Prigoana in Invatatura Sanatoasa

 
Lucrurile sunt clare; daca pe DOMNUL ISUS HRISTOS L-au prigonit, atunci pe toti ai Lui ii vor prigoni.
Nu poti sa zici ca esti nascut din nou, sau sa zici ca esti ucenicul Lui daca tu nu esti prigonit din pricina Numelui Sau.
Crezi ca poti sa fii ucenic sub acoperire ? Asa erau multi din vremea Lui.
Daca DOMNUL ISUS HRISTOS a murit pentru tine in public, tu de ce traiesti pentru EL in ascuns ? De ce nu stie nimeni ca ii apartii Lui, de ce sunt atat de putini oameni care stiu ca esti condus de EL sau ca esti al Lui ?
Ioan 12:42. “Totuşi, chiar dintre fruntaşi, mulţi au crezut în El; dar, de frica fariseilor, nu-L mărturiseau pe faţă, ca să nu fie daţi afară din sinagogă.”

Ma intreb daca si tu care citesti, esti un asemenea zis “ucenic”, care se rusineaza sa fie pe fata un reprezentant al DOMNULUI HRISTOS ?
Tine minte ce spun acum, daca Lui nu-i este rusine sa-i numeasca frati pe ai Lui, Evrei 2:11. “Căci Cel ce sfinţeşte şi cei ce sunt sfinţiţi sunt dintr-unul. De aceea, Lui nu-I este ruşine să-i numească fraţi”… fii sigur ca aici vorbeste de cei cu adevarat ai Lui, nu de cei care se rusineaza de EL sau nu au indrazneala in fata celorlalti sa recunoasca ca ei sunt crestini, schimbati de EL, iertati si rascumparati de EL.
Ma gandesc ca, daca tu care citesti te rusinezi de EL, te rusinezi pentru ca iti este frica ca sa nu fii PRIGONIT, ca sa nu fii marginalizat sau exclus dintre toti sau ti-e frica sa nu pari diferit. Clar, alt motiv nu este, te rusinezi ca sa nu te creada lumea un ciudat, dar da-mi voie sa iti zic ca ei, cei din lume sunt ciudatii nu noi care suntem pocaiti, pentru ca ei nu sunt in HRISTOS, ei IL resping pe EL si ei ne prigonesc pe noi, nu noi pe ei, deci ei sunt ciudatii nu noi si intr-o zi orice ciudat daca nu se va pocai sa devina un crestin, va fi aruncat in iazul cu foc, dar ma intreb tu de ce te ascunzi ? Marcu 8:38. “Pentru că de oricine se va ruşina de Mine şi de cuvintele Mele, în acest neam preacurvar şi păcătos, Se va ruşina şi Fiul omului, când va veni în slava Tatălui Său împreună cu sfinţii îngeri.”

Toti apostolii au fost prigoniti, toti ucenicii au fost prigoniti, tu vei fi prigonit mai devreme sau mai tarziu, daca esti nascut din nou. Nu esti prigonit, nu traiesti cu evlavie pentru HRISTOS, punct.
Intrebarea este: cand a fost ultima data cand ai fost prigonit ?
Si poate zici, ce trebuie sa caut prigoana cu lumanarea ca sa demonstrez ca sunt prigonit sau crestin? NU, atunci cand IL cauti pe HRISTOS in adevaratul sens al cuvantului si traiesti cu evlavie pentru EL, prigoana te va cauta cu lumanarea si va fi pe urmele tale. Este o evidenta ca esti al Lui PRIN FAPTUL CA ESTI PRIGONIT, acasa, la scoala, la munca, pe strazi, etc.
Si in plus nu uitati, ca un crestin autentic la aceasta este randuit, sa fie prigonit. 1Petru 2:21. Şi la aceasta aţi fost chemaţi; fiindcă şi Hristos a suferit pentru voi şi v-a lăsat o pildă, ca să călcaţi pe urmele Lui.
1Petru 3:17. Căci este mai bine, dacă aşa este voia lui Dumnezeu, să suferiţi pentru că faceţi binele decât pentru că faceţi răul!
1Tesaloniceni 3:3. pentru ca nimeni din voi să nu se clatine în aceste necazuri; căci ştiţi singuri că la aceasta suntem rânduiţi.
Pentru mine lucrurile sunt clare, intrebarea este daca si pentru tine care citesti sunt tot asa clare ?
Multi sunt prigoniti in casele lor, acolo unde trei sunt impotriva la doi sau acolo unde sunt familii mixte, unde unul vrea sa traiasca in totalitate pentru DOMNUL, altul nu.(Matei 10:35-37). Slava DOMNULUI pentru acestia, El sa-i intareasca sa mearga pana la capat.

Tare ma tem pentru cei care de ani de zile, zic ca sunt nascuti din nou si la munca sau la scoala, nimeni nu stie ca ei sunt pocaiti sau ca isi citesc Biblia. Da-mi voie sa iti zic ca atunci cand realizezi cine este EL si ce a facut pentru tine, nu mai poti sa taci, fie ca vorbesti unul la unul, fie ca predici public, ei vor auzi ca esti diferit si astfel vei fi prigonit. Repet, nu esti prigonit, ma tem pentru tine si pentru viata ta sau relatia ta cu DUMNEZEU.

Autenticitatea ta se va arata prin faptul ca esti ferm si nu te ascunzi, ci stii cine este in HRISTOS si cum este EL, si umbli fara ascunzisuri. Dar daca nu e asa, ma tem ca esti cu adevarat nascut din nou sau ca IL iubesti pe DOMNUL HRISTOS.
Tare ma tem si pentru cei care in loc sa fie in continuare credinciosi, din pricina sotiei sau al sotului, sau din pricina altor circumstante, ei fac compromis in sensul ca IL lasa pe HRISTOS in schimbul presiunii celorlalti sau a prigoanei. Cu acestia s-a intamplat ceea ce spune DOMNUL ISUS HRISTOS in Matei 13:20. “Sămânţa căzută în locuri stâncoase este cel ce aude Cuvântul şi-l primeşte îndată cu bucurie;
21. dar n-are rădăcină în el, ci ţine până la o vreme; şi, cum vine un necaz sau o prigonire din pricina Cuvântului, se leapădă îndată de el.”

ACESTIA din aceste versete NU sunt mantuiti si nu au fost mantuiti niciodata.
Un lucru stiu sigur, cei nascuti din nou, indiferent ce prigoana va veni peste ei, vor ramane tari si fermi, pentru ca temelia lor este pe Stanca si nimic nu ii va darama Matei 7:24. CINE ARE URECHI de auzit sa auda.

Se va vedea daca esti in credinta lui HRISTOS si daca esti mantuit, in timp, daca nu esti, pacatul din inima ta depravata isi va face aparitia.
Multi canta in fata, ridica mainile, dar se rusineaza intr-o cafenea, la munca si la scoala sa spuna ca ei sunt pocaiti si sa-L propovaduiasca pe DOMNUL ISUS. Ma intreb, cei care sustin ca sunt botezati cu DUHUL SFANT, de ce nu IL marturisesc pe DOMNUL ISUS HRISTOS pentru ca in Fapte 1:8 zice clar, acesta este semnul cand se va coborî DUHUL SFANT peste voi, “Imi veti fi martori.”
Daca asa este, atunci cei care sustin ca sunt botezati cu DUHUL SFANT, ori nu sunt botezati, ori nu stiu ce inseamna botezul cu DUHUL SFANT, spun aceasta pentru ca m-am intalnit cu oameni care sustin ca sunt botezati cu DUHUL SFANT, dar nu se vede rezultatul pe strazi, la munca si in tara, pentru ca la cati sustin ca sunt botezati cu DUHUL SFANT ar trebui ca Romania si nu numai, sa fie innabusita de EVANGHELIE, dar cei mai multi au inteles gresit multe lucruri si astfel rezulta ca marturisirea DOMNULUI HRISTOS nu exista in adevaratul sens al cuvantului. Nu este marturisire in niciun fel, nu este DUHUL SFANT acolo. Punct. Pocaiti-va.

Mai trist este ca multi care sunt invatati, care chiar predica in adunari, stiu Evanghelia, dar le este frica sa-si deschida gura sa IL predice pe HRISTOS la casa de plata, la magazin, la peco, la tenis, la fotbal, pur si simplu nu vor. Ce sa credem despre astfel de oameni care cunosc Biblia, dar tac ?

Evlavia…toti care traiesc cu evlavie in HRISTOS. Ce inseamna evlavie ?

Vreau sa mentionez ca nu toti au adevarata evlavie, nu toti care sunt prigoniti sunt si adevaratii crestini. Multi au doar o forma de evlavie si cei mai multi nu sunt in Invatatura Sanatoasa data de DOMNUL ISUS HRISTOS prin apostoli. Multi sunt din diferite culte sau religii care nu au Invatatura Biblica, sau nu au EVANGHELIA Adevarata si din nestiinta sau inselare, au un zel ca si al lui SAUL din TARS, care era insufletit de o ravna mare, dar nebiblica si nesanatoasa (Galateni 1:13-14), tot asa multi predica o invatatura falsa si astfel ei sunt prigoniti, dar in zadar. Ce vreau sa zic este ca sunt prigoniti degeaba. Adevarata prigoana vine in urma credintei tale in HRISTOS bazata pe Invatatura lui HRISTOS, cum cere HRISTOS, altfel este doar o inselare si o credinta falsa.

Nu exista prigoana in invatatura falsa. Adevarata prigoana vine in urma credintei tale in Dumnezeul intrupat in om ISUS HRISTOS, CREATORUL ATOTPUTERNIC, vine in urma increderii tale in Invatatura Sanatoasa a DOMNULUI ISUS HRISTOS, vine in urma Transformarii tale pe baza Evangheliei de catre Persoana DUHULUI SFANT trimis de TATAL CERESC SI DE DOMNUL ISUS HRISTOS. Alta prigoana nu este decat inselare si o indrazneala din fire nimic altceva, pamanteasca, lumeasca, zadarnica…
Nu exista prigoana in invatatura falsa.

Crezi ca DOMNUL ISUS HRISTOS a venit sa aduca pacea? Nicidecum. Matei 10:34.
A adus pace in sufletele iertate de DUMNEZEU, dar si prigoana celor care traiesc pentru Dumnezeu.

Multi cantam cantarea din Romani 14:8. “ Caci daca traim pentru Domnul traim
Si daca murim pentru Domnul murim
Deci fie ca traim, fie ca murim, noi suntem ai Domnului.”

Oare cati dintre noi suntem gata sa traim si ceea ce cantam ? Da-mi voie sa te intreb: daca acum pe timp de pace nu ai Pasiune pentru HRISTOS si nu traiesti curat prin DUHUL SFANT, in Sfintenie si daca acum fugi de prigoana, ce vei face atunci cand va veni Adevarata Prigoana, te vei lepada ? Aici se va arata nasterea multora din nou.

In Bisericile noastre ne salutam cu “PACE” si de multe ori mancam cu persoanele din Biserica, dar nu stim ca poate in prigoana ei se vor lepada, ne vor parasi sau ne vor lasa prada celor care din fire sunt supusi poftelor lor. Stiti bine ce a fost pe timpul comunistilor, multi au fost turnatori. Domnul ISUS HRISTOS a zis ca ii vom cunoaste dupa roadele lor. DOMNUL ISUS HRISTOS a zis: “Aşa că, să nu vă temeţi de ei. Căci nu este nimic ascuns care nu va fi descoperit şi nimic tăinuit care nu va fi cunoscut.” (Matei 10:26).

Pocainta inseamna sa traiesti in asa fel incat in vorbirea ta, in umblarea ta si in purtarea ta sa se vada Chipul lui HRISTOS DOMNUL.

Astfel multi pe timpul comunistilor au facut compromis dar noi sa ne rugam pentru ei si sa fim tari in HRISTOS, ca noi sa nu cadem sub aceeasi osanda.
Cum sa le cerem tinerilor sa predice cu putere Evanghelia, cand multi din ei sunt invatati chiar de unii din predicatorii care fac compromis si au facut compromis ? In loc sa stea tari in prigoana s-au lasat amagiti de tot felul de amenintari si pofte lumesti.
Totusi cred ca unii vor fi treziti din somn si vor fi tari in HRISTOS, fermi, asa cum spunea Leonard Ravenhill “ imputerniciti prin DUHUL SFANT, pentru o misiune a minunilor, frumosi ca luna, curati ca soarele si viteji ca o armata de flamuri desfasurate, ca sa trezeasca la viata o Biserica bolnava si sa cutremure din temelii o lume inglobata in pacat!”
Eu vreau asta, haideti si voi sa fim si sa traim dupa CHIPUL DOMNULUI HRISTOS. EL este Vrednic !

Prigoana mereu va fi, dar te rog pe tine care citesti, te rog in NUMELE DOMNULUI ISUS HRISTOS traieste si mori in asa fel ca TATAL CERESC sa fie proslavit. Domnul Isus Hristos I-a zis lui Petru asa : “A zis lucrul acesta ca să arate cu ce fel de moarte va proslăvi Petru pe Dumnezeu. “ (Ioan 21:19). Iar in Filipeni 1:20 Pavel zice: “Mă aştept şi nădăjduiesc cu tărie că nu voi fi dat de ruşine cu nimic; ci că acum, ca totdeauna, Hristos va fi proslăvit cu îndrăzneală în trupul meu, fie prin viaţa mea, fie prin moartea mea.”
Deci omule nascut din Dumnezeu, traieste victorios, ca El sa fie proslavit in tine, in trupul tau si sa nu-ti mai fie frica de cei din afara sau de turnatorii dinlauntru, ce ti-ar putea face ei? Domnul Isus Hristos a zis asa: “ Nu vă temeţi de cei ce ucid trupul, dar care nu pot ucide sufletul; ci temeţi-vă mai degrabă de Cel ce poate să piardă şi sufletul şi trupul în gheenă.” (Matei 10:28).

Apostolul PAVEL a zis clar in Fapte 14:22. “întărind sufletele ucenicilor. El îi îndemna să stăruie în credinţă şi spunea că în Împărăţia lui Dumnezeu trebuie să intrăm prin multe necazuri.”

Crucea nu este o optiune, ci este necesara, este cerinta DOMNULUI pentru fiecare, insa in multe adunari majoritatea mai degraba vor coroana decat crucea, dar ei nu isi dau seama ca DOMNUL ISUS in Ziua cea Mare ne va da Coroana in schimbul crucii. Suntem randuiti la cruce, la prigoana si necazuri. 1 Tesaloniceni 3:3 “pentru ca nimeni din voi să nu se clatine în aceste necazuri; căci ştiţi singuri că la aceasta suntem rânduiţi.”
Vorba lui Martin Luther, “Daca Stapanului nostru I-au dat o coroana de spini, noi sa ne asteptam la o coroana de trandafiri ?”

Multi isi dau scuze si traiesc numai ca sa nu fie prigoniti sau sa nu deranjeze pe nimeni. Si astfel ii lasa pe multi sa se duca spre iadul vesnic, fara sa predice Mesajul Glorios care schimba vieti.

Multi cauta confortul, banii si luxul si cand zic multi ma refer la cei ce se numesc “pocaiti”. Va zic sincer ca dupa nasterea din nou, oamenii trebuie sa fie sensibili la actiunile lor si totodata sa le fie rusine de lucrurile pe care le faceau si in care umblau odata. Oare cum pot sa ma duc, de exemplu undeva si sa deschid geamul sa dau un tractat sau un Nou Testament si sa fiu intr-o masina de lux ? Multi vor zice: “ m-as pocai si eu daca as avea o astfel de masina.” Ba da, va zic sigur ca asa zic cei mai multi. Intr-un cuvant, ce vreau sa zic este ca acesti oameni nu cauta Adevarata Evlavie, sa fie simpli ca DOMNUL VIETII, ci isi cauta foloasele lor si nu ale DOMNULUI HRISTOS. (Filipeni 2:21). 

Totodata sunt si pricina de poticnire si pacatuire . Romani 14:13. “Să nu ne mai judecăm, dar, unii pe alţii. Ci mai bine judecaţi să nu faceţi nimic care să fie pentru fratele vostru o piatră de poticnire sau un prilej de păcătuire.”

Sa nu ne gandim ca acestia au o viata intensa cu DOMNUL. Cu multi am stat de vorba, asa cum PAVEL l-a confruntat pe PETRU in fata, dar ei si-au dat scuze si astfel tot ce fac este exact ce a zis PAVEL “ Căci iubirea de bani este rădăcina tuturor relelor; şi unii, care au umblat după ea, au rătăcit de la credinţă şi s-au străpuns singuri cu o mulţime de chinuri.”
Dar tot PAVEL a zis: “ Iar tu, om al lui Dumnezeu, fugi de aceste lucruri, şi caută neprihănirea, evlavia, credinţa, dragostea, răbdarea, blândeţea.” (1Timotei 6:10,11).
Ma intreb, de ce multi dintre cei care predica nu fug de aceste lucruri, de ce nu le pasa sau de ce sunt pricina de poticnire pentru multi ? Pavel zicea : “Dar, dacă faci ca fratele tău să se mâhnească din pricina unei mâncări, nu mai umbli în dragoste! Nu nimici, prin mâncarea ta, pe acela pentru care a murit Hristos!” (Romani 14:15).
Tot Pavel zice: “Şi astfel, el, care este slab, va pieri din pricina acestei cunoştinţe a ta: el, fratele pentru care a murit Hristos! ( 1Corinteni 8:11).

Ma gandesc ca, daca pentru o mancare ii poti face pe altii sa pacatuiasca, daca pentru o imbracaminte indecenta surorile ii fac pe altii sa pacatuiasca, atunci ma gandesc ca e la fel si cu aceste masini de lux sau lucruri fabuloase ale lumii care ii pot face pe altii sa se poticneasca. Poti sa zici ca umbli in dragoste ? Sa ne rugam sincer pentru acestia, nu sa le purtam amaraciune, ci din contra, sa mijlocim pentru ei deoarece nu au lumina.
Stiti de ce in multe adunari multi dintre cei directi si fermi care proclama Adevarul nediluat sunt redusi la tacere sau nu mai sunt invitati ? Acolo ei nu vor Adevarata Pocainta, ci vor doar sa mangaie omul si sa continue in putreziciunea care zace in multi. Adevarat va zic, ca isi vor lua rasplata daca nu se vor pocai.
Sau mai aud ca multi predicatori, in loc sa iasa in strada sa predice sau sa fie o lumina in lume acolo unde i-a pus DOMNUL, fie ca vor fi prigoniti fie ca nu, ei atunci cand sunt chemati sa tina o Evanghelizare cer onorariu. Va dati seama cum am ajuns ? Aici nu numai ca ei sunt fatarnici, dar si cei care ii platesc la astfel de intalniri au probleme mari. Ooo, cat de mult as vrea sa ii infrunt pe acesti iubitori de bani, cu doua fete. Sa ne rugam ca acesti oameni sa se pocaiasca ca e grav de tot. Poate ziceti, pai frate Alin, ei au familii si trebuie sa traiasca prin Evanghelie. DA STIU CA AU FAMILII, dar daca sunt chemati cu adevarat sa predice, nu cer bani; că PAVEL NU ERA MILOGUL nimanui si nu a mancat painea de pomana nimanui, ci DUMNEZEU ii purta de grija prin fratii sensibili si nu pentru ca el cerea pentru el, ci ei aveau inima deschisa sa ajute. Asa era si cu Apostolii in Fapte 4:32. “Mulţimea celor ce crezuseră era o inimă şi un suflet. Niciunul nu zicea că averile lui sunt ale lui, ci aveau toate de obşte.
34. Căci nu era niciunul printre ei care să ducă lipsă: toţi cei ce aveau ogoare sau case le vindeau, aduceau preţul lucrurilor vândute
35.şi-l puneau la picioarele apostolilor; apoi se împărţea fiecăruia după cum avea nevoie.”

Una este sa te duci la o Evanghelizare si sa primesti ajutorul fratilor, ajutor care s-a nascut in inima lor, alta este sa ceri tu bani, un gand care se naste din dorinta castigului marsav. Va dati seama cati trebuie sa se pocaiasca ? Stiti ca PAVEL ZICE CLAR ca daca doreste cineva sa fie prezbiter sau diacon, doreste un lucru bun, dar acolo mentioneaza sa nu fie doritor de castig marsav: (1Timotei 3:3, 8, si Tit 1:8). De aceea la multi le este frica sa cheme pe oamenii directi si fermi care zic adevarul, ca le este teama ca sunt dati pe fata. Fie acum, fie atunci, oricum vor fi dati pe fata daca nu se pocaiesc.

Tot asa sunt si cei care cauta mai mult lucrurile lumii decat pe DOMNUL. Va dati seama unde am ajuns ? Leonard Ravenhill zicea : “De ce nu vor sa fie ca HRISTOS, de ce nu vor Ghetsimanii, ci vor lumea si lucrurile ei ?”
Eu stiu ca in urma acestui articol multi isi vor da scuze, dar macar am strigat inca o data.
“Multi zic ca sunt nascuti din nou si ca au avut o experienta in “Camera de Sus” dar mai nimeni nu zice, am avut o experienta ca in gradina Ghetsimani. CAT DE TRIST.” Leonard Ravenhill
Stiti de ce atunci cand mancati nu ii multumiti TATALUI cu reverenta si respect, cu un oftat sau cu lacrimi cand stiti ca multi nu au aceasta mancare ? Stiti de ce v-ati obisnuit cu luxul si nu cu prigoana ? V-ATI OBISNUIT cu coroana si nu cu crucea. Luati lucrurile ca si cum le meritati. Sa nu uitam, ca noi toti meritam iadul. Predicatorule, pocaieste-te tu si oita de inima care v-a fost prinsa in luxul lumesc si nu va mai dati scuze, lasati scuza si luati crucea si urmati-L pe EL, nu uitati ca nimeni nu este vrednic de nimic.

VA ASTEPTATI LA TREZIRE si in starea aceasta credeti ca va veni ? DACA vine cineva in Biserica si ne vorbeste despre Cruce si separarea de tot ce este lumesc, aproape ca este dat jos de la amvon. Domnul cunoaste inimile fiecaruia, de aceea se simte fatarnicia si inselarea si nu mai este pasiune, iar atunci cand apare unul cu pasiune care vrea sa ii trezeasca pe multi, ii ziceti:“ asa am fost si noi, sau stai jos, ca ai ravna fara pricepere ! ” Voi care va dati slava unii altora cum puteti sa cautati si sa aveti Slava lui DUMNEZEU? “ Ioan 5:44.
Va este frica sa invitati pe unul care predica Evanghelia Adevarata, care stiti ca e nebun pentru HRISTOS si mai bine lasati oamenii in aceasta forma de evlavie decat sa fie curati si puri in fata DOMNULUI ISUS auzind lucrurile clare. VAI DE MINE.

CAND AI STRIGAT: fa-ma curat, purifica-ma ! Nu ai strigat ca vrei aceasta, predicatorule, de aceea predica ta este lipsita de putere si slaba, pocaieste-te si cauta ungerea DUHULUI SFANT.
“Ii chemati pe oameni in fata si in loc sa strige la Dumnezeu 2-3 ore, le ziceti sa rosteasca o rugaciune sau sa stea 3-5 minute si va dati mandri ca, cica ati facut lucrarea DOMNULUI. In Luca 3, oamenii care il ascultau pe IOAN ziceau: ce sa facem ? Soldatii si vamesii ziceau: ce sa facem ? Ce vreau sa zic este ca atunci cand paganii striga ce sa facem, stiti ca Dumnezeu e acolo.” Leonard Ravenhill
Dar voi ce faceti, voi strigati la ei, ca ei sa vina in fata, pentru ca predicile voastre nu includ EVANGHELIA si mai sunt si slabe pe deasupra pentru ca nu vin din crucea lui HRISTOS care te separa de tot, ci din coroana lumii care cauta adepti si aprecieri. Una este sa chemi pe cineva in fata si sa tot insisti sa vina, alta este ca DUHUL DOMNULUI sa aduca pe cineva in fata in urma predicarii Cuvantului si sa zica : ce sa facem ? Unele chemari ale unora nu sunt Biblice si nu le gasim nicaieri in Biblie.
“NU EXISTA O CHEMARE STARUITOARE LA ALTAR, nu este asa ceva in BIBLIE, ci uitati-va si la ziua cincizecimii ei au zis:” fratilor ce sa facem?” Altarul nu mai semnifica nimic azi, pentru ca ei ies in fata in fiecare saptamana ca sa se curateasca, ca sa-si linisteasca constiinta, iar dupa aceea sa continue in obiceiurile lor. E RIDICOL. Nu veti gasi asa ceva la evanghelistii de moda veche, la adevaratii evanghelisti.” Leonard Ravenhill

Ma gandesc la cei care nu o sa fiti de acord cu mine, vreau sa va zic sa nu uitati ca nu numai eu sustin lucrurile acestea, ci si mai marii nostri, marele nor de martori, care acum sunt in Glorie cu DOMNUL VIETII.
Dar in loc ca noi sa luam exemplul de la ei, si acum vorbesc tinerilor cu potential care luati exemple de la toti care fac tot felul de chemari, fara sa stiti daca este Biblic sau nu, pentru ca nu studiati si ii mai si ridicati in slavi si parca va aud : “ ce bine a predicat”. Va zic ca daca ar fi de fata unul din marele nor de martori, i-ar fi rusine de mascarada pe care o produc multi, va rog pe voi predicatorilor, sa nu faceti asa ceva cand sunt unii acolo de fata, unii care nu sunt de acord cu chemarile la mantuire, ca nu stiu daca ei se vor abtine pentru ca este erezie si la erezii un om ferm si Biblic nu se va abtine. Dupa cum am zis, “NU EXISTA O CHEMARE STARUITOARE LA ALTAR, nu este asa ceva in BIBLIE, ci uitati-va si la ziua cincizecimii ei au zis: ”fratilor ce sa facem?” Leonard Ravenhill

“DAR CE FACETI VOI ? INCERCATI sa mantuiti oamenii care ei nu stiu ca sunt pierduti. “ haideti, iesiti in fata”, parca va aud. Domnul te iubeste, e dragoste, dar de mania Lui nu ziceti nimic? Ca EL si uraste. “  Leonard Ravenhill
Pe tineri, la ce ii ucenicizati, sa cante in fata ? Unde sunt predicile sa iasa in strada, unde este pasiunea si unde sunt lacrimile din ochii predicatorilor cu foc care predica neinfricati? MA NUMITI NEBUN, Aleluia, mai bine nebun pentru DOMNUL VIETII. Am ajuns sa ii multumesc DOMNULUI fie ca traiesc in belsug, fie ca sunt in lipsuri, ca daca as fi avut mai multe lucruri pamantesti cum multi altii inca umbla dupa ele, poate mi s-ar fi lipit si mie inima de ele. Proverbe 30:8,9 si Filipeni 4:12. Haideti sa ne lepadam de tot ce este rau si se pare rau. 1 Tesaloniceni 5:22.

Cand se coboara DUHUL SFANT peste voi, nu este cum zic unii ca veti incepe sa vorbiti in limbi, dar continuati in purtarea lumeasca, ci de atunci veti vorbi frumos cu sotia, va veti aduna cu familia zilnic la cantare si Cuvant, esti alt om, nu cum zic unii ca ei au DUHUL SFANT sau botezul cu DUHUL SFANT, dar nu sunt Biblici si nu au o Invatatura Biblica si o traire dupa Chipul si Asemanarea DOMNULUI ISUS.
Cand ma gandesc ca DUHUL SFANT este Atotputernic, stiu ca atunci cand EL se coboara peste un om, poate sa se manifeste si cu un dar si fara un dar, pentru ca EL este ATOTPUTERNIC si poate sa faca ce vrea, dar stiu sigur ca atunci cand se coboara peste cineva, acel cineva este schimbat inspre asemanarea lui HRISTOS DOMNUL.

Daca am sti ca, daca ne ducem la adunare si am fi omorati din pricina DOMNULUI ISUS ne-am mai duce ? Acum fratii nostri sunt chinuiti ca isi citesc Biblia, sau ca IL propovaduiesc pe EL, si noi sa nu fim gata sa traim pentru EL ? Noi care nu suntem vrednici nici sa le legam incaltamintea !

Dar e HAR, El a promis ca va fi cu noi pana la sfarsit. Ioan 16:33. “V-am spus aceste lucruri ca să aveţi pace în Mine. În lume veţi avea necazuri; dar îndrăzniţi, Eu am biruit lumea.”

Matei 28:20. “Şi iată că Eu sunt cu voi în toate zilele, până la sfârşitul veacului.” Amin.
Apostolii nu se rugau ca sa fie indepartata prigoana, ci ei se rugau ca sa aiba putere sa treaca biruitori prin prigoana (Fapte 4:29).

Apocalipsa 7:11. Fiecăruia din ei i s-a dat o haină albă şi li s-a spus să se mai odihnească puţină vreme, până se va împlini numărul tovarăşilor lor de slujbă şi al fraţilor lor, care aveau să fie omorâţi ca şi ei.
Reiese de aici ca mai sunt unii care vor fi martiri. Intrebarea este daca suntem gata sa IL urmam pe EL indiferent cu ce moarte IL vom proslavi pe EL ?

DUMNEZEU a folosit prigoana, pentru desavarsirea sfintilor si pentru raspandirea Evangheliei.
Multi cantam cantarea “Da, eu nu ma tem”, dar ma intreb: chiar nu ne temem? DOMNUL HRISTOS sa ne ajute sa stam fermi si neclintiti, sa ne dea o masura indoita din DUHUL SAU ca sa ramanem neinfricati pana la sfarsit.

Am ascultat multe marturii si am stat de vorba cu multi noi nascuti din nou si ei mi-au zis ca toate au mers bine in familiile lor pana cand au decis sa se boteze. Atunci cand familia lor au aflat ca ei vor sa se boteze, au inceput certurile si amenintarile ca daca vor face asa ceva, ba ii scot afara din casa, ba spun ca pocaitii le-au spalat creierul sau ca au innebunit. Dar m-am bucurat ca am vazut implinirea Bibliei. Domnul Hristos spune in Matei 10:34. Sa nu credeti ca am venit s-aduc pacea pe pamant; n-am venit sa aduc pacea, ci sabia.
35. Caci am venit sa despart pe fiu de tatal sau, pe fiica de mama sa si pe nora de soacra sa.
36. Si omul va avea de vrajmasi chiar pe cei din casa lui.

Nu ma mira nimic. Isus Domnul a adus dezbinare in familii prin faptul ca de exemplu intr-o familie de cinci persoane, doi au crezut in Hristos si IL urmeaza, iar ceilalti trei inca traiesc departe de EL astfel exista conflict acolo, asa cum spune Luca 12:51-53. De aceea chiar si in aceste momente sa ne rugam pentru fratii si surorile noastre care au scandal in casele lor pentru ca ei vor sa-L urmeze pe Domnul si in botez. Ce vreau sa scot in evidenta este ca daca un om este cu adevarat nascut din Duhul Sfant, pe acel om nimic nu il poate da inapoi niciodata.

1Ioan2:28. “Şi acum, copilaşilor, rămâneţi în El, pentru ca, atunci când Se va arăta El, să avem îndrăzneală şi, la venirea Lui, să nu rămânem de ruşine şi depărtaţi de El.”

Romani 8:35. Cine ne va despărţi pe noi de dragostea lui Hristos? Necazul, sau strâmtorarea, sau prigonirea, sau foametea, sau lipsa de îmbrăcăminte, sau primejdia, sau sabia?
36. După cum este scris: „Din pricina Ta suntem daţi morţii toată ziua; suntem socotiţi ca nişte oi de tăiat.”
O frumoasa cantare zice exact cuvintele Apostolului Petru din 1 Petru 2:11. “Preaiubiţilor, vă sfătuiesc ca pe nişte străini şi călători…”

“Nu suntem aici statornici, o tara avem si ea e sus, calea se sfarseste acolo cand vom vedea toti Pe ISUS.”

Calea se sfarseste numai ACOLO si pana acolo avem de suferit, dar stim ca acest drum este al Domnului Hristos si EL va fi cu noi.
De aceea Pavel si Petru au zis:
Romani 8:18. Eu socotesc că suferinţele din vremea de acum nu sunt vrednice să fie puse alături cu slava viitoare, care are să fie descoperită faţă de noi.
1Petru 1:6. În ea voi vă bucuraţi mult, măcar că acum, dacă trebuie, sunteţi întristaţi pentru puţină vreme, prin felurite încercări,

Evrei 13:13. Să ieşim, dar, afară din tabără la El şi să suferim ocara Lui.

Nu uitati ca toti cei care sunt ai lui Dumnezeu SUNT PAZITI DE PUTEREA LUI DUMNEZEU PRIN CREDINTA (1 Petru 1:5).
Inchei cu cuvintele Domnului Isus Hristos cand I-a zis lui Petru, atunci cand IL intreba despre Ioan, “Doamne, dar cu acesta ce va fi?” Domnul I-a raspuns: “ ce-ţi pasă ţie ? Tu vino după Mine!”
Acelasi gand vreau sa-l spun la toti, inclusiv mie, ca indiferent ce va fi si cum va fi, sa ramanem incredintati si mereu ancorati in Dumnezeu, pentru ca stim ca EL este SUVERAN si sa-L urmam pe DOMNUL SLAVEI pana la sfarsit. Asa sa ne ajute Dumnezeu!

Alin Lolos