Te simti strain in lumea asta?

 
Intrebare, te simti strain in lumea asta?
Adevaratul Crestin se simte strain in lumea asta.

Daca nu te simti strain in lume, nu esti al lui Hristos…

Un adevarat crestin TREBUIE sa se simta strain in lumea asta. Este o evidenta a nasterii din nou, iar despre acest lucru vreau sa vorbesc.
Te intreb, te simti strain in lumea asta?
De ce TREBUIE sa te simti strain in lumea asta si cum poti sa devii strain fata de lumea asta?
Mentionez ca doar BILBIC poti sa te simti strain in aceasta lume.
Tu care citesti acum ceea ce am scris, te intreb, te simti strain in lumea asta?

Uite ce inseamna sa te simti strain si cum poate un om sa se simta sau sa ajunga strain in lumea asta. Vreau sa explic acest lucru ca sa se inteleaga foarte clar ca multi care predica si nu au nicio treaba cu Biblia, multi care se numesc crestini si totusi traiesc in lacomia acestei lumi si multi care cred ca sunt nascuti din DUHUL SFANT si nu sunt schimbati, vreau sa explic ca acestia se inseala amarnic si ca ei fac parte din aceasta lume.

Ce inseama sa ma simt strain in lumea asta si cum pot sa ajung strain in lume?
Orice om care se naste, se naste pacatos (Romani 3:23), vandut rob pacatului (Romani 6:16), se naste cu o natura depravata si pacatoasa (Romani 8:8-9), se naste TOTAL in pacat (Psalmul 51:5) si mort in pacatele lui (Efeseni 2:1), iar pe parcursul vietii omul practica pacat continu (Iov 15:16), acest lucru fiind o expresie a naturii lui rele pacatoase, lumesti, vrajmase cu Dumnezeu si vanduta rob pacatului (Coloseni 1:21). Acesta este motivul mandriei, certurilor, divorturilor, avorturilor, betiilor, imbuibarilor, lacomiei, crimelor, sinuciderilor, curviilor, furturilor, lenei, urii de Dumnezeu si traiului departe de BIBLIE.
Omul pamantesc definit de Biblie este acel om care isi gaseste placerea in lucrurile lumii si in ceea ce practica, doreste si ofera lumea, iar prin tot ceea ce face se defineste si se regaseste in ceea ce lumea ofera (lacomie de bani si de avere, lacomie de statut (de aceea chiar si multi pastori si predicatori traiesc ca si cum s-au nascut cu amvonul), lacomie de faima, pofte si practici iesite din lume. Omul pamantesc traieste ca si cum el este propriul lui dumnezeu.
Ei bine ca acest om lumesc, pacatos si depravat cu aceasta natura mostenita din nastere, ca acest om sa se simta strain in aceasta lume, are nevoie de o interventie din afara lumii ca sa-l transforme si sa-l schimbe radical, ca odata ceea ce a iubit acum sa urasca si anume pacatul, ca odata ceea ce a fost el acum sa nu mai fie, ca toate sa se faca noi si ca pacatul, pofta si lacomia lumii sa fie straine pentru el.
Multi se insala crezand ca Hristos i-a schimbat, cand de fapt ei s-au schimbat. Daca tu esti schimbat de tine si nu de Hristos, tu nu esti mantuit si tu doar ai o forma de evlavie (2 Timotei 3:1-5). Sa nu te mire ca in curand vei trai in pacat ca stil de viata, pentru ca atata timp cand tu te-ai schimbat dupa cum ai crezut si nu Hristos te-a schimbat, te amagesti. Hristos schimba radical, EL ia si pacatul si radacina poftei din tine, dar tu daca te schimbi te faci doar un om moral ca si un fariseu, dar launtricul tau are aceleasi radacini vechi pentru pofte si pacat.
1 Ioan 2:19 “Ei au iesit din mijlocul nostru, dar nu erau dintre ai nostri. Caci, daca ar fi fost dintre ai nostri, ar fi ramas cu noi; ci au iesit, ca sa se arate ca nu toti sunt dintre ai nostri.”

Multi din cei care predica si din cei care sustin ca s-au intalnit cu Hristos, se simt ca acasa in aceasta lume. Si-au strans lucruri la care nu vor sa renunte, au adoptat un stil de viata egoist si tot ceea ce fac este numai pentru ei si se simt confortabili in lumea lor (Filipeni 2:21). Venirea Lui Hristos pentru multi este nedorita, din trairea lor vezi asta si multi din cei care se numesc crestini deja au propria lor lume. Ori de cate ori vine cineva sa le dea viclesugul pe fata, acesta este marginalizat si ignorat.
Multi din cei care predica, zici ca s-au nascut pe amvon, asa de tare tin de el si nu face loc la unul uns cu adevarat de Duhul Sfant, ci mereu face loc doar pentru gadilarea urechilor lor, iar multi dintre ei in loc ca sa ia prosopul si sa slujasca, s-au facut sefi, iar despre asta am tot predicat in ultimele adunari, ca multi lideri in loc ca sa considere pe fratii lor mai presus decat ei, ei s-au facut sefi impreuna cu comitetele lor cu tot, iar aici trebuie sa avem grija.
Vreau sa te intreb ceva pe tine care citesti acum, te pastoresc oamenii cu ideile lor sau te pastoreste Pastorul Cel Bun? Psalmul 23:1 “Domnul este Pastorul meu.” Ioan 10:11 “Eu sunt Pastorul cel bun. Pastorul cel bun Isi da viata pentru oi.”
Nu ma intelegeti gresit, sunt de acord cu ce spune Biblia legat de fratii prezbiteri si de conduita adunarii, dar nu sunt de acord la ce si la cum a ajuns azi multe adunari cu conducerea lor.
Tozer a zis ceva de genu “Comitetul este o surubelnita care manuieste oamenii pe la spate”, ei bine a avut dreptate omul acesta.

Stiu ce spune Biblia despre cum trebuie sa fie prezbiterii unei Biserici, dar mai stiu ca in cele mai multe adunari, felul cum se predica, traditiile si programele adoptate, unele comitetele si stilul de desfasurare deviaza de la Biblie si multi nu au nicio treaba cu esenta Biblica si astfel se pierd lucruri esentiale, si in loc ca sa refuze lumea, si in loc ca lumea sa fie influientata de adunare, adunarea este influientata de lume si asta e un mare rau. De aceea Evanghelia este diluata si imbracata cum vor multi. Pocaiti-va si reveniti la vechea Evanghelie.
Tu care te duci la un institut sau tu care zici ca esti deja pastor, iti spun ceva: incepe sa predici impotriva lucrurilor nebiblice pe care multi dintre lideri le-au adoptat si mai vedem daca vei mai fi lasat sa predici sau daca vei mai absolvi la acel institut.

Daca la cultele ortodoxe si catolice, daca au patriarhi, si tot felul de oameni ridicati la rang de sefi, multi evanghelici cu voia sau fara sa-si dea seama, sunt condusi de multi lideri care nu au nicio treaba cu conducerea, ba mai mult, multi dintre ei nu au nici darul pentru lucrarea respectiva si astfel au format un sistem la care nu vor deloc sa renunte, nu vor deloc sa renunte la traditiile lor, nu vor sa lase practicile lumesti, si nu vor nici sa lase loc la unul cu adevarat uns de Duhul Sfant pentru ca acestia stiu ca un asemenea om vorbeste impotriva lucrurilor nebiblice pe care ei le practica.

Am venit din lume si stiu ce este lumea, dar cand am venit in multe adunari, am vazut ca in loc ca lumea sa fie influientata de adunare, vad adunarea influientata de lume si asta este un mare rau la care nu vreau sa iau parte. Te intreb, tu vrei sa iei parte? Traiesti curat? Predic Evanghelia ca stiu ca in ea este Puterea lui Dumnzeu, dar predic si impotriva liderilor nebiblici si a tot ceea ce se ridica impotriva lui Dumnezeu si invataturii Bibice. Te intreb lidere, esti biblic in tot ce faci, ca tu trebuie sa fii exemplu turmei? Tit 2:7 “…si da-te pe tine insuti pilda de fapte bune, in toate privintele. Iar in invatatura, da dovada de curatie, de vrednicie…”
De aceea, de multi sunt marginalizat, pentru ca le spun la multi ca in loc ca sa dea de mancare oilor, ei distreaza caprele si cu gandul ca sa nu piarda niciun om, in multe adunari membri sunt cu duiumu, dar acolo de multe ori este doar cantitate si nu calitale. Multi lideri se lauda unul la altul care are adunarea mai mare si de cele mai multe ori in loc ca acolo sa existe 12 oameni fermi nascuti din nou, care sunt gata sa rascoleasca lumea, acesti multi lideri fac ucenici tot ca ei, cu programele lor, iar daca din intamplare unul din ucenici incepe sa predice impotriva lor, acesta este scos, marginalizat si redus la tacere dintre ei, pentru ca nu joaca cum vor ei. Acesta este SISTEM, aceasta este lume si nu conduita Biblica.
Ei bine despre asta vreau sa vorbesc, despre calitatea pe care Dumnezeu o vrea si o cere de la noi si nu despre cantitatea membrilor care a produs o foame multor lideri care umbla dupa cantitate si nu calitate. Mandria e mare intre unii lideri.
Multi lideri sau membri ai adunarilor care se numesc crestini, vor cantitati mari de bani si vezi asta din traiul unora. Asta este lacomie, ce ar putea sa ne predice un astfel de lider care in loc ca sa aiba o viata ascunsa in Hristos si rastignita de lume, ei tocmai lumea o cauta? Se simt ca acasa in aceasta lume, cu toate ca Biblia spune sa nu ne strangem comori pe pamant ci sa ne gandim la lucrurile de sus.
Priviti ce a spus Domnul ISUS in Ioan 15:18 “Daca va uraste lumea, stiti ca pe Mine M-a urat inaintea voastra.
Daca ati fi din lume, lumea ar iubi ce este al ei; dar, pentru ca nu sunteti din lume si pentru ca Eu v-am ales din mijlocul lumii, de aceea va uraste lumea.”
Te intreb, esti iubit de lume sau urat si dispretuit de lume? Pai daca nu ai o inima curata in tot, daca nu predici impotriva pacatului lumii, cum sa te urasca lumea?
Omule intelege ce iti zic indiferent ca esti pastor, lider sau membru intr-o adunare, daca esti iubit de lume si lumea nu are nimic impotriva ta, inseamna ca tu ESTI parte de lumea asta, si uite ce zice Domnul ISUS in Ioan 17:14 “Le-am dat Cuvantul Tau; si lumea i-a urat, pentru ca ei nu sunt din lume, dupa cum Eu nu sunt din lume.
15. Nu Te rog sa-i iei din lume, ci sa-i pazesti de cel rau.
Ei nu sunt din lume, dupa cum nici Eu nu sunt din lume.”

Te intreb din nou, lider sau membru de adunare, te iubeste lumea? Iubesti lumea?
Of, cat de tare imi doresc ca sa va imprim acest lucru in inimile voastre. Intelegeti ce zice Biblia, ca daca lumea nu are nimic impotriva ta inseamna ca tu nu esti al lui Hristos, pentru ca Hristos insusi zice in Ioan 7:7 “Pe voi lumea nu va poate uri; pe Mine Ma uraste, pentru ca marturisesc despre ea ca lucrarile ei sunt rele.”

Te intreb, predici impotriva lumii si impotriva la ceea ce practica ea? Cand cineva fumeaza sau bea te duci si ii zici ce spune Domnul ISUS despre asta? Cand vezi doi tineri de mana, le zici ce spune Domnul ISUS despre curvie? Poate zici ca nu e treaba ta, pai cum nu e treaba ta, tu care zici ca stii Biblia si adevarul, nu trebuie sa fii lumina si o cetare care nu ramane ascunsa? Cand vezi ca lumea asculta muzica zdranganita te duci si le zici ce spune DOMNUL ISUS despre acea muzica? Cand auzi pe cineva injurand pe Dumnezeu sau injurand folosind cuvinte porcoase, te duci si il avertizezi? Cand un pastor sau lider nu predica invatatura sanatoasa te duci si il avertizezi? Cand vezi indecenta din adunari, chiar la nevestele pastorilor, le zici ce spune Biblia despre asta? Cand doi necasatoriti se saruta le zici ce spune Biblia despre pofte? Cand vezi oameni tatuati sau cu cercei in urechi sau in buze, le zici ce spune Domnul ISUS despre asta? Profiti tu de orice ocazie ca sa-L vestesti pe Hristos, sa-i vestesti pacea Lui si iertarea Lui?
Ei bine pot sa continui mult si bine, dar te intreb, tu te crezi si te dai ucenic al Domnului HRISTOS si nu faci ceea ce am scris mai sus? Aceste lucruri ar trebui sa iasa din tine natural, pocaitule. Pai uite, iti scriu din nou ceea ce Domnul ISUS a zis in Ioan 7:7 “Pe voi lumea nu va poate uri; pe Mine Ma uraste, pentru ca marturisesc despre ea ca lucrarile ei sunt rele.”
Te intreb, daca Domnul ISUS este in tine si viata ta este ascunsa in El, faci tu ca Domnul ISUS si predici impotriva lumii si a tot ceea ce practica ea?
Nuuuu te mai da crestin si nu mai te chinui sa fii ceea ce nu esti, pentru ca Domnul ISUS a zis clar in 1 Ioan 2:6 “Cine zice ca ramane in El trebuie sa traiasca si el cum a trait Isus.”

Te intreb din nou, traiesti tu ca Domnul ISUS? Predici tu impotriva lumii ca DOMNUL ISUS? Te uraste lumea ca si pe Domnul ISUS sau esti parte din lume? Vorbesti tu ca Domnul ISUS impotriva lucrurilor rele? Te uraste lumea pentru ca mereu vorbesti Adevarul, te uraste lumea fara temei ca si pe DOMNUL ISUS? Ioan 15:25 “…M-au urat fara temei.”
In Matei 7:29 spune asa: “caci El ii invata ca unul care avea putere, nu cum ii invatau carturarii lor”, acum te intreb, tu ai aceasta putere in predicare, in traire si in cunoasterea Cuvantului? Multi sunt atat de tari lumeste, dar de ce sa nu fie tari in Cuvant? Multi se dau atat de invatati, dar la ce iti foloseste invatatura lumii cand Biblia este straina de tine?

Numai un om schimbat cu adevarat de Hristos se simte strain in lumea asta. Dupa cum Hristos nu este din lumea asta si chiar El zice asta, atunci cand EL schimba un om, acel om nu mai face parte din lumea asta, este scarbit de ceea ce ofera lumea cu practica ei si nu se complace in mreajea si contaminarea pacatului lumii. Ioan 18:36 “Imparatia Mea nu este din lumea aceasta”, a raspuns Isus. “Daca ar fi Imparatia Mea din lumea aceasta, slujitorii Mei s-ar fi luptat ca sa nu fiu dat in mainile iudeilor; dar acum, Imparatia Mea nu este de aici.”

Ei bine vreau sa te intreb, esti tu al lui Hristos sau esti parte din lumea asta? Este imparatia lui Hristos in inima ta noua sau inca ai o inima neschimbata lumeasca, lacoma si imuna la Cuvantul lui Dumnezeu? Luca 17:21 “Nu se va zice: “Uite-o aici!” sau: “Uite-o acolo!” Caci iata ca Imparatia lui Dumnezeu este inauntrul vostru.”

Pai daca Imparatia lui Dumnezeu este inlauntrul vostru si ziceti ca sunteti ai lui Hristos, de ce va comportati lumeste si practicati lucrurile lumii? Multi va inselati ca sunteti mantuiti si multi ati ramas la un standard imatur si cu un handicap spiritual. Pocaiti-va ca va spun, neprihanirea voastra TREBUIE sa intreaca neprihanirea carturarilor si a fariseilor.
Matei 5:20 “Caci va spun ca, daca neprihanirea voastra nu va intrece neprihanirea carturarilor si a fariseilor, cu niciun chip nu veti intra in Imparatia cerurilor.”

1 Ioan 2:15 “Nu iubiti lumea, nici lucrurile din lume. Daca iubeste cineva lumea, dragostea Tatalui nu este in el.
16. Caci tot ce este in lume: pofta firii pamantesti, pofta ochilor si laudarosia vietii, nu este de la Tatal, ci din lume.
17. Si lumea si pofta ei trec; dar cine face voia lui Dumnezeu ramane in veac.”

Iacov 4:4 “Suflete preacurvare! Nu stiti ca prietenia lumii este vrajmasie cu Dumnezeu? Asa ca cine vrea sa fie prieten cu lumea se face vrajmas cu Dumnezeu.
5. Credeti ca degeaba vorbeste Scriptura? Duhul pe care L-a pus Dumnezeu sa locuiasca in noi ne vrea cu gelozie pentru Sine.”

Un om conform Bibliei, nu poate sa fie si pamantesc si duhovnicesc, ori este una ori alta, priviti Romnai 8:9 “Voi insa nu mai sunteti pamantesti, ci duhovnicesti, daca Duhul lui Dumnezeu locuieste in adevar in voi. Daca n-are cineva Duhul lui Hristos, nu este al Lui.” Intrebarea este cum esti tu? In verset zice ca “voi nu mai sunteti”. Cuvintele “nu mai sunteti”, inseamna ca nu mai sunteti. Deci te intreb din nou, esti pamantesc sau duhovnicesc? Duhul lui Hristos este 100% in tine sau nu? Ai timp sa verifici fructele in supermarket sa vezi pe care sa le iei si care nu, dar viata ta nu o verifici sa vezi daca esti duhovnicesc si mantuit cu adevarat?

Omul duhovnicesc este acel om schimbat de Domnul ISUS, prin DUHUL SAU. Atunci cand un om se pocaieste cu adevarat de tot ceea ce a facut, crezand in Domnul ISUS, crezand ca prin Sangele Lui are platite pacatele toate inaintea Tatalui Ceresc, acest om este schimbat radical de catre Domnul ISUS dandu-i DUHUL SFANT, dandu-i omului o inima noua, un duh nou, o natura noua, o minte noua, Legea lui Dumnezeu inlauntrul omului, dandu-i noi aspiratii si noi tanjiri (Ezechiel 36:25-27).

Numai atunci te vei simti strain in lumea asta si numai atunci vei geme in tine, cand esti cu adevatat Schimbat de Hristos. Numai atunci vei intelege cum sa te imbraci pe placul lui Dumnezeu si numai atunci caracterul tau si comportamentul tau va fi a unui om in care se vede Hristos Domnul. Dupa cum David a zis in Psalmul 132:3 “Nu voi intra in cortul in care locuiesc, nu ma voi sui in patul in care ma odihnesc,
4. nu voi da somn ochilor mei, nici atipire pleoapelor mele”, tot asa iti zic sa nu dai odihna trupului tau pana nu esti si pana nu stii sigur ca esti schimbat de Hristos.

Cand esti schimbat de Hristos si nu schimbat de tine, vei geme in trupul tau.
Una din evidentele nasterii din nou si ca esti al lui Hristos, mostenitor al RAIULUI, este ca atunci cand devii cu adevarat al lui Hristos vei geme in trupul tau, vei geme inlauntrul tau, vei geme in tine continu. Vei geme ca te doare pacatul, vei geme ca altii nu traiesc dupa Cuvant si vei geme dupa lucrurile desavarsite. Vei geme si te vei intrista ca vezi sisteme peste sisteme corupte, fie ca sunt culte, uniuni sau organizatii la nivel inalt.

Ce inseamna sa gemi si de ce vei geme in tine atunci cand Hristos te schimba?
La nasterea din nou, Domnul ISUS schimba omul dandu-i o inima noua, o minte noua, aspiratii noi dupa voia S-a, schimba omul launtric radical dupa voia Lui. Daca odata iubeai pacatul, pofta, moda si practica lumii, acum ca ai fost schimbat de Hristos le vei dispretui. Fiecare din noi suntem si aratam ceea ce avem inlauntrul nostru, iar daca ce avem in noi nu este schimbat de Hristos dupa voia Sa, si daca ceea ce este in noi este intuneric, atunci e si normal sa fim lacomi, egoisti, mincinosi, hoti, lideri sefi, etc. Ioan 3:20 “Caci oricine face raul uraste lumina si nu vine la lumina, ca sa nu i se vadeasca faptele.
21. Dar cine lucreaza dupa adevar vine la lumina, pentru ca sa i se arate faptele, fiindca sunt facute in Dumnezeu.”

Cand Hristos iarta un om de pacate si-l schimba, nu schimba trupul omului, ci schimba launtrul omului ca apoi ceea ce este launtric va controla tot trupul,(de aceea zice Pavel in 1Corinteni 9:27 ca ma port aspru cu trupul meu si-l tin in stapanire), deci numai cand interiorul tau este schimbat de Hristos Domnul poti birui viciile si pacatul si-ti poti tine in stapanire tot trupul. Cand Hristos schimba un om, din acel om El scoate ce este lumesc si pune tot ceea ce este al Lui. Pune Legea Lui inlauntrul omului, pune o inima noua de carne sensibila si pune Duhul Sau cel Sfant in om. Priviti textul din Ezechiel 36:26 “Va voi da o inima noua si voi pune in voi un duh nou; voi scoate din trupul vostru inima de piatra si va voi da o inima de carne.
27. Voi pune Duhul Meu in voi si va voi face sa urmati poruncile Mele, si sa paziti, si sa impliniti legile Mele.”

Deci este o lucrare Divina si numai in modul acesta omul devine strain in aceasta lume. Numai Cel care nu este din lumea asta poate face oamenii straini in lumea asta.
Te intreb, esti tu strain in aceasta lume? Ai fost tu schimbat de Hristos? Daca da, atunci de ce mai alergi si te mai ocupi cu nimicurile lumii?
2 Timotei 2:4 “Niciun ostas nu se incurca cu treburile vietii, daca vrea sa placa celui ce l-a inscris la oaste.”
Luca 9:62 “Isus i-a raspuns: “Oricine pune mana pe plug, si se uita inapoi nu este destoinic pentru Imparatia lui Dumnezeu.”

Acum ca am spus aceste lucruri legate de launtrul omului schimbat, vreau sa aduc si versetele respective ca toti sa le poata crede ca nu le spun eu, ci Biblia:
Romani 7:22 “Fiindca, dupa omul dinauntru, imi place Legea lui Dumnezeu;
23. dar vad in madularele mele o alta lege care se lupta impotriva legii primite de mintea mea si ma tine rob legii pacatului care este in madularele mele.
24. O, nenorocitul de mine! Cine ma va izbavi de acest trup de moarte…?”

Mare atentie aici. Pavel spune aici “Fiindca, dupa omul dinauntru, imi place Legea lui Dumnezeu” ei bine vedem omul launtric care este schimbat de Hristos dupa voia Sa, ca de aceea ii placea Legea lui Dumnezeu. Deci vedem launtricul rascumparat, dar PAVEL vede in madularele sale, adica vede trupul sau inca ceva pacatos nerascumparat.
Aici vreau sa va si aduc, orice om al lui Hristos este launtric rascumparat, dar nu si trupul, trupul inca este nerascumparat, aceasta este motivul pentru care Pavel zice in vs. 24 “O, nenorocitul de mine! Cine ma va izbavi de acest trup de moarte”.

Daca tu care citesti, nu simti si nu gemi in tine spunand ca si Pavel “O, nenorocitul de mine! Cine ma va izbavi de acest trup de moarte”, atunci tu posibil sa nu fi mantuit, pentru ca omul nascut din Dumnezeu duce o lupta cu trupul sau si-l tine in stapanire si poate sa-l tina in stapanire (1Ioan 5:4).
Cand esti nascut din nou, pe parcursul vietii vei simti, vei intelege si vei striga ca si Pavel, este ceva ce vine din natura ta noua, ceva natural, este ceva ce vine din tine, nu ca te chinui tu sa ajungi in starea lui Pavel, ci esti in starea lui Pavel. Daca nu strigi ca si Pavel in tine si daca nu gemi ca si Pavel, tu nu esti nascut din nou. Vai de toti asa zisii pocaiti care in loc sa geama in ei s-au ajustat lumii cautand banul si moda si expunerea in evidenta.
Orice om rascumparat doreste sfintenia si doreste ca si trupul sau sa fie rascumparat. In alte cuvinte, noi cei nascuti din Dumnezeu rascumparati, locuim in trupuri nerascumparate. Deci locuim cu ceva nou in ceva vechi, de aceea tanjim si gemem in noi pentru ca dorim ca ce este nou in noi sa fie nou si in afara noastra ca trup. Omul rascumparat deja vede ca pacatuieste mai mult decat vrea si vede ca are o problema cu acest trup care il tine captiv sa nu fie si in afara nou ca si cum este inauntru. De aceea mereu este o lupta de veghere, pentru ca omul launtric vrea sfintenia si este plin de ravna, iar trupul este neputincios, Matei 26:41.
Nu stiu daca v-am pierdut pe unii din voi in ceea ce zic aici, dar va spun, daca nu gemeti in voi, in trupul vostru dupa desavarsire si sfintire totala nu sunteti ai lui Hristos.
Priviti textele care arata acest lucru, ca orice om iertat si rascumparat de Hristos tanjeste, geme si suspina in trupul sau pentru desavarsire si sfintenie. Orice om schimbat de Hristos se gandeste la lucrurile de sus si mereu suspina in el zicand “vino Doamne Isuse” pentru ca dorul dupa Domnul Isus si dupa rascumpararea trupului este reala si fierbinte:
Romani 8:23 “Si nu numai ea, dar si noi, care avem cele dintai roade ale Duhului, suspinam in noi si asteptam infierea, adica rascumpararea trupului nostru.”
2Corinteni 4:7 “Comoara aceasta o purtam in niste vase de lut, pentru ca aceasta putere nemaipomenita sa fie de la Dumnezeu, si nu de la noi.

10. Purtam intotdeauna cu noi, in trupul nostru, omorarea Domnului Isus, pentru ca si viata lui Isus sa se arate in trupul nostru.

2Corinteni 5:1 “Stim, in adevar, ca, daca se desface casa pamanteasca a cortului nostru trupesc, avem o cladire in cer, de la Dumnezeu, o casa care nu este facuta de mana, ci este vesnica.
2. Si gemem in cortul acesta, plini de dorinta sa ne imbracam peste el cu locasul nostru ceresc,
3. negresit, daca atunci cand vom fi imbracati nu vom fi gasiti dezbracati de el.
4. Chiar in cortul acesta deci gemem apasati; nu ca dorim sa fim dezbracati de trupul acesta, ci sa fim imbracati cu trupul celalalt peste acesta, pentru ca ce este muritor in noi sa fie inghitit de viata.
5. Si Cel ce ne-a facut pentru aceasta este Dumnezeu, care ne-a dat arvuna Duhului.”

Pavel zice de doua ori aici “gemem”, te intreb, gemi in tine? Daca nu, nu esti rascumparat si tu nu astepti pe Hristos. Tu poate astepti doar sa ai avutia mare si incerci sa te asezi cat mai bine in lumea asta legat de statut lumesc, moda, expunere in evidenta.
Sa nu uitam ca copiii lui Dumnezeu, adevaratii rascumparati, ei sunt straini si pribegi in lumea asta, 1 Petru 1:17 “Si daca chemati ca Tata pe Cel ce judeca fara partinire pe fiecare dupa faptele lui, purtati-va cu frica in timpul pribegiei voastre…”

1 Petru 2:11 “Preaiubitilor, va sfatuiesc ca pe niste straini si calatori, sa va feriti de poftele firii pamantesti, care se razboiesc cu sufletul.”

Te intreb, tu te razboiesti cu trupul tau? Ca daca nu te razboiesti, tu lucrezi dupa poftele lui si esti parte din lumea asta. Ca sa te razboiesti cu trupul tau inseamna sa-l ti in stapanire si ca sa poti sa-l ti in stapanire trebuie sa ai Duhul Sfant. Lumea lui Dumnezeu este total diferita ca si gandurile Lui de gandurile noastre, si ori de cate ori un om este schimbat de Hristos, acel om traieste, tanjeste, suspina si geme dupa lumea lui Dumnezeu, pentru ca mereu vrea sa implineasca cu natura lui noua acest verset din MATEI 5:48 “Voi fiti, dar, desavarsiti, dupa cum si Tatal vostru cel ceresc este desavarsit.”

Te intreb, cauti sa fii desavarsit sau esti lumesc practicand ceea ce toti din lume practica? Traiesti intr-o lume a adulterului? Traiesti tu doar intr-o forma de evlavie? Minti? Ce faci in ascuns?
Omule, ceea ce iti scriu aici este pe viata si moarte, te rog mult intelege ce zic.

Ca sa fim cu trupuri noi, trebuie ca Hristos sa vina si sa ne rascumpere si trupurile, ca ceea ce este moarte sa fie inghitit de viata, ca trupurile acestea muritoare sa fie inghitite de viata. Pavel explica atat de frumos acest lucru in 2 Corinteni 5:1-4 si in 1 Corinteni 15:12-58.
Tocmai de aceea Apocalipsa 22:17 spune asa “Si Duhul si Mireasa zic: “Vino!”, si cine aude sa zica: “Vino!”
Deci daca tu nu strigi si nu simti sa strigi si nu vei simti sa strigi “Vino Doamne Isuse” tu nu esti rascumparat si tu nu esti nou, tu nu esti iertat si tu nu esti al lui Hristos.

Tu probabil esti parte din lumea asta, te simti confortabil aici, iti faci planuri aici si nu te gandesti la lucrurile de sus asa cum este normal pentru cei ai lui Hristos, ci te complaci in lume pentru ca esti parte din lume, iar rodul tau arata cine esti de fapt. Nu pot sa iti zic tie decat sa te pocaiesti acum pana inca este Har. Priviti textele, Coloseni 3:1 “Daca deci ati inviat impreuna cu Hristos, sa umblati dupa lucrurile de sus, unde Hristos sade la dreapta lui Dumnezeu.
2. Ganditi-va la lucrurile de sus, nu la cele de pe pamant.”

Filipeni 3:3 “Caci cei taiati imprejur suntem noi care slujim lui Dumnezeu prin Duhul lui Dumnezeu, care ne laudam in Hristos Isus si care nu ne punem increderea in lucrurile pamantesti.

19. Sfarsitul lor va fi pierzarea. Dumnezeul lor este pantecele, si slava lor este in rusinea lor, si se gandesc la lucrurile de pe pamant.”

Te intreb, te gandesti la lucrurile de pe pamant? Esti tu cu o gandire dupa lucrurile de sus?
Omule tu intelegi ce zic eu aici?
Omul nu poate sa fie si pamantesc si duhovnicesc, deci ori esti schimbat de Hristos si de atunci nu mai faci parte din lume cu practicile ei, ori nu esti schimbat de Hristos si faci parte din lume cu practicile ei.

Astazi mandria e mare la nivel de culte, uniuni, adunari, comitete, orase, tari. Care mai pe care.
Dar sa nu uitati ceva, ca Domnul ISUS a zis clar ca cei ai Lui nu mai sunt din lume, priviti textul, Ioan 15:19 “Daca ati fi din lume, lumea ar iubi ce este al ei; dar, pentru ca nu sunteti din lume si pentru ca Eu v-am ales din mijlocul lumii, de aceea va uraste lumea.“

Te intreb, care este practica ta? Esti iubit de lume? Esti tu din lume?
Pai daca zici ca esti schimbat de Hristos si ca te-ai intalnit real cu El, cum traiesti? Cum de lumea nu are nimic cu tine?
Daca vecinul tau, colegul tau sau familia ta nu vede ca esti schimbat de Hristos, probabil ca nici nu esti.

Crestinule, citeste atent ce scriu si baga bine in cap lucrurile acestea, ca intr-o zi vei vedea realitatea acestor versete din Maleahi 3:16 “Atunci si cei ce se tem de Domnul au vorbit adesea unul cu altul; Domnul a luat aminte la lucrul acesta si a ascultat; si o carte de aducere aminte a fost scrisa inaintea Lui, pentru cei ce se tem de Domnul si cinstesc Numele Lui.
17. Ei vor fi ai Mei, zice Domnul ostirilor, Imi vor fi o comoara deosebita, in ziua pe care o pregatesc Eu. Voi avea mila de ei, cum are mila un om de fiul sau care-i slujeste.
18. Si veti vedea din nou atunci deosebirea dintre cel neprihanit si cel rau, dintre cel ce slujeste lui Dumnezeu si cel ce nu-I slujeste.”

Imi aduc aminte de cuvintele Domnului ISUS pe care le-a lasat pe paginile Scripturii:
Ioan 17:14 “Le-am dat Cuvantul Tau; si lumea i-a urat, pentru ca ei nu sunt din lume, dupa cum Eu nu sunt din lume.
15. Nu Te rog sa-i iei din lume, ci sa-i pazesti de cel rau.
16. Ei nu sunt din lume, dupa cum nici Eu nu sunt din lume.”

De aceea a venit Hristos, sa faca oameni si lucruri noi, dar daca pe tine nu te-a facut nou, pocaieste-te omule si vino la Hristos ca sa te faca nou, ca iti zic, nimic rau, pacatos si intinat nu intra in Rai. Apocalipsa 21:5 “Cel ce sedea pe scaunul de domnie a zis: “Iata, Eu fac toate lucrurile noi.” Si a adaugat: “Scrie, fiindca aceste cuvinte sunt vrednice de crezut si adevarate.”
27. Nimic intinat nu va intra in ea, nimeni care traieste in spurcaciune si in minciuna; ci numai cei scrisi in Cartea Vietii Mielului.”

Odinioara eram parte din lumea asta, si imi faceam planuri in lumea asta, dar odata ce am fost nascut din Duhul lui Hristos nu mai ma simt acasa in lumea asta.
Stiu ca nu prea am pretentii pentru cei care nu iL au pe Hristos, cu tot ce pot sa-i ajut este sa le dau Evanghelia lui Hristos, dar vreau sa-i trezesc pe unii care se numesc pocaiti cu numele, care in loc sa se sfinteasca pe zi ce trece si sa devina maturi, ei se compromit prin traiul lor si afacerile lor cu lumea si in loc ca sa traiasca diferiti de lume, ei traiesc la fel ca si cei din lume.
La acestia am pretentii, la voi care va numiti pocaiti am pretentii mari. Vreau si imi doresc ca noi toti sa ne simtim straini in lumea asta, vreau sa gemem in noi si sa strigam “vino Doamne ISUSE”. Vreau sa tanjim dupa El si sa uram pacatul si neascultarea fata de Dumnezeu. Vreau o revolutie de trezire intre pocaiti, o trezire Biblica care ii va duce pe toti la lepadarea de sine, la maturitate si la iubire de Hristos. Vreau sfintenia si te vreau pe tine pentru Hristos din toata inima. Dar vezi tu, in Rai nu intri ca vreau eu sau nu, ci in Rai intri daca si numai daca si tu il vrei pe Hristos cum este scris.

Dar in loc ca unii sa geama si sa tanjeasca dupa desavarsire, ei gem si tanjesc dupa mai multi bani, averi, lux, moda, statut. Domnul Isus zice in Luca 16:15 “Isus le-a zis: “Voi cautati sa va aratati neprihaniti inaintea oamenilor, dar Dumnezeu va cunoaste inimile; pentru ca ce este inaltat intre oameni este o uraciune inaintea lui Dumnezeu.”
Ce este inaltat inaintea oamenilor? Esti sigur ca nu umbli dupa lume?
Multi dintre cei care se numesc pocaiti sau care fac parte dintr-o adunare evanghelica, nu sunt rastigniti impreuna cu Hristos si nu au murit fata de lumea asta. Acest lucru arata ca ei iubesc lumea si voia lor mai mult decat pe Domnul Slavei si de aceea multe adunari sunt reci pentru ca multi lideri se compromit cu lucrurile care sunt inaltate inaintea oamenilor si nu lucrurile cerute de Dumnezeu. Sisteme peste sisteme. Liderilor, Dumnzeu va trimis oameni sa va avertizeze, v-a tot cercetat si in loc ca sa lasati practicile voastre lumesti impreuna cu traditiile voastre in multele voastre programe, multi ati ajuns ca si Biserica din Laodicea unde in loc ca Domnul Slavei sa fie inauntru si sa se vada Sfintenia Lui in voi, El batea la usi, iar voi urmati programele voastre si cu felul practicilor voastre. Lidere, daca in programul tau undeva este ceva nebiblic, trebuie sa te pocaiesti si sa lepezi acel lucru, nu uita ca Dumnezeu nu permite orice. E vie Biserica ta? Leonard Ravenhill spunea asa: “Daca toti din adunarea ta ar arata si ar fi ca tine, cum ar fi adunarea aceea?”

Om trecator care citesti, te intreb te simti acasa in lumea asta? Ca daca da, atunci tu nu ai nicio treaba cu Imparatia lui Dumnezeu, pentru ca Imparatia Lui nu are de-a face cu lucrurile lumesti.
Problema multor asa zisi pocaiti este ca ei se simt acasa in lumea asta. Acestia sunt cei care isi ocupa timpul cu lucrurile nebiblice, fie ca sunt lideri sau altii. In loc ca orice oportunitare s-o foloseasca pentru Dumnezeu o folosesc pentru ei.
Tozer spunea cam asa: “Cei care se simt acasa in lumea asta, nu sunt singuri ca doar lumea este cu ei si de partea lor, dar ei nici sfinti nu sunt.”

Daca suntem chemati sa fim sare si lumina in lumea asta, de ce tu pocaitule te simti confortabil in aceasta lume?
In Ioan 18:36, Domnul ISUS spune ca „Împărăţia Mea nu este din lumea aceasta”, a răspuns Isus. „Dacă ar fi Împărăţia Mea din lumea aceasta, slujitorii Mei s-ar fi luptat ca să nu fiu dat în mâinile iudeilor, dar, acum, Împărăţia Mea nu este de aici.”

Te intreb pe tine, imparatia ta de unde este?
Matei 6:21 “Pentru ca unde este comoara voastra, acolo va fi si inima voastra.”

Omule, unde este comara ta? Esti cumva ca nevasta lui Lot?
Pastore, de ce te lupti atata pentru putere si sa fii vazut bine. Cine se simte sa se simta, slava Domnului pentru pastorii sfinti.
Lidere de tineret, grupul tau cum sa fie spiritual cand tu o arzi aiurea si nu stii nici cate capitole are de exemplu cartea 2 Corinteni sau ce contine ea, si te mai numesti si lider.
Leonard Ravenhill a zis: “Daca toti din adunare ar fi ca tine cum ar arata adunare ta?” Cine se simte sa sa simta si sa aiba urechi de auzi, slava Domnului pentru liderii de tineret sfinti.

Multi predica si tin de acel amvon zici ca este al lor, multi nici nu sunt chemati sa predice, nici nu au rupt-o cu lumea ca sa predice si totusi sunt pusi sa predice. De ce? Cine ii pune pe acestia sa predice, oare nu unii din sistem ca ei? De ce in multele adunari se gadila urechea? Daca vine un profet si predica fara sa caute la fata omului, adevarat va zic ca ori adunarea aceea se pocaieste cu lideri cu tot, ori acel profet niciodata nu mai este invitat, primit si acceptat in acea adunare de oamenii confortabili. Pocaiti-va.

Pocaitule, te intreb din nou, daca toata adunarea ta ar atata ca tine, cum ar fi si cum ar arata adunarea aceea? Multi tot vin la adunare sa asculte si mereu sa asculte, dar multi nu pun in practica. Intrebarea este, acest om are doar darul ascultarii?

Cum pot unii sa predice despre Crucea lui Hristos cand ei nu sunt rastigniti de lume si nu s-au lepadat de sine si de lume? Rodul si trairea conteaza. Multi au invatatura corecta, dar este mai important sa si traiesti in invatatura corecta si sa ramai statornic in practica ta.
Vreau sa te intreb din nou, esti ca nevasta lui Lot?

Nevasta lui Lot atat de mult a iubit lumea, incat a privit inapoi si s-a transformat intr-un stalp de sare (Geneza 19:26). Poate asa si tu, in loc ca sa fii si sa devii sarea pamantului, poate ai ajuns transformat intr-un stalp neclintit si imun la Evanghelie. Nevasta lui Lot s-a intors spre cetate si uite ce a devenit, tu vrei sa te intorci in lume? Pai asta arata ca tu nu ai fost niciodata mantuit, ca cei mantuiti nu pot sa se intoarca in lume pentru ca Domnul ISUS spune clar, “Va voi da Duhul Meu care sa ramane cu voi in veac, Ioan 14:16, Ioan 16:7”. Deci nu ramane temporar, ci vine si pune stapanire pe tine si va fi in tine, 1 Ioan 3:24. Intrebare, ai Duhul Sfant? Traiesti sfant? Tu de ce privesti inapoi la lume, de ce vrei lumea si de ce practici ceea ce lumea iti ofera? Uite ce spune Domnul Isus despre cei care privesc inapoi: Luca 9:62 “Isus i-a raspuns: “Oricine pune mana pe plug, si se uita inapoi nu este destoinic pentru Imparatia lui Dumnezeu.”
Oare cati pocaiti au zis ca s-au pocait si s-a dovedit ca samanta adevarului nu cazuse pe pamant bun, ci intre spini, stanca si pe marginea drumului? Intrebarea este, tu ai primit samanta intr-un pamant bun sau inca nu esti sigur? Vezi viata ta, spre ce tanjeste inima ta, ce practici si ce iti doresti sa practici si astfel te vei defini daca esti cu adevarat un pamant bun.
Satana iti paveaza drumul iadului cu pofta ta lumeasca. Pune punct acum la depravarea inimii tale si fi cu Hristos Domnul.
Esti cumva ca Lot, care zabovea sa plece din Sodoma? De ce zabovea? Probabil pentru ca o viata a adunat o avere de lucruri si ii parea rau pentru lucruri, te intreb, tu cu ce iti ocupi timpul? Dupa cum Lot nici nu trebuia sa stea in Sodoma si Gomora compromitandu-si viata, familia si constiinta, tot asa nici tu omule nu trebuie sa faci lucruri care te duc intr-o paralizie si izolare lumeasca care atunci cand ti-o descrie cineva, in loc ca sa te pocaiesti de ea, continui sa te aperi ca esti bine. Omule tu ai impresia ca iL impresionezi pe Dumnezeu cu ceva? Cum rascumperi tu vremea, cu afacerile tale? Crezi ca Dumnezeu iti cere afaceri sau o traire curata?
Efeseni 6:24 “Harul sa fie cu toti cei ce iubesc pe Domnul nostru Isus Hristos in curatie. Amin.”

Lot s-a despartit de adevaratul om spiritual, Avraam, poate ca si tu ii marginalizezi pe cei sprirituali si sfinti si joci in hora cu cei care te periaza si iti accepta trairea putregaita. Cine se aseamana se aduna.
Unde iti cresti copiii omule, esti ca si Lot care si-a crescut copiii intr-un cadru atat de depravat incat s-a contaminat? Esti constient de efectul si consecintele decizilor tale? Ce educatie le dai la copiii tai? Sa nu te mire faptul ca copiii tai vor fi curvari si lumesti, pentru ca daca tu parinte nu petreci timp cu copiii tai pe care Dumnezeu ti i-a incredintat ca sa ii inveti lucrurile lui Dumnezeu, atunci e grav si nu te astepta la prea mult din partea lor. Vrei sa ai sfinti in casa, fi tu sfant si apoi invata-i ce zice Cel cu adevarat Sfant. Nu uita ca vei fi judecat odata pentru viata ta iar apoi pentru familia ta.
Pastore si lidere, cand a fost ultima data cand acasa ai cititi Biblia doar tu cu nevasta ta si cu copiii tai? Cand a fost ultima data cand ti-ai binecuvantat copiii punandu-ti mainile peste ei? La adunare toti ne dam spirituali, dar ce spune nevasta ta despre tine? Poate ca si nevasta ta e la fel ca tine si problema ar trebui rezolvata acum. Omule tu continui sa iti dai scuze sau vezi trairea la care Dumnezeu te cheama?
Omule trecator ce esti, imi spui ca esti botezat si ca faci parte dintr-o adunare, pai de ce ai goana asta asa dupa bani si avutii?
Efeseni 5:3 “Curvia sau orice alt fel de necuratie, sau lacomia de avere nici sa nu fie pomenite intre voi, asa cum se cuvine unor sfinti.
5. Caci stiti bine ca niciun curvar, niciun stricat, niciun lacom de avere, care este un inchinator la idoli, n-are parte de mostenire in Imparatia lui Hristos si a lui Dumnezeu.”
Te intreb, esti lacom de bani? Zice ca nici nu TREBUIE pomenite intre voi. Cum poti sa fii si pocait si lacom de bani? Cum iti petreci timpul mai mult, facand bani sau facand voia lui Dumnezeu?

Faraon le-a dat de munca la israeliti ca sa uite de Dumnezeul lui Avraam, Isac si Iacov, te intreb tu ce faci prin practica si ocupatia ta? Prin ceea ce faci si mereu cu ceea ce iti ocupi timpul, ai uitat tu cumva pe Dumnezeu? Ai uitat tu cumva ca trairea ta nu trebuie sa fie compromisa? Ai uitat tu cumva ca tu trebuie sa traiesti pentru Dumnezeu? Ti-ai uitat scopul vietii? Biblia spune in Efeseni 5:16 “Rascumparati vremea, caci zilele sunt rele.”
Te intreb, tu ce faci? Unde este credinta ta? Nu cumva credinta ta s-a transformat intr-o inima impietrita si lacoma care arata ori nemantuirea ta ori imaturitatea ta? De ce sa te mai tot chinui sa iti scoti camasa curata, cand ar trebui bine sa te pocaiesti cand stii ca judecata este in asa fel incat nimeni nu va scapa usor?
Multi au uitat sa se increada in Dumnezeu si incearca ei singuri sa-si rezolve problemele, dar intelegeti ce zic, ca adevarata problema este cu inima noastra si numai Hristos poate sa rezolve aceasta problema. Pocaiti-va si veniti sincer la Hristos, ca se simte de la distanta putregaiul si mirosul prisosului inimii omului lumesc. Cine are urechi de auzi sa auda, Matei 11:15.
Zilele sunt grele si in loc ca sa umblam dupa lucrurile de sus umblam dupa lucrurile care trec. Dragilor, haideti sa ne pocaim ca in felul acesta nu ne putem numi sfinti. M-am saturat sa tot aud de lideri si de frati mincinosi sau de pocaiti de duzina. 2Corinteni 11:26 “…in primejdii intre fratii mincinosi.”

De ce va numiti pocaiti si nu predicati pe Hristos?
Pastore si predicatorule, membru de adunare sau pocaitule, este usor sa predici doar in spatele amvonului? Dar cand faci cumparaturile, predici? Cand iti bagi benzina, predici? Cand esti in strada, predici? Cand stai la coada, predici?
Pai daca nu predici, si daca nu esti mort fata de lumea asta, iti spun, nu poti impresiona pe nimeni cu nimic, iar tu nu poti sa sa te dai exemplu. De aceea nu este putere in viata ta si in vorbirea ta, pocaieste-te. Si de aceea predica ta este slaba si doar plina de dictie, dar fara ungere, ca tu in loc sa fii un crestin 24/24, tu esti un crestin ca si Saul imparatul, care vrei sa dai bine in fata oamenilor, dar cand ei nu te mai vad iti petreci timpul tau cum vrei, nu simtind cu altii sau predicand continu. 1 Samuel 15:30 “Saul a zis iarasi: “Am pacatuit! Acum, te rog, cinsteste-ma in fata batranilor poporului meu si in fata lui Israel; intoarce-te cu mine, ca sa ma inchin inaintea Domnului Dumnezeului tau.”
Vedem ca inima lui Saul a fost dupa slava lumii si nu dupa slava lui Dumnezeu.
Te intreb, inima ta cum este?
Am trait dupa slava lumii acesteia si stiu cum este, dar cand vad ca acum dupa ce m-am pocait, cei din adunari, lideri si membri umbla dupa lucrurile dupa care eu odata umblam, imi e greu si ravna aceasta ma mananca pe mine, ca cei care se numesc pocaiti sa fie sfinti in invatatura sanatoasa, nu in practica sistemului si religiilor lor pe care ei si l-au format.
Oricine cu dictie poate sa tina o predica in fata amvonului, dar in strazi, supermarket-uri si piete cand scutul arde de flacarile demonilor, te intreb lidere, predici? In Matei 7:29 ni se spune despre Domnul ISUS ca El ii invata ca unul care avea putere, si sa nu uitam ca noi trebuie sa traim si sa fim ca Domnul ISUS in lumea asta, 1 Ioan 2:6 “Cine zice ca ramane in El trebuie sa traiasca si el cum a trait Isus.”

Matei 7:29 “caci El ii invata ca unul care avea putere, nu cum ii invatau carturarii lor.”
1 Ioan 4:17 “Cum este El, asa suntem si noi in lumea aceasta.”
Deci daca El este ca noi in lumea asta, cum traim noi? Daca Hristos traieste in tine, pe unde umbli cu El? Daca Hristos traieste in tine unde privesti?
Te intreb inveti oamenii si ai putere exact ca Domnul ISUS sau inveti oamenii si ai putere exact ca carturarii?
De ce credeti ca multi in adunari sunt straini de invatatura sanatoasa?

Vai, vai de toti care au dormit, vai de toti care predica si traiesc intr-un lux si confort extraordinar si au uitat ce spune Dumnezeu in 1 Corinteni 6:12 “Toate lucrurile imi sunt ingaduite, dar nu toate sunt de folos; toate lucrurile imi sunt ingaduite, dar nimic nu trebuie sa puna stapanire pe mine.”

Te intreb, de ce esti stapanit si controlat de lucrurile lumesti? A pus ceva stapanire pe tine? Omule, hai sa ne pocaim si sa lasam aceste intarituri lumesti care s-au salasluit in inima noastra si sa luam Crucea care ne separa de lume, Galateni 6:14 “In ce ma priveste, departe de mine gandul sa ma laud cu altceva decat cu crucea Domnului nostru Isus Hristos, prin care lumea este rastignita fata de mine, si eu fata de lume!”
Este Crucea lui Hristos motivul laudei tale, sau lucrurile din lume? Degeaba te lauda si te apreciaza lumea daca Hristos nu te apreciaza. Preferi lumea?
Ieremia 9:23 “Asa vorbeste Domnul: “Inteleptul sa nu se laude cu intelepciunea lui, cel tare sa nu se laude cu taria lui, bogatul sa nu se laude cu bogatia lui.
24. Ci cel ce se lauda sa se laude ca are pricepere si ca Ma cunoaste, ca stie ca Eu sunt Domnul care fac mila, judecata si dreptate pe pamant! Caci in acestea gasesc placere Eu, zice Domnul.”

Citind aceste lucruri sa nu crezi ca crestinismul este cum crezi tu, ci este dupa cum Hristos Isus schimba. Crestinismul este radical, nu dupa forma ta. Daca Hristos a fost si este radical, atunci acesta este crestinismul promovat de El. Citeste mai atent Noul Testament singur acasa fara influienta liderilor sau cultului tau si ai sa vezi adevaratul crestinism pe care Hristos il formeaza si-l promoveaza in om. Cel schimbat de Hristos cu adevarat traieste radical. Psalmul 16:1 “Pazeste-ma, Dumnezeule, caci in Tine ma incred.
2. Eu zic Domnului: “Tu esti Domnul meu, Tu esti singura mea fericire!”
3. Sfintii care sunt in tara, oamenii evlaviosi, sunt toata placerea mea.”
Ma intreb daca poti sa zici aceste versete de mai sus din toata inima ta si daca sunt reale? Ma intreb daca poti sa zici si tu ca si Pavel, calcati pe urmele mele intrucat si eu calc pe urmele lui Hristos?
Astazi putini pot afirma asta cu viata lor, iar acestia sunt marginalizati. Putini pot zice “calcati pe urmele mele intrucat si eu calc pe urmele Domnului meu”. Avem nevoie de oameni, ca sa calcam pe urmele lor intrucat ei calca pe urmele lui Hristos. Sa nu credeti ca noi nu putem sa fim ca si Pavel in pozitia aceasta spunand “calcati pe urmele mele” pentru ca tu poti sa ai trairea curata si sfanta intrucat altii pot calca pe urmele tale, asta inseamna marturie, asta inseamna ca in urma ta sa lasi o amprenta Biblica de neclintit. Te intreb, esti si traiesti de neclintit?
Daca suntem sinceri si vrem eliberarea, daca ne oprim si meditam si strigam la Domnul prin pocainta si credinta in Hristos, El ne elibereaza din orice stare si ne face sfinti si puternici.
Ioel 2:12 “Dar chiar acum, zice Domnul, intoarceti-va la Mine cu toata inima, cu post, cu planset si bocet!”
13. Sfasiati-va inimile, nu hainele, si intoarceti-va la Domnul Dumnezeul vostru. Caci El este milostiv si plin de indurare, indelung rabdator si bogat in bunatate si-I pare rau de relele pe care le trimite.
14. Cine stie daca nu Se va intoarce si nu Se va cai? Cine stie daca nu va lasa dupa El o binecuvantare, daruri de mancare si jertfe de bautura pentru Domnul Dumnezeul vostru?”
Psalmul 46:10 „Opriţi-vă, şi să ştiţi că Eu sunt Dumnezeu: Eu stăpânesc peste neamuri, Eu stăpânesc pe pământ.”

Naum 2:8 “Ninive era odinioară ca un iaz plin de apă… Dar iată-i că fug!… Staţi! Staţi! Opriţi-vă!… Dar niciunul nu se întoarce…”

Dragilor, haideti sa ne oprim si sa ne pocaim. Pocaitule pocaieste-te te rog mult, lasa lumea. Nu fi cu lumea si strain de Dumnezeu, ci fi cu Dumnezeu si strain de lume.

Vai, daca ati inchis Evanghelia intre 4 pereti. Cercetati-va daca faceti lucruri nebiblice cu banii si nu uitati sa sustineti familile implicate in lucrarea Domnului pentru mantuirea sufletelor oriunde ar fi. Unde este decenta? Unde este rastignirea fata de lume? Unde este versetul in viata noastra, unde spune ca sa ne laudam cu crucea Domnului ISUS prin care lumea este rastignita fara de noi si noi fata de lume, Galateni 6:14.
Bani, bani si iar bani invart multi dintre asa zisi pocaiti. Banet si banet, lucruri lumesti iar sufletele sunt moarte de foame. In multe adunari se distreaza caprele. Multi care pretind ca sunt pocaiti din diaspora s-au ajustat lumii si in loc ca sa fie exemple pentru ceilalti au ajuns lacomi de bani.
In multe adunari pastori au ajuns sefi, te intreb pe tine pastore daca esti un sef?

Ioan 17:9 “Pentru ei Ma rog. Nu Ma rog pentru lume, ci pentru aceia pe care Mi i-ai dat Tu; pentru ca sunt ai Tai.”

1 Ioan 4:6 “Noi insa suntem din Dumnezeu; cine cunoaste pe Dumnezeu ne asculta; cine nu este din Dumnezeu nu ne asculta. Prin aceasta cunoastem Duhul adevarului si duhul ratacirii.”

1 Ioan 2:15 “Nu iubiti lumea, nici lucrurile din lume. Daca iubeste cineva lumea, dragostea Tatalui nu este in el.
16. Caci tot ce este in lume: pofta firii pamantesti, pofta ochilor si laudarosia vietii, nu este de la Tatal, ci din lume.
17. Si lumea si pofta ei trec; dar cine face voia lui Dumnezeu ramane in veac.
18. Copilasilor, este ceasul cel de pe urma. Si, dupa cum ati auzit ca are sa vina Antihrist, sa stiti ca acum s-au ridicat multi antihristi: prin aceasta cunoastem ca este ceasul de pe urma.
19. Ei au iesit din mijlocul nostru, dar nu erau dintre ai nostri. Caci, daca ar fi fost dintre ai nostri, ar fi ramas cu noi; ci au iesit, ca sa se arate ca nu toti sunt dintre ai nostri.
20. Dar voi ati primit ungerea din partea Celui Sfant si stiti orice lucru.”

Azi multi au uitat sa se poarte aspru cu trupurile lor. Te intreb, ti-ai lasat armele jos? De ce nu mai lupti? Poate din pricina lenei si rutinei in care esti nu mai simti adevarul.
Vino la Izvorul Apelor vii ca sa-ti revii.

Inchei spunandu-va ca daca nu va simtiti straini in aceasta lume, ci sunteti parte din ea si faceti si traiti ca toti altii din lume, daca nu gemeti in voi dupa desavarsire, daca nu tanjiti in voi dupa sfintire si daca nu strigati real sincer si autentic “vino Doamne Isuse”, nu sunteti crestini, nu sunteti pocaiti, ci va definiti cat se poate de clar cu ceea ce Domnul ISUS zice in Luca 6:26 “Vai de voi, cand toti oamenii va vor grai de bine! Fiindca tot asa faceau parintii lor cu prorocii mincinosi!”

Sa fim intelepti ca serpii, blanzi ca porumbeii si maturi la minte ca sa ajungem precis si sigur in Imparatia lui Dumnezeu care trebuie luata cu asalt si navala (Matei 11:12). Domnul sa ne ajute la aceasta si va spun ca ii va ajuta pe cei care cu adevarat sunt saraci si insetati in duhul lor dupa neprihanire si dupa lucrurile de sus, si nu insetati dupa lucrurile acestei lumi.
Sa fim si noi ca Apostolii si ca Domnul ISUS care nu s-a placut pe El si EL nu avea nimic care sa ne atraga privirile, Isaia 53:2-12.

E doar o chestiune de timp pana cand Hristos Domnul va reveni. Si daca nu vine in generatia noastra, nu-i nimic ca mergem noi la El, dar toti care nu au vrut sfintenia si trairea Lui, nu vor imparati cu El, ci probabil vor auzi aceste cuvinte din Matei 22:12 “Prietene”, i-a zis el, “cum ai intrat aici fara sa ai haina de nunta?” Omul acela a amutit.
13. Atunci imparatul a zis slujitorilor sai: “Legati-i mainile si picioarele si luati-l si aruncati-l in intunericul de afara; acolo va fi plansul si scrasnirea dintilor.”

Sa luam haina lui Hristos si sa purtam Crucea Lui, ca acolo in slava, o sa primim Coroana in schimbul Crucii. Haideti sa traim periculos de sfinti si uluitor de curati, pentru ca putem prin SANGELE LUI HRISTOS, ca doar de aceea a murit si inviat Hristos, ca noi sa nu mai traim in pacat si Dumnezeu ne cere si ne spune in 1 Petru 1:16 “Fiti sfinti, caci Eu sunt sfant”.

Evrei 12:14 “Urmariti pacea cu toti si sfintirea, fara de care nimeni nu va vedea pe Domnul.”

2 Timotei 2:4 “Niciun ostas nu se incurca cu treburile vietii, daca vrea sa placa celui ce l-a inscris la oaste.”

Cei care traiesc schimbati de Hristos dupa chipul si asemanarea Lui vor imparati cu El.
Filipeni 3:21 “El va schimba trupul starii noastre smerite si-l va face asemenea trupului slavei Sale, prin lucrarea puterii pe care o are de a-Si supune toate lucrurile.” Intrebare, te-a schimat El in interior, ca daca nu te-a schimbat atunci nici trupul tau nu va fi schimbat pentru Rai. Curatati mai intai partea pe dinauntru Matei 23:26 …”Curăţă întâi partea dinăuntru a paharului şi a blidului, pentru ca şi partea de afară să fie curată.?

Filipeni 3 :17 “Urmati-ma pe mine, fratilor, si uitati-va bine la cei ce se poarta dupa pilda pe care o aveti in noi.
18. Caci v-am spus de multe ori, si va mai spun si acum, plangand: sunt multi care se poarta ca vrajmasi ai crucii lui Hristos.

Te intreb, esti si te simti strain in lumea asta?
1 Petru 4:3 “Ajunge, in adevar, ca in trecut ati facut voia neamurilor si ati trait in desfranari, in pofte, in betii, in ospete, in chefuri si in slujiri idolesti neingaduite.
4. De aceea se mira ei ca nu alergati impreuna cu ei la acelasi potop de desfrau si va batjocoresc.
5. Dar au sa dea socoteala inaintea Celui ce este gata sa judece viii si mortii.”

Te intreb aceste versete sunt reale pentru tine?
Coloseni 1:13 “El ne-a izbavit de sub puterea intunericului si ne-a stramutat in Imparatia Fiului dragostei Lui…”

Fapte 26:18 …”ca sa le deschizi ochii, sa se intoarca de la intuneric la lumina, si de sub puterea Satanei la Dumnezeu; si sa primeasca, prin credinta in Mine, iertare de pacate si mostenirea impreuna cu cei sfintiti.”
Filipeni 4:13 “Pot totul in Hristos care ma intareste.”

1 Corinteni 15:34 “Veniţi-vă în fire cum se cuvine şi nu păcătuiţi! Căci sunt între voi unii care nu cunosc pe Dumnezeu, spre ruşinea voastră o spun.”

Alin Lolos