Ce inseamna Reformat?

Uitati cum să explicați termenul Reformat unei persoane care nu este familiarizată cu invatatura reformată.

Când spunem reformat, ne referim pur și simplu la Biblie. Că ne-am întors la Biblie și am permis Bibliei să ne formeze doctrina, gandirea si Crezul.

Fundația este numai autoritatea Scripturii și cel mai înalt vârf adica apogeul, este Slava lui Dumnezeu si Suveranitatea Lui mai presus de toate lucrurile.

Reforma este o Recuperare. Repet din nou, Reforma este o Recuperare. Adevărul Reformat este Puritatea Evangheliei. Cum păcătosul poate fi indreptatit inaintea unui Dumnezeu Sfânt. Reforma este o Restaurare a purității si închinării în Duh și în Adevăr. Reforma este o Restaurare a Purității Scripturi asa cum este ea.

Sunt 5 puncte Sola Scriptura. Cele cinci puncte ale doctrinei Harului sunt cu siguranță incadrate în acest mix Reformat.
1. Depravarea Totală
2. Alegerea Necondiționata
3. Ispășirea Limitată
4. Harul Irezistibil
5. Perseverența Sfinților

Așadar, când mă gândesc la Reformat, în esență înseamnă că Dumnezeu a format Adevărul și apoi Adevărul a fost Deformat de falșii învățători sau tradiții, deci Reformat este pur și simplu Readucerea Adevarului acolo unde Dumnezeu l-a Format si cum El L-a Format si Proclamat.
Oamenii au Deformat Adevarul, dar Reformatorul aduce înapoi Adevărul asa cum L-a dat Dumnezeu. De obicei Profetul face asta.

Așadar, omul prin eșecul său de a preda Biblia în mod corespunzător, a deformat-o, iar Reformatorii pur și simplu au readus-o la forma care a dat-o Dumnezeu inițial.
Deci Reformat înseamnă să te întorci la origine, la Original, la începutul Adevărului dat de insusi Hristos Isus Domnul.
Cel Reformat are Adevărul Absolut.
Astăzi adunările nu sunt Reformate pentru ca nu vor exact Sola Scriptura. Adunarile si predicatorii de azi distorsoneaza Învățătura si ajung la o malformare si deformare a învățării Domnului Hristos Isus. Deaia este acest haos in adunari si in teologie dar si in practică, pentru ca nu vor sa accepte Realitatea Doctrinelor Harului, ci se bălăcesc in mizeria teologica deformata de ei de ani de zile. E timpul să aducem Temelia Sola Scriptura.
Sper ca toti sa deveniți Reformati.
Deci Reformat nu înseamnă doar ca un om a fost nascut din nou si atat, ci Reformat înseamnă punerea bazei doctrinare exact cum spune Scriptura in tot.
Încă ceva, Reformat înseamnă nu doar un om Reformat în Teologie, ci si in practică.
Azi mulți sunt Reformati legat de Doctrinele Harului si se dau mari ca le sustin si stăpânesc, dar cei mai multi nu sunt Reformati in toata doctina Scripturii si nu sunt Reformati si in Practica.
Am văzut oamenii care se dau Reformati in Doctrinele Harului dar in anumite Învățături Biblice foarte simple se împiedicau si erau pe lângă Scriptura.
Deci Reformat nu înseamnă doar sa fii Reformat in cele 5 Puncte ale Harului, ci pe lângă asta, Reformat înseamnă să deții Adevărul Absolut la fiecare Doctrina din Biblie exact Sola Scriptura și practica ta sa fie exact cum emana Scriptura, o practică Reformata in toate domeniile.
Azi multi se dau Reformati, dar nu au unele Învățături Biblice si nu au practica exact după Biblie in toate domeniile.
Deci Reformat înseamnă să Readuci Reforma bazei doctrinare a Domnului Hristos, sa ai Doctrinele Harului, dar sa ai si toate doctrinele pe langa cele ale Harului asa cum sunt ele date de Scriptura, plus practica ta sa fie Reformata. Numai atunci te poti numi Reformat in Adevaratul sens al Cuvântului.
Ați înțeles acum ce înseamnă Reformat sau teologie Reformata?
Acum vă întreb bazat pe ce am scris mai sus, sunteți Reformați? Gândiți-vă foarte bine și meditați, apoi cercetați-vă si numai apoi dați un răspuns. Întrebarea nu este dacă vrei să fii Reformat, ci Întrebarea este dacă ești Reformat conform lucrurilor spuse mai sus?… Alin Lolos