Alin Lolos – De ce Invatatura adventista este falsa si nebiblica ?

Despre Adrevarata Zi de o Odihna

Despre Iadul Vesnic ca Chin Continu

 

Articol: https://www.faracompromis.ro/iadul-vesnic/

Faptele Apostolilor 13:38. Să ştiţi, dar, fraţilor, că în El vi se vesteşte iertarea păcatelor;

39. şi oricine crede este iertat prin El de toate lucrurile de care n-aţi putut fi iertaţi prin Legea lui Moise.
40. Astfel, luaţi seama să nu vi se întâmple ce se spune în Proroci:
41. „Uitaţi-vă, dispreţuitorilor, miraţi-vă şi pieriţi; căci în zilele voastre, am să fac o lucrare pe care n-o veţi crede nicidecum dacă v-ar istorisi-o cineva.”

Ba mai mult, referitor la versetele din Evrei 7:11-28, vedem clar ca legea a fost schimbata odata cu preotia vs 12. Astfel in vs 18. spune clar ca aici se “desfinteaza o purunca din pricina neputintei si zadarniciei ei, spunand clar ca Legea n-a putut face nimic dezarvarsit si este inlocuita de o nadejde mai buna, prin care ne apropiem de Dumnezeu”. Ce minunat, cu toate ca nimeni nu poate sa tina Legea, Hristos este inlocuitorul ei ( Galateni 3: 24-25 ), dupa ce a venit Credinta in HRISTOS nu mai suntem sub indrumatorul acesta. El este chezasul unui legamant mai bun, iar referitor la Evrei 8, vechiul legamant nu mai este, ci noul Legamant prin SANGELE LUI HRISTOS. Astfel prin acest nou legamant ne putem apropia de Dumnezeu ( Evrei 7:19,25 ). In concluzie, nimeni nu poate sa tina Legea asa cum unii sustin si cer altora sa tina ceea ce ei nu pot. ( Iacov 2:10 – FAPTE 15 tot capitotul ).
Frumusetia este ca mai intai de Lege a FOST data o Fagaduinta care nu poate fi desfintata de Legea care a venit dupa 430 de ani ( Galateni 3:17-18 ), iar interesant este ca dupa ce a fost data Legea, Dumnezeu a venit cu un Juramant facut de EL insusi si nu are cum sa-si ia Cuvantul inapoi, Juramant care IL pune pe HRISTOS Preot in veac. Astfel, tot ceea ce a fost in vechiul legamant, Lege si tot ce se facea in Vechiul Testamant, era doar o umbra a ceea ce avea sa vina si sa se implineasca, adica HRISTOS ISUS DOMNUL ( Coloseni 2:16-18 ). Imi doresc fierbinte ca cei care indeamna oamenii sa tina Lega, sabate si obtinerea mancarilor sa vada lucrurile clare, ca in 2 Corinteni 3:14 spune clar: ” Dar ei au rămas greoi la minte: căci până în ziua de astăzi, la citirea Vechiului Testament, această maramă rămâne neridicată, fiindcă marama este dată la o parte în Hristos.
15. Da, până astăzi, când se citeşte Moise, rămâne o maramă peste inimile lor.
16. Dar, ori de câte ori vreunul se întoarce la Domnul, marama este luată.
17. Căci Domnul este Duhul; şi unde este Duhul Domnului, acolo este slobozenia.”
Concluzia este urmatoarea: MANTUIREA si iertarea pacatelor este doar prin Credinta in HRISTOS, EL te schimba prin DUHUL SAU si de atunci traiesti in voia Lui, odihnindu-te nu cum spun cei care iti cer sa ti sabate si legi, ci odihnindu-te in HRISTOS prin DUHUL SFANT exact asa cum a intentionat Dumnezeu si este scris in Evrei 4 tot capitolul. NU incercati sa tinet ceea ce unii oameni va cer sa tineti, pentru ca EL te face o faptura noua in care isi pune LEGEA LUI IN TINE, isi va face lucrarea in tine, excuzand si schimbat tot vechiul legamant in noul legamant. Tot ce trebuie sa faci, este sa crezi tot CE ESTE SCRIS despre HRISTOS ISUS DOMNUL si sa vezi lucrarea de mantuire pentru iertarea pacatelor, platita la Cruce TATALUI CERESC. CERETI DOMNULUI ISUS HRISTOS sa ne deshcida ochii si sa vedem clar lucrurile. Amin