Idolatria si Uraciunea oamenilor despre mos Nicolae si mos Craciun, precum si paganismul din spatele Craciunului si al bradului de Craciun

Va scriu pentru ca multi sunteti prinsi in lantul inselarii si al desertaciunilor depravarii lumesti. Vreau sa va scriu clar ca nu exista mos Nicolae sau mos Craciun si voi stiti acest lucru si cu toate acestea multi dintre voi inca continuati sa-i mintiti pe cei mici cu aceste traditii pagane.
Toti cei care va mintiti copiii sau mai bine zis ii manipulati cu aceste minciuni care provin din tatal celor mincinosi, adica diavolul (Ioan 8:44), dovediti prin aceste practici mincinoase si prin aceste maguliri mincinoase ca nu sunteti din adevar si nu traiti dupa cum Domnul Isus Hristos spune. 1Ioan 4:6 “Noi insa suntem din Dumnezeu; cine cunoaste pe Dumnezeu ne asculta; cine nu este din Dumnezeu nu ne asculta. Prin aceasta cunoastem Duhul adevarului si duhul ratacirii.”
Ioan 8:47 “Cine este din Dumnezeu asculta cuvintele lui Dumnezeu; voi de aceea n-ascultati, pentru ca nu sunteti din Dumnezeu.”
Ceea ce este mos Nicolae si mos Craciun este un obicei lumesc, dracesc si pamantesc.
Domnul Isus Hristos a zis clar:
Ioan 8:44 “Voi aveţi de tată pe diavolul; şi vreţi să împliniţi poftele tatălui vostru. El de la început a fost ucigaş; şi nu stă în adevăr, pentru că în el nu este adevăr. Ori de câte ori spune o minciună, vorbeşte din ale lui, căci este mincinos şi tatăl minciunii.”

Acum va dati seama cat de inconstienti sunt oamenii care zic: “lasa copiii sa creada ca exista mos Craciun, sa se bucure si ei ”, asta imi arata ca sunt morti in pacatele lor si ca au nevoie de pocainta.
Nebunia este ca, au ajuns sa IL rezume pe DOMNUL ISUS HRISTOS la acelasi nivel cu mos Craciun sau sa-L rezume cu niste sarbatori pagane. Hristos este Domn si daca nu ne pocaim asa cum El spune e grav. Hristos Domnul nu a murit si a inviat ca oamenii sa faca niste sarbatori pagane, ca ei sa-si distreze copiii, ci El a dat tot ca oamenii sa fie iertati numai si numai cum cere El si ca ei sa aiba o intrare libera la Tatat Ceresc, nicidecum ca ei sa continue in practicile mizerabile si mincinoase de la an la an. Pocaiti-va ca este grav de tot. Nu sunteti gata sa ascultati de Hristos Domnul, nu vei fi iertati. Nu sunteti gata sa lepadati tot ceea ce Dumnezeu dispretuieste, nicidecum nu veti fi iertati. Este scris.

Acum la sfarsit de an si nu numai, majoritatea oamenilor care se declara crestini si morali traiesc si practica imbuibarea, betia, minciuna, distractia, intr-un cuvant acesti oameni traiesc in ignoranta si neascultare fata de Cuvintele Domnului Hristos urandu-L prin ceea acestia practica. Priviti textul care arata ca oamenii care nu tin cont de ceea ce Dumnezeu zice, de fapt ei iL urasc: Romani 1:28 “Fiindca n-au cautat sa pastreze pe Dumnezeu in cunostinta lor, Dumnezeu i-a lasat in voia mintii lor blestemate, ca sa faca lucruri neingaduite.
29. Astfel, au ajuns plini de orice fel de nelegiuire, de curvie, de viclenie, de lacomie, de rautate; plini de pizma, de ucidere, de cearta, de inselaciune, de porniri rautacioase; sunt soptitori,
30. barfitori, uratori de Dumnezeu, obraznici, trufasi, laudarosi, nascocitori de rele, neascultatori de parinti,
31. fara pricepere, calcatori de cuvant, fara dragoste fireasca, neinduplecati, fara mila.
32. Si, macar ca stiu hotararea lui Dumnezeu, ca cei ce fac asemenea lucruri sunt vrednici de moarte, totusi, ei nu numai ca le fac, dar si gasesc de buni pe cei ce le fac.”

Acestia care practica aceste lucruri nu sunt crestini si spun aceasta pentru ca intr-o discutie cu ei, cei care zic ca sunt credinciosi, imi spun: “pai ce s-a intors cineva din morti?” Cu aceste lucruri vezi ca de fapt ei nu cred in HRISTOS, ca daca ar crede, ar crede ca El a inviat si odata cu aceasta ar crede ca trebuie sa se pocaiasca in fata Lui si sa creada Cuvintele Lui.

Ba mai mult, marea nebunie este ca mai bine au ajuns sa creada in mos Nicolae sau mos Craciun si sa nu creada in HRISTOS DOMNUL. In loc sa ii invete pe copii adevarul despre DOMNUL HRISTOS si sa le spuna sa creada in El, acestia ii invata ceea ce diavolul ii manipuleaza, o minciuna, ca sa creada in acesti mosi de nimic care pretind ca aduc cadouri. Dumnezeu a dat un dar oamenilor ca sa fie mantuiti si acest dar este Domnul Isus Hristos, dar satana ca sa ii insele pe oameni numai ca sa nu creada in Domnul Isus Hristos, ii manipuleaza pe oameni ca sa creada in mos Nicolae sau mos Craciun sau in evolutionism. Majoritatea oamenilor nu isi dau seama de aceste lucruri pentru ca sunt ignoranti fata de Biblie, lenesi si nepasatori fata de ceea ce este clar scris in Biblie. Ani trecuti ati tot mintit, anul acesta veti continua oare? Atata timp cand nu veniti la Hristos Domnul ca sa va schimbe natura, inima si mintea veghe, veti continua in aceste minciuni. Veniti sa fiti iertati si schimbati in termeni Lui Dumnezeu.
In loc ca parintii sau adultii sa le cumpere cadouri si sa le daruiasca ei celor mici, acestia ii mint pe copii precum cadourile vin de la mos Nicolae sau mos Craciun sau de la iepurasul de Paste si daca ii intrebi de ce fac asta, ei raspund ca asa este in preajma spiritului da sarbatori, dar Biblia spune clar ca este duhul minciuni, duhul celui rau care zace peste oamenii care nu il au pe Domnul Hristos (1 Ioan 5:19 “Stim ca suntem din Dumnezeu si ca toata lumea zace in cel rau”).
Conform Bibliei, oamenii sunt calauziti ori de Duhul Sfant al lui Dumnezeu ori sunt inselati si manipulati de diavolul (Romani 8:14 “Caci toti cei ce sunt calauziti de Duhul lui Dumnezeu sunt fii ai lui Dumnezeu”). Deci daca tu care citesti nu esti calauzit de Duhul Sfant al lui Dumnezeu si nu faci voia lui Dumnezeu asa cum este clar scris in Biblie, atunci tu zaci in cel rau si esti manipulat si controlat de duhul lumii. Lucrurile sunt foarte serioase, numai stai si gandeste-te ale cui fapte pe practici si te vei defini al cui fiu esti?
1Ioan 3:8 “Cine pacatuieste este de la diavolul, caci diavolul pacatuieste de la inceput. Fiul lui Dumnezeu S-a aratat ca sa nimiceasca lucrarile diavolului.
9. Oricine este nascut din Dumnezeu nu pacatuieste, pentru ca samanta Lui ramane in el; si nu poate pacatui, fiindca este nascut din Dumnezeu.
10. Prin aceasta se cunosc copiii lui Dumnezeu si copiii diavolului. Oricine nu traieste in neprihanire nu este de la Dumnezeu; nici cine nu iubeste pe fratele sau.”

Cadoul suprem pe care Dumnezeu l-a facut omenirii este inclus in aceste versete din Luca 2:11 “…astazi, in cetatea lui David, vi S-a nascut un Mantuitor, care este Hristos, Domnul.” (Ei bine Hristos este Mantuitor, sa mergem la El pentru iertare asa cum spune si Hristos este Domn, sa ne supunem Lui in toate lucrurile).
Isaia 9:6 “Caci un Copil ni S-a nascut, un Fiu ni S-a dat, si domnia va fi pe umarul Lui; Il vor numi: “Minunat, Sfetnic, Dumnezeu tare, Parintele vesniciilor, Domn al pacii.”

Deci Dumnezeu ne-a daruit iertarea pacatelor in persoana Domnului Isus Hristos, aceasta este motivul pentru care S-a nascut Domnul Isus Hristos pe pamant, ca sa moara pentru noi, cu toate acestea oamenii in loc sa vada nevoia lor cea mai mare, precum ei trebuie sa fie iertati si mantuiti, ei se joaca cu mantuirea si refuza sa se pocaieasca si sa-L urmeze pe Domnul Slavei asa cum este scris in Biblie, urmand parerile lor depravate, religiile sau lideri lor nebiblici.

Am o nepoata, e scumpa tare. Are 5 ani si stie adevarul despre acesti mosi pagani, adevar pe care voi de mult trebuia sa-l adeveriti copiilor vostri, decat sa va mintiti copiii ca exista mos Nicolae si mos Craciun. Va zic aceasta pentru ca, chiar daca nu provine dintr-o familie de crestini autentici, am invatat-o clar ca nu exista mos Craciun sau mizeriile acestea. Si va zic ca am invatat-o pentru ca o iubesc, dar voi parintilor mincinosi daca ii iubiti cu adevarat pe copiii vostri, nu ii veti mai manipula cu spurcaciunile lumii, ci le veti spune adevarul. Aici din nou se vede nepasarea voastra cat priveste adevarul lui Dumnezeu, va place sa va scaldati in minciuna. Eram la un magazin cu nepoata mea si vanzatoarea ii zice ceva de genul: “hei, o sa vina mos Craciun si la tine”, instantaneu focul din inima mea ca sa-i spun acelei vanzatoare despre Domnul Hristos a izbucnit afara si de fata cu vanzatoarea ii zic nepoatei mele: “spune-i doamnei, exista mos Craciun?” Si nepoata mea a raspuns clar si direct: “Nu, nu exista.” Bine, ii spun eu nepoatei, dar in cine trebuie sa credem noi? “In Doamne Doamne”, a zis ea.
Multi probabil ziceti: “pai la cat de nebun esti ai manipulat fetita si ai invatat-o sa zica asa”. Bravo, asa este, dar mai bine o invat ceva biblic si adevarat, ceva real si autentic precum sa creada in Domnul Isus Hristos si ceea ce este clar scris in Biblie, decat sa fiu ca voi si sa ii mint pe cei care ziceti ca ii iubiti, batandu-va joc de ei si mintindu-i cu acesti mosi pagani. Si in plus nu-mi manipulez nepoata, ci ea vede si va vedea in trairea mea ca ceea ce sustin traiesc si atunci cand o invat despre adevaratul Dumnezeu din Biblie nu este manipulare ci este o dragoste manifestata si o porunca a lui Dumnezeu, priviti Deuteronomul 6:6 “Si poruncile acestea, pe care ti le dau astazi, sa le ai in inima ta.
7. Sa le intiparesti in mintea copiilor tai si sa vorbesti de ele cand vei fi acasa, cand vei pleca in calatorie, cand te vei culca si cand te vei scula.
8. Sa le legi ca un semn de aducere aminte la maini si sa-ti fie ca niste fruntare intre ochi.
9. Sa le scrii pe usorii casei tale si pe portile tale.”

Eu am suferit cand am aflat ca nu exista mos Craciun, atat de manipulat am fost. Credeti ca ei nu vor suferi? Oare ce parere are Domnul Isus cand voi mintiti? Sunteti mincinosi si duhul diavolului lucreaza in multi dintre voi. VA ZIC ASTA CA in lume sunt doar doua duhuri, DUHUL SFANT AL LUI DUMNEZEU si duhul diavolului care lucreaza in fiii neascultarii. Efeseni 2:2 “… a duhului care lucreaza acum in fiii neascultarii.”
1Ioan 5:19 Ştim că suntem din Dumnezeu şi că toată lumea zace în cel rău.

Toti cei mincinosi au un loc in iad, daca nu se pocaiesc.
Apocalipsa 21:8 “Dar, cât despre fricoşi, necredincioşi, scârboşi, ucigaşi, curvari, vrăjitori, închinătorii la idoli şi toţi mincinoşii, partea lor este în iazul care arde cu foc şi cu pucioasă, adică moartea a doua.”

In felul acesta ii inselati pe copiii vostri si Dumnezeu uraste pe toti care insala si minte, de aceea veniti si pocaiti-va pentru ca sa fiti iertati prin credinta in Domnul Hristos Isus.
Psalmul 5:5 Nebunii nu pot să stea în preajma ochilor Tăi; Tu urăşti pe cei ce fac fărădelegea
6. şi pierzi pe cei mincinoşi; Domnul urăşte pe oamenii care varsă sânge şi înşală.

Preferati sa traiti in minciuna decat in Adevar? Adevarul este Domnul Isus Hristos si toti cei care asculta de El sunt din adevar. Ioan 14:6, Ioan 8:47.

Ioan 8:45 Iar pe Mine, pentru că spun adevărul, nu Mă credeţi.

Ori sunteti calauziti de duhul mincinos al diavolului, ori de DUHUL SFANT AL LUI DUMNEZEU.
Ioan 14:17 şi anume Duhul adevărului, pe care lumea nu-L poate primi, pentru că nu-L vede şi nu-L cunoaşte; dar voi Îl cunoaşteţi, căci rămâne cu voi şi va fi în voi.

Domnul Hristos Isus a zis clar ca ceea ce o sa ne judece si ceea ce o sa va judece este CUVANTUL pe care l-a spus, care sta marturie si care ne schimba daca il credem.
Ioan 12:48 Pe cine Mă nesocoteşte şi nu primeşte cuvintele Mele, are cine-l osândi: Cuvântul pe care l-am vestit Eu, acela îl va osândi în ziua de apoi.

Problema asa cum am scris si mai sus este ca toti cei ce nu asculta de Cuvantul Lui Hristos si isi gasesc placere in pacat ca stil de viata, sunt fii ai diavolului.
1Ioan 3:8 Cine păcătuieşte este de la diavolul, căci diavolul păcătuieşte de la început. Fiul lui Dumnezeu S-a arătat ca să nimicească lucrările diavolului.
9. Oricine este născut din Dumnezeu nu păcătuieşte, pentru că sămânţa Lui rămâne în el; şi nu poate păcătui, fiindcă este născut din Dumnezeu.
10. Prin aceasta se cunosc copiii lui Dumnezeu şi copiii diavolului. Oricine nu trăieşte în neprihănire nu este de la Dumnezeu; nici cine nu iubeşte pe fratele său.

Inca ceva, Ioan 8:46 “Cine din voi Mă poate dovedi că am păcat? Dacă spun adevărul, pentru ce nu Mă credeţi?”

Mai bine credeti o minciuna decat pe HRISTOS DOMNUL care va poate da viata?
Spuneti-mi, cine va da viata vesnica, DOMNUL HRISTOS sau minciuna in care traiti prin care ii manipulati pe copii cu mos Nicolae sau mos Craciun ?
Hristos Domnul este demn de temut pentru ca EL ne iarta pacatele daca venim la El si credem in EL ascultand Cuvantul Lui. Psalmul 130:3-4.
Am lucrat timp de cativa ani printre cei de la televiziune si vreau sa va zic ca acum in perioada aceasta, una din cele mai mari manipulari este prin televizor, faptul ca arata reclame cu un om costumat in rosu, mintind copiii ca exista mos Craciun. Vai de ei daca nu se vor pocai. Chiar si prin mall-uri sau magazine sunt oamenii care se numesc crestini deghizati in mos Craciun. Ba mai mult, multi dintre voi va uitati la emisiuni de showbiz sau le puneti copiilor desene cu mos Craciun, lucruri pe care Dumnezeu le dispretuieste cu desavarsire. Priviti in Luca 16:15 “Isus le-a zis: “Voi cautati sa va aratati neprihaniti inaintea oamenilor, dar Dumnezeu va cunoaste inimile; pentru ca ce este inaltat intre oameni este o uraciune inaintea lui Dumnezeu.”

Toti cei care mintiti, de fapt spuneti si marturisiti ca tatal vostru este diavolul.
Mos Nicolae si mos Craciun vin din esenta si planul diavolului, precum si bradul de Craciun. Multi copii si nu numai in preajma acestei luni o sa cante bradului de Craciun, sunt chiar invatati de adulti repetand aceste cantari despre bradul verde impodobit de Craciun , o sa cante aceasta melodie “O brad frumos”. Ce trist si aiurea este. Multi poate nu vad acest lucru grav, dar va zic, crestinii autentici care isi cunoasc Biblia si iL iubesc pe Domnul Isus Hristos, acestia simt triste cand aud asa cantari, pentru ca in loc ca adultii sa-i invete pe copii cantari de lauda la adresa Domnului Dumnezeu, ei ii invata total pe dos, ba chiar lucruri pe care Dumnezeu le dispretuieste. Ce desertaciune a acestei luni de decembrie!

Bradul este frumos asa cum Dumnezeu l-a creat, nu sorcovit si impopotonat sau inzorzonat cu podoabe, ca daca Dumnezeu vroia ca bradul sa fie altfel cu siguranta era altfel. Daca intreaga lume practica aceste ritualuri pagane asta nu inseamna ca este si bine (1 Ioan 2:15-17). Cercetati ce spune Dumnezeu si nu mai traiti dupa parerea voastra. Proverbe 16:25 “Multe cai i se par bune omului, dar la urma duc la moarte.”

Cantati Creatorului vostru nu unui pom. Ma mir ca nu cantati si la un nuc sau la un alun! Vai de toti care nu se vor pocai, pentru ca au avut glas de la Dumnezeu si nu au cantat Creatorului si nu L-au proslavit pe El, ci au cantat pentru lume si faima ei, cat si pomilor de Craciun. Nu mai dispretuiti adevarul si nu mai aduceti ofente la adresa lui Dumnezeu pentru ca va zic ce este scris, Galateni 6:7 “Nu va inselati: “Dumnezeu nu Se lasa sa fie batjocorit.” Ce seamana omul, aceea va si secera.”

Ioan 2:17 Ucenicii Lui şi-au adus aminte că este scris: „Râvna pentru Casa Ta Mă mănâncă pe Mine.”
Ma gandesc ca daca DOMNUL ISUS HRISTOS a avut ravna si are pentru casa Tatalui , eu de ce nu as avea ? Si uitati ce durere necurmata am in inima: In multe adunari cei care isi dau acordul sa puna brazi in adunari sau sa lase aceasta minciuna sa circule “mos Nicolae sau mos Craciun”, nu ar trebui sa se pocaiasca? Ei care trebuie sa fie stalpi, nu au lumina in aceste lucruri, cei care trebuie sa fie lideri demni de urmat sunt tarati de aceasta cultura pagana si mincinoasa, de aceea am ajuns sa fiu trist cand vad ca ei care au fost trimisi aici sa predice si sa protesteze impotriva acestor lucruri dracesti, tocmai ei sunt prinsi in inselarea aceasta. Numai incercati sa le atrageti atentia la multi dintre liderIi care se potrivesc cu cultura si veti vedea cu adevarat opozitie si iti vor spune ca cine este tu sa ne spui aceste lucruri sau iti vor spune ca ei stiu mai bine, dar de mult ori cu toata teologia lor, multi dintre ei nu au lumina in multe lucruri si se dovedesc ca in multe lucruri multi dintre lideri gresesc atunci cand carmuiesc adunarea dupa cultura lumii. Desi multi dintre cei care adopta un brad in adunare sau in casa sau adopta ceva lumesc, multi dintre ei sunt nascuti din nou, totusi in privinta aceasta nu au lumina. Sa ne rugam pentru ei. Daca deci Biblia spune la lucruri foarte clar si daca vrem sa fim Biblici si sa pastram Invatatura Sanatoasa a Domnului HRISTOS, atunci haideti sa fim Biblici. Daca vreti trezire atunci trezirea incepe cu pocaitii, atunci cand acestia vor lepada lucrurile lumesti din practica adunarilor si famililor lor. Ma intreb, de ce se iau dupa cultura asta, dupa ce s-ar fi luat daca se nasteau in India sau in alta cultura? Oare Apostolii ar fi facut la fel? Pocaiti-va voi liderilor de aceste lucruri ca este grav. Multi dau daruri in adunari, precum aceasta vin de la mos Nicolae sau mos Craciun si astfel aduceti blasfemie la adresa lui Dumnezeu, cand ar trebui sa dati afara aceste lucruri si minciuni precum sunt de la mosul si sa dati daruri in NUMELE LUI HRISTOS ISUS, nu in numele unei scarbe.
1Corinteni 10:21 Nu puteţi bea paharul Domnului şi paharul dracilor; nu puteţi lua parte la masa Domnului şi la masa dracilor.
22. Sau vrem să întărâtăm pe Domnul la gelozie? Suntem noi mai tari decât El?

Treaba voastra, eu am strigat iar…

Fapte 17:16 Pe când îi aştepta Pavel în Atena, i se întărâta duhul la vederea acestei cetăţi pline de idoli.

Daca lui Pavel i se intarata duhul in el, mie de ce nu mi s-ar intarata, cand vad atata si inselare ?
Idolii si aceste ritualuri pagane, sunt fabricate in inima impietrita si depravata a omului, care innabusa Adevarul lui Dumnezeu, ignorand voia TATALUI in schimbul practicii care este impotriva a tot ce este Dumnezeu.
Apostolul Ioan in 1Ioan 5:21 zice clar: “Copilaşilor, păziţi-vă de idoli. Amin.”

In loc sa stati in Invatatura Apostolilor preferati foamea dupa lucrurile lumesti care vor arde in final si pomul pe care multi il slavesc si idolii din inima multora. Voi va dati seama cati brazi se taie degeaba din padure doar ca sa fie pusi in casele oamenilor nestiutori si nebiblici? Voi va dati seama ca nu numai in casele oamenilor sunt pusi brazii, ci si in pietele sau locurile publice din orase, ca apoi dupa ce sunt taiati, impodobiti si uscati sub privirile oamenilor, acesti brazi sa fie aruncati prin tot felul de santuri si parauri. Si pentru ce? Pentru o fita a omului si o sarbatoare pagana care idolatrizeaza bradul. Multi chiar intra in panica daca nu au brad pentru ca ei cred ca daca nu este bradul in casa nu este sarbatoare sau craciun. Obiceiuri nebiblice. Alti pocaiti mai vin si cu scuza aceasta ca sa faca bradul “lasa ca asa este cultura”. Vreau sa va intreb, noi trebuie sa ne pliem dupa cultura sau dupa asemanarea cu Domnul Isus Hristos? Coloseni 3:10 “si v-ati imbracat cu omul cel nou, care se innoieste spre cunostinta, dupa chipul Celui ce l-a facut.”
1Ioan 2:6 “Cine zice ca ramane in El trebuie sa traiasca si el cum a trait Isus.”

Vreau sa va zic ceva: nu vreti sa ma chemati sa predic, exact atunci cand puneti bradul in adunare ? Voi ma chemati pentru Evanghelizare, eu predic si impotriva lucrurilor lumesti pe care unii le aduc in adunari. Lasati lumea si lucrurile ei. 1 Ioan 2:15 “Nu iubiti lumea, nici lucrurile din lume. Daca iubeste cineva lumea, dragostea Tatalui nu este in el.
16. Caci tot ce este in lume: pofta firii pamantesti, pofta ochilor si laudarosia vietii, nu este de la Tatal, ci din lume.
17. Si lumea si pofta ei trec; dar cine face voia lui Dumnezeu ramane in veac.”

Ce poate fi mai clar? Priviti ce i-a spus Domnul Dumnezeu lui Ezechiel:

Ezechiel 2:3 El mi-a zis: „Fiul omului, te trimit la copiii lui Israel, la aceste „popoare îndărătnice” care s-au răzvrătit împotriva Mea; ei şi părinţii lor au păcătuit împotriva Mea, până în ziua de azi.
4. Da, copiii aceştia la care te trimit sunt neruşinaţi şi cu inima împietrită. Tu să le spui: „Aşa vorbeşte Domnul Dumnezeu!”
5. Fie că vor asculta, fie că nu vor asculta – căci sunt o casă de îndărătnici – vor şti totuşi că în mijlocul lor este un proroc.
6. Tu, fiu al omului, să nu te temi de ei, nici să nu te sperii de cuvintele lor; şi măcar că ei sunt nişte mărăcini şi spini lângă tine, şi măcar că locuieşti împreună cu nişte scorpioni, totuşi nu te teme de cuvintele lor şi nu te înspăimânta de feţele lor, căci sunt o casă de îndărătnici.
7. Ci să le spui cuvintele Mele, fie că vor asculta, fie că nu vor asculta; căci sunt nişte îndărătnici!
8. Tu însă, fiul omului, ascultă ce-ţi spun! Nu fi îndărătnic ca această casă de îndărătnici! Deschide-ţi gura şi mănâncă ce-ţi voi da!”
“Cine are urechi de auzit sa auda” Matei 11:15.

Aceste versete sunt pentru cei care adoptati lucrurile lumesti si nu va mai dati scuze, ca tot asa va dati scuze ca sa nu predicati Evanghelia la oameni sau sa nu iesiti afara din tabara sa suferiti ocara Lui Hristos. Parca nici nu ati fost iertati, ca tineti iertarea asta intre 4 pereti. Ce sa va zic aici, sa va laud ?
1 Corinteni 11:17 Vă dau aceste învăţături, dar nu vă laud pentru că vă adunaţi laolaltă nu ca să vă faceţi mai buni, ci ca să vă faceţi mai răi.

1Corinteni 11:22 Ce să vă zic? Să vă laud? În privinţa aceasta nu vă laud.

Ca veni vorba de predicat la oameni, haideti luna aceasta sa predicam Evanghelia Adevarata care schimba vieti, cea a DOMNULUI ISUS HRISTOS, impotriva minciunilor diavolului care zace in cei neascultatori.
Nu va mai mintiti copiii si nu mai traiti in minciuna.

Coloseni 2:8 Luaţi seama ca nimeni să nu vă fure cu filozofia şi cu o amăgire deşartă, după datina oamenilor, după învăţăturile începătoare ale lumii, şi nu după Hristos.

Spiritul sarbatorilor = diavolul.

Aud expresia “spriritul sarbatorilor”, aratati-mi in Scriptura unde scrie asa ceva? Unde scrie de mos Nicolae, mos Craciun, brad de Craciun sau sarbatorile pagane ?

Duhul lui Dumnezeu ii indemna pe oamenii la ascultare fata de Dumnezeu, la pocainta si la credinta in Domnul Isus Hristos. Degeaba oamenii se fac mai morali de sarbatori cand firea lor pacatoasa nu trebuie sa se faca mai morala si sa-i dea omului o parere buna despre el, ci firea trebuie rastignita la cruce impreuna cu Hristos. Dar intentia omului este sa fuga de lepadarea de el insusi si astfel daca nu va avea loc o lepadare de sine prin Credinta in Hristos Domnul, omul va ramane nemantuit. Tocmai de aceea putini sunt mantuiti chiar si intre cei care se numesc pocaiti, pentru ca nu vor sa se lepede de ei insisi, prefera mai mult coroana si confortul lumii decat cruce lui Hristos care ii rastigneste de tot ce este lumesc. Priviti de spune Domnul Isus in Luca 9:23 “Apoi a zis tuturor: “Daca voieste cineva sa vina dupa Mine, sa se lepede de sine, sa-si ia crucea in fiecare zi si sa Ma urmeze.”

Putini care se numesc pocaiti pot sa spuna ceea ce Apostolul Pavel a zis in Galateni 6:14 “In ce ma priveste, departe de mine gandul sa ma laud cu altceva decat cu crucea Domnului nostru Isus Hristos, prin care lumea este rastignita fata de mine, si eu fata de lume!”
Tu poti zice asta?

Dumnezeu cand te iarta iti da o inima noua si un duh nou potrivit cu Scripturile, nu altcumva. Nu potrivit cu lumea, ci impotriva a tot ceea ce este lumesc. Cand Dumnezeu schimba un om, il schimba potrivit cu Scripturile dupa Invatatura Lui Hristos Domnul, nu dupa o invatatura draceasca. Daca multi din adunari sunt lumesti si adopta lucrurile lumii, ce sa credem, aceasta este crestinism sau plierea si asemanarea dupa lume in loc dupa Hristos? Crestinismul este paralel cu lumea si lucrurile ei si niciodata nu a fost prieten cu ceea ce lumea practica. Domnul Isus Hristos nu mangaie aceste lucruri asa cum multi le adopta, ci le condamna. Matei 6:24 “Nimeni nu poate sluji la doi stapani.”

Doare, asa cum spunea Leonard Ravenhill: “nu poti sta in nepasare cand stii ca diavolul taraste oamenii spre iad.”

Ma intreb de ce multi dintre voi traiti in nepasare ? Ori multi dintre voi nu sunteti nascuti din nou, ori va este frica de lume si ati ramas prunci nascuti din nou, in loc sa cresteti spre omul matur, continuati sa va hraniti cu lapte (Evrei 5:12 “In adevar, voi, care de mult trebuia sa fiti invatatori, aveti iarasi trebuinta de cineva sa va invete cele dintai adevaruri ale cuvintelor lui Dumnezeu si ati ajuns sa aveti nevoie de lapte, nu de hrana tare.
13. Si oricine nu se hraneste decat cu lapte nu este obisnuit cu cuvantul despre neprihanire, caci este un prunc.
14. Dar hrana tare este pentru oamenii mari, pentru aceia a caror judecata s-a deprins, prin intrebuintare, sa deosebeasca binele si raul).
Sa nu fim ca cei din Corint despre care Apostolul Pavel a spus clar in 1 Corinteni 3:2 “V-am hranit cu lapte, nu cu bucate tari, caci nu le puteati suferi; si nici acum chiar nu le puteti suferi.”

Multi in multe privinte nu au lumina si nu asta este neaparata problema, ci adevarata problema este ca atunci cand sunt expusi la adevarul clar din Scriptura, ei nu vor sa se pocaiasca, ci raman in starea lor potrivita cu cultura. Dar tineti minte ca noi nu am primit un duh de frica 2 Timotei 1:7 “Căci Dumnezeu nu ne-a dat un duh de frică, ci de putere, de dragoste şi de chibzuinţă.”

Sunt trist ca multi sunt spre drumul iadului si multi dintre voi din adunari nu ii avertizati pe oameni spunandu-le Mesajul Iertarii.
Dar stiu ceva Matei 5:16 Tot aşa să lumineze şi lumina voastră înaintea oamenilor, ca ei să vadă faptele voastre bune şi să slăvească pe Tatăl vostru care este în ceruri.

Dar e Har, lasati-va de minciunile pagane care sunt, mos Nicolae, mos Craciun si bradul de Craciun si faceti ceea ce Apostolul Pavel zice :
Efeseni 4:25 De aceea, lăsaţi-vă de minciună: „Fiecare dintre voi să spună aproapelui său adevărul”, pentru că suntem mădulare unii altora.
Coloseni 3:9 Nu vă minţiţi unii pe alţii, întrucât v-aţi dezbrăcat de omul cel vechi cu faptele lui,

Nu va mai mintiti pe voi si nu va mai mintiti copiii vostri.

Si voi care dati like sau share la acest articol, nu faptul ca dati like sau share arata ca sunteti de acord cu mine, ci ceea ce arata ca sunteti de acord cu mine se dovedeste daca puneti in practica ceea ce ati citit. M-am saturat de like-urile unora care aproba dar nu traiesc ceea ce este scris. Daca azi dati like sau share la acest articolul si maine traiti exact impotriva a ceea ce am scris, aceasta nu este oare fatarnicie, inselare si mascarada de 2 bani? Daca tot aprobati printr-un like sau share ceea ce am scris in acest articol sau oricare dintre articole sau predici, traiti ceea ce aprobati si nu fiti ascultatori doar, ci si implinitori, Iacov 1:22.

Va las cateva ganduri despre aceste sarbatori si lucruri nebiblice, ganduri pe care bineinteles ca le impartasesc:
Dar pomul de Craciun, este de la Dumnezeu ?
Biblia condamna pomul de Craciun. Observati:„Asa vorbeste Domnul:,Nu invatati calea Neamurilor si nu va temeti de semnele cerurilor, pentru ca Neamurile se tem de ele. Caci obiceiurile popoarelor sunt desarte. Ei taie un lemn din padure, mainile mesterilor il lucreaza cu securea; il impodobesc cu argint si cu aur, il intaresc cu cuie si cu ciocane, ca sa nu se clatine … Toti laolalta sunt prosti si fara minte; stiinta idolilor nu este decat desertaciune, e lemn!’”(Ieremia 10:2-4, 8).
Aici avem o descriere perfecta a pomului de Craciun, numit de Dumnezeu „calea natiunilor”. Noua ne este poruncit sa nu invatam aceasta cale si nici sa nu mergem pe ea! Pomul de Craciun este de asemenea prezentat in acest pasaj ca fiind un idol. Versetul 5 ne spune ca acesti pomi nu pot vorbi, nu pot umbla, ci trebuie sa fie transportati. Unii oameni interpreteaza gresit aceasta, astfel incat ei ajung la concluzia ca nu este nimic rau in a avea un pom de Craciun; dar in nici un caz Scriptura nu incearca sa ne spuna asa ceva. Mai degraba, profetul Ieremia ne spune ca aceasta este desertaciune si prostie, el spune: „Nu invatati calea natiunilor…”
Unii oameni ar sta treji toata noaptea pentru a lucra la un pom batran si mort. Ei il cioplesc, apoi pentru putina vreme stau si admira lucrarea mainilor lor. Multi dintre ei vor sta treji toata noaptea si se vor uita la acest batran pom de Craciun.
Eu sper ca unii dintre predicatorii vostri se vor trezi in mijlocul noptii si vor arunca acest batran pom afara din casele voastre si afara din biserica voastra, direct in capul lui Satan. Imi dau seama ca unii dintre voi vor scrasni din dinti si ma vor numi „ingust”. Bine, puteti sa ma numiti cum doriti, dar eu doar va dau Cuvantul lui Dumnezeu.
Stiati caci „copacul verde” este mentionat de 14 ori in Biblie, si de fiecare data este asociat idolatriei? Nu exista nici un loc in Biblie unde Dumnezeu sa vorbeasca de bine despre folosirea unui „copac verde” in legatura cu adevarata inchinare.
Poate te intrebi de ce oamenii au un pom de Craciun pe tot parcursul sarbatorii. Poti cauta in Biblie mult si bine, dar nu vei gasi acolo nici un motiv pentru asa ceva. Prima impodobire a unui „copac verde” a fost facuta de paganii greci in inchinarea lor la zeul Adonia, care dupa ce a fost ucis, chipurile, ar fi fost adus inapoi la viata de sarpele Aessulapius. La fiecare Craciun o multime de oameni fac rost de un brad si il vor impodobi cu sclipici, lumini si beteala, nerealizand ca ei de fapt urmeaza traditia pagana in onoarea unor dumnezei falsi.

Fara indoiala ca exista multi crestini sinceri, care cred ca Il onoreaza pe Hristos avand pom de Craciun, pe cand in realitate Il dezonoreaza, implicandu-se intr-o sarbatoare pagana pe care Dumnezeu o uraste.
In vreme ce citesti aceste randuri, poate vei spune: „Am pomul meu de Craciun, dar eu nu ma inchin lui, asa ca, in consecinta, nu vad nimic rau in a-l avea.” Lasa-ma sa-ti amintesc ca oricum nu tu determini ce este corect si ce e gresit. Dumnezeu este cel ce hotaraste ce e corect si ce e gresit. Daca pomul de Craciun nu este un idol pentru tine, de ce te impotrivesti asa cand trebuie sa renunti la el? 

Craciunul nu este doctrina biblica
In primul rand, Craciunul nu este doctrina biblica. Daca binecuvantatul nostru Domn ar fi vrut ca noi sa sarbatorim nasterea Sa, atunci El ne-ar fi spus cand si cum sa o sarbatorim. Dar Hristos nu a spus niciodata, nimanui sa Ii serbeze nasterea. Ba mai mult, noi stim din Biblie si din istoria Bisericii ca apostolii si biserica primara niciodata nu au sarbatorit nasterea lui Hristos.

De fapt, sunt doar doua relatari despre serbarea zilei de nastere in Biblie, iar ambele sunt legate de cate o crima. Biblia ne spune in Geneza 40:20-22 ca in timpul uneia din marile petreceri date de Faraon cu ocazia zilei sale de nastere, el il omoara pe mai marele pitarilor. Cealalta relatare a Scripturii despre sarbatorirea unei zile de nastere este cu privire la Irod, care l-a omorat pe Ioan Botezatorul (Matei 14:6).
Biblia este revelatia completa si finala a lui Dumnezeu catre om, ea ne spune noua tot ceea ce avem nevoie sa stim pentru viata noastra spirituala (vezi 2 Timotei 3:16). Noi nu trebuie sa mergem in afara Bibliei pentru nimic. Cuvantul lui Dumnezeu ne spune cum sa ne inchinam, in ce fel sa daruim bani pentru a sustine lucrarea Domnului, cum sa-i evanghelizam pe cei pierduti, cum sa luam Cina Domnului si orice altceva ce tine de viata crestina. Dar niciodata in Biblie Dumnezeu nu ne spune sa sarbatorim Craciunul! Ne este spus sa ne aducem aminte de moartea Domnului (1 Corinteni 11:26), dar nicaieri nu ni se spune sa sarbatorim nasterea S-a sau Craciunul.
Poporul lui Dumnezeu ar trebui sa fie poporul Bibliei. Noi ar trebui sa traim in invatatura Sfantului Cuvant al lui Dumnezeu. Deoarece Craciunul nu este niciodata mentionat in Biblie, acesta este un motiv suficient pentru a vedea ca ceea ce practica oamenii de Craciun cu bradul si craciun, cu mos craciun si altele, nu sunt biblice. Sunt total de acord ca sa respectam nasterea Domnului Isus Hristos, dar cand sa facem asta? Pentru ca conform Bibliei nu ni se spune ca Domnul Isus S-a nascut pe 25 decembrie. Este bine ca sa ne ducem inaintea lui Dumnezeu printr-o traire de ascultare si prin rugaciune ca sa-i multumim pentru nasterea Domnul Isus Hristos, dar mare atentie cum facem asta. Una este sa ai o reverenta in viata ta pentru nasterea Domnului Hristos inaintea lui Dumnezeu si sa-L slavesti si sa-i multumesti sau sa meditezi la cum El Creatorul a luat trup asa cum si pastori din Luca 2 au facut si alta este sa sarbatoresti in felul lumii aceasta nastere. Ori suntem biblici ori nu? De Craciun oamenii sunt stresati cu curatenia la maxim, cu mancarurile si bauturile. Aceste lucruri nu sunt poruncite de Dumnezeu si nu cred ca Dumnezeu vrea ca oamenii sa fie stresati prin a tine o zi plina de stres. Conform Bibliei, Dumnezeu vrea ca sa ne aducem aminte de El si de ceea ce a facut El nu numai intr-o zi de 25 decembrie, macar daca oamenii si-ar aduce aminte cum trebuie de El si atunci, dar in loc de a vedea Darul cel mai minunat de la Dumnezeu pentru omenire, in loc de a vedea acest Dar coborat de sus, insusi Domnul Isus Hristos, ei sarbatoresc alcoolul, imbuibarea, curatenia, bradul, cadourile, ba ai mult, ei chiar si pe data pe care toti ei au ales-o pentru a-si aduce aminte de nasterea Domnului Isus Hristos, ei tot in pacat raman si practica tot lucruri nebiblice, macar ca se declara crestini, dar trairea lor lasa de dorit. In loc ca sa inteleaga de ce Domnul Isus Hristos S-a nascut, ei IL dau la o parte si IL ignora, traind in pacat si in poftele lor miserabile care daca nu se vor pocai, adevarat va zic ca va fi grav. Deci oamenii nu numai intr-o zi de 25 decembrie trebuie sa-si aduca aminte de nasterea Domnului Isus, ci toata viata trebuie ca omul sa stie ca iertarea lui este prin Acest Domn si Mantuitor care S-a nascut, a tinut Legea Tatalui perfect, Lege pe care toti am incalcat-o, a murit pe o cruce sub mania si Dreptatea Tatalui Ceresc pentru pacatele noastre, a inviat si sta la drepta lui Dumnezeu, pentru ca oricine crede in Hristos Domnul sa fie iertat si schimbat. Intrebarea este daca esti iertat si schimbat de El? Degeaba canti sau asculti colinde, degeaba te faci mai moral, degeaba te declari crestin, cand nu te pocaiesti si cand nu-L asculti pe Cel nascut care a murit pentru pacatel tale. Dar aceasta nu este totul.

Hristos nu S-a nascut pe 25 decembrie.
Hristos nu S-a nascut pe 25 decembrie. Observati: „Si a nascut pe Fiul ei cel intai nascut, L-a infasat in scutece, si L-a culcat intr-o iesle, pentru ca in casa de poposire nu era loc pentru ei. In tinutul acela erau niste pastori, care stateau afara in camp, si faceau de straja noaptea imprejurul turmei lor… Dupa ce au plecat ingerii de la ei, ca sa se intoarca in cer, pastorii au zis unii catre altii: ,Haidem sa mergem pana la Betleem, si sa vedem ce ni s-a spus si ce ne-a facut de cunoscut Domnul’”(Luca 2:7, 8, 15).
Nu scapati aceasta idee: Pastorii „STATEAU AFARA IN CAMP” si aveau grija de turma lor in noaptea in care Domnul Isus S-a nascut. In vreme ce pastorii vegheau oile, mesajul despre nasterea lui Isus a ajuns la ei.
Este un fapt bine cunoscut ca luna decembrie cade in mijlocul sezonului ploios in Palestina, iar oile sunt tinute in staul in aceasta perioada a anului. Intotdeauna pastorii isi tineau turmele in tarcuri din octombrie pana in aprilie. Ei isi aduceau oile de la munte si de la campie nu mai tarziu de 15 octombrie, pentru a le proteja de sezonul rece si ploios care incepe din aceasta data. Astfel, nasterea lui Hristos nu a putut avea loc la sfarsitul lui decembrie.
Luca 2:1, 3 ne spune ca in vremea nasterii Domnului Isus a fost dat un decret„…sa se inscrie toata lumea… Toti se duceau sa se inscrie, fiecare in cetatea lui.”Aceasta inscriere nu putea avea loc pe timpul iernii. Cezar Augustus, imparatul Romei, cu certitudine nu ar fi chemat populatia la asa ceva in mijlocul iernii. Calatoriile in aceasta perioada a anului erau extrem de dificile, asa ca ar fi fost imposibil pentru toti sa implineasca decretul care le-a fost dat atunci. Domnul Insusi are o marturie in legatura cu rigorile unei calatorii pe timpul iernii. El le spune oamenilor sa se roage ca fuga lor de la sfarsit sa nu fie iarna (vezi Matei 24:20).
Nu stie cu exactitate ziua in care S-a nascut Isus, dar am putea face niste calcule. Stim ca lucrarea Sa pe pamant a durat trei ani si jumatate, iar El a fost crucificat in ziua a paisprezecea a lunii Nisan, care corespunde cu luna aprilie in zilele noastre (vezi Ioan 19:31 si Levitic 23:5). Daca ne intoarcem inapoi trei ani si jumatate in momentul in care Isus avea 30 de ani – atunci cand El Si-a inceput lucrarea Sa publica – ajungem la luna octombrie. Aceasta a fost probabil luna in care binecuvantatul nostru Domn a venit pe lume, dar nu putem face o doctrina din asta si dupa cum am mentionat mai sus, nu se stie sigur data cand Domnul Isus Hristos S-a nascut.
Oricum, sa ne amintim ca nu data in care S-a nascut Isus este importanta. Lucrul cu adevarat important este ca El S-a nascut si apoi a murit pentru pacatele noastre. Noi adevaratii crestini stim ca Acest copil culcat intr-o iesle, este insusi Creatorul universuluici (Isaia 9:6-7, Coloseni 1:15-17, Ioan 1:1-3) si ne inchinam lui Hristos nascut, cel mort si inviat si proslavit care are toata puterea in cer si pe pamant (vezi Matei 28:18). Deci ziua de 25 decembrie este o sarbatoare pusa de oameni nu de Dumnezeu. Repet si nu ma intelegeti gresit, multumiti Domnului Dumnezeu pentru nasterea Domnului Hristos Isus, dar nu uitati ca ziua de 25 decembrie nu este mentionata in Biblie si daca tot selebrati nasterea Domnului Isus Hristos faceti lucruri biblice nu aiureli si nu porniri dupa mersul lumii acesteia sau gandurile voastre, ci fiti calauziti de Cuvantul lui Dumnezeu si de Duhul Sfant, pentru ca in Isaia 55:8 spune clar: “Caci gandurile Mele nu sunt gandurile voastre, si caile voastre nu sunt caile Mele, zice Domnul.” Asa ca pocaiti-va de tot ceea ce ati crezut pana acum gresit si nebiblic si veniti la Lumina Scripturii ca sa vedeti Adevarul si astfel prin credinta in Domnul Hristos si atat veti fi iertati si odata cu asta veti fi schimbati, astfel veti putea trai in ascutare fata de Dumnezeu, altfel tot ceea ce faceti este in zadar.

Lumea si Craciunul
Acesta este din lume, iar noua ne este poruncit: „Nu iubiti lumea, nici lucrurile din lume. Daca iubeste cineva lumea, dragostea Tatalui nu este in el”(1 Ioan 2:15).

Simplul fapt ca lumea, care il uraste pe Hristos si sangele Sau care rascumpara din pacat, face mai multa zarva in jurul Craciunului decat in jurul oricarei altei sarbatori, ne arata ca Craciunul nu este de la Dumnezeu. Daca 25 decembrie este intr-adevar ziua de nastere a binecuvantatului Fiu al lui Dumnezeu, lumea nu ar avea nimic de-a face cu aceasta.
Mai mult decat atat, nici nu trebuie sa fi crestin pentru a sarbatori Craciunul. Chiar si in tarile necrestine, atee, oamenii sarbatoresc Craciunul.
Oameni din toata lumea, dintre care marea majoritate nu au nici macar idee despre Biblie sau despre Isus Hristos si sunt captivati de sarbatoarea Craciunului. A lua Craciunul de la lume ar fi mai greu decat a lua o bomboana de la un copil.
In Luca 16:15 Hristos face o remarcabila afirmatie: „…pentru ca ce este inaltat intre oameni, este o uraciune inaintea lui Dumnezeu.” Deci, Domnul spune ca tot ce inalta oamenii este urat inaintea lui Dumnezeu. Nu considera oare oamenii Craciunul mai presus decat orice altceva? Oare nu ne spune aceasta caci Craciunul nu este de la Dumnezeu ?
Sa spunem lucrurilor pe nume, lumea este casatorita cu idolul Craciunului. De fapt, mai multi oameni se imbata la Craciun decat in oricare alta perioada a anului. Sunt mai multe petreceri mari si mai multe cheltuieli egoiste decat in orice alt anotimp. Nu dovedeste acest lucru caci Craciunul nu este din Dumnezeu?
Lumea iubeste Craciunul, dar il uraste pe Hristos. Tu din ce categorie faci parte? Ura lumii este trairea in ignoranta si neascultare fata de ceea ce spune Domnul Isus Hristos. Luca 6:46 “De ce-Mi ziceti: “Doamne, Doamne!”, si nu faceti ce spun Eu?”

Traditie nescripturala
Craciunul este plin cu traditii nescripturale. Schimbul de cadouri, pomul de Craciun, cantatul de colinzi si Mos Craciun, toate acestea au origini pagane. Acestea au patruns in biserica in timpul secolului IV sau ulterior.
Sunt multe traditii nescripturale care au denaturat povestirea nasterii minunatului nostru Salvator. De exemplu, multi oameni cred ca magii din Rasarit si pastorii au fost impreuna la Betleem in timpul in care Domnul s-a nascut. Dar nimic nu poate fi mai departe de adevar. Pastorii au venit la Betleem sa-L vada pe Isus la nasterea Sa. Magii au venit in Nazaret sa Il vada pe Isus, cand El avea aproape doi ani (vezi Matei 2:16).
Ba mai mult, Biblia nu ne spune nimic despre trei magi, nici ca acesti trei magi ar fi fost regi. De fapt Biblia nu ne da nici un numar ci spune pur si simplu ca erau niste magi.(Matei 2:1).
Poate cea mai rea parte a Craciunului este ca mii de parinti isi vor invata copii minciuna cu Mos Craciun. Copiilor li se spune ca Mos Craciun locuieste la Polul Nord si, o data pe an, in fiecare an, el isi umple sania cu jucarii pentru baietii si fetitele care au fost cuminti de-a lungul intregului an. Daca ei au fost buni, el ii va recompensa dandu-le jucarii in ajunul Craciunului; iar daca au fost rai, el nu va trece pe la ei.
ATENTIE: Nu e de mirare ca de multe ori cand copii cresc si invata adevarul, ei se intreaba daca nu cumva si Hristos este tot un mit.
Biblia spune in Coloseni 3:9 „Nu va mintiti unii pe altii…”La fel ne este poruncit in Efeseni 4:25 „De aceea, lasati-va de minciuna: ,Fiecare dintre voi sa spuna aproapelui sau adevarul…’”
Acum, eu stiu ca unele mame iubitoare vor spune: „Nu credeti ca ar trebui sa daruim copiilor nostri momente placute? Ei oricum nu inteleg tot paganismul din spatele Craciunului.”
Dar, da-mi voie sa va intreb, mama: este necesar sa taram numele binecuvantatului nostru Domn spre cel mai de jos nivel al satisfacerii si betiei firii pentru a oferi copiilor niste momente placute? De o mie de ori, nu! Este normal ca in loc ca sa ii invatati pe copii vostri despre Adevaratul Domn si Mantuitor Isus Hristos voi ii invatati despre o minciuna precum Mos Craciun? De o mie de ori, nu! Haideti sa-i invatam pe copiii nostri adevarul despre Craciun si minciuna care zace de ani de zile. Si pentru ca zace, priviti ce spune Domnul Dumnezeu depsre acest zacut in 1 Ioan 5:19 “Stim ca suntem din Dumnezeu si ca toata lumea zace in cel rau.”

Cuvantul lui Dumnezeu ne spune ca ar trebui sa ne crestem copiii in mustrarea si invatatura Domnului (vezi Efeseni 6:4). De ce ar trebui noi sa dezonoram numele lui Hristos intr-un asemenea mod, sub pretextul oferirii unor clipe placute copiilor nostri? Mai sunt 364 de alte zile pe durata unui an in care noi am putea face cadouri copiilor nostri.

Deci, exista doar un singur lucru drept pe care tu trebuie sa il faci cu privire la aceste obiceiuri pagane, si anume, sa le respingi si sa nu ai nimic de a face cu ele. Nasterea lui Hristos dintr-o fecioara este un eveniment binecuvantat, dar sarbatorirea Craciunului in felul lumii este un lucru rau si pagan.
Este simplu de vazut caci Craciunul este o sarbatoare pagana care a aparut in paganul Babilon, nu-i asa? Fie ca noi, credinciosii nascuti din nou, sa nu avem nimic de-a face cu aceasta.

De ce dovada in plus mai avem nevoie pentru a realiza caci Craciunul nu este de la Dumnezeu? Cu adevarat, poporul Domnului nu ar trebui sa ia parte la asa ceva lumesc. Craciunul este lumesc si nebiblic, doar cercetati si cititi Biblia si vedeti. Chemarea lui Dumnezeu pentru poporul Lui este „Iesiti din mijlocul lor, si despartiti-va de ei, zice Domnul; nu va atingeti de ce este necurat…”2 Corinteni 6:17). Dumnezeu porunceste poporului Sau:… si nu luati deloc parte la lucrarile neroditoare ale intunericului, ba inca mai degraba osanditi-le”(Efeseni 5:11). 

Apocalipsa 22:7. „Şi iată, Eu vin curând! – Ferice de cel ce păzeşte cuvintele prorociei din cartea aceasta!”

Iubesc nasterea DOMNULUI ISUS HRISTOS, dar nu sunt de acord cu obiceiurile pagane, obiceiuri care nu sunt in conformitate cu Scriptura si nici nu au baza biblica. Aceste obiceiuri precum bradul de Craciun, mos Nicolae, mos Craciun sau alte traditii care nu sunt Biblice, nu au ce cauta in viata omului nascut din nou. Daca tu care citesti ai Duhul lui Dumnezeu in tine, cu siguranta ca tu vrei sa fii calauzit de Duhul Sfant nu de practica lumii, asa ca fi sfant caci Dumnezeu este Sfant. Multi care se numesc pocaiti traiesc in compromis si in ignoranta fata de ce am spus aici si cu toate ca ei nu au nici o dovada Biblica ca sa continue in practica lor straina de Biblie si pacatoasa, ei continua ca sa ignore adevarul despre Craciun cu practicile lui, traind in continuare in neascultare din punctul acesta de vedere. Pocaiti-va caci judecata lui Dumnezeu incepe cu Casa lui Dumnezeu asa cum spune si in 1 Petru 4:17 “Caci suntem in clipa cand judecata sta sa inceapa de la Casa lui Dumnezeu. Si, daca incepe cu noi, care va fi sfarsitul celor ce nu asculta de Evanghelia lui Dumnezeu?
18. Si, daca cel neprihanit scapa cu greu, ce se va face cel nelegiuit si cel pacatos?”

NU MAI TRAITI IN NEPASARE SAU IGNORANTA FATA DE ADEVARUL BIBLIEI.
Cine are urechi de auzit sa auda.

Putem sa sarbatorim nasterea DOMNULUI ISUS HRISTOS Biblic, fara a avea aceste lucruri pe constiinta, ci sa fim asa cum spune si sustine Biblia. Sa ne amintim cu reverenta fata de Dumnezeu nasterea Mantuitorului, ca atunci cand s-a implinit vremea Dumnezeu a trimis in lume pe Fiul Sau sa se nasca, sa moara si sa invieze pentru noi, ca noi sa putem fi primiti de Dumnezeu, ca sa ne putem apropia cu incredere de Dumnezeu, ca noi sa ne putem pocai si sa credem in acest Miel Divin prin care avem iertarea inaintea Dreptatii Tatalui Ceresc care nu negociaza cu nimeni si care iarta numai prin Credinta in Domnul Isus Hristos.

Priviti cum trebuie sa traim mai intai noi, iar apoi cum trebuie sa va cresteti copiii pentru ca ei sa aiba un viitor bun si sa-L poata cunoaste pe Cel care da iertare, pe Domnul Isus Hristos. Lasati minciunile lumii, lasati practicile dispretuite de Dumnezeu inclusiv acestea din luna decembrie precum mos Nicolae, mos Craciun, bradul de craciun si traiti asa cum Apostolul Pavel spune in Tit 2:11 “Caci harul lui Dumnezeu, care aduce mantuire pentru toti oamenii, a fost aratat
12. si ne invata s-o rupem cu paganatatea si cu poftele lumesti si sa traim in veacul de acum cu cumpatare, dreptate si evlavie,
13. asteptand fericita noastra nadejde si aratarea slavei marelui nostru Dumnezeu si Mantuitor Isus Hristos.”

Deuteronomul 6:6 “Si poruncile acestea, pe care ti le dau astazi, sa le ai in inima ta.
7. Sa le intiparesti in mintea copiilor tai si sa vorbesti de ele cand vei fi acasa, cand vei pleca in calatorie, cand te vei culca si cand te vei scula.
8. Sa le legi ca un semn de aducere aminte la maini si sa-ti fie ca niste fruntare intre ochi.
9. Sa le scrii pe usorii casei tale si pe portile tale.”

 Nu mai stati si admirati lucrarea mainilor voastre, precum dupa ore de impodobit bradul mai faceti si poze pe care le postati aiurea, ci admirati-L pe Dumnezeu care ne-a dat o singura iertare, prin faptul ca in loc ca El sa ne omoare pe noi ca la potop si sa ne trimita in iadul vesnic, L-a zdrobit pe Hristos la cruce, ca din El si prin El sa avem aceasta Dragoste, Nadejde, Credinta si Iertare, daca ne pocaim si credem in Sangele Lui. Vedeti manifestarea Dragostei lui Dumnezeu si vedeti semnificatia nasterii Domnului Hristos pentru noi, ca Dumnezeu si-a impacat Dreptatea si Dragostea prin faptul ca in loc ca Dreptatea lui sa ne omoare pe noi, Dumnezeu L-a omorat pe Fiul, astfel Dreptatea Lui este satisfacuta si Dragostea Lui pentru noi ne este data daca acceptam iertarea prin credinta in Fiul Sau, insusi Dumnezeu intrupat in om. De aceea admirati-L pe Dumnezeu si nu lucrarea omului precum brazii sau icoanele sau alte lucruri pe care Biblia le condamna si sunt o uraciune inaintea lui Dumnezeu. Nu mai impodobiti bradul cu sclipici, beteala si globuri, ca l-ati tot impodobit din an in an si tot nebiblici in pacat si departati de Dumnezeu ati ramas din acest punct de vedere, ci impodobiti-va pe voi cu adevarata beteala si mireasma care este cu adevarat de mare pret inaintea lui Dumnezeu si anume impodobiti-va cu Domnul Isus Hristos ascultand si pazind Cuvantul Lui, caci numai asa veti putea sa fiti mantuiti. Sarbatoriti-L pe Domnul Hristos printr-o traire dupa voia Lui, nu dupa parerea voastra.
Nu mai impodobiti bradul sau lucrurile acestei lumii, ci impodobiti-va pe voi cu adevarata pocaita si credinta in Domnul Isus Hristos, pentru ca tot asa ca unii din voi au impodobit evreii Templul cu pietre frumoase si daruri, dar Domnul Isus a spus clar si asa s-a implinit, ca Templul nu va ramane piatra peste piatra. Priviti textul din Luca 21:5 “Pe cand vorbeau unii despre Templu, ca era impodobit cu pietre frumoase si daruri, Isus a zis:
6. “Vor veni zile cand nu va ramane aici piatra pe piatra care sa nu fie daramata.”

Nimic din lumea aceasta impodobita cu frumusetea ei trecatoare nu va ramane in picioare, dar te intreb, atunci cand Domnul Isus Hristos vine, tu vei ramane in picioare? Atunci cand vei murii si vei ajunge la judecata lui Dumnezeu vei fi plin de rusine sau vei sta cu capul sus bazat pe jertfa Domnului Hristos?
1Ioan 2:28 “Si acum, copilasilor, ramaneti in El, pentru ca, atunci cand Se va arata El, sa avem indrazneala si, la venirea Lui, sa nu ramanem de rusine si departati de El.”
Psamul 1:5 “De aceea cei rai nu pot tine capul sus in ziua judecatii, nici pacatosii in adunarea celor neprihaniti.”

2Corinteni 5:15 “Si El a murit pentru toti, pentru ca cei ce traiesc sa nu mai traiasca pentru ei insisi, ci pentru Cel ce a murit si a inviat pentru ei.”

Inchei cu ce spune Domnul Isus Hristos in Matei 11:15 “Cine are urechi de auzit sa auda.”

Alin Lolos