Alin Lolos – De ce invatatura ortodoxa este falsa si nebiblica ?

Coloseni 2:8. Luaţi seama ca nimeni să nu vă fure cu filozofia şi cu o amăgire deşartă, după datina oamenilor, după învăţăturile începătoare ale lumii, şi nu după Hristos.

1. Totul despre Botezul Biblic in Apa

https://www.faracompromis.ro/totul-despre-botezul-biblic-in-apa/

1. Cand se realizeaza botezul si cand este botezul in apa valabil si biblic inaintea lui Dumnezeu?
2. Cum se realizeaza botezul: prin scufundare, stropire sau turnare?
3. Contribuie botezul la iertarea de pacate?
4. Botezul trebuie realizat in public.
5. Cel nascut din Dumnezeu trebuie botezat in apa?
6. In Numele cui se face botezul?
7. Botezul nu este un legamant, ci un act de ascultare.

2. Lucrurile nebiblice precum traditia si religiile idolatro-pagane.

https://www.faracompromis.ro/lucrurile-nebiblice-precum-traditia-si-religiile-idolatro-pagane/

Un lucru este clar si simplu, DOMNUL ISUS HRISTOS a dat o singura Invatatura si aceasta Invatatura nu se contrazice. Nu sunt mai multe Invataturi si nu este scrisa in alta parte decat in Biblie, care este formata din Vechiul si Noul Testament. Acum daca asa este, de ce unii oameni pun traditia pe acelasi grad cu Biblia, adica de ce pun traditia la aceeasi egalitate cu Scriptura ? Daca traditia ar fi adevarata, atunci Biblia ar spune asta, dar tot ceea ce spune Biblia, adica Cuvantul lui Dumnezeu, este sa vorbesca impotriva traditiei si a oricarui manuscris care este diferit de Invatatura ei. In plus, Biblia contrazice traditia si traditia contrazice Biblia, ceea ce acestea doua sunt intr-o totala si continua contrazicere, care nu se imbina una cu alta. In alte cuvinte, traditia a fost facuta de om, dar Biblia este scrisa de insusi Dumnezeu.
Repet si imi doresc sa fie mult mai clar pentru unii, Dumnezeu nu se contrazice si nu a dat o invatatura ca sa il innebunesca pe om, sa nu stie ce sa mai creada, ci a dat o invatatura clara care sa fie calauza in trairea omului […]

3. Maria a mai avut copii dupa nasterea Domnului Hristos si inchinarea la ea este idolatrie

https://www.faracompromis.ro/maria-a-mai-avut-copii-dupa-nasterea-domnului-hristos-si-inchinarea-la-ea-este-idolatrie/

Pentru ca sunt felurile pareri ale oamenilor, vreau ca sa lasam Scriptura sa zica faptul ca fecioara Maria a mai avut copii dupa ce L-a nascut pe DOMNUL ISUS HRISTOS, nu cum spun unele religii ca ea nu a mai avut copii cu Iosif, si totodata sa vedem ca inchinarea la ea este idolatrie si DUMNEZEU nu permite asa ceva.
Daca acest adevar pe care Biblia il spune clar, oamenii nu-l cred, atunci ei nu pot sa ajunga niciodata la cunostinta adevarului, pentru ca ei nu cred Cuvintele spuse direct din Dumnezeu, prin Duhul Sfant in Numele Domnului Isus Hristos.
Daca aveti o masina marca DACIA si voi va luati dupa parerile oamenilor precum ca aceasta masina ar fi Mercedes, dati-mi voie sa va zic ca adevarul este doar unul singur si anume, acest adevar “este scris” si se afla in talonul sau cartea masinii respective. Astfel puneti punct parerilor si contrazicerilor la nesfarsit. Tot asa este si cu Invatatura Domnului Isus Hristos, este o singura Invatatura, ESTE SCRISA in Scriptura si nu in alta parte, este clara si trebuie pazita asa cum este, fara parerile oamenilor sau ale religiilor nebiblice.
Pentru inceput vreau ca sa mentionez faptul ca Hristos ISUS Domnul a creat-o pe fecioara Maria si tot EL a ales-o, ca prin ea EL sa Se nasca si ca om […]

4. Pastele si Adevarata Credinta in HRISTOS DOMNUL

https://www.faracompromis.ro/pastele-si-adevarata-credinta-in-hristos-domnul/

Cel care crede in invierea lui HRISTOS trebuie sa creada tot ceea ce a zis HRISTOS despre EL si despre cum iarta omul, asa incat HRISTOS care a inviat spune clar sa ne pocaim de viata noastra si sa ne punem viata in oranduiala dupa voia lui Dumnezeu prin credinta in HRISTOS.

Atunci cand ii chem pe oameni la pocainta, ei zic ca nu-si schimba religia, de parca ii cheama cineva sa-si schimbe religia. Dar da, pana la urma ei sunt chemati sa-si schimbe tot si asta implica si confortul religiei lor, de ce zic asa, pentru ca lor le convine o religie care le garanteaza iertarea pacatelor, dar nu le impune sa se lase de ele. Isi fac un dumnezeu al lor, cum vor ei, dar asta nu inseamna ca dumnezeul lor este si adevarat.

De Paste oamenii se saluta intre ei cu “HRISTOS A INVIAT !” De ce zic ei asta cand nu cred asta ? Cum adica nu cred ? Ce religie e aia care nu te duce la sfintenie si la o viata dupa voia lui Dumnezeu ? De aceea este plina inima omului de rau si de nesiguranta dupa moarte si cam toti zic ca nu stiu unde ajung, pentru ca in religiile si vietile lor nu este Dumnezeu.

Deci, cei care in curand vor sarbatori Pastele si nu se pocaiesc sau nu vor sa se pocaiasca, ei traiesc de fapt o minciuna si o nimica toata, pentru ca nu vor sa accepte Cuvintele spuse de Cel inviat asa ca ceea ce sarbatoresc ei, prin faptul ca merg la Biserica, fac oua rosii, iepurasul de paste, se impartasesc, se duc la denii, ocolesc Biserica de mai multe ori, postesc sau fac alt lucru asemanator cu acestea si deviaza de la Adevarul Bibliei, nu se pocaiesc de viata lor si de pacatele lor, ceea ce fac ei este doar o satisfacere a constiintei ca cica au facut ceva in fata lui Dumnezeu ca si cum sa-i castige favorul lui Dumnezeu. Aceasta este minciuna si erezie la adresa Sfinteniei lui Dumnezeu. Dumnezeul SFANT SI DREPT NU IARTA pacatele decat daca si numai daca omul se pocaieste de faptele rele cat si de faptele bune, ca sa nu se mai increada in ele pentru mantuire si sa vina, sa asculte, sa creada si sa se pocaiasca cu adevarat in Hristos cel mort si inviat in vecii vecilor. Numai asa Dumnezeul cel Drept care nu trece cu vederea si nu omite nimic, El iarta pe cel pacatos si dupa ce il iarta il schimba, ii da dorinte noi, tanjiri noi ca omul sa-si poata puna viata in oranduiala dupa voia lui Dumnezeu si nu dupa cum odata traia intr-o religie si moralism ducand o viata pe marginea iadului. […]