Alin Lolos – Ce seamana omul, aceea va si secera

Toate aceste genocide chiar si in acel club care a ars, s-au intamplat din cauza pacatului oamenilor si astfel Dumnezeu a aplicat ceea ce oamenii meritau pentru ca Dumnezeu a fost, este si va fi DREPT.
Intrebarea este de ce noi inca nu am murit, ca noi toti suntem la fel de pacatosi ca si cei care au murit?
Motivul este ca Dumnezeu ne-a dat har si mila, ne-a dat timp ca sa ne pocaim si sa venim la El ca sa traim pentru El.
2 Petru 3:9 “Domnul nu intarzie in implinirea fagaduintei Lui, cum cred unii; ci are o indelunga rabdare pentru voi si doreste ca niciunul sa nu piara, ci toti sa vina la pocainta.”
Dumnezeu nu se lasa batjocorit. Sa nu credeti ca daca faceti ce vreti nu veti pati nimic. Ce semeni aia seceri, Dumnezeu va rasplati fiecaruia dupa fapta lui.

Intrebarea este urmatoarea: Avand in vedere ca Domnul da viata si El i-a viata omului cand vrea, te intreb, tu cum traiesti? Pana cand Dumnezeu iti va lua viata, cum traiesti? Pana cand Dumnezeu iti va lua viata, intelegi tu ca pana atunci tu trebuie sa te pocaiesti si sa crezi in Fiul Sau? Esti constient ca cea mai mare nevoie a ta este sa fii iertat de Dumnezeu?
Acesti oameni din predica, cu toate ca stiau legea clara a lui Dumnezeu, totusi au facut cum au vrut ei si uite ce consecinte au avut. Tu, daca stii clar ca trebuie sa te pocaiesti, intelegi tu ca daca nu te pocaiesti vei avea o consecinta grava? Dumnezeu zice clar sa te pocaiesti, de ce faci cum vrei tu? Romani 2:4 “Sau dispretuiesti tu bogatiile bunatatii, ingaduintei si indelungii Lui rabdari? Nu vezi tu ca bunatatea lui Dumnezeu te indeamna la pocainta?
5. Dar, cu impietrirea inimii tale, care nu vrea sa se pocaiasca, iti aduni o comoara de manie pentru ziua maniei si a aratarii dreptei judecati a lui Dumnezeu,
6. care va rasplati fiecaruia dupa faptele lui.
7. Si anume, va da viata vesnica celor ce, prin staruinta in bine, cauta slava, cinstea si nemurirea;
8. si va da manie si urgie celor ce, din duh de galceava, se impotrivesc adevarului si asculta de nelegiuire.”

Sa nu te mire ca iti merge rau sau ca esti lovit, pentru ca daca nu esti dupa oranduielile Domnului si daca nu te lepezi de tine pocaindu-te, atunci vei secera dreptatea lui Dumnezeu care ramane peste tine.
2 Timotei 3:13 “Dar oamenii rai si inselatori vor merge din rau in mai rau, vor amagi pe altii si se vor amagi si pe ei insisi.”

Anania si Safira au vrut sa fie vazuti bine de oameni, dar nu cautau sa fie vazuti bine de Dumnezeu, de aceea au si murit pe loc, te intreb tu cauti pe Dumnezeu si asemanarea cu EL sau cauti luxul, si asemanarea cu lumea?
In Psalmul 1, ne spune clar ca sa nu ne ducem la sfatul celor rai. Te intreb, esti constient ca daca ignori acest mesaj vei trai in blestem si consecinta e mare?

Ioan 3:36 “Cine crede in Fiul are viata vesnica; dar cine nu crede in Fiul nu va vedea viata, ci mania lui Dumnezeu ramane peste el.”

1Petru 4:17 “Caci suntem in clipa cand judecata sta sa inceapa de la Casa lui Dumnezeu. Si, daca incepe cu noi, care va fi sfarsitul celor ce nu asculta de Evanghelia lui Dumnezeu?
18. Si, daca cel neprihanit scapa cu greu, ce se va face cel nelegiuit si cel pacatos?

Crezi ca nimeni nu stie cum traiesti?