Alin Lolos – Despre Adevarata Nastere din Nou


Omul care este MANTUIT, conform Scripturii NU mai poate sa traiasca cum vrea el, ci este calauzit si indrumat de DUHUL SFANT in a trai o viata Sfanta dupa Chipul si Asemanarea Lui HRISTOS DOMNUL si voia TATALUI CERESC. Cel Mantuit are ca rod Sfintenia. Nu ai ca rod Sfintenia, nu esti mantuit si nu ai fost NICIODATA mantuit. Cei care au fost in Biserici, au trait un timp departe de lume, iar apoi s-au intors sa traiasca in pacat, pofte si desfrau sau dupa un alt CREZ decat ce este clar scris, explicatia este, nu ca ei SI-AU PIERDUT MANTUIREA, CI NICIODATA NU AU FOST MANTUITI. Cei care spun : “atunci daca sunt mantuit pot sa fac ce vreau, cum vreau si unde vreau ” sau cei care sustin ca: “daca Mantuirea nu se pierde”, atunci sunt liber sa traiesc cum vreau, acestia nu sunt mantuiti si nici nu au inteles MANTUIREA, SCHIMBAREA SI INNOIREA VIETII IN URMA TRANSFORMARII DE DUMNEZEU IN VIATA OMULUI. Multi schimba HARUL in desfranare, HARUL care ne invata s-o rupem cu tot ceea ce este intinat si pacatos.
Apocalipsa 3:7. “Iată ce zice Cel Sfânt, Cel Adevărat, Cel ce ţine cheia lui David, Cel ce deschide, şi nimeni nu va închide, Cel ce închide, şi nimeni nu va deschide.”
2 Ioan 1:9. “Oricine o ia înainte, şi nu rămâne în învăţătura lui Hristos, n-are pe Dumnezeu. Cine rămâne în învăţătura aceasta are pe Tatăl şi pe Fiul.”
Daca zici ca ai crezut in DOMNUL HRISTOS si nu esti transformat si nu cresti spre Sfintenie si in Maturitate in Invatarura DOMNULUI ISUS HRISTOS, nu esti mantuit si nu ai fost mantuit.
Pentru că mantuirea este o lucrare supranaturala a lui Dumnezeu facuta pentru orice om care este in Hristos si este o faptura noua, iar o faptura noua traieste diferit.
De aceea cand oamenii intreaba : de ce este atat de mult pacat in Biserica, de ce sunt atat de multe divorturi, pornografie, minciuna si ura ?… Probabil ei nu stiu cum trebuie sa fie si cum e adevarata BISERICA a lui HRISTOS.
Biserica lui Isus Hristos este frumoasa, este zdrobita, isi marturiseste pacatele, umbla cu Dumnezeul ei și cand pacatuieste, Dumnezeu ii zdrobeste inima si Biserica se intoarce la EL. Problema ta e ca ceea ce numesti tu Biserica, nu este Biserica lui Hristos.
Dumnezeu spune in Noul Legamant ca El isi va face un popor al Lui si El va fi Dumnezeul lor si ei vor fi poporul Lui, Legea lui Dumnezeu va fi scrisa in inimile lor si ei vor umbla in Legea lui Dumnezeu. Evidenta convertirii nu este o decizie pe care ai luat-o, ci este o viata transformata.
Pe timpul puritanilor, daca cineva intreba cum putem sa stim daca un om este mantuit, puritanii raspundeau simplu: viata lor este schimbata. De unde stim noi acum ca oamenii NU sunt nascuti din nou ? Viata lor nu este schimbata, dar ei spun despre ei ca sunt mantuiti pentru ca au ridicat o mana, bazandu-se pe o decizie.
„Acela care a inceput in tine aceasta lucrare o va sfarsi”

Aceasta este Vechea Cale! Aceasta este Istoria Crestinismului