Crestinul Real, Adevarat si Autentic

 Crestinul autentic a fost, este si va fi mereu transformat de Dumnezeu si are o traire ca atare, nu este oricum, este cu totul si in totul schimbat, traieste in conformitate cu voia lui Dumnezeu. Nu o arde aiurea si nu se lafaie aiurea, ci traieste pentru IMPARATUL HRISTOS ISUS, demn si vrednic pentru onoarea pe care o are de a-L sluji pe Creatorul sau cu adevarat.

Nu da inapoi niciodata, iar tinta lui este clara si sigura, HRISTOS CAPETENIA, si daca este amenintat cu moartea, demn o priveste in fata, cu gandul ca este biruita de HRISTOS DOMNUL si totodata in pragul mortii, crestinul este gata ca prin moartea cu care este onorat, sa-L proslaveasca pe TATAL si in ultimul ceas. Adevaratul crestin nu se poate inchina decat numai lui Dumnezeu TATAL, FIUL SI DUHUL SFANT, prin DUHUL, in Numele lui ISUS HRISTOS. NU SE INCURCA CU treburile vietii, e mort fata de tot ceea ce lumea ofera si nu iubeste decat pe Dumnezeu si nu lucrurile lumii. Este atat de diferit de toti, incat este marginalizat de toti, iar oamenii cred ceva total ofensator la adresa lui, pentru ca in loc sa creada ca el este fiu de Dumnezeu, transformat de Dumnezeu, cred ca este nebun si iesit din minti. Dar sa nu uitam ca acest crestin este schimbat si nu practica pacatul, nu iubeste pacatul, nu iubeste pofta, este impotriva a tot ce se ridica impotriva lui Dumnezeu si se bazeaza perfect pe ceea ce este scris. Nimeni nu il poate clinti, pentru ca sta pe Stanca, iar Stanca este HRISTOS. Nu se smiorcaie si nu se lasa biruit. Acolo unde este pus, este o lumina si este atat de cuprins de IMPARATIA LUI DUMNEZEU, ca pur si simpu nu poate sa taca.

Evidentele trairii lui SUNT MEREU PRIN DUHUL SFANT, el este sfant, sfintit prin SANGELE MIELULUI. Mereu si mereu acest crestin te indeamna sa fii desavarsit, dupa cum TATAL LUI ESTE DESAVARSIT. Cu sau fara bani, cu sau fara case sau familie, el mereu merge inainte. Nimic nu il poate birui, pentru ca el impreuna cu cel putin inca un alt crestin, formeaza Biserica LUI HRISTOS, iar Biserica nimeni si nimic nu o va putea birui, pentru ca acolo unde sunt adunati doi sau trei in Numele Lui Hristos, acolo este prezent insusi Dumnezeu.

El este mereu constient cu cine lupta, cu demoni si duhuri necurate. El nu doarme oricum, ci doarme incaltat cu ravna Evangheliei pacii in picioare, este mereu treaz si mereu vegheaza. Cand crestinul ingenuncheaza, totul se cutremura, iar pacea este atat de abundenta, incat chiar si in mijlocul luptei, el poate se se uite in sus, spre ceruri, si sa-si permita un zambet. El nu se bazeaza pe sentimente, ci, chiar daca in unele lupte aprige nu simte pacea, asta nu inseamna ca Dumnezeu nu este acolo, iar el stie mereu asta, pentru ca se bazeaza si crede ceea ce este scris si merge prin credinta intotdeauna.
Moartea pentru el este un transfer in Sanul TATALUI CERESC si mereu traieste cu nadejdea ca intr-o zi iL va vedea pe EL asa cum este, astfel se curata, dupa cum EL este curat.

ARGUMENTUL LUI este mereu aceasta vorba : “Este scris” iar Scriptura o stie atat de bine, ca este in stare sa stea in fata oricui sa dea socoteala de nadejdea care este in el, iar daca este nou nascut din Dumnezeu, el isi doreste tot mai mult sa creasca in HARUL NEMARGINIT, ca sa poata lupta cat mai bine contra pacatului si a tot ce se ridica impotriva lui Dumnezeu. Zi si noapte, mereu si mereu, cugeta la Cuvantul lui Dumnezeu, iar cand pentru putine momente stai cu el, atunci pur si simplu vezi cum din gura si inima lui ies ganduri si cuvinte de har, de fapt ies rauri de apa vie, cum zice Scriptura, prin DUHUL SFANT.

Caracteristicile lui sunt dumnezeiesti si caracterul sau este demn de urmat. Atunci cand greseste sau pacatuieste, atat de mult regreta, ca imediat, manat de DUHUL SFANT, merge la Singurul Mijlocitor ISUS HRISTOS DOMNUL ca sa fie curatat, pentru a-si pastra haina si inima curate, trupul si duhul neintinate in acest neam ticalos, pentru ca el a fost schimbat si este mereu schimbat dupa Chipul si Asemanarea Domnului Isus HRISTOS.

Acest crestin este dusmanul numarul unu al diavolului, nu se incurca cu nimicuri si nu poate spera la ceea ce altii spera, ci este mereu un luptator, iar cele mai mari batalii le da pe genunchi, in odaita ascunsa, unde varsa lacrimi in taina, pentru ca sa-si verse inima Stapanului HRISTOS ISUS si ca sa aduca la cunostinta DOMNULUI trairea, multumirea si cererile lui.
Atacurile din partea celui rau pentru crestin sunt doar o confirmare ca este in locul potrivit si ca nu ar fi atacuri daca nu s-ar afla in Staulul Pastorului Celui Bun, Isus Hristos Domnul.
Putini isi gasesc placerea langa un astfel de om – doar cei care au aceleasi aspiratii si tanjiri, adica cu cei care urmăresc impreuna neprihănirea, credinţa, dragostea, pacea, cei ce cheamă pe Domnul dintr-o inimă curată.

In dusmania si vorbirea de rau a multora, acest crestin, in bataliile grele, doreste partasia doar cu cei radicali, care isi tin trupul in stapanire. Dar pentru ca de cele mai multe ori, prin tairea lui, el este separat de lume si de alti crestini care nu sunt ca el, este nevoit sa umble singur si pribeag in calatoria de strain si calator pe acest pamant.

Acesta a trecut prin multe, iar cele mai mari lovituri le-a luat de la cei mai apropiati. El mereu striga si va striga ca nu este alt Rege decat HRISTOS DOMNUL, iar dupa cum am zis, trairea lui nu este doar diferita de a celorlalti, ci periculos de diferita, astfel incat este transformat de DOMNUL SLAVEI, DUMNEZEUL CREATOR AL TUTUROR LUCRURILOR, ISUS HRISTOS.

Atunci cand DUHUL HARULUI tace, acest crestin devine revolutionar si merge la Scaunul Harului sa capete indurare si nu pleaca de acolo pana nu este restaurat.
Un asemenea crestin traieste nu prin puterea omului, ci prin puterea DUHULUI SFANT, astfel el isi scoate lauda nu de la oameni, ci de la Dumnezeu. Mereu se bazeaza pe Noul Legamant facut prin SANGELE MIELULUI ISUS HRISTOS, nu dupa cum cred si fac alti oameni care au o Evanghelie diluata si diferita de cea pe care a lasat-o DOMNUL VIETII.
Fiind cuprins si coplesit de Mila, Indurarea, Dragostea si Planul nespus de Maret al lui Dumnezeu in Hristos Isus Domnul, acest crestin de multe ori simte ca ii este scarba de el si mereu vrea sa se ridice la standardul pe care-l vede in Scriptura, astfel incat cauta sa fie desavarsit, dupa cum TATAL lui este Desavarsit.

Textele din Biblie le cunoaste atat e bine, incat stie ca aceasta Biblie este scrisa de insusi Dumnezeu si nu-si permite sa nu poata vorbi despre orice subiect, ba dimpotriva, chiar el ii indeamna pe altii sa stea TARI IN SCRIPTURI.

Este smerit si asculta de mai marii lui, iubeste curat pe DOMNUL, este bland si ravna lui este atat de aprinsa pentru Imparatia lui Dumnezeu, ca este indurerat ori de cate ori vede pe un fiu de Dumnezeu tanjind dupa lume si lucrurile ei.

Nu-si permite sa stea nepasator cand in lume fratii si surorile lui sunt prigoniti pentru Numele DOMNULUI HRISTOS. El se comporta mereu ca si cum este legat cu cei prigoniti si ii poarta in rugaciunile lui mereu si mereu.
Telul lui este victoria, dar nu pe cea realizata de el, ci pe cea realizata de MIELUL HRISTOS, victoria de a avea HARUL sa zica, asa ca ceilalti soldati: “M-am luptat lupta cea bună, mi-am isprăvit alergarea, am păzit credinţa”.

El este mereu ancorat in Invatatura SANATOASA si nu se va abate la drepta sau la stanga cu niciun chip.
Nu va atrage oamenii la o religie sau la un cult, ci ii va atrage mereu la IMPARATUL care l-a schimbat pe el. Nu se va conforma traditiilor, programelor si ecumenismului oamenilor, ci usor-usor va dori sa iasa dintre acei care au doar o forma de evlavie.

Acest crestin este cunoscut prin fermitatea lui si prin trairea lui de toti din jurul lui. Este un revolutionar care produce scandal vrand-nevrand atunci cand proclama EVANGHELIA, oriunde si oricand, pentru ca vesteste Adevarul. Este mereu vorbit de rau si vorbit de bine, este slab, dar totusi tare prin Harul DOMNULUI HRISTOS.

ACEST CRESTIN se regaseste perfect in textul urmator din Scriptura, iar acest text este expresia inimii lui.
2Corinteni 6:3-9
3. Noi nu dăm nimănui niciun prilej de poticnire, pentru ca slujba noastră să nu fie defăimată.
4. Ci, în toate privinţele, arătăm că suntem nişte vrednici slujitori ai lui Dumnezeu, prin multă răbdare, în necazuri, în nevoi, în strâmtorări,
5. în bătăi, în temniţe, în răscoale, în osteneli, în vegheri, în posturi;
6. prin curăţie, prin înţelepciune, prin îndelungă răbdare, prin bunătate, prin Duhul Sfânt, printr-o dragoste neprefăcută,
7. prin cuvântul adevărului, prin puterea lui Dumnezeu, prin armele de lovire şi de apărare pe care le dă neprihănirea;
8. în slavă şi în ocară, în vorbire de rău şi în vorbire de bine. Suntem priviţi ca nişte înşelători, măcar că spunem adevărul;
9. ca nişte necunoscuţi, măcar că suntem bine cunoscuţi; ca unii care murim, şi iată că trăim; ca nişte pedepsiţi, măcar că nu suntem omorâţi;

El da mereu totul, pentru ca Imparatul lui a dat totul.
Nu se lasa manipulat si nu se injuga cu cei lumesti. Nu comploteaza cu uratorii de Dumnezeu sau cu uratorii Bisericii lui Dumnezeu.
Cand moare, uneori acestuia i se scrie biografia, ca si celorlalti mari luptatori, dar el nu isi doreste asta, ci vrea doar sa lase in urma lui un parfum Imparatesc si un adevarat foc mistuitor, ca a fost cu adevarat un om care a umblat cu Dumnezeu. El va lasa lumii si in special familiei lui o mostenire nestricacioasa, care este aleasa si care nu va putrezi niciodata, care a fost, este si va fi HRISTOS ISUS, DOMNUL.

El crede in Creatorul său, Dumnezeu, el crede ca Dumnezeu este asa cum se reveleaza, SUVERAN SI ATOTPUTERNIC, TATAL, FIUL SI DUHUL SFANT, crede Biblia, care este atat de clara in invatatura ei.
Tristetea lui sunt sufletele pierdute, iar durerea lui necurmata este trairea cu o inima impartita a semenilor lui.
El nu apartine acestei lumi, ci este mostenitor al Raiului. Trasaturile lui le ia din mediul de sus, nu de pe pamant.
El cauta asemanarea cu DOMNUL si cauta mereu biruinta de pacate sau vicii, este liber prin Cel ce poate elibera din robia pacatului, HRISTOS DOMNUL. Este nascut din Dumnezeu si mereu poarta in el moartea si invierea DOMNULUI ISUS.

Mereu este preocupat de voia lui Dumnezeu si tanjirile lui nu sunt pe placul lumii, tocmai de aceea este dispretuit si urat de multi.

Spuneti-mi, cine poate crea un astfel de crestin, decat numai si numai Dumnezeu ? Poate un om vreodata sa fie un astfel de crestin, daca nu a fost nascut de DUHUL SFANT si din DUHUL SFANT ?

Acest soldat inscris in armata celor biruitori este mereu biruitor, imbracat cu platosa neprihanirii si mereu traieste in neprihanire, dupa cum HRISTOS IMPARATUL ESTE NEPRIHANIT. El are mijlocul incins cu adevarul, iar coiful mantuirii este pe capul lui. In mana are o sabie cu doua taisuri, iar in cealalta mana un scut tinut sus, sus pentru Imparatul Slavei si este gata sa lupte in orice moment.
Dezamagirea lui cea mai mare este atunci cand ceilalti dau inapoi de la Credinta, iar teama lui este atunci cand vede copiii lui Dumnezeu ca se poarta ca cei netaiati imprejur cu inima.

Va spun si nu uitati, noi putem sa fim astfel de crestini autentici, daca ne lasam viata veche la cruce, daca venim si credem cu adevarat in HRISTOS DOMNUL, daca ne pocaim de pacatele noastre, daca ne vedem starea si devenim insetati dupa iertare, schimbare si neprihanire. Atunci, DUHUL ADEVARULUI ne va cuprinde si vom fi schimbati din oamenii care odata fabricau permanent nelegiuire in inima lor, in TEMPLE ale DUHULUI SFANT. Veniti la HRISTOS DOMNUL si lasati lumea, pentru ca intr-o zi acest crestin, despre care am vorbit mai sus, impreuna cu o oaste care nu poate fi numarata, in frunte cu REGELE LOR, HRISTOS ISUS DOMNUL, vor avea ca asternut al picioarelor lor pe toti vrajmasii TATALUI CERESC SI AI MIELULUI ISUS HRISTOS.

Intrebarea este: ne regasim noi intr-un astfel de crestin? Ar trebui sa ne mai cercetam o data daca suntem in credinta mantuitoare a Domnului Isus Hristos, iar daca randurile de mai sus nu sunt cu adevarat o realitate in viata noastra, ar trebui sa vedem daca suntem crestini de duzina ieftini sau conceputi si fauriti de IMPARATUL, in camera de SUS, prin DUHUL SFANT.

Domnul sa ne ajute pe fiecare sa fim un asemenea crestin Real, Adevarat si Autentic ! Amin.

Alin Lolos