De unde stim ca Biblia este adevarata?

In aceasta lume in care nu prea poti sa ai incredere in nimeni vreau sa mentionez ca Biblia este Adevarata si sustine Adevarul Absolut iar tot ce contrazice Scriptura este un Fals fatal.
Pentru ca totul depinde de Biblie ca si Cuvant al lui Dumnezeu pentru mantuirea omului, mereu s-a pus la indoiala acuratetea si credibilitatea ei.
Omul nemantuit si necunoscator de Dumnezeu, mereu a pus la indoiala acuratetea, infailibilitatea si Suveranitatea Scripturii, mereu s-a indoit ca Biblia este de la Dumnezeu. Ori de cat ori cineva nu vrea sa traiasca pentru Dumnezeu, imediat vine si spune ca de unde stim ca Biblia e adevarata? Acest lucru oamenii nemantuiti il spun pentru ca ei stiu ca Biblia le condamna vietile si ca tot ceea ce vorbeste Biblia este impotriva starii lor pacatoase, acesta este si unul din motivele pentru care omul de rand nu citeste Biblia, pentru ca stie ca ea este singura carte care vorbeste impotriva pacatului si starii deparavate a omului. Biblia este singura carte care nu este de acord cu ce face omul, motiv pentru care este urata de majoritatea oamenilor.
Cu toate ca prin Biblie Dumnezeu se face cunoscut omului si doar conform Bibliei putem cerceta tot, omul neaga credibilitatea ei.
Desi omul stie ca Biblia vorbeste de lucrurile profunde ale inimii lui si ca ea descopera adancimile starii lui pacatoase, omul cu toate ca stie asta, vrea sa nege asta si sa continue sa-si dea scuze precum Biblia nu este de la Dumnezeu sau ca ea nu este adevarata cu gandul ca poate sa evite sau sa scape de o judecata, si astfel omul a inabusit adevarul ca sa nu-l mai deranjeze in mintea lui ca are nevoie de Dumnezeu.
Problema judecatii nu sta daca tu crezi Biblia sau nu, ci judecata vine sigur si pentru tine, iar tu stii asta pentru ca este scris in tine in constiinta ta ca esti pacatos si ca Creatorul tau iti va cere socoteala (Romani 2:14-16).
Pe tot parcursul anilor oamenii au venit cu tot felul de argumente impotriva Scripturii, numai ca sa nu o creada si numai ca sa nu se supuna lui Dumnezeu, ci si-au urmat instinctul lor depravat si pacatos.
Unii au zis ca de unde stim ca Biblia nu a fost modificata pe parcursul anilor, altii au zis ca ei cred doar o parte din Biblie dar nu toata, iar altii nu o cred deloc. Bineinteles ca satana asa cum a pus la indolaia Cuvantul lui Dumnezeu inca din Gradina Eden cand i-a zis omului “Oare a zis Dumnezeu cu adevarat?(Geneza 3:1), satana a pus un semn de indoiala si omul a crezut pe cel rau si astfel toti am ajuns sub osanda si pedeapsa lui Dumnezeu, tot la fel satana face si astazi si va continua sa faca asa pana va fi aruncat in iazul de foc unde va fi chinuit in vecii vecilor impreuna cu toti care nu l-au vrut pe Hristos Domnul (Matei 25:41), tot asa face si astazi, ispiteste si minte omul, ca omul sa nu creada acuratetea si infailibilitatea Scripturii, ca omul sa ramana in starea lui si bineinteles sa ramana neiertat. Satana a facut multe religii si culte care nu au invatatura Domnului ISUS HRISTOS si astfel multi sunt sub blestem pentru ca Biblia zice ca oricine nu are invatatura lui Dumnezeu sa fie anatema (Galateni 1:6-9). Satana da omului un adevar impreuna cu o minciuna ca omul sa-l creada si astfel sa fie aiurit si sa nu stie ce sa mai creada. Otrava de sobolani este compusa din mancare buna plus otrava, ca sobolani sa o poata manca si sa moara, tot asa face si diavolul, da omului un adevar combinat cu o minciuna ca el este tatal minciuni (Ioan 8:44), ca omul sa ramana departe de Dumnezeu.
Dumnezeu se face cunoscut prin Biblia pe care putin o inteleg. De ce a lasat asa Dumnezeu? Pentru ca sa se faca cunoscut multor generati, pentru ca sa arate omului ca El este Suveran, pentru ca sa arate ca daca era scrisa de om, orice om o intelegea (acesta este si motivul pentru care famenul etiopian i-a zis lui Filip in Fapte 8:30 “Filip a alergat si a auzit pe etiopian citind pe prorocul Isaia. El i-a zis: “Intelegi tu ce citesti?”
31. Famenul a raspuns: “Cum as putea sa inteleg, daca nu ma va calauzi cineva?” Si a rugat pe Filip sa se suie in car si sa sada impreuna cu el.”)
Biblia poate fi traita numai prin DUHUL SFANT, pentru ca tot ce este scris in Biblie este scris sub inspiratia Duhului Sfant (2 Timotei 3:17-18, 2 Petru 1:20), iar ca s-o traiesti trebuie ca sa fii schimbat de Duhul Sfant, altfel lucrurile din ea ti se par grele si o nebunie, poate chiar imposibile (1Corinteni 1:18-24). DAR slavit sa fie Tatal Ceresc ca Evanghelia iertarii poate fi inteleasa de oricine cu toate ca nu oricine o accepta. Dar conform Bibliei, nu cine intelege Evanghelia ajunge in RAI, ci doar cel care o intelege, o crede si traieste in lumina ei.
Vreau sa menționez ca Dumnezeu niciodată nu ar permite ca acuratetea Bibliei sa fie schimbata, ci pe tot parcursul acestor ani, El a păstrat intact cuvantul Lui iar toti care zic ca Biblia posibil sa fi fost schimbată se mint pe ei si vedem prin asta ca ei dau o scuza numai sa nu creada descrierea pe care o face Biblia despre ei si anume ca toti sunt pacatosi si neiertati, ca toti trebuie sa se pocaiasca punandu-se sub autoritatea Bibliei. Eu am fost schimbat radical de acuratetea Bibliei cat si alte milioane de oameni, ea este adevarata si face ceea ce sustine, schimba vieti. Pe tot parcursul anilor, comunistii si oamenii fara Dumnezeu au vrut sa reduca la tacere Biblia prin tot felul de mijloace precum inchisoare, omor, luarea averilor, Biblii distruse, chiar si la vami Biblia era interzisa pentru ca era considerata un pericol. Ei bine toti acestia care au incercat s-o reduca la tacere nu au reusit, ba mai mult, ei sunt morti de mult iar multi dintre noi suntem mantuiti pe baza Bibliei, pentru ca Dumnezeu pentru noi a lasat asa, ca si noi sa putem auzi Adevarul iertarii Lui, Marit sa-i fie Numele.
Stiu ca sunt religii false care au schimbat acuratetea Bibliei pentru ca au alta invatatura si Evanghelie decat cea pe care Domnul ISUS a dat-o, dar citind Biblia si meditand la ea, iti poti da seama care este falsul fatal si dezastruos al acestor religii care tot ce fac este sa spele creierii oamenilor purtandu-i incolo si incoace de orice vant de invatatura.
Omului pacatos si depravat ii este greu ca sa se supuna Sfintelor Scripturi, tocmai de aceea este atata confuzie si impotrivire adusa Bibliei si tocmai de aceea Domnul Isus a zis ca putini ajung in RAI, pentru ca putini sunt aceia care vor sa lase tot si sa-L urmeze asa cum este scris. Dumnezeu a zis ca nimeni nu are dreptul sa adauge sau sa scoata ceva din acuratetea Bibliei, priviti textele:
Apocalipsa 22:18 “Marturisesc oricui aude cuvintele prorociei din cartea aceasta ca, daca va adauga cineva ceva la ele, Dumnezeu ii va adauga urgiile scrise in cartea aceasta.
19. Si, daca scoate cineva ceva din cuvintele cartii acestei prorocii, ii va scoate Dumnezeu partea lui de la pomul vietii si din cetatea sfanta, scrise in cartea aceasta.”
Proverbe 30:5 ”Orice cuvant al lui Dumnezeu este incercat. El este un scut pentru cei ce se incred in El.
6. N-adauga nimic la cuvintele Lui, ca sa nu te pedepseasca si sa fii gasit mincinos.”

Dar slavit sa fie Dumnezeu pentru lucrarea de mantuire si planul lui de Rascumparare in Domnul ISUS HRISTOS prin Persoana DUHULUI SFANT, ca noi putem sa stim ADEVARUL si ce este ADEVARUL. Asa ca noi cei sfinti in Hristos nu suntem in necunostinta de planurile satanei, asa cum Pavel ne spune in 2 Corinteni 2:11“ca sa nu lasam pe Satana sa aiba un castig de la noi; caci nu suntem in nestiinta despre planurile lui. “
Ei bine pentru ca sunt unul care traiesc sub acuratetea Scripturii si pentru ca sunt transformat de Cuvantul scris, sunt aici sa mentionez si sa aduc argumentele solide precum Biblia este Cuvantul DIVIN al lui Dumnezeu, rostit de Tatal Ceresc, rostit de Domnul Isus Hristos si rostit de Duhul Sfant si scris de prorocii si apostolii Lui.
Vreau sa spun inca de la inceput ca oricine nu crede Biblia 100% si cuvant cu cuvant rostit de Dumnezeu, acesta are mari probleme in trairea lui si se insala amarnic.
Intrebarea nu este daca Biblia este adevarata, ca ea este adevarata, ci intrebarea este daca tu o crezi?
Am cautat sa fac public argumentele ca Biblia este ADEVARATA, pentru ca multi sunt dusi in eroare, multi au alta invatatura decat cea a Bibliei si multi aduc argumente impotriva Biblie. Totodata caut sa vin in ajutorul fratilor mei care vor sa aduca argumente celor care se indoiesc de ea si sa o poata face poate chiar si prin acest articol.
Priviti argumentele solide precum Biblia este DIVINA si demna de crezare, data de Dumnezeu insusi, ea este Cuvantul Rostit de Dumnezeu insusi:

1. Unul din cele mai mari argumente precum Biblia este adevarata este ca Legea Divina a lui Dumnezeu care cere pedeapsa vesnica a omului pacatos este satisfacuta in modul lui Dumnezeu si in termeni lui Dumnezeu si nu in termeni omului. Dumnezeul infinit si vesnic cere pedeapsa vesnica de la om pentru ca omul a pacatuit impotriva unui Dumnezeu vesnic si astfel omul nu poate sa-si plateasca pedeasa vesnica sau sa-i satisfaca Legea lui Dumnezeu. Deci ori omul ajunge in iad si isi plateste pedeapsa o vesnicie, ori Cel Vesnic ii plateste omului pedeapsa vesnica. In toate religiile veti vedea ca omul incearca prin fapte bune si prin puterea lui sa ajunga la Dumnezeu, dar conform Bibliei omul ajunge la Dumnezeu printr-un act DIVIN, adica Hristos Domnul a luat trup, El cel vesnic si Cel fara pacat si fara inceput trebuia sa vina ca sa ne ia pacatele vesnice facute impotriva Dumnezeului cel Vesnic si sa ne plateasca noua pacatele. Atata timp cand omul se naste in pacat (Psalmul 51:5) si el face pacat continuu datorita naturii lui pacatoase si depravate, omul nu poate sa ajunga la Cel Sfant decat daca Cel Sfant face o lucrare pentru om, iar aceasta lucrare este descrisa doar de Biblie. Astfel pentru ca omul este pacatos si limitat, initiativa de a recupera omul din depravarea pacatului este facuta si adusa la indeplinire de Dumnezeu Insusi fiind imposibila initiativa omului depravat. Priviti cum se poate realiza iertarea omului pe care numai Biblia o detine:
Dumnezeu care trebuia sa ne omoare pe noi pentru ca El este Drept, in loc ca El sa ne omoare ca la potop, El L-a omorat pe Hristos Domnul pe cruce, L-a zdrobit pe Hristos Domnul pentru pacatele noastre (Isaia 53:10) motiv pentru care Domnul ISUS pe cruce a strigat “Matei 27:46 – Dumnezeul Meu, Dumnezeul Meu, pentru ce m-ai parasit? Astfel trebuia sa vina Cel Vesnic fara inceput si fara sfarsit adica Hristos Domnul in care Dumnezeu isi gaseste toata placerea, ca sa ne plateasca noua pacatele vesnice si astfel prin Hristos sa fim apropiati cu incredere de Dumnezeu (Efeseni 3:12).
Legea Suverana a lui Dumnezeu este satisfacuta si implinita ca justitie atunci cand ori condamna pacatosul o vesnicie in iad, ori Cineva vesnic ii plateste omului pedeapsa. Slavit sa fie Dumnezeu TATAL pentru ca in bunatatea, dragostea, mila si indurarea Lui cea MARE, L-a omorat pe Hristos Domnul pentru noi, ca noi sa putem iesi de sub mania si dreptatea vesnica a Dumnezeului celui SFANT SI DREPT.
Deci Biblia este singura carte care vorbeste ca omul este pacatos, ca merita pedeapsa lui Dumnezeu, ca Dumnezeu a facut un plan de iertare a omului in Domnul Isus Hristos, astfel mantuirea se capata prin credinta si nu prin eforturi personale. In religiile din lume VEI VEDEA ca nu se vorbeste impotriva pacatelor asa cum Biblia vorbeste si daca vrei sa obtii iertarea de pacate vei vedea ca acolo la ei cred ca iertarea de pacate vine prin eforturi persoanale, prin faptele bune ale omului, prin ceea ce face omul, pe cand Biblia se bazeaza si sustine ca iertarea de pacate vine prin credinta si prin meritele Altcuiva, adica ale Domnului Hristos si nu ale omului. Deci nu omul cel limitat si pacatos poate sa-si plateasca pacatele lui Dumnezeu, ci numai Domnul ISUS HRISTOS care este Cel Vesnic si Sfant. Intelegi tu ca Legea lui Dumnezeu care aduce Manie (Romani 4:15) este satisfacuta ori ca omul sa ajunga in iad chinut o vesnicie, ori ca Cel Vesnic sa-i plateasca pacatele lui? Chinul vesnic al iadului este pentru ca omul a pacatuit impotriva Dumnezeului celui vesnic. Daca dai o palma la cineva probabil primesti o palma inapoi, daca aceeasi palma i-o dai domnului primar, probabil primesti un dosar penal si daca aceeasi palma i-o dai unui presedinte, probabil te inchine sau esti omorat pe loc. Vezi tu, aceeasi fapta facuta la persoane diferite reies consecinte diferite, dar vreau sa te intreb, daca pacatuiesti impotriva Dumnezeului vesnic care este consecinta si pedeapsa? Ei bine confrom Bibliei pedeapsa este iadul vesnic ca chin si puteti citi o descriere a iadului si ce este el daca dati clic aici – “ IADUL VESNIC “.
In crestinism accentul nu se pune pe om, ci pe Hristos Domnul, de aceea iertarea de pacate vine in urma credintei tale in Hristos, pe cand in religiile lumii accentul se pune pe ceea ce face omul si cat de mult sau bine a facut, ceea ce este falsa aceasta practica si astfel niciodata nu poti fi sigur de mantuirea ta si niciodata nu este indeajuns ce ai facut, motiv pentru care toti dau buzna facand tot felul de traditii si ritualuri false cu gandul ca poate e indeajuns. Biblia pune accentul pe Dumnezeu, astfel Dumnezeu este inaltat iar omul smerit, pe cand in religii, omul este inaltat prin eforturile lui proprii si nu Dumnezeu e inaltat. Judecati si voi. Ca sa te inchini lui Dumnezeu trebuie sa te inchini cum doreste EL si nu cum vrea omul. Omul pe tot parcursul anilor isi tot schimba practica inchinarii lui la Dumnezeu si practica mereu tot feluri de lucruri, unii zic intr-un fel iar altii in alt fel si niciodata nu este indeajuns, dar Conform Bibliei Dumnezeu a zis si ce cere ca omul sa se inchine Lui numai in felul Sau Divin si anume in duh si adevar, nu oricum si doar credinta in Domnul Hristos este indeajuns pentru iertare. Omul mereu se chinuie prin scrupulozitatile lui ca sa ajunga la Dumnezeu si astfel el mereu se intreaba daca a facut indeajuns si niciodata nu este sigur pentru mantuirea lui, pe cand Biblia spune ca Hristos Domnul este indeajuns pentru iertarea de pacate la Dumnezeu si asta este urmata printr-o traire a omului transformat total de Dumnezeu, dandu-i omului un cuget si o inima curata ,punand in om Duhul Sfant care printr-o profunzime puternica si reala pune in om aceasta siguranta 100% ca este iertat total de Dumnezeu prin SANGELE LUI HRISTOS DOMNUL. Mantuirea vine de la Domnul Dumnezeu si este a Domnului Dumnezeu si a Domnului Hristos (Iona 2:9, Apocalipsa 7:10). Niciun om nu intra in Rai cu pieptul sus spunand ca el are slava, precum prin eforturile lui a ajuns in Rai, ci toti care ajung in Rai sunt cei care se incred in meritele Domnului Hristos si atat si astfel EL este in centru si El este inaltat si nu omul. Spuneti-mi, oare nu trebuie ca Dumnezeu sa fie inaltat si omul smerit? Ba da, cu siguranta ca da si fiindca este asa, asta ne arata ca Biblia este adevarata prin faptul ca solutia si initiativa vine de la Dumnezeu pentru iertarea omului si nu de la om. Deci Legea si justitia lui Dumnezeu este satisfacuta cum cere El si in modul Lui cel Vesnic si nu cum spune si vrea omul. Daca omul ucide pe cineva sau fura de undeva si politia il prinde, judecatorul nu ii da drumul de la puscarie pentru ca infractorul are fapte bune sau ca se roaga cu lacrimi judecatorului precum nu mai face niciodata asa ceva. Tot asa este ci cu Dumnezeu conform Bibliei, pedeapsa pacatelor ori este platita de om in iad o vesnicie ca chin, ori este platita de DOMNUL ISUS la cruce si astfel pacatele omului ii sunt atribuite si imputate Celui Vesnic care a murit si a inviat in vecii vecilor. Marit sa-i fie Numele.

2. Un alt argument extradordinar de solid precum Biblia este adevarata este ca nimeni vreodata nu putea sa-L inventeze pe Domnul Isus Hristos. Persoana Domnului ISUS HRISTOS descrisa in Biblie este peste imaginatia omului. Hristos Domnul a trait ceea ce a spus si tot ceea ce a spus s-a implinit. Prezentarea Domnului Hristos in Biblie este departe de inventarea omului. Multi au spus ca Acest Isus Hristos a vorbit cum nimeni nu a putut vorbi (Ioan 7:46), Cuvintele Lui depasesc filozofia umana.
El nu a facut pacat si nu a existat pacat in El si nimeni nu a putut dovedi ca El are pacat pentru ca era imposibil ca El sa pacatuiasca pentru ca e Dumnezeu (Ioan 8:46). Nimeni nu putea sa-l inventeze pe Hristos. Fariseii ramaneau uimiti de El si unii fruntasi IL acceptau (Ioan 12:42). Domnul Isus ii invata ca unul care avea putere (Matei 7:29). Demonii se inchinau inaintea Lui Hristos Domnul (Matei 8:31, Luca 8:31), morti inviau, oamenii erau vindecati de ORICE BOALA, oamenii erau iertati de pacate catre Hristos si declarati iertati si fenomenele naturii erau directionate si controlate de El. Cum va explicati invierea Domnului Hristos Isus pe care Biblia o sustine cu 500 de martori care nu se asteptau ca EL sa invie (1 Corinteni 15:6)? Cum va explicati frica apostolilor care au fugit si s-au inchis in casa atunci cand Hristos a murit, dar cand El a inviat SI S-A ARATAT LOR, acestia au avut curajul sa infrunte orice si pe oricine pana la moarte? Cum va explicati zelul, pasiunea si puterea lor de a predica si de a face minuni in numele lui Hristos, ca din niste pescari monotoni ei au devenit Apostolii lumii de care inca vorbim si azi? Singura explicatie este Invierea Domnului Isus Hristos. Deci nimeni nu putea sa-L inventeze pe Hristos motiv pentru care Biblia este adevarata. Mormantul lui este gol astazi si trupul Lui nu s-a gasit pentru ca EL a inviat si S-a inaltat la Dreapta Tatalui Ceresc, unde mijloceste pentru noi si da Duhul Sfant celor care cred in El.
BA MAI MULT, pe tot parcursul istoriei oamenii au murit martiri de dragul lui Hristos, chiar si astazi oamenii mor martiri de dragul lui Hristos si vor mai muri martiri in Numele Lui. Oare acesti martiri si-au pierdut mintile sau ei erau in toate mintile murind demi pentru Numele Gloriosului Hristos Isus? Ganditi-va numai, oare acesta nu este un argument solit ca Biblia e adevarata pentru ca de dragul ei oamenii si-au dat viata? BA DA si cu siguranta ca da. Cand e vorba de pielea omului atunci lucrurile sunt serioase si totusi acesti martiri au murit fara sa se lepede de Hristos Isus si de Cuvantul Lui si fara sa-si iubeasca vietile, ba mai mult, sunt oameni care inca mor si acum pentru Numele Lui.
De Hristos inca se mentioneaza dupa 2000 de ani si se va mentiona in vecii vecilor pentru ca El este Dumnezeu si a sustinut despre El ceea ce nimeni nu a pretis vreodata despre sine, El a pretis si a zis ca El este Dumnezeu una cu Tatal si asa s-a dovenit ca este. BA MAI MULT, toti apostolii Sai au spus si au recunoscut ca Hristos este Dumnezeu intrupat in om, demoni se inchinau Lui si ziceau “nu ne chinui” iar dusmanii lui au spus ca “Nimeni nu a vorbit ca El vreodata”. Acesta este un argument solid ca Biblia e adevarata, nimeni nu putea sa-L inventeze pe Domnul ISUS HRISTOS. El a fost, este si va fi cea mai popolara persoana. DOMNUL ISUS HRISTOS ESTE PESTE IMAGINATIA SI INVENTAREA omului.

3. Biblia este o carte istorica, vei gasi in ea natiuni si evenimente, tari si imparati, domnitori si regi, care au trait in trecut cu date exacte. Chiar si istoria vorbeste de Domnul ISUS HRISTOS ca a trait pe vremea lui Pilat din Pont si a lui Irod, ca a murit rastignit si ca nu a mai fost gasit. Elementele istorice ale Bibliei si faptele istorice ale natiunilor din tot trecutul nostru, ne arata ca Dumnezeu a scris Biblia pe parcursul a mii de ani prin oamenii Lui si ca Biblia este demna de creazare. Biblia nu este un ziar aparut ca ciupercile dupa ploaie ci este o carte veghe inspirata prin fapte istorice foarte clare, sigure si concrete. Chiar si inmultirea limbilor pe pamant Dumnezeu le precizeaza cu exactitate, pentru ca El le-a dat (Geneza 11). Ba mai multe, chiar si alte scrieri vorbeste de Biblie si de Domnul ISUS HRISTOS. Domnul ISUS imparte istoria si Era in care traim, pentru ca de la Domnul ISUS a inceput sa se numere anul 1 si acum suntem in anum 2015, si pentru ca istoria cand reda un fapt istoric vorbeste cu termeni I.H sau D.H, ceea ce inseamna inainte de Hristos sau dupa Hristos. Deci Biblia este demna de crezare si din punct de vedere istoric.
4. Biblia este o carte DIVINA. Cuvintele Bibliei sunt atat de profunde ca nu avea cum sa fie rostite decat numai de Dumnezeu. Ea nu este o carte usoara, ci toti care au inceput s-o citeasca au sustinut ca este grea, ca este de neinteles si ca iti trebuie mult sa rumegi pana pricepi. Biblia este numita Cartea cartilor. Bineinteles ca omul nu putea sa inventeze Biblia, ca daca omul inventa Biblia era inteleasa de om, dar nimeni si niciun om nu poate sa traiasca si sa inteleaga Biblia decat prin Duhul Sfant al lui Dumnezeu si asta ne arata ca ea este DIVINA, Duhovniceasca, nepamanteasca. Priviti textul din 1 Corinteni 2:10 ”Noua insa Dumnezeu ni le-a descoperit prin Duhul Sau. Caci Duhul cerceteaza totul, chiar si lucrurile adanci ale lui Dumnezeu.
11. In adevar, cine dintre oameni cunoaste lucrurile omului, afara de duhul omului care este in el? Tot asa, nimeni nu cunoaste lucrurile lui Dumnezeu, afara de Duhul lui Dumnezeu.
12. Si noi n-am primit duhul lumii, ci Duhul care vine de la Dumnezeu, ca sa putem cunoaste lucrurile pe care ni le-a dat Dumnezeu prin harul Sau.
13. Si vorbim despre ele nu cu vorbiri invatate de la intelepciunea omeneasca, ci cu vorbiri invatate de la Duhul Sfant, intrebuintand o vorbire duhovniceasca pentru lucrurile duhovnicesti.
14. Dar omul firesc nu primeste lucrurile Duhului lui Dumnezeu, caci pentru el sunt o nebunie; si nici nu le poate intelege, pentru ca trebuie judecate duhovniceste.
15. Omul duhovnicesc, dimpotriva, poate sa judece totul, si el insusi nu poate fi judecat de nimeni.

Intrebarea este ce fel de om esti tu, firesc sau duhovnicesc?

Priviti in lume si vedeti cata cearta este intre oameni si vedeti cate religii sunt pentru ca Biblia este atat de profunda si de neinteleasa, motiv pentru care ea nu trebuie inteleasa decat duhovniceste. Unii au o parare, altii alta parere si toti vin cu argumente, dar repet, Biblia poate sa fie inteleasa si traita numai prin DUHUL LUI DUMNEZEU. Deci daca ea era scrisa da om, cu siguranta era ca alta carte, din orice biblioteca inteleasa de om, dar Biblia este scrisa de DUHUL LUI DUMNEZEU si putini o inteleg si putini pot sa o traiasca, aceasta este motivul pentru care multi refuza Biblia pentru ca ea vorbeste despre problema lor cu Dumnezeu, pacatul. Deci ca sa intelegi lucrurile din Biblie, vino la Hristos Domnul, crede in El si supune-te Lui si astfel vei avea o minte innoita si El ti se va descoperi, pentru ca iertarea de pacate vine prin credinta in El confrom Bibliei si nu prin practici care contravin Bibliei. Biblia sustine ceea ce nicio alta carte nu sustine, ea sustine ca trebuie sa te lepezi de tine si sa-L urmezi pe Domnul Isus asa cum cere El. Motivul pentru care cei mai multi traiesc fara Dumnezeu si cei mai multi ajung in iad asa cum Domnul Isus spune in Matei 7:13-14, motivul este ca ei nu vor sa lase tot si sa-L urmeze pe Dumnezeu asa cum cere El si astfel ei raman neiertati. Credinta in Hristos Domnul pe care Biblia o promoveaza este urmata automat de supunere fata de El.

5. Biblia este o carte profetica. Tot ceea ce s-a profetit din trecut s-a implinit cu exactitate dupa zeci, sute si mii de ani. Dumnezeu a zis si s-a implinit, El a vestit DE MULTE ORI luarea in robie a poporului Israel cu exactitate pe tot parcursul a sute de ani si cu exactitate acestea s-au implinit. Dumnezeu in Biblie prin oamenii Sai a vestit mai dinainte sa se intample cu mii, sute si zeci de ani venirea lui Mesia, Domnul Isus Hristos, si aceste profetii cu o extradordinara exactitate si o precizie fantastica de curata s-au implinit in detaliu, chiar si in cele mai mici detalii, precum unde se va naste, ce va face, cum va muri, ce minuni o sa faca, invierea Lui, etc. Deci undeva la 350 de profetii in Vechiul Testament spuse mai dinainte despre Domnul ISUS HRISTOS, in Noul Testament jumatate din acestea sunt implinite in El cu exactitate cand El a luat trup si a venit sa moara pentru noi, iar celelalta jumatate de profetii care includ venirea Lui Hristos a doua oara vor fi implinite cu exactitate si unele chiar se vad inca de pe acum.
Ba mai mult, tot ce a zis Domnul ISUS HRISTOS si tot ce a profetit legat de lucrurile ce se vor intampla dupa inaltarea Sa la cer, sau intamplat si altele se intampla perfect pana la venirea Lui, cat si venirea Lui a doua oara a fost profetita in detaliu. El a profetit ca Ierusalimul va fi distrus total, iar dupa 70 de ani de la inaltarea Lui la cer, Ierusalimul a fost distrus si facut una cu pamantul. Domnul Isus a spus de razboaie, cutremure, martirizari, Evanghelia si trairile omului si asa este si se implineste exact cum a spuns El. Biblia este o carte exacta, care duce la indeplinire ceea ce sustine, cititi doar Evangheliile si veti vedea cum de mii de ani Domnul Hristos a vestit cu acuratete exact ce astazi se intampla si ce se va intampla cu lumea asta. Cititi Matei 24 sau2 Tesaloniceni si veti vedea cum Dumnezeu a vestit mai dinainte ca evrei in curand o sa construiasca un al treilea templu unde satana anticristul se va da drept Dumnezeu inseland oamenii. Sau cititi Apocalipsa si veti vedea ca ceea ce a vestit Dumnezeu acum mii si sute de ani urmeaza sa se intample cu exactitate legat de necazul cel mare sau de numarul anticristului prin care lumea nu poate sa cumpere sau sa vanda nimic fara acel numar (Apocalipsa 13:16-18). Ba mai mult, Dumnzeu spune in Biblie ca omul va trai cam 120 de ani (Geneza 6:3) iar prin Moise Dumnezeu a spus ca media in general a vietii omului este in jur de 70 de ani si pentru cei mai tari 80 de ani (Psalmul 90:10). Va rog sa priviti in lume sa vedeti ca putini sunt aceia care depasesc 80 de ani, ceea ce ne arata ca din nou Biblia are dreptate. Ba mai mult, Biblia vesteste cu mii de ani ca nasterea de copii se va face cu durere si ca femeia va avea menstruatia. Chiar si pacatele si starea omului de azi prin faptul ca au ajuns sa accepte casatoriile de acelasi sex este spusa si condamnata de Biblia care este demna de crezare scrisa de mii de ani, iar aceste lucruri precum curvia, preacurvia si homosexualitatea sunt inca din Geneza 19 condamnate de Dumnezeu, de atunci cand EL a distrus Sodoma si Gomora tocmai datorita acestor nelegiuiri si tocmai ca acum sa ne stea drept marturie ca noi sa nu facem asa.
Deci vedem ca Biblia din nou se dovedeste adevarata pentru ca ceea ce Dumnezeu a zis in ea se implineste cu exactitate si ea face ceea ce sustine, schimba vieti si mi-a schimbat si mine viata, slavit sa fie Numele Domnului ISUS HRISTOS. Biblia vesteste mai dinainte ca tu sa mori care sunt cele doua destine unde poti sa ajungi, rai sau iad, si tot ea descrie in detaliu cum poti sa ajungi la iertarea de pacate.

6. Biblia este o carte stiintifica. Atunci cand oamenii spuneau ca pamantul este plat, Biblia sustinea cu mii de anii inainte ca omul sa fi iesit in spatiu ca pamantul este rotund, o sfera (Isaia 40:22). Cand oamenii au zis ca PAMANTUL pluteste in spatiu, Biblia NE SUSTINEA INCA DE MII DE ANI ca Pamantul este suspendat pe nimic (Iov 26:7). Cand oamenii au descoperit ca Pamantul se invarte in jurul axei Lui, Biblia ne spunea ca Pamantul se invarte in jurul unui ax, ca lutul pe pecete se invarte in axul lui (Iov 38:14). Va intreb, de unde au stiut acesti oameni sa scrie aceste lucruri reale si exacte fara ca ei sa fi iesit vreodata in spatiu, de unde sa fi stiut ei decat numai prin Duhul Dumnezeului celui viu. Biblia spune ca stelele nu pot fi numarate (Ieremia 33:22) cand oamenii stiintifici au zis ca ele pot fi numarate, dar este fals pentru ca stim ca ele nu pot fi numarate. Interesant este ca Dumnezeu nu numai ca a creat stelele ci le-a si numit pe fiecare in parte ca nici una sa nu lipseasca (Isaia 40:26). Ba mai mult, ceea ce Dumnezeu a spus si a scris acum mii de ani in Biblie legat de igiena omului sau de ce este in om (celule, laminina sau retina ochiului, Psalmul 139) omul de abia acum le descopera si le intelege. Daca ne uitam la arheologie, stiinta sau istorie vedem lucruri descoperite pe care Biblia le sustine cu exactitate si daca as incepe sa enumar fenomenele naturi precum ploaia, traznetul, aburul, fotosinteza si alte lucruri asemanatoare ca aceasta pe care Dumnezeu le produce si nu sunt dintr-o intamplare, mi-ar luat mult, dar am mentionat doar unele ca sa dovedeasc ca Biblia este demna de creaze pentru ca este si o carte Stiintifica si ceea ce s-a dovenit si scris de Dumnezeu cu mii de ani, omul de abia acum de curand a descoperit si chiar continua sa descopere. Chiar si hotarele oceanelor si marilor sunt puse de Dumnezeu iar planetele impreuna cu soarele si luna, Dumnezeu le-a dat legi pe care ele nu le incalca. Priviti textele: Psalmul 148:3 ”Laudati-L, soare si luna, laudati-L, toate stelele luminoase!
4. Laudati-L, cerurile cerurilor, si voi, ape, care sunteti mai presus de ceruri!
5. Sa laude Numele Domnului, caci El a poruncit, si au fost facute,
6. le-a intarit pe veci de veci; le-a dat legi si nu le va calca.
7. Laudati pe Domnul de jos de pe pamant, balauri de mare si adancuri toate;
8. foc si grindina, zapada si ceata, vanturi naprasnice, care impliniti poruncile Lui,
9. munti si dealuri toate, pomi roditori si cedri toti,
10. fiare si vite toate, taratoare si pasari inaripate,
11. imparati ai pamantului si popoare toate, voievozi si toti judecatorii pamantului,
12. tineri si tinere, batrani si copii!
13. Sa laude Numele Domnului! Caci numai Numele Lui este inaltat: maretia Lui este mai presus de pamant si de ceruri.
Mai bine credeti-L pe Dumnezeu decat nimicnicirea gindirii omului. Chiar si constiinta, discernarea dintre bine si rau, ratiunea si inteligenta omului sunt puse tot de Dumnezeu in om, ca omul sa poata intra in relatie cu Creatorul sau si astfel sa poata fi iertat din starea de pacat.

7. Biblia face ceea ce sustine, schimba vieti, dar nu oricum, ci ea sustine ca DUHUL SFANT intra in om si schimba vieti si astfel Dumnezeu insusi intra in om. Deci ea nu schimba vieti oricum, ci schimba vieti pe baza lui Dumnezeu, atunci cand Dumnezeu intra in om. Schimbarea produsa omului de Cuvantul lui Dumnezeu este un act DIVIN ca atunci cand se intampla, omul nu mai poate trai in pacat. Motivul pentru care multi care au sustinut ca s-au pocait iar acum sunt in lume savarsind diferite mizerii de nelegiuiri, este ca ei niciodata nu au primit nasterea din Duhul Sfant si niciodata nu au fost schimbati prin acest act DIVIN de sus, ci ei s-au inselat si ei s-au schimbat cum au vrut si nu Dumnezeu i-a schimbat cum El a vrut. Intrebarea este daca Dumnezeu a intrat in tine si daca a intrat inseamna ca traiesti sfant in ascultare si urasti pacatul si tot ceea ce contravine cu Biblia. Biblia schimba vieti, din pacatosi si inrobiti ai multor pacate, Biblia prin Persoana Duhului Sfant schimba vieti in Numele Domnului Hristos, eliberand oamenii de sub puterea pacatului, din vicii si de subjugarea poftelor, facandu-i pe acestia oameni demni si fermi, puternici si activi pentru Dumnezeu in Numele Domnului ISUS HRISTOS. Omul schimbat de Biblie este omul cel mai calculat si constant, este omul iubitor si un ajutor pentru toti, este omul care traieste in pace si nu in tensiune cu nimeni, este omul care se numeste ucenic al lui Hristos care nu obliga pe nimeni la nimic, ci ferm si adevarat cu o dragoste a lui Dumnezeu indeamna pe oameni la ascultare de Dumnezeu. Deci spre deosebire de alte practici ale oamenilor, crestinul autentic si Biblic este cetateanul pasnic si vecinul pe care il doreste oricine sa-l aiba, este omul care traieste curat si cinstit in societate pentru ca Cel Divin locuieste in el. Isi iubeste dusmanul si face bine celor care il ocarasc. Tot ce nu coincide la acest tipar de crestin descris de Biblie si schimbat de Biblie care este Cuvantul DIVIN AL LUI DUMNEZEU, acela nu este crestin si aceasta arata ca nu Dumnezeu a facut schimbarea, pentru ca atunci cand Dumnezeu iarta si schimba si atunci cand Dumnezeu schimba se vede schimbarea public. Atunci cand un om are DUHUL SFANT care a scris Biblia, DUHUL SFANT pune omul dupa invatatura Bibliei si nu dupa practicile sau religiile lumii. Intrebarea este daca tu ai invatatura Domnului ISUS HRISTOS in tine si in practica vietii tale? Daca nu o ai, ar trebui sa-ti pui mari semne de intrebare daca ai Duhul Sfant sau nu, pentru ca in Romani 8:9 scrie asa “Voi insa nu mai sunteti pamantesti, ci duhovnicesti, daca Duhul lui Dumnezeu locuieste in adevar in voi. Daca n-are cineva Duhul lui Hristos, nu este al Lui.”

Biblia spune omului cum sa traiasca si ii arata termenii si principiile vietii ca daca nu le respecta, acesta va trait o viata dezastruoasa, plina de griji, temeri, stres, impovarari si greutati. Vedem ca toti care traiesc departe de Cuvantul lui Dumnezeu care este Biblia, toti care cred ca sunt mai destepti decat ceea ce spune Dumnezeu ignorand ce este clar scris, acestia au viata total distrusa. Vedem crime, sinucideri, furturi, inchisori, certuri continuu, despartiri, avorturi, neincredere in societate, inselatori, mincinosi, betivi, drogati si dependeti de lucruri. Dupa cum vedem, viata omului departe de ascultare fata de Biblie este un haos total si continuu, dar ori de cate ori cineva se pocăiește si se intoarce la Credibilitatea Bibliei, acesta este curatit de pacate si de poveri, este remediat si va primi pace si puterea de la Dumnezeu ca sa traiasca diferit de lume, pentru ca Dumnezeu binecuvântează pe cei cel cauta cu toata inima (Ieremia 29:13). Traiul rau si chinuit al omului chiar si al famililor reiese si provine din singurul motiv ca omul nu accepta si nu vrea sa traiasca sub calauzirea Bibliei. Dumnezeu a zis ca toti sunt sub blestem atata timp cand incearca sa-L insele cineva pe El si ca toti sunt sub mania Lui atata timp cand nu au pe Fiul Sau, Domnul ISUS HRISTOS, priviti textele:
Maleahi 3:9 ”Sunteţi blestemaţi câtă vreme căutaţi să Mă înşelaţi, tot poporul în întregime!”
Galateni 6:7 ”Nu va inselati: “Dumnezeu nu Se lasa sa fie batjocorit.” Ce seamana omul, aceea va si secera.”
Ioan 3:36 ”Cine crede in Fiul are viata vesnica; dar cine nu crede in Fiul nu va vedea viata, ci mania lui Dumnezeu ramane peste el.”
Omul este fericit numai atunci cand IL are pe Dumnezeu si traieste dupa Cuvântul Sau si golul vesnic din sufletul omului care cauta fericirea este umplut si implinit numai in felul si termenii lui Dumnezeu in Persoana Domnului Hristos Isus Cel vesnic. Golul infinit din om este umplut numai cu cel Infinit adica cu Domnul Isus Hristos Marit sa-i fie Numele in Veci.Toti care traiesc departe de ceea ce Biblia spune nu sunt fericiți si împliniți, iar ceea ce ei traiesc este o fericire falsa de moment.
De aceea ne este scris in Iosua 1:8 “Cartea aceasta a Legii sa nu se departeze de gura ta; cugeta asupra ei zi si noapte, cautand sa faci tot ce este scris in ea; caci atunci vei izbandi in toate lucrarile tale si atunci vei lucra cu intelepciune.”

Deci Biblia face ceea ce sustine, schimba vieti si mi-a schimbat si mie viata in totalitate prin mila, HARUL SI BUNATATEA LUI DUMNEZEU care este in Hristos Isus prin Duhul Sfant. Vino si tu, crede Biblia si supune-te ei ca iti zic, dupa cum toate au un sens si tot ce a zis Biblia s-a implinit, iti zic ca daca nu te pocaiesti si nu vii la Hristos Domnul sa fii iertat, iti zic ca vei ajunge in iad unde va fi plansul si scrasnirea dintilor de acel chin (Matei 24:51).

8. Un alt argument ca Biblia este Divina si Dumnezeu insusi a dat Legea lui Moise prin ingeri si Dumnezeu insusi a scris cu degetul Lui cele 10 porunci, priviti textele:
Exodul 24:12 ”Domnul a zis lui Moise: „Suie-te la Mine pe munte şi rămâi acolo. Eu îţi voi da nişte table de piatră cu Legea şi poruncile pe care le-am scris pentru învăţătura lor.”
Exodul 31:18 ”Când a isprăvit Domnul de vorbit cu Moise pe muntele Sinai, i-a dat cele două table ale mărturiei, table de piatră, scrise cu degetul lui Dumnezeu.”
Fapte 7:53 ”voi, care aţi primit Legea dată prin îngeri, şi n-aţi păzit-o!…”
Deci vedem ca Legea Divina care indeamna pe toti oamenii la ascultare, supunere si credinta in Domnul ISUS pe care Biblia o prezinta este data direct de Dumnezeu. De la aceasta Lege Divina avem noi astazi legi morale in societate.

9. Domnul ISUS HRISTOS a sustinut ca Biblia este adevarata pentru ca El a citat din Biblie si EL spune ca Scriptura nu poate fi desfintata. El in timpul predicilor sale, a citat pasaje intregi din Vechiul Testament, ba mai mult, El spune ca toata Scriptura vorbeste despre El si ca trebuie sa venim la El ca sa fim iertati. Priviti doar putinele din multele versete pe care Domnul ISUS HRISTOS le-a citat din Vechiul Testament pe care vreau sa vi le arat:
Ioan 5:39 ”Cercetati Scripturile, pentru ca socotiti ca in ele aveti viata vesnica, dar tocmai ele marturisesc despre Mine.
40. Si nu vreti sa veniti la Mine ca sa aveti viata!
46. Caci, daca ati crede pe Moise, M-ati crede si pe Mine, pentru ca el a scris despre Mine.
47. Dar daca nu credeti cele scrise de el, cum veti crede cuvintele Mele?”

Matei 22:29 ”Drept raspuns, Isus le-a zis: “Va rataciti! Pentru ca nu cunoasteti nici Scripturile, nici puterea lui Dumnezeu.”
Ioan 10:35 “…si Scriptura nu poate fi desfiintata…
Matei 15:7 ”Fatarnicilor, bine a prorocit Isaia despre voi, cand a zis:
8. “Norodul acesta se apropie de Mine cu gura si Ma cinsteste cu buzele, dar inima lui este departe de Mine.”

Te intreb, esti tu mai destept decat Domnul ISUS? Pai daca nu esti mai destept si nimeni nu poate vreodata sa fie, El care a citat din Vechiul Testament si zice ca Biblia este Cuvantul Lui, de ce nu asculti Cuvantul Lui, de ce nu te pocaiesti si de ce nu dai crezare Bibliei? Luca 6:46 : De ce-Mi ziceti: “Doamne, Doamne!”, si nu faceti ce spun Eu?”
Apostolii de asemenea prin puterea Duhului Sfant au citat si au predicat tot din Biblie, explicand TEXTELE Vechiul Testament si Cuvintele Domnului precum omul trebuie sa traiasca. Doar cititi Noul Testament si vedeti ca toti ucenici Domnului Isus a citat din Vechiul Testament. Priviti 2 Timotei 4:2 “ propovăduieşte Cuvântul, stăruie asupra lui la timp şi ne la timp”.
In concluzie, oricine care nu crede 100% Biblia cuvant cu cuvant, este purtat incolo si incoace de orice invatatura, are boala cercetarilor fara rost si nu stie pe unde merge (Efeseni 4:14 si 1 Timotei 6:3-5).
Orice cuvant din Biblie este inspirat de Dumnezeu si orice revelatie si proorocie din Biblie este scrisa prin Persoana Duhului Sfant, priviti textele:
2 Timotei 3:16 “Toata Scriptura este insuflata de Dumnezeu si de folos ca sa invete, sa mustre, sa indrepte, sa dea intelepciune in neprihanire,
17. pentru ca omul lui Dumnezeu sa fie desavarsit si cu totul destoinic pentru orice lucrare buna.”
2 Petru 1:20 “Fiindca mai intai de toate, sa stiti ca nicio prorocie din Scriptura nu se talcuieste singura.
21. Caci nicio prorocie n-a fost adusa prin voia omului; ci oamenii au vorbit de la Dumnezeu, manati de Duhul Sfant.”
Evrei 4:12 “Caci Cuvantul lui Dumnezeu este viu si lucrator, mai taietor decat orice sabie cu doua taisuri: patrunde pana acolo ca desparte sufletul si duhul, incheieturile si maduva, judeca simtirile si gandurile inimii.”

Biblia este ADEVARATA si demna de Crezare, este fara gresala, este Cuvantul DIRECT si DIVIN DE LA DUMNEZEU, este Cuvantul care schimba vieti, este Cuvantul care aduce mantuire pentru cei care iL cred si este Cuvantul care aduce osandire pentru cei care nu-L cred. Este Cuvantul care te elibereaza din starea rea in care esti, crede ce este scris si implineste ceea ce auzi din Biblie pentru ca omul va fi jdecat dupa Biblie:
Ioan 12:48 ”Pe cine Ma nesocoteste si nu primeste cuvintele Mele, are cine-l osandi: Cuvantul pe care l-am vestit Eu, acela il va osandi in ziua de apoi.”
Matei 7:24 ”De aceea, pe oricine aude aceste cuvinte ale Mele, si le face il voi asemana cu un om cu judecata care si-a zidit casa pe stanca.
25. A dat ploaia, au venit suvoaiele, au suflat vanturile si au batut in casa aceea, dar ea nu s-a prabusit, pentru ca avea temelia zidita pe stanca.
26. Insa oricine aude aceste cuvinte ale Mele, si nu le face, va fi asemanat cu un om nechibzuit care si-a zidit casa pe nisip.
27. A dat ploaia, au venit suvoaiele, au suflat vanturile si au izbit in casa aceea; ea s-a prabusit, si prabusirea i-a fost mare.”

Nu te supui Bibliei nu este crestin, nu esti iertat si vei regreta tare.
Intrebarea nu este daca Biblia este adevarata, ca ea este adevarata, ci intrebarea este daca tu o crezi?

Pe vremea comunistilor la vami era restrictie sa ai Biblii la tine, pentru ca Biblia era considerata un pericol. Astazi Biblia este citita de multi, dar urata si ignorata de mai multi. Biblia este consideta de multi un pericol pentru societate nu pentru ca in ea este ceva rau, pentru ca ea remediaza situatia omului din toate punctele de vedere, ci ea este considerata un pericol pentru ca contravine unor legi ale statului si vorbeste impotriva practicii omului. E si normal sa contravina si sa combata unele legi ale statului pentru ca este Scrisa de Dumnezeu si gandurile Lui nu sunt gandurile noastre. Priviti textul din Isaia 55:8 ”Caci gandurile Mele nu sunt gandurile voastre, si caile voastre nu sunt caile Mele, zice Domnul.
9. Ci cat sunt de sus cerurile fata de pamant, atat sunt de sus caile Mele fata de caile voastre si gandurile Mele fata de gandurile voastre.
10. Caci, dupa cum ploaia si zapada se coboara din ceruri si nu se mai intorc inapoi, ci uda pamantul si-l fac sa rodeasca si sa odrasleasca, pentru ca sa dea samanta semanatorului si paine celui ce mananca,
11. tot asa si cuvantul Meu, care iese din gura Mea, nu se intoarce la Mine fara rod, ci va face voia Mea si va implini planurile Mele.”

Biblia mereu s-a implinit, mereu sa va implini si mereu va detine adevarul ABSOLUT si controlul suprem al faptelor si evenimentelor a tuturor generatiilor, pentru ca ea este CUVANTUL DIVIN SI DIRECT AL CREATORULUI DUMNEZEU TATAL, AL CREATORULUI DUMNEZEU DOMNUL ISUS HRISTOS SI AL CREATORULUI DUHULUI SFANT, care sunt UNA.
Fapte 1:15 ”In zilele acelea, Petru s-a sculat in mijlocul fratilor – numarul celor adunati laolalta era de aproape o suta douazeci – si a zis:
16. “Fratilor, trebuia sa se implineasca Scriptura spusa de Duhul Sfant mai inainte, prin gura lui David, despre Iuda, care a fost calauza celor ce au prins pe Isus.

Inchei avertizandu-te si totodata rugandu-te ca sa te pocaiesti si sa crezi Biblia pe care Dumnezeu insusi a dat-o ca sa nu se implineasca Biblia cu tine prin faptul ca vei fi chinuit pentru pacatele tale, ci ca sa se implineasca Biblia cu tine prin faptul ca intelegi, crezi si accepti Adevarul iertator. Iti zic, Dumnezeu ramane credincios si ce a zis va face, daca vi si te pocaiesti crezand in Domnul si Mantuitorul Isus Hristos vei fi iertat, dar daca vei continua in starea ta depravata vei avea un sfarsit grav.