lucru rezervat unui număr restrâns de credincioşi, ci dimpotrivă este pentru toţi credincioşii. 1 Corinteni 12:13 “Noi toti, in adevar, am fost botezati de un singur Duh, ca sa alcatuim un singur trup, fie iudei, fie greci, fie robi, fie slobozi; si toti am fost adapati dintr-un singur Duh.”

Ce inseamna aceasta umplere cu Duhul Sfant? Inseamna ca tu care ai Duhul Sfant tanjesti si ceri mereu lui Dumnezeu ca Duhul Sfant sa se manifeste din nou si din nou in tine, dandu-ti revelatii noi bazate nu pe experientele omului, ci pe Cuvantul clar scris, dandu-ti ravna si pasiune pentru Dumnezeu si lucrare, dandu-ti caracterul lui Hristos si asemanarea cu El, dandu-ti aceasta realitate de traire pe care o au toti cei care asculta de Dumnezeu crescand in Invatatura Sanatoasa devenind un om matur si chibzuit.
Această discuţie este controversată pentru că lucrările Duhului Sfânt sunt adesea interpretate în mod confuz de cei nestiutori. Primirea Duhului Sfânt sau Botezul cu Duhul Sfant are loc în momentul mântuirii asa cum ne spune si Efeseni 1:13 “Şi voi, după ce aţi auzit Cuvântul adevărului (Evanghelia mântuirii voastre), aţi crezut în El şi aţi fost pecetluiţi cu Duhul Sfânt care fusese făgăduit…”
Umplerea cu Duhul Sfânt este un proces care se desfăşoară de-a lungul întregii vieţi de credinţă. Anumiţi oameni nu sunt de aceeaşi convingere. Aceasta conduce uneori către confuzia că Botezul cu Duhul Sfânt este un act care urmează dupa mantuire, ceea ce este fals. Botezul cu Duhul Sfant este in timpul mantuirii atunci cand Crezi asa cum am si vazut in toate textele de pana acum, iar umplerea cu Duhul Sfant este pe parcursul vietii de pocainta.

Priviti un text care arata ca cei credinciosi care au Botezul cu Duhul Sfant sunt chemati prin rugaciune sa se roage Tatalui pentru manifestari noi si umpleri noi ale Duhului Sfant: Efeseni 5:18 “Nu va imbatati de vin, aceasta este destrabalare. Dimpotriva, fiti plini de Duh.
Acest verset este scris de Pavel Biserici din Efes, credinciosilor din Efes care au fost pecetluiti cu Duhul Sfant adica care au primit prin credinta in Hristos Botezul cu Duhul Sfant. Priviti din nou textul Efeseni 1:13 “Si voi, dupa ce ati auzit Cuvantul adevarului (Evanghelia mantuirii voastre), ati crezut in El si ati fost pecetluiti cu Duhul Sfant care fusese fagaduit…”
Deci nu va inselati, Botezul cu Duhul Sfant toti copiii lui Dumnezeu il au prin credinta in Hristos, iar umplerea cu Duhul Sfant este realitatea si rodul produs de Duhul Sfant in om, in trairea acestuia la lucrarea care a fost chemat.
La fel in Luca 11:1-13 Domnul Isus spune asa “ Deci, daca voi, care sunteti rai, stiti sa dati daruri bune copiilor vostri, cu cat mai mult Tatal vostru cel din ceruri va da Duhul Sfant celor ce I-L cer!”
Aici Domnul Isus le vorbeste ucenicilor lui si vedem asta in versetul 1 “Intr-o zi, Isus Se ruga intr-un loc anumit. Cand a ispravit rugaciunea, unul din ucenicii Lui I-a zis: “Doamne, invata-ne sa ne rugam, cum a invatat si Ioan pe ucenicii lui. Motivul pentru care Domnul Isus le da exemplul cu omul care vine si cere mereu paine de la vecinul insistand, este ca ei sa inteleaga ca trebuie mereu si mereu sa ceara Duhul Sfant de la Tatal pentru noi manifestari. Si cand zic manifestari, nu inseamna ca trebuie sa ceri Duhul Sfant ca sa fii Botezat cu El, pentru ca cei mantuiti au deja Botezul cu Duhul Sfant, ci atunci cand staruiesti nu staruiesti pentru Botez pentru ca dupa cum am vazut Botezul il primesc toti care cred in Hristos si in Evanghelia Sa, ci tu cand staruiesti, staruiesti dupa noi manifestari ale Duhului Sfant, adica dupa plinatatea si umplerea Lui in trairea ta. De aceea e bine sa staruiesti, dar numai sa si stii dupa ce staruiesti. Repet, dupa cum vedem in toate versetele mentionate, Botezul cu Duhul Sfant se primeste atunci cand crezi si staruinta dupa Duhul Sfant este ca sa fii umplut cu El.
Totusi sa nu uitam ca păcatul este ceea ce ne separă pe noi de umplerea cu Duhul Sfânt, şi supunerea noastră faţă de Dumnezeu este ceea ce face ca umplerea cu Duhul Sfânt să continue. Degeaba ne rugam sa fim umpluti de Duhul Sfant daca nu ne supunem lui Dumnezeu in totalitate pentru ca sa fim umpluti cu Duhul Sfant. Nu rugaciunea il face pe Dumnezeu sa te umple cu Duhul Sfant, ci trairea in sfintenie si rugaciunea il face pe Dumnezeu sa iti dea din plin Duhul Sau prin noi manifestari ale Harului Sau. Manifestari care-l fac pe Hristos mai dorit, mai iubit, mai onorat in noi. In Efeseni 4:30 ne spune ca este posibil prin trairea noastra cu toate ca am fost Botezati cu Duhul Sfant noi sa-L intristam pe Duhul Sfant. Pacatul din viata noastra iL impiedica pe Dumnezeu sa ne umple de Duhul Sfant.
Priviti alte texte care arata ca cei Botezati cu Duhul Sfant adica cei nascuti din Duhul Sfant sunt plini sau umpluti de catre Duhul Sfant. Fapte 4:8 Atunci Petru, plin de Duhul Sfânt, le-a zis: „Mai mari ai norodului şi bătrâni ai lui Israel!
Fapte 6:3 “De aceea, fraţilor, alegeţi dintre voi şapte bărbaţi, vorbiţi de bine, plini de Duhul Sfânt şi înţelepciune, pe care îi vom pune la slujba aceasta.
5. Vorbirea aceasta a plăcut întregii adunări. Au ales pe Ştefan, bărbat plin de credinţă şi de Duhul Sfânt, pe Filip, pe Prohor, pe Nicanor, pe Timon, pe Parmena şi pe Nicolae, un prozelit din Antiohia.
Fapte 7:55 “Dar Ştefan, plin de Duhul Sfânt, şi-a pironit ochii spre cer, a văzut slava lui Dumnezeu, şi pe Isus stând în picioare la dreapta lui Dumnezeu;
Fapte 11:24 “Căci Barnaba era un om de bine, plin de Duhul Sfânt şi de credinţă. Şi destul de mult norod s-a adăugat la Domnul.”
Fapte 13:9 “Atunci Saul, care se mai numeşte şi Pavel, fiind plin de Duhul Sfânt, s-a uitat ţintă la el.”
Fapte 13:52 în timp ce ucenicii erau plini de bucurie şi de Duhul Sfânt.
Dragilor, am cautat sa scriu verset cu verset pentru a arata ca Biblia sustine foarte clar, ca prin credinta, atunci cand crezi in Hristos esti botezat si primesti Duhul Sfant, iar cei care sunt Botezati cu Duhul Sfant vor umbla dupa noi manifestari si umpleri ale Duhului Sfant in lucrarea fiecaruia la care a fost chemat, bazat pe natura noua primita de la Duhul Sfant. Am cautat pe baza Bibliei sa arat ca evidenta Botezului cu Duhul Sfant nu este vorbirea in limbi, ci este o viata schimbata si totodata am cautat tot pe baza Bibliei sa arat ca multi din cei care spun ca au Botezul cu Duhul Sfant nu-l au si din cei care pretind ca au vorbirea in limbi, nu este mereu o vorbire in limbi Biblica. Daca aveti ceva impotriva mea, nu trebuie sa fie impotriva mea, ci trebuie sa intelegeti versetele pe care le-am mentionat, care nu trebuie interpretate, ci trebuie doar citite si intelese. Deci inainte ca sa trageti alte concluzii va rog sa mai cititi o data articolul sau sa ascultati ceea ce am zis.

Revin la Botezul cu Duhul Sfant si te intreb: ai tu acesti Botez cu Duhul Sfant? Intelegi tu ca daca nu ai Duhul Sfant nu esti mantuit, nu esti iertat si nu esti un inchinator adevarat in duh si in adevar (Ioan 4:23-24)? Intelegi tu Evanghelia si acest Nou Legamant facut in Sangele Domnului Isus Hristos prin care toti cei care il cred sunt automat Botezati cu Duhul Sfant? A fost momentul din viata ta cand ai primit Duhul Sfant atunci cand ai crezut in Hristos precum spune Pavel in Fapte 19:2? Esti schimbat? Ai tu invatatura lui Hristos si atat?

Inchei spunand ca cei care spun ca se incred in Hristos si nu sunt schimbati de Hristos, de fapt ei nu cred in Hristos, pentru ca atunci cand cineva se increde cu adevarat in Domnul Slavei primeste un dar nemeritat din partea lui Hristos si numai din partea lui Hristos, primeste darul Sfantului Duh, primeste Botezul cu Duhul Sfant spre iertarea pacatelor dandu-i acestuia o viata total noua, cautand pacea si sfintenia. Deci toti din adunari care traiesc in pacate si pofte, acestia nu au Botezul cu Duhul Sfant, pentru ca Domnul Hristos spune clar in Matei 7:16-20 ca ii vom cunoaste dupa roadele lor.

Botezul cu Duhul Sfant il ai atunci cand crezi, dupa cum am vazut in toate textele mentionate in acest mesaj, dar intrebarea este ce inseamna sa crezi in Hristos ca sa primesti Botezul cu Duhul Sfant?
Atunci cand crezi inseamna sa fii gata sa lasi tot si sa te lepezi de tot ce spune Domnul Isus, inseamna sa iti vezi starea de pacat si pedeapsa vesnica pe care o meriti si sa vezi ca numai prin Hristos care a platit la cruce prin SANGELE SAU poti sa fii iertat de Dreptatea lui Dumnezeu. Si nu in ultimul rand, atunci cand crezi in Hristos inseamna ca iL urmezi pe El asa cum spune El in SINGURA Lui Invatatura Sanatoasa, inseamna sa te pocaiesti asa cum El spune, inseamna sa te tii de Cuvantul adevarat si sa stai ferm prin Duhul Sfant, neclintit si statornic in fata oricarei ispite, prigoniri sau in fata oricarui om sau duh necurat.

Ma rog ca familia mea sa aibe acest Botez cu Duhul Sfant, ma rog ca vecinii si cei cu care intru in contact sa sa pocaiasca si sa creada in Hristos Domnul ca prin urmarea credintei lor sa fie Botezati cu Duhul Sfant, dar ma rog ca toti cei din adunari care pana acum au refuzat sa creada acest adevar despre Botezul cu Duhul Sfant, ma rog ca sa se pocaiasca si sa lase ceea ce stiau pana acum si sa creada ceea ce este clar scris, nu parerile si interpretarile multora. Ce poate fi mai clar decat adevarata interpretare pe care Biblia o da, citeste, vezi si crede. Duhul Sfant te va ajuta sa intelegi.
Psalmul 32:8 „Eu – zice Domnul – te voi învăţa şi-ţi voi arăta calea pe care trebuie s-o urmezi, te voi sfătui şi voi avea privirea îndreptată asupra ta.”

Ioan 14:26 “Dar Mangaietorul, adica Duhul Sfant, pe care-L va trimite Tatal in Numele Meu, va va invata toate lucrurile si va va aduce aminte de tot ce v-am spus Eu.”
Deci El ne va invata si ne va aduce aminte de tot.

1 Ioan 2:26 “V-am scris aceste lucruri in vederea celor ce cauta sa va rataceasca.
27. Cat despre voi, ungerea pe care ati primit-o de la El ramane in voi si n-aveti trebuinta sa va invete cineva; ci, dupa cum ungerea Lui va invata despre toate lucrurile si este adevarata, si nu este o minciuna, ramaneti in El, dupa cum v-a invatat ea.”

Deci nu ai nevoie de nimeni, ci ai nevoie de Duhul Sfant sa te invete. Pocaieste-te, crede in Hristos, crede Biblia si astfel vei fi invatat de insusi Duhul Sfant.
1 Ioan 3:24 “Cine pazeste poruncile Lui ramane in El, si El in el. Si cunoastem ca El ramane in noi prin Duhul pe care ni L-a dat.”

Cei Botezati cu Duhul Sfant sunt ai Domnului Isus Hristos calauziti de EL si au o viata dependenta de El, iar cei care nu au acest Botez cu Duhul Sfant sunt cei care nu vor sa sa pocaiaca si nu vor sa creada in Domnul Isus Hristos, sunt cei care daca vor continua asa dupa moartea lor fizica ei vor fi botezati de Hristos Domnul cu focul vesnic care nu se stinge. Matei 3:10 “Iata ca securea a si fost infipta la radacina pomilor: deci orice pom, care nu face rod bun, va fi taiat si aruncat in foc.
11. Cat despre mine, eu va botez cu apa, spre pocainta; dar Cel ce vine dupa mine este mai puternic decat mine, si eu nu sunt vrednic sa-I duc incaltamintea. El va va boteza cu Duhul Sfant si cu foc.
13. Acela Isi are lopata in mana, Isi va curata cu desavarsire aria si Isi va strange graul in granar; dar pleava o va arde intr-un foc care nu se stinge.”
Cine este Botezat cu Duhul Sfant de catre Hristos nu va mai fi niciodata botezat cu focul care nu se stinge pentru ca Legamantul lui Dumnezeu facut in SANGELE LUI HRISTOS este ca daca Dumnezeu incepe o lucrare intr-un om, o si duce la bun sfarsit (Filipeni 1:6), iar acest om nu va mai trai dupa mersul placerilor si pacatelor lumii, ci va trai calauzit de Duhul Sfant pe baza naturii duhovnicesti pe care a primit-o la Botezul cu Duhul Sfant (Romani8:9).
În concluzie, cum primim Duhul Sfânt? Primim Duhul Sfânt prin credinţa în Domnul Isus Hristos ca Mântuitor personal asa cum am vazut in tot acest mesaj prin textele care sunt intelese clar. Când primim Duhul Sfânt? Duhul Sfânt devine o prezenţă permanentă în viaţa noastră chiar începând cu momentul în care ne punem credinţa în Isus Hristos ca Domn si Mantuitor.

Pentru oile DOMNULUI HRISTOS care sunt crestinii aflati in diferite culte va rog sa studiati Biblia si sa cautati pe Hristos nu prin experiente, ci prin ceea ce este clar scris. Cautarea experientelor poate deveni idolatrie si adevarat va spun ca pentru multi aceste experiente pe care le-am mentinut au ajuns idolatrie. 1 Ioan 2:26 “V-am scris aceste lucruri in vederea celor ce cauta sa va rataceasca.
27. Cat despre voi, ungerea pe care ati primit-o de la El ramane in voi si n-aveti trebuinta sa va invete cineva; ci, dupa cum ungerea Lui va invata despre toate lucrurile si este adevarata, si nu este o minciuna, ramaneti in El, dupa cum v-a invatat ea.”
Desi stiu ca multi din anumite culte sunteti nascuti din Duhul Sfant, va incurajez sa cauti pe Domnul Isus si sa credeti ceea ce Biblia sustine nu cultul sau unii lideri. Stiu ca sunt multi lideri evlaviosi, dar sunt si multi care nu inteleg multe, de aceea fiti ca si oamenii din Bereea, dupa ce PAVEL predica ei se duceau acasa si cercetau sa vada daca ceea ce spunea Pavel este adevarat sau nu, dar vedeti ca ei cercetau Scripturile nu parerile unora sau crezul cultelor. Priviti textul Fapte 17:10 “Fratii au trimis indata, noaptea, pe Pavel si pe Sila la Bereea. Cand au sosit, au intrat in sinagoga iudeilor.
11. Iudeii acestia aveau o inima mai aleasa decat cei din Tesalonic. Au primit Cuvantul cu toata ravna si cercetau Scripturile in fiecare zi, ca sa vada daca ce li se spunea, este asa.”
Asa ca in urma a ceea ce astazi ati cititi si auzit, va rog sa cercetati conform Bibliei si nu conform altora.

Daca multi pana acum ati inteles gresit acest subiect despre Botezul cu Duhul Sfant si darurie Lui, cu toate ca sunteti sinceri si multi dintre voi aveti nasterea din Duhul Sfant, trebuie sa intelegeti ceea Biblia sustine si nu cultul vostru. Voi puteti sa aveti Duhul Sfant si fara sa intelegeti in detaliu invatatura despre Duhul Sfant daca nu traiti in pacat si il urmati pe Hristos, pentru ca Duhul Sfant este primit prin credinta nu prin studiu si stiu ca multi din cei care ati inteleg gresit acest subiect aveti Duhul Sfant pentru ca aveti o viata schimbata si evlavioasa in Domnul Hristos urmandu-l pe Hristos in sfintenie. Dar daca pana acum ati crezut diferit fata de ceea ce Biblia sustine, va trebui sa va pocaiti, pentru ca Dumnezeu nu vrea ca sa ramaneti in necunostinta si neoranduiala, ci sa stiti lucrurile clar.
Noi putem sa avem Duhul Sfant si fara sa intelegem in detaliu invatatura despre Duhul Sfant pentru ca Duhul Sfant este primit prin credinta, fara studii asa cum multi au fost mantuiti prin piete si strazi atunci cand au auzit EVANGHELIA si au crezut-o. De aceea, va rog ca sa ma intelegeti si sa faceti un efort ca sa intelegeti, cu toate ca multi ati fost transformati, innoiti si sfintiti prin Duhul Sfant atunci cand v-ati pocait, va rog ca sa cititi atenti versetele mentionate aici si sa vedeti aceasta invatatura a Botezului cu Duhul Sfant pentru ca multi ati inteles gresit si ati fost invatati gresit aceste lucruri.

Nu vreau sa traiti in nestiinta, ci sa stiti ca Botezul cu Duhul Sfant pe care Hristos il da este una cu nasterea din Duhul Sfant si se primeste atunci cand crezi in Hristos. Asta ne arata Biblia si acest lucru il spun aici.

Atunci cand cineva devine copil al lui Dumnezeu in urma pocaintei si credintei in Domnul Isus Hristos prin Duhul Sfant, devine iertat numai prin Duhul Sfant, dar atunci cu toate ca este iertat, el nu intelege toate lucurile, ci pe parcursul vietii acesteia creste in invatatura si maturitate. Dar trist este ca desi multi au fost nascuti din Duhul Sfant, multi dintre voi ati fost invatati gresit despre unele lucruri si acest lucru este si subiectul despre Botezul cu Duhul Sfant. Tot ceea ce avem nevoie este sa citim atenti Biblia si sa vedem fara interpretari ceea ce este scris, fara pareri si fara explicati, ci sa vedem ce este scris, sa acceptam si sa credem.

Cu siguranta Dumnezeu Se descopera celor ce-L cauta dintr-o inima sincera si deschisa la adevar. Atunci cand un om este mantuit el nu vede toate lucrurile, ci pe parcursul maturizarii spirituale, el intelege tot mai mult descoperirea Domnului Hristos. Pe noi ne invata Biblia prin Duhul Sfant nu cultele sau oamenii dupa interpretarile lor. Tot ceea ce conteaza si tot ceea ce le zic la toti indiferent ca sunt adevarati crestini sau nu, le spun ca sa cerceteze ei singuri Biblia care este Cuvantul Adevarului. Asa ca luati, cititi cel putin Noul Testament pentru inceput iar apoi vedeti adevarul scris in legatura cu orice invatatura si veti dori sa mancati mereu si mereu caci daca ati gustat indradevar ca Bun este Domnul veti mai vrea. Psalmul 34:8 “Gustati si vedeti ce bun este Domnul! Ferice de omul care se increde in El !“
1 Petru 2:2 “… si, ca niste prunci nascuti de curand, sa doriti laptele duhovnicesc si curat, pentru ca prin el sa cresteti spre mantuire,
3. daca ati gustat in adevar ca bun este Domnul.”

Nu priviti si nu primiti invatatura Domnului Hristos prin ochelarii vreunui lider, al unui cult sau al unei religii, ci vedeti cu ochii vostri ceea ce este clar scris ca apoi sa intelegeti cu inima si sa vedeti cu ochii inimii ca sa puteti crede.
Desi am scris multe versete, inchei spunand ca Duhul Sfânt este un dar destinat tuturor celor care cred în Isus, fără excepţie, şi fără a fi impuse alte condiţii pentru a primi acest dar, în afara credinţei în Hristos (Ioan 7:37-39). Duhul Sfânt este dăruit în momentul mântuirii. Efeseni 1:13 indică de asemenea faptul că Duhul Sfânt este dăruit în momentul mântuirii. Galateni 3:2 arată din nou acelaşi adevăr spunând că pecetluirea şi primirea Duhului Sfânt au loc simultan in momentul punerii credinţei în Isus. Duhul Sfânt locuieşte permanent si in veci în credincioşi (Ioan 14:16). Duhul Sfânt este dat credincioşilor ca o arvună/avans si o identificare viitoare în momentul glorificării în Isus Hristos (2 Corinteni 1:22; Efeseni 4:30). Duhul Sfant ne este dat ca sa ne fie calauzitor, sa ne descopere adevarul, sa ne aduca aminte, sa ne protejeze, sa ne tina pe cale (Ioan 14-16).
Ma rog ca toti care auzim aceste lucruri sa ne pocaim, sa credem Evanghelia Domnului Hristos si astfel vom fi toti Botezati cu Duhul Sfant prin credinta in Domnul Hristos asa cum cere El si cum spune El,  traind o viata noua in EL prin EL si pentru EL, practicand darurile date de catre Duhul Sfant Bisericii cum este clar scris in Biblie. A lui sa fie gloria si slava in vecii vecilor Amin!

Alin Lolos