Alin Lolos – Iadul Vesnic, Chinul Vesnic, Pedeapsa data de Dumnezeu

Daca iadul nu ar fi vesnic ca Chin, noi nu aveam nevoie de insusi Hristos Domnul Cel Vesnic sa vina sa moarta pentru noi pentru a plati pedeapsa Vesnica, ci Dumnezeu daca iadul nu ar fi vesnic ca chin ar fi putut folosi un alt mod de iertare, un mod pe care azi cei care nu cred ca iadul este vesnic ca chin il proclama si duc oamenii in ratacire… Alin Lolos


Audio cu articolul de mai jos…
Toti crestinii adevarati sunt fericiti si sunt liberi de mania lui Dumnezeu, pentru ca Dumnezeu ne-a dat HAR prin faptul ca HRISTOS a fost zdrobit de MANIA TATALUI CA Noi SA FIM LIBERI DE MANIA LUI. Isaia 53:10 Domnul a găsit cu cale să-L zdrobească prin suferinţă… Dar, după ce Îşi va da viaţa ca jertfă pentru păcat, va vedea o sămânţă de urmaşi, va trăi multe zile, şi lucrarea Domnului va propăşi în mâinile Lui.

La multi nu le place ce aud, dar priviti ce spune chiar PAVEL :

Romani 5:1 Deci fiindcă suntem socotiţi neprihăniţi, prin credinţă, avem pace cu Dumnezeu, prin Domnul nostru Isus Hristos.

9. Deci cu atât mai mult acum, când suntem socotiţi neprihăniţi, prin sângele Lui, vom fi mântuiţi prin El de mânia lui Dumnezeu.

11. Şi nu numai atât, dar ne şi bucurăm în Dumnezeu, prin Domnul nostru Isus Hristos, prin care am căpătat împăcarea.

Acum vreau sa va intreb, la ce impacare se refera aici ? Dumnezeu nu ne putea accepta langa EL daca nu rezolva mai intai problema pacatului, problema platii pacatului nostru vesnic, care era iadul vesnic, de aceea L-a trimis pe HRISTOSUL Cel vesnic, ca sa sustina Dreptatea MANIEI VESNICE la cruce, astfel Hristos Domnul SA NE POATA ELIBERA DE MANIA VIITOARE. 1Tesaloniceni 1:10 şi să aşteptaţi din ceruri pe Fiul Său, pe care L-a înviat din morţi, pe Isus, care ne izbăveşte de mânia viitoare.

Priviti chiar si in Ioan 3:36 Cine crede în Fiul are viaţa veşnică; dar cine nu crede în Fiul nu va vedea viaţa, ci mânia lui Dumnezeu rămâne peste el.”

Dragilor Dumnezeu isi dezlantuie Dreptatea Lui impotriva pacatosului neiertat care nu L-a vrut pe El, de ce ? Pentru ca El este rau ? Nu dragilor, ci pentru ca EL este Drept si Sfant si noi deja suntem rai, nascuti in pacat si practicam pacatul. Dar uitati-va la Harul lui Dumnezeu, har si un dar care nimeni nu IL merita, harul care ni-L arata pe HRISTOS DOMNUL zdrobit de Dreptatea Tatalui pentru noi, ca noi sa fim cu adevarati IMPACATI CU DUMNEZEU prin HRISTOS.

Nu uitati ca Acest Dumnezeu pe care multi nu-L concep DREPT si Sfant, a omorat toata omenirea prin potop, inecati. Acum nu vreau sa priviti imediat partea vostra egosita si sa ziceti ” Dumnezeu este rau” sau ”nu vrem un astfel de Dumnezeu”, ci priviti faptul ca Dreptatea si Sfintenia lui Dumnezeu are o repulsie asupra pacatosului neschimbat incat totul in jur se va spulbera Apocalipsa 6:16 Şi ziceau munţilor şi stâncilor: „Cădeţi peste noi şi ascundeţi-ne de faţa Celui ce şade pe scaunul de domnie şi de mânia Mielului;

Ei bine, priviti ce spune Petru in 2 Petru 3:7 Iar cerurile şi pământul de acum sunt păzite şi păstrate, prin acelaşi cuvânt, pentru focul din ziua de judecată şi de pieire a oamenilor nelegiuiţi.

Acum poate va intrebati, unde mai este scaparea si unde mai este fericirea si Vestea Buna ? EXACT ASTA VREAU SA VA ARAT, ca Vestea Buna este in HRISTOS care a platit plata pacatului nostru la cruce, numai prin El si numai cum zice El vom fi izbaviti de DREPTATEA LUI Dumnezeu care va venii peste toti cei nelegiuiti. ESTE CA SI CU SANGELE DIN Exodul 12, sangele de pe usiori usilor, care i-au izbavit pe evrei de moarte, de urgia si plaga a zecea. Exodul 12:12 În noaptea aceea, Eu voi trece prin ţara Egiptului şi voi lovi pe toţi întâii născuţi din ţara Egiptului, de la oameni până la dobitoace; şi voi face judecată împotriva tuturor zeilor Egiptului, Eu, Domnul.

13. Sângele vă va sluji ca semn pe casele unde veţi fi. Eu voi vedea sângele şi voi trece pe lângă voi, aşa că nu vă va nimici nicio urgie, atunci când voi lovi ţara Egiptului.

Aici Dumnezeu face referire la SANGELE LUI HRISTOS, care numai prin Mielul care rIdica pacatul lumii suntem izbaviti de Dreptatea MANIEI LUI DUMNEZEU.

Ei bine totul din Vechiul Testamant ne arata ca Dumnezeu este Drept, Sfant dar si plin de Har prin faptuL ca se indura de noi, in HRISTOS care a platit plata pacatelor noastre. Asta trebuie sa ne faca sa ne plecam inaintea Lui, sa ne smerim constienti ca nu meritam decat iadul si mania Lui, sa ne pocaim, SA ACCEPTAM HARUL LUI DUMNEZEU PRIN CREDINTA IN HRISTOS DOMNUL si sa traim cu pasiune pentru EL, pasiune care este izvorata din Harul nemarginit al TATALUI CERESC, din Dragostea Lui, ca El a patit totul in Hristos Domnul in trupul Lui pe lemn.

Pentru inceput vreau sa spun ce este EVANGHELIA, pentru ca multi nu stiu ceea ce inseamna Evanghelia si multi fac parte din culte care nu se bazeaza pe Scriptura, ci pe alte scrieri sau invataturi ale dracilor precum spune in 1 Timotei 4:1 Dar Duhul spune lămurit că, în vremurile din urmă, unii se vor lepăda de credinţă, ca să se alipească de duhuri înşelătoare şi de învăţăturile dracilor,

2. abătuţi de făţărnicia unor oameni care vorbesc minciuni, însemnaţi cu fierul roşu în însuşi cugetul lor.

2 Ioan 1:8 Păziţi-vă bine să nu pierdeţi rodul muncii voastre, ci să primiţi o răsplată deplină.
9. Oricine o ia înainte, şi nu rămâne în învăţătura lui Hristos, n-are pe Dumnezeu. Cine rămâne în învăţătura aceasta are pe Tatăl şi pe Fiul.
10. Dacă vine cineva la voi, şi nu vă aduce învăţătura aceasta, să nu-l primiţi în casă şi să nu-i ziceţi: „Bun venit!”

EVANGHELIA este mila lui Dumnezeu prin care El care este Drept si Sfant iarta pacatosul prin DOMNUL ISUS HRISTOS pe care L-a zdrobit la cruce. Evanghelia este Mesajul Glorios al Domnului Hristos Isus, este vestea buna si speranta omului pacatos si nelegiuit. Nu este o alta cale spre iertarea pacatelor decat plata pe care a facut-o HRISTOS DOMNUL inaintea TATALUI CERESC.

Pentru ca sunt atat de multe pareri impartite si false cu privire la iad, vreau in lumina Scripturii sa va scriu ceea ce este iadul vesnic si ce cuprinde aceasta invatatura.
Vreau sa mentionez ca daca cineva care citeste Biblia nu crede cuvant cu cuvant exact ceea ce este scris, nu este crestin si ma tem pentru trairea si invatatura lui. Cei mai multi sunt intr-o invatatura falsa, eretica si ei zic ca sunt bine, dar haideti sa mai dovedim inca o data acest lucru.
Vreau sa va scriu aproximativ toate versetele care cuprind faptul ca iadul este vesnic si cum acesta reprezinta flacara dreptatii lui Dumnezeu impotriva oricui care nu s-a pocait si care nu-L are pe HRISTOS DOMNUL.

Domnul Isus Hristos a fost clar in aceasta invatatura, iar apostolii au propovaduit aceasta invatatura a iadului vesnic. Toti cei care trec peste ceea ce este scris, nu accepta Invatatura Sanatoasa a Domnului Hristos si nu sunt adevarati crestini.

Evanghelia cuprinde lucrurile clare, cuprinde informatiile adevarate despre toate invataturile si una din acestea este invatatura despre iadul vesnic, despre care vreau sa vorbesc acum.

Iadul nu este temporar, ci vesnic si exprima repulsia Dumnezeului celui Sfant impotriva pacatosului. Indiferent daca ai crede sau nu ca statuia Libertatii este in America, ea oricum se afla acolo si sunt dovezi clare pentru existenta ei; tot asa este si cu iadul vesnic, este acolo si dovada ca el este vesnic este ca avem o Biblie cu o invatatura clara despre aceasta si acum 2000 de ani DOMNUL ISUS HRISTOS S-a nascut, a trait, a murit si a invitat, ca sa plateasca plata pacatelor noastre, TATALUI CERESC.

Ei bine dupa tot ce am auzit referitor la Invatatura Sanatoasa precum “daca o ia cineva inainte si nu ramane in Invatatura Domnului Isus Hristos, nu are pe Dumnezeu si nu are nici pe Fiul, dati-mi voie sa va spun ca Domnul ISUS a spus clar ce inseamna iadul vesnic si as vrea sa raspundem la urmatoarele intrebari :

1. De ce Iadul este vesnic ?
“Cand te gandesti la iadul vesnic, chinul vesnic, poate te intrebi, de ce un raspuns atat de sever ? Si intrebarea ca sa fie si mai profunda, multi ar putea sa intrebe, de ce primim o pedeapsa vesnica, chin vesnic pentru o perioada limitata de pacatuire ? Nu cumva este disproportionata judecata considerata, pentru ca in 70 de ani de pacatuire ar trebui sa primim 70 de ani de iad, chin si suferinta ? Dar voi stiti ca nu acesta este felul prin care justitia lucreaza. Ce ar trebui sa spunem ca in cele 10 secunde de a ucide un copil, trebuie sa primim 10 secunde de inchisoare ? Justitia nu lucreaza asa. Nu conteaza cat timp este duratia crimei, ci profunzimea, severitatea, gravitatea faptei. Severitatea si gravitatea crimei, nu se catalogheaza prin cat timp a durat crima, ci de o serie de factori si unul din acestia este demnitatea persoanei impotriva caruia ai pacatuit. O insulta impotriva presedintelui este pedepsita mult mai grav decat o simpla insulta adresata unei persoane pe strada. Dumnezeu este Infinit de Vrednic, de Sfant si Drept, iar pacatele facute in prezenta Lui si impotriva Lui au o consecinta enorma, pedeapsa infinita.“ John Piper.

Daca iadul nu ar fi vesnic, Dumnezeu nu ar fi drept. De ce ? Pentru ca Dumnezeu este vesnic, iar pacatul comis impotriva Dumnezeului vesnic are consecinta, pedeapsa vesnica. Imediat ne uitam la textele care sustin aceasta afirmatie. Dar vreau sa va avertizez foarte clar ca sunt culte si religii in lume, chiar si in tara la noi, care nu sustin ca iadul este vesnic, ci ei spun ca Dumnezeu este dragoste si bun si nu are cum sa ii trimita pe oameni in iadul vesnic, ci oamenii sunt pedepsiti de Dumenzeu zic acestia, devenind in nefiinta, adica neexistenti. Aceasta afirmatie este erezie si blasfemie la invatatura Scripturii, pentru ca Dumnezeu este Drept si Sfant, iar daca iadul nu este vesnic, atunci ce a platit HRISTOS ? Daca iadul nu este vesnic atunci “ sa mancam si sa bem caci maine murim” vorba Apostolului Pavel in 1Corinteni 15:32. Dar iadul este vesnic si aceasta ar trebui sa ne schimbe total gandirea. Ereticii spun, ca dupa moarte nu este iadul vesnic, ci doar treci in nefiinta, devii neexistent, ceea ce este o erezie si o blasfemie la adresa Invataturii Scripturii. Iadul este vesnic.

Priviti textele clare, care sustin ca IADUL ESTE VESNIC, este pentru totdeauna, este mereu si mereu, este chinul vesnic :

Matei 18:8 Acum, dacă mâna ta sau piciorul tău te face să cazi în păcat, taie-le şi leapădă-le de la tine. Este mai bine pentru tine să intri în viaţă şchiop sau ciung, decât să ai două mâini sau două picioare şi să fii aruncat în focul veşnic.

Matei 25:41 Apoi va zice celor de la stânga Lui: „Duceţi-vă de la Mine, blestemaţilor, în focul cel veşnic care a fost pregătit diavolului şi îngerilor lui!
Marcu 9:43 Dacă mâna ta te face să cazi în păcat, taie-o; este mai bine pentru tine să intri ciung în viaţă, decât să ai două mâini, şi să mergi în gheenă, în focul care nu se stinge,
44. unde viermele lor nu moare, şi focul nu se stinge.
45. Dacă piciorul tău te face să cazi în păcat, taie-l; este mai bine pentru tine să intri în viaţă şchiop, decât să ai două picioare, şi să fii aruncat în gheenă, în focul care nu se stinge,
46. unde viermele lor nu moare, şi focul nu se stinge.
47. Şi dacă ochiul tău te face să cazi în păcat, scoate-l; este mai bine pentru tine să intri în Împărăţia lui Dumnezeu numai cu un ochi, decât să ai doi ochi, şi să fii aruncat în focul gheenei,
48. unde viermele lor nu moare, şi focul nu se stinge.

2 Tesaloniceni 1:8 într-o flacără de foc, ca să pedepsească pe cei ce nu cunosc pe Dumnezeu şi pe cei ce nu ascultă de Evanghelia Domnului nostru Isus Hristos.
9. Ei vor avea ca pedeapsă o pierzare veşnică de la faţa Domnului şi de la slava puterii Lui,

Evrei 10:27 ci doar o aşteptare înfricoşată a judecăţii şi văpaia unui foc care va mistui pe cei răzvrătiţi.
29. fiindcă Dumnezeul nostru este „un foc mistuitor”.
Apocalipsa 14:11 Şi fumul chinului lor se suie în sus în vecii vecilor. Şi nici ziua, nici noaptea n-au odihnă cei ce se închină fiarei şi icoanei ei şi oricine primeşte semnul numelui ei!
Apocalipsa 20:10 Şi diavolul, care-i înşela, a fost aruncat în iazul de foc şi de pucioasă, unde este fiara şi prorocul mincinos. Şi vor fi munciţi zi şi noapte în vecii vecilor.
Apocalipsa 20:14 Şi Moartea şi Locuinţa morţilor au fost aruncate în iazul de foc. Iazul de foc este moartea a doua.
15. Oricine n-a fost găsit scris în Cartea Vieţii a fost aruncat în iazul de foc.

Iuda 1:6 El a păstrat pentru judecata zilei celei mari, puşi în lanţuri veşnice, în întuneric, pe îngerii care nu şi-au păstrat vrednicia, ci şi-au părăsit locuinţa.

Daca Biblia este atat de clara si este clar scris: “ Focul vesnic, unde focul nu se stinge, o pierzare veşnică, fumul chinului lor se suie în sus în vecii vecilor, nici ziua nici noaptea n-au odihnă, vor fi munciţi zi şi noapte în vecii vecilor, puşi în lanţuri veşnice”, atunci inseamna ca iadul este vesnic.

2. Ce inseamna ca unii cred ca iadul nu este vesnic ?
Atentie, toti cei care zic ca iadul nu este vesnic sunt falsi si vreau sa va zic un adevar mare acum. Daca iadul nu este vesnic precum zic multi adventisti, martori ai lui Iehova si altii, daca iadul nu este vesnic, va intreb, atunci HRISTOS ISUS DOMNUL ce a platit la cruce ? EL Dumnezeul vesnic, de ce a venit, daca nu trebuia sa plateasca o plata vesnica ? Aici este esenta Evangheliei, centrul Evangheliei prin faptul ca Dumnezeul cel Sfant si Drept IL zdrobeste pe HRISTOS DOMNUL la cruce platind pedeapsa vesnica. De ce nu a trimis un inger sau o creatura ca sa plateasca o plata a pacatului temporara ? Dragii mei, nu numai ca mi se intarata duhul in mine cand aud invataturile ereticilor, dar judecati si voi, Biblia nu este clara ? Daca am crede ca IADUL NU ESTE VESNIC, atunci inseamna ca jertfa LUI HRISTOS nu semnifica atat de mult, ci este un pistol cu apa. VA DATI SEAMA cati au Evanghelia diluata si o alta Evanghelie, pentru ca ai cred ca iadul nu este vesnic ? Ei sustin si invata pe oameni ca de fapt pacatul nu este atat de grav, ca iadul nu este un chin vesnic, vai de ei si vai de toti care ii asculta.
Hristos stia clar ca in acele 6 ore El suporta toata mania dreptatii lui Dumnezeu impotriva pacatosului, Hristos stia ca acolo El plateste plata vesnica a acelor alesi, de aceea in gradina Ghetsimani a zis “ Luca 22:42 „Tată, dacă voieşti, depărtează paharul acesta de la Mine! Totuşi facă-se nu voia Mea, ci a Ta.”

– Daca iadul nu ar mai fi vesnic, atunci de ce mai suntem motivati sa-i avertizam pe oameni si sa-i chemam la pocainta? Eu stiu ca cei mai multi din cultele eretice, ii cheama pe oameni pentru bani, adepti, fonduri, afaceri, sau ei chiar cred ca sunt adevarati si se insala si pe ei insisi si pe cei ce ii asculta. Aici vorbesc despre invatatura Apostolilor data noua crestinilor adevarati si aceasta invatatura este clara precum iadul este vesnic. Daca iadul nu ar fi vesnic, atunci de ce sa mai mergem sa predicam Evanghelia cand putem sa stam linistiti, ca oamenii cu toate ca traiesc in pofte si in pacate, dupa moarte nu este o consecinta vesnica. Blasfemie. VAI DE NOI, BLASFEMIE. Daca ar fi sa ne luam dupa acesti eretici, precum iadul nu este vesnic cum spun ei, atunci ar trebui sa credem ca Hitler, Stalin si alti criminali in masa nu sunt pedepsiti drept, precum si toti idolatrii si iubitorii de pacate, ci sunt trecuti in nefiinta asa cum spun ereticii. Este atat de ridicol sa credem asa ceva, incat aproape ca imi este rau cand ma gandesc ca acesti eretici manjesc Dreptatea si Sfintenia lui Dumnezeu spunand lucuri pe care nici nu le cunosc, nici nu sunt adevarate. Biblia nu sustine asa ceva, ci Biblia sustine ca iadul este vesnic, punct. E ridicol si o nebunie in acelasi timp.

– Daca nu crezi ca iadul este vesnic, atunci jertfa lui HRISTOS nu are valoare si pacatul tau nu este grav.
Multi zic ca Dumnezeu este bun si nu trimite pe nimeni in iadul vesnic, dar va zic ca bunatatea lui Dumnezeu se arata prin faptul ca ne-a dat o posibilitate ca sa nu mergem acolo, prin faptul ca DOMNUL HRISTOS a platit iadul vesnic, iar daca noi credem in EL si ne pocaim, suntem salvati de EL de acest chin vesnic care reprezinta Dreptatea lui Dumnezeu. Aceasta este bunatatea lui Dumnezeu biblica, nu cum isi imagineaza cei mai multi bunatatea lui Dumnezeu.
– Ortodocsii si catolicii cred in pomeni, ca daca cineva a murit si ei fac pomeni, il ajuta pe mort sa ajunga in Rai, dar Domnul Isus Hristos spune altceva in Luca 13:25 Odată ce Stăpânul casei Se va scula şi va încuia uşa, şi voi veţi fi afară şi veţi începe să bateţi la uşă şi să ziceţi: „Doamne, Doamne, deschide-ne!”, drept răspuns, El vă va zice: „Nu ştiu de unde sunteţi.”
Luca 16:23 Pe când era el în Locuinţa morţilor, în chinuri, şi-a ridicat ochii în sus, a văzut de departe pe Avraam şi pe Lazăr în sânul lui
24. şi a strigat: „Părinte Avraame, fie-ţi milă de mine şi trimite pe Lazăr să-şi înmoaie vârful degetului în apă şi să-mi răcorească limba; căci grozav sunt chinuit în văpaia aceasta.”
25. „Fiule”, i-a răspuns Avraam, „adu-ţi aminte că, în viaţa ta, tu ţi-ai luat lucrurile bune, şi Lazăr şi-a luat pe cele rele; acum aici, el este mângâiat, iar tu eşti chinuit.
26. Pe lângă toate acestea, între noi şi între voi este o prăpastie mare, aşa ca cei ce ar vrea să treacă de aici la voi sau de acolo la noi să nu poată.”

NU EXISTA A DOUA SANSA, NIMENI NU POATE FI MANTUIT DUPA MOARTE, ci doar aici.
Daca iadul nu este vesnic, de ce a murit Hristos Domnul DACA NU AVEA DE CE SA NE SCAPE ? E nebunie.

3. De ce unii cred ca Iadul nu este vesnic ?
Multi sunt invatati gresit, iar cei mai multi au conceptii gresite traind dupa parerea lor. DATI-MI VOIE SA VA ZIC, ca daca in fata mea este o masina Seat Leon, degeaba imi dau eu cu parerea ca este Mercedes, cand in talonul si in cartea masinii este scris clar ca este Seat Leon. Ei bine tot atat de simplu este scris si in Scriptura de Apostolii care au umblat cu HRISTOS DOMNUL, ca iadul este vesnic. Multi iau in batjocura ca iadul este vesnic si fac tot felul de glume pe seama acestui loc de chin vesnic.

– Degeaba glumesc cu ceea ce nu cunosc, ca prin acest lucru daca nu se vor pocai nimeni si nimic nu ii va scapa de aceasta sentinta dreapta a judecatii lui Dumnezeu. Iuda 1:10 Aceştia, dimpotrivă, batjocoresc ce nu cunosc şi se pierd singuri în ceea ce ştiu din fire, ca dobitoacele fără minte.

– Pentru cei care cred ca iadul este aici pe pamant, va zic asta pentru ca am auzit aceasta erezie si afirmatie care este o minciuna a diavolului, o minciuna a diavolului pentru ca el stie ca va ajunge in iadul vesnic si ii insala pe multi cum ca acesta nu este vesnic sau ca aici pe pamant este iadul si chinul omului manifestat prin tristete, suferinta, saracie sau boala, acestora le zic ca degeaba cred ei asta, cand Biblia data de Dumnezeu este foarte clara si va intreb, daca iadul ar fi aici pe pamant, de ce Biblia spune clar in Evrei 9:27 ”Şi, după cum oamenilor le este rânduit să moară o singură dată, iar după aceea vine judecata”?

2Corinteni 5:10 Căci toţi trebuie să ne înfăţişăm înaintea scaunului de judecată al lui Hristos, pentru ca fiecare să-şi primească răsplata după binele sau răul pe care-l va fi făcut când trăia în trup.

Am o intrebarea, la ce judecata se refera aici ?

Daniel 12:2 Mulţi din cei ce dorm în ţărâna pământului se vor scula: unii pentru viaţa veşnică, şi alţii pentru ocară şi ruşine veşnică.

Ei bine vreau sa va intreb, ce inseamna ” ocara si rusine vesnica “? Daca iadul nu ar fi vesnic, atunci de ce sunt atatea versete care sustin acest lucru ” focul cel vesnic, ocara si rusina vesnica, unde focul nu se stinge, etc”?

Matei 13:41 Fiul omului va trimite pe îngerii Săi, şi ei vor smulge din Împărăţia Lui toate lucrurile care sunt pricină de păcătuire şi pe cei ce săvârşesc fărădelegea
42. şi-i vor arunca în cuptorul aprins; acolo va fi plânsul şi scrâşnirea dinţilor.

Referitor la afirmatia: “acolo va fi plânsul şi scrâşnirea dinţilor” sau “in focul cel veşnic “ , vi se pare ca aici pe pamant oamenii au un chin non stop ? Aici cu toate ca avem probleme si necazuri, avem si dragoste, odihna, liniste, pace si implinire. Deci nu va inselati crezand minciunile celui rau.

Precum cei care s-au pocait si au crezut in DOMNUL HRISTOS au viata vesnica, tot asa cei care nu s-au pocait si au trait departe de voia lui Dumnezeu, refuzand justificarea data de EL, vor avea parte de chinul vesnic.

4. Cine stapaneste Iadul ?
Multi cred ca iadul este al diavolului si astfel au impresia gresita despre cine stapaneste iadul. Multi zic ca iadul este iad pentru ca Dumnezeu nu este acolo sau ca e lipsit de prezenta lui Dumnezeu. FALS. Dragii mei, iadul este iad pentru ca Dumnezeu ESTE acolo si stapaneste totul. Sa nu uitam ca El este Omniprezent si ATOTPUTERNIC, dar uitati-va ce spune Biblia:

Apocalipsa 14:10 va bea şi el din vinul mâniei lui Dumnezeu, turnat neamestecat în paharul mâniei Lui; şi va fi chinuit în foc şi în pucioasă, înaintea sfinţilor îngeri şi înaintea Mielului.

Ce inseamna “ va fi chinuit în foc şi în pucioasă, înaintea sfinţilor îngeri şi înaintea Mielului” ? Inseamna ca Mielul Hristos Isus este stapan peste iad si iadul este al Lui.

Priviti acest verset care arata clar ca iadul a fost creat de Dumnezeu pentru diavol, demoni ( ingerii cazuti) si pentru toti cei care nu vor sa se pocaiasca.
Matei 25:41 Apoi va zice celor de la stânga Lui: „Duceţi-vă de la Mine, blestemaţilor, în focul cel veşnic care a fost pregătit diavolului şi îngerilor lui!
Cei de la stanga Lui sunt oamenii nepocaiti care nu L-au vrut pe Hristos. Altii mai spun ca “atunci cand vom ajunge in iad ne vom distra “, dati-mi voie sa va spun in iad nu este un loc de distratie, dati-mi voie sa va spun ca conform Bibliei si la ceea ce am citit, nu diavolul stapaneste iadul, ci diavolul este chinuit impreuna cu toti cei care nu s-au pocait si cu toti demonii. Deci nu diavolul stapaneste iadul, ci diavolul este chinuit impreuna cu cei care nu L-au vrut pe HRISTOS si nu au vrut sa se pocaiasca.

Matei 25:31 Când va veni Fiul omului în slava Sa cu toţi sfinţii îngeri, va şedea pe scaunul de domnie al slavei Sale.
32. Toate neamurile vor fi adunate înaintea Lui. El îi va despărţi pe unii de alţii cum desparte păstorul oile de capre;
33. şi va pune oile la dreapta, iar caprele la stânga Lui.

Deci iadul este creat de Dumnezeu si Dumnezeu stapaneste iadul. Punct.

5. Cine ajunge acolo ?
In iad vor ajunge toti cei care L-au respins pe HRISTOS CA DOMN SI MANTUITOR al vietii lor, toti cei care au ales mai bine pacatul si pofta lor, decat sa accepte justificarea data de Dumnezeu pentru ei. Urmatoarele texte ne arata clar acest lucru: 1Corinteni 6:9 Nu ştiţi că cei nedrepţi nu vor moşteni Împărăţia lui Dumnezeu? Nu vă înşelaţi în privinţa aceasta: nici curvarii, nici închinătorii la idoli, nici preacurvarii, nici malahii, nici sodomiţii,
10. nici hoţii, nici cei lacomi, nici beţivii, nici defăimătorii, nici hrăpăreţii nu vor moşteni Împărăţia lui Dumnezeu.

Galateni 5:19 Şi faptele firii pământeşti sunt cunoscute şi sunt acestea: preacurvia, curvia, necurăţia, desfrânarea,
20. închinarea la idoli, vrăjitoria, vrăjbile, certurile, zavistiile, mâniile, neînţelegerile, dezbinările, certurile de partide,
21. pizmele, uciderile, beţiile, îmbuibările şi alte lucruri asemănătoare cu acestea. Vă spun mai dinainte, cum am mai spus, că cei ce fac astfel de lucruri nu vor moşteni Împărăţia lui Dumnezeu.

Efeseni 5:5 Căci ştiţi bine că niciun curvar, niciun stricat, niciun lacom de avere, care este un închinător la idoli, n-are parte de moştenire în Împărăţia lui Hristos şi a lui Dumnezeu.

Apocalipsa 21:8 Dar, cât despre fricoşi, necredincioşi, scârboşi, ucigaşi, curvari, vrăjitori, închinătorii la idoli şi toţi mincinoşii, partea lor este în iazul care arde cu foc şi cu pucioasă, adică moartea a doua.”

Apocalipsa 22:15 Afară sunt câinii, vrăjitorii, curvarii, ucigaşii, închinătorii la idoli şi oricine iubeşte minciuna şi trăieşte în minciună!
Iadul este vesnic si multi nu fac nimic ca sa vina la HRISTOS, iar cei care stiu acest lucru, unii crestinii, nu IL propovaduiesc pe Hristos Domnul si nu vestesc acest Mesaj Glorios precum omul poate fi iertat si salvat de Legea Dreptatii si Maniei lui Dumnezeu care va fi satisfacuta prin iadul vesnic.

Desi multi crestini stiu ca iadul este vesnic, totusi acestia nu sunt stimulati sa se duca sa predice Evanghelia si cum iarta Dumnezeu pacatosul, sunt lenesi si neroditori, dar daca ei ar fi nemantuiti lor le-ar face placere ca altii sa le zica sa se pocaiasca, dar ei acum odata cu sacii in caruta, au ajuns lenesi, in rutina, moi si au uitat ca au fost curatiti de vechile lor pacate. 2 Petru 1:8-9.

Toti acestia din aceste versete pe care le-am citit vor merge in iadul cel vesnic, DACA nu se vor pocai si DACA nu vor crede cu adevarat in Numele Fiulul lui Dumnezeu, insusi Dumnezeu intrupat in om, Isus Hristos Domnul.

Va dati seama ce Har, prin faptul ca Hristos Domnul ne-a izbavit de mania lui Dumnezeu, iadul vesnic ?

Uitati-va ce impotrivire mare de sine a avut DOMNUL ISUS , EL Creatorul care putea sa ne mistuie pe toti a venit si a platit plata lui Dumnezeu Tatal pentru noi, plata pe care nimeni nu putea s-o plateasca. Evrei 12:3.
Multi traiesc dupa niste conceptii si parari false, fie ca sunt influentati de diferinte culte, fie ca ei cred gresit, tot minciuna a diavolului este, dar iadul dupa cum Biblia spune si am vazut clar scris, este real si este vesnic si reprezinta plata pacatelor noastre.

Aceasta este o chestiune care îi deranjează pe mulți dintre cei care au o înțelegere incompletă cu privire la trei lucruri: natura lui Dumnezeu, natura omului și natura păcatului. Ca ființe umane căzute, păcătoase, natura lui Dumnezeu este un concept greu de înțeles pentru noi. Tindem să Îl vedem pe Dumnezeu ca pe o Ființă bună, miloasă, a cărui dragoste pentru noi depășește și umbrește toate atributele Sale. Cu siguranță că Dumnezeu este iubitor, bun și milos, dar El este mai întâi și mai presus de toate un Dumnezeu Sfânt și Drept. Atât de Sfânt este El, încât nu poate tolera păcatul. El este un Dumnezeu a cărui mânie arde împotriva celui rău și neascultător (Isaia 5.25; Osea 8.5; Zaharia 10.3). El nu este doar un Dumnezeu iubitor – El este însăși dragostea! Dar Biblia ne spune de asemenea că El urăște toate felurile de păcat (Proverbele 6:16-19) si totusi Biblia spune ca Dumnezeu uraste pacatosul (Psalmul 5:5). Iar El ca sa ne accepte langa El a trebuit sa rezolve mai intai problema omului pacatos, cerand plata vesnica a pacatelor noastre, plata platita de Hristos Domnul la cruce, zdrobit de dreptatea maniei lui Dumnezeu. Și, în vreme ce este milos, există limite pentru mila Sa. „Căutați-L pe Domnul câtă vreme se poate găsi; chemați-L câtă vreme este aproape. Să se lase cel rău de calea lui și omul nelegiuit să se lase de gândurile lui, să se întoarcă la Domnul, care va avea milă de el, la Dumnezeul nostru, care nu obosește iertând” (Isaia 55.6-7).

Realitățile blestemului veșnic, ale iadului etern și ale pedepsei veșnice sunt înfricoșătoare și răscolitoare. Dar este bine că putem fi într-adevăr înspăimântați. În vreme ce acest lucru poate suna macabru, există vești bune. Dumnezeu vrea să fim salvați de la iad, tocmai de aceea L-a zdrobit pe HRISTOS DOMNUL la cruce in locul nostru. Dar pentru că Dumnezeu este de asemenea corect și drept, nu poate permite ca păcatul nostru să rămână nepedepsit si nu poate permite sa fie langa El omul neschimbat din starea depravata a pacatului. Cineva trebuie să plătească pentru pacate noastre. În marea Sa milă și dragoste, Dumnezeu a asigurat propria plată pentru păcatul nostru. El L-a trimis pe Fiul Său, Isus Hristos, să plătească pedeapsa pentru păcatele noastre, murind pe cruce pentru noi. Moartea lui Isus a fost o moarte infinită, pentru că El este un Dumnezeu/om infinit, plătind pentru datoria infinită a păcatului nostru, așa încât noi nu va trebui să o plătim în iad o veșnicie (2Corinteni 5.21), dacă ne pocaim cu adevarat, daca lasam poftele si pacatele lumii si venim la HRISTOS DOMNUL prin credinta sa fim schimbat total si facand voia Tatalui Ceresc.

Pocainta reala a omului este parerea schimbata despre Invatatura Sanatoasa a lui HRISTOS, despre depravarea totala si starea noastra de pacat si despre iadul vesnic.

HARUL LUI DUMNEZEU care ne invata sa o rupem cu pacatele este manifestat prin faptul ca EL ne iarta, ne schimba, ne justifica, ne da viata vesnica, dar acestea sunt posibile numai si numai prin CALEA, ADEVARUL SI VIATA, ADICA PRIN DOMNUL ISUS HRISTOS .

1 Tesaloniceni 1:10 şi să aşteptaţi din ceruri pe Fiul Său, pe care L-a înviat din morţi, pe Isus, care ne izbăveşte de mânia viitoare.

Fapte 26:17 Te-am ales din mijlocul norodului acestuia şi din mijlocul Neamurilor la care te trimit,
18. ca să le deschizi ochii, să se întoarcă de la întuneric la lumină, şi de sub puterea Satanei la Dumnezeu; şi să primească, prin credinţa în Mine, iertare de păcate şi moştenirea împreună cu cei sfinţiţi.”
Apocalipsa 22:16 „Eu, Isus, am trimis pe îngerul Meu să vă adeverească aceste lucruri pentru biserici. Eu sunt Rădăcina şi Sămânţa lui David, Luceafărul strălucitor de dimineaţă.”

Dragii mei cu aceste lucruri spuse, as vrea sa meditam la aceasta Invatatura precum iadul este vesnic, Hristos a platit iadul la cruce si asta trebuie sa ne faca sa ne plecam inaintea Lui, sa ne smerim constienti ca nu meritam decat iadul si mania Lui, sa ne pocaim, SA ACCEPTAM HARUL LUI DUMNEZEU PRIN CREDINTA IN HRISTOS DOMNUL si sa traim cu pasiune pentru EL, pasiune care este izvorata din Harul nemarginit al TATALUI CERESC, izvorata din Dragostea Lui, ca El a patit totul in Hristos Domnul in trupul Lui pe lemn. de aceea haideti sa ne luam Bibliile in serios si sa credem cu adevarat ceea ce este scris. Multi spun ca Dumnezeu este dragoste, dar sa nu uitam ca iadul vesnic este expresia dreptatii lui Dumnezeu. Domnul sa ne ajute sa intelegem lucrurile care sunt clar scrise in Biblie. Amin

Alin Lolos