A mai trecut inca un an si multi tot nu sunt mantuiti

 

A mai trecut inca un an si ma gandesc la textul din Luca 13:6-9 care face referire la pomul care il reprezinta pe om, pe omul care nu aduce rod pentru Dumnezeu, pe omul care nu traieste pentru Dumnezeu.

6. El a spus şi pilda aceasta: „Un om avea un smochin sădit în via sa. A venit să caute rod în el, şi n-a găsit.
7. Atunci a zis vierului: „Iată că sunt trei ani de când vin şi caut rod în smochinul acesta, şi nu găsesc. Taie-l. La ce să mai cuprindă şi pământul degeaba?”
8. „Doamne”, i-a răspuns vierul, „mai lasă-l şi anul acesta; am să-l sap de jur împrejur şi am să-i pun gunoi la rădăcină.
9. Poate că de acum înainte va face rod; dacă nu, îl vei tăia.”

Orice pom care nu aduce rod este taiat, la ce sa mai cuprinda pamantul degeaba ? Tot asa este si cu orice om care nu aduce rod pentru Dumnezeu, iar acest rod este produsul DUHULUI SFANT in om, sfintenia. A mai trecut un an si te intreb, ce te face sa crezi ca vei mai fi inca un an ? Oare viata nu este de la Dumnezeu? In El avem viata, miscarea si fiinta. Fapte 17:28.
Domnul da viata si Domnul o ia. EL tine toate lucrurile, prin EL sunt facute toate lucrurile si pentru EL. Romani 11:36.
Omule, indiferent daca traiesti pentru Dumnezeu sau nu, EL oricum a fost, este si va fi DOMN si EL este DOMNUL vietii tale, pentru ca EL are stapanire peste viata ta si nimeni nu poate sa schimbe aceasta, dar iti zic ca intr-o zi asa cum spune in Romani 14:11, unii se vor pleca inaintea LUI in adorare, iar altii se vor pleca de groaza, pentru ca au vrut mai bine pacatul lor si parerea lor de bine despre ei, decat sa-si vada pacatul si sa vina la EL, sa fie iertati, pocaindu-se si crezand in Adevaratul Domn, ISUS HRISTOS.

Am o intrebare, pentru toti cei ce se cred buni, mai ales pentru cei care se compara cu altii sau pentru cei care zic ca ei nu fac scandal, nu consuma alcool, nu au ucis pe nimeni sau altceva de felul acesta. Intrebarea este urmatoarea: Adam, de cate ori a pacatuit ? Adam, de cate pacate avea nevoie sa faca ca sa fie pedepsit si sa aduca osanda asupra lumii ? Un singur pacat. Acum daca Adam care a pacatuit o singura data si omul a primit plata pacatului lui, moartea vesnica si despartirea de Dumnezeu, de ce unii oameni au o parere asa buna despre ei, crezand ca ei sunt buni, cand ei si noi toti, ne-am nascut in pacat si am practicat pacat mereu si mereu, acestea rezultand iadul vesnic. Daca Adam a primit plata pentru pacatul lui, oare noi ce meritam plata pacatelor, cand fiecare dintre noi am facut mult mai mult decat un pacat, am devenit profesionisti in a face ceea ce nu este bine inaintea lui DUMNEZEU. Daca Dumnezeu nu lua initiativa ca sa fim rascumparati din acest blestem al iadului si al dreptatii TATALUI, care ne condamna, noi toti ramaneam in pacatele noastre si rezultatul era clar, chinul vesnic. Dar prin bunatatea lui Dumnezeu, prin Mila, Harul si indurarea Lui, a facut un Plan de scapare (rascumparare) in si prin DOMNUL ISUS HRISTOS, Dumnezeu intrupat in om, zdrobindu-L pe HRISTOS in locul nostru, ca prin El sa avem iertarea si impacarea cu TATAL.

Am aflat ceva, ca sa cunosti pe cineva de aproape este o bogatie. Dar ca sa-L cunosti pe Dumnezeu indeaproape, cum este ? Este asa cum spune in Matei 13:44-52.

Cand realizezi ca nimeni nu este bun si ca toti meritam iadul, cand realizezi ceea ce a facut HRISTOS ISUS DOMNUL pentru tine la cruce, purtand pedeapsa noastra vesnica, cand realizezi cu adevarat cine este EL, atunci nu mai poti sta nepasator, ci vii la EL si lasi totul, lasi pacatele tale, viciile tale, lumea, lasi toata viata ta la cruce, o rastignesti acolo si cu EL incepi o noua viata. O suflet scump, scump pentru ca SANGELE LUI S-a scurs si pentru tine, alunga indoiala si crede, crede si bea din Cuvintele Lui si nu te mai indoi. Petru cand a umblat pe apa si a inceput sa se scufunde, DOMNUL, i-a zis „Puţin credinciosule, pentru ce te-ai îndoit ?” Matei 14:31.
Iti zic, atunci cand Matei vamesul a auzit glasul PASTORULUI “ Vino dupa Mine”, el s-a dus dupa HRISTOS DOMNUL. PAVEL, pe care l-a intampinat DOMNUL, el a lasat tot si chiar spune in Filipeni 3, ca el, le socoteste toate ca pe niste gunoaie, pentru ca IL avea pe HRISTOS DOMNUL. MOISE la fel, nu a vrut sa fie numit fiul fiicei lui faraon, ci l-a vrut pe HRISTOS DOMNUL si a renuntat la tot pentru EL.

Dupa ce am aflat si am realizat ceea ce DOMNUL HRISTOS spune, ca nu putem sa slujim la doi stapani si eu am venit si am baut din EL, am crezut in EL si EL m-a schimbat, iar dupa schimbare, toata viata mea a luat alt sens si tot ce am facut si aveam pana atunci, le-am socotit gunoaie, pentru ca am primit ceva vesnic si real, pe EL CREATORUL MEU IL am acum si dupa cum EL a zis celor nascuti din EL, nimeni si nimic nu ne poate desparti de dragostea Lui Romani 8:35-39. Intelegi tu asta, ca trebuie sa te lepezi de tot si sa vii la EL asa cum spune EL ? Luca 9:23 Apoi a zis tuturor: „Dacă voieşte cineva să vină după Mine, să se lepede de sine, să-şi ia crucea în fiecare zi şi să Mă urmeze.

Multi nu vin la Dumnezeu cu viata lor, pentru ca inca incearca sa gaseasca solutii in lume, in religii, in haine, bani, cariera, persoane, dar sper ca in curand sa vedeti dezamagirea provocata de aceste lucruri si sa veniti cu adevarat la HRISTOS DOMNUL, ca sa fiti iertati si schimbati pentru Imparatia Lui, altfel este imposibil ca sa ajungem acolo, pentru ca nimeni nu poate ajunge acolo decat cum ii este cerut de TATAL.

Te intreb, daca zici ca esti crestin, care este pretul pe care il platesti pentru a-L urma pe DOMNUL ISUS HRISTOS ? Uite ce pret se cere oamenilor: Matei 10:39 Cine îşi va păstra viaţa o va pierde; şi cine îşi va pierde viaţa pentru Mine o va câştiga.
EL nu ne cere ritualuri, traditii sau altceva, EL ne cere sa lasam tot si sa ne abandonam in mana Lui, astfel rezultand o credinta numai si numai in EL.
Tu iti asumi acest rol ?

Ei bine dupa ce realizezi motivul pentru care esti creat si vezi cum Dumnezeu poate sa te ierte, renuntarea la viata ta pentru EL incepand o viata noua este usoara, pentru ca ai ochii atintiti la EL, dar daca nu vezi asta, pentru tine ti se pare o nebunie ca sa lasi totul, dar dupa cum este scris, nu lasi totul, nu poti sa fii ucenicul Lui. Luca 14:33 Tot aşa, oricine dintre voi, care nu se leapădă de tot ce are, nu poate fi ucenicul Meu.

Multi imi zic, de ce am lasat totul ? Dar vreau sa va intreb ceva important: ce m-a schimbat atat de radical ? De ce nu mai traiesc in vicii si in poftele in care eram odata ? De ce am renuntat la faima si la tot ceea ce multi inca isi doresc ? As vrea ca sa nu va mai ganditi ca sunt nebun, ci sa realizati ca nimeni si nimic nu ma putea schimba, decat DOMNUL VIETII ISUS HRISTOS, Marit fie Numele Lui. Cand EL schimba pe cineva, se vede si nimeni nu poate sa conteste aceasta. Te intreb, esti tu schimbat de EL, esti tu un crestin care isi vede pacatul si nimicnicia ? Vino si crede in EL. Ia-ti Biblia in serios omule !

EL sa ne ajute sa vedem dezamagirea lumii si sa-L vedem pe EL asa cum este.
Tu nu vezi ca lumea te respinge si este atat de cruda cu tine, ca atunci cand ai gresit, esti marginalizat, ai probleme in relatii, familie si asa mai departe? Vino omule si bea din EL, lasa tot si vino la EL si fii numai si numai al Lui, ascultand Cuvantul Lui. Acest MANTUITOR te cauta si iti da semne sa vii. Ceea ce lumea respinge este Piatra scumpa lepadata de multi care a ajuns sa fie pusa in capul unghiului, EL HRISTOSUL LUI DUMNEZEU, SFANTUL LUI, EL este lepadat de multi. Tu ce vei face cu EL, vei continua sa-L respingi ?

Multi, acum la sfarsit de an, se pregatesc sa intampine noul an, poate chiar tu te pregatesti ca sa intampini noul an asa cum eu odata faceam, dar te intreb, ca sa-L intampini pe Dumnezeu te pregatesti ? Importanta si realitatea lucrurilor sunt ca noi toti ne vom intalni cu realitatea; iadul sau raiul. Depinde de cum am trait fiecare si pentru cine am trait fiecare.

Daca lumea iti ofera mai mult decat Dumnezeu, atunci tu nu esti un crestin, ci te bucuri si iti gasesti placerea in lucrurile lumii care sunt trecatoare, dar un adevarat crestin, isi gaseste fericirea si placerea numai asa cum si DAVID , ASAF, HABACUC SI-O GASEAU.
Psalmul 16:1 Păzeşte-mă, Dumnezeule, căci în Tine mă încred.
2. Eu zic Domnului: „Tu eşti Domnul meu, Tu eşti singura mea fericire!”
3. Sfinţii care sunt în ţară, oamenii evlavioşi, sunt toată plăcerea mea.

Psalmul 73:25 Pe cine altul am eu în cer în afară de Tine? Şi pe pământ nu-mi găsesc plăcerea în nimeni decât în Tine.
26. Carnea şi inima pot să mi se prăpădească: fiindcă Dumnezeu va fi pururi stânca inimii mele şi partea mea de moştenire.
27. Căci iată că cei ce se depărtează de Tine pier; Tu nimiceşti pe toţi cei ce-Ţi sunt necredincioşi.
28. Cât pentru mine, fericirea mea este să mă apropii de Dumnezeu: pe Domnul Dumnezeu Îl fac locul meu de adăpost, ca să povestesc toate lucrările Tale.

HABACUC 3:17 Căci, chiar dacă smochinul nu va înflori, viţa nu va da niciun rod, rodul măslinului va lipsi, şi câmpiile nu vor da hrană, oile vor pieri din staule, şi nu vor mai fi boi în grajduri,
18. eu tot mă voi bucura în Domnul, mă voi bucura în Dumnezeul mântuirii mele!

“Dumnezeu nu este multumit de formele de religie care nu au nimic de-a face cu neprihanirea personala.
Daca zici ca esti neprihanit si esti bun, atunci nu ai nevoie de HRISTOS si esti exact ca un fariseu care se incredea in el si in faptele lui. Daca asa stau lucrurile, ce mai pot sa va zic ? “Caci HRISTOS a venit sa cheme la pocainta pe cei pacatosi” si pe cei care isi recunosc starea. FariseiI nu vroiau sa-si recunoasca pacatul si ca atare, nu au putut sa dea curs chemarii Domnului ISUS, tu ce vei face ?
Tema si esenta EVANGHELIEI DOMNULUI ISUS HRISTOS este urmatoarea : EL a venit sa-i cheme pe pacatosi la pocainta. Domnul nu ii da mantuirea omului decat atunci cand el a ajuns sa vada ca este pacatos, ca este insetat, cand simte povara pacatului si cand doreste din tot sufletul sa scape de ea, altfel este imposibil.” John MacArthur.

Pentru ca acum la sfarsit de an, vor fi artificii si spectacole de artificii, vreau sa va scriu un citat al unui frate, prin care arata, pacatul si depravarea omului, folosindu-se de jocul de artificii: “O încordare plăcută simţim cu toţii atunci când vedem acel proiectil cum părăseşte pământul şi se îndreaptă spre ceruri, răsplătindu-ne aşteptarea printr-o explozie puternică şi un spectacol de lumini care ne împroaşcă cu plăcere ochii pe jumătate adormiţi. Şi parcă nu ne mai săturăm, aşteptăm şi alte explozii, şi mai dorim ca inima şi ochii să ne fie injectaţi cu tot mai multă plăcere… În acele momente uităm de toate şi rămânem fascinaţi de jocul de lumini de pe cer. Dar în cele din urmă spectacolul de lumini se termină, iar întunericul îşi ia locul de cinste, timp în care nările noastre rămân invadate de fum şi de mirosul înţepător al petardelor…
Dragii mei, la fel se comportă şi păcatul, ne împroaşcă trupul cu pietrele grele ale plăcerii şi ne anesteziază inima atât de tare, până acolo că rămânem fascinaţi de spectacolul acestei lumi uitând complet de Dumnezeu. Dar în cele din urmă spectacolul acesta ieftin pe care-l dă păcatul în faţa noastră nu lasă în urma lui decât întuneric şi un mare lac de foc şi pucioasă, adică iadul. Şi parcă nu este de ajuns că-L urâm pe Dumnezeu prin faptele noastre, dar rămânem şi robi ai mândriei spirituale şi ne lăudăm că suntem evanghelici, ortodocşi sau catolici. Astfel ne facem un Dumnezeu după chipul şi asemănarea noastră. Un Dumnezeu care este plin de dragoste şi îngăduitor, dar care nu este capabil să pedepsească păcatul din vieţile noastre.”
Nu uitati ca cel cu adevarat credincios isi cauta mediul pe care-l exprima inima lui si inima lui noua, vrea voia TATALUI CERESC SI PARTASIA CU FRATII, IN INVATATURA SANATOASA. Expresia inimii lui face priza cu ceea ce Dumnezeu rosteste, nu ceea ce lumea ofera.

Odata pacatul infaptuit, lumea cu atractia ei, pretinde si isi cere satisfacerea prin a ne lua hrana, casele, libertatea, copiii si familia si cel mai grav, lumea cu pacatul ei ne ia viata in stapanire, dar este ceva ce nu poate sa ne ia, pentru ca aceasta ne-a fost data ca dar de sus de la Dumnezeu, odata cu jertfirea FIULUI SAU, EL ne-a dat Credinta in EL. Asa ca oamenilor, credeti in HRISTOS si nu ziceti ca sunteti crestini, va spun ca daca credinta care ziceti ca este in voi nu se arata printr-o traire dupa voia lui Dumnezeu, este o credinta falsa. In spatele pacatului, poftelor si viciilor, in spatele tuturor lucrurilor lumesti, este diavolul care cauta sa ne distruga. Dar asa cum spune in Evrei 2:16 …pentru ca, prin moarte, să nimicească pe cel ce are puterea morţii, adică pe diavolul, 15. şi să izbăvească pe toţi aceia care, prin frica morţii, erau supuşi robiei toată viaţa lor.

Credeti in DOMNUL ISUS HRISTOS, POCAITI-VA si veti vedea minunile lui Dumnezeu in vietile voastre !

Diavolul va incerca intotdeauna sa ne distruga, mai devreme sau mai tarziu.
Pentru ca stie ca omul este facut dupa chipul si asemanarea lui Dumnezeu, pentru ca stie ca omului i s-a dat un Mijlocitor, pentru ca stie sentinta lui, diavolul, tot ce face este sa te ispiteasca mereu si mereu, incercand sa te devieze ca sa nu te pocaiesti sau sa nu crezi in DOMNUL ISUS HRISTOS. Dorinta diavolului este sa te faca sa ajungi in iad, sa traiesti departe de voia lui DUMNEZEU facand tot posibilul sa ajungi cat mai repede acolo.

Te-ai intrebat vreodata de ce atunci cand pacatuiesti doresti mai mult si mai mult legat de acel pacat ?
Sunt cateva motive:

La un moment dat dupa ce ai facut pacatul si l-ai consumat, te simti neimplinit (nesatisfacut), asa ca vrei mai mult si mai mult, iar pentru asta ii cresti intensitatea.
– Demonul care te impinge la asemenea lucru, vrea sa te duca in acel loc unde stie ca acest pacat te poate lasa fara viata.
– Esti rob al pacatului si nu poti sa fii eliberat de el, decat prin Domnul Isus Hristos. Degeaba te lasi de un pacat, incepand sa practici alt pacat, cand in realitate esti rob al lucrului de care esti biruit.

In aceste zile de sfarsit de an si totodata un nou inceput de an, multi se vor droga, vor fi beti, vor face lucruri neingaduite si de unele lucruri chiar ne este rusine numai sa le mentionam. La fiecare sfarsit de an, multi au superstitii si multi se destrabaleaza mai mult decat oricand. La televizor vor da petreceri mari, artificii si spectacole, dar vreau sa va intreb: ce se afla in spatele acestor lucruri ? Se afla oare voia lui Dumnezeu ? Sunt toti acestia iubitori de Dumnezeu sau iL urasc prin tot ceea ce fac si gandesc ?
Inca un an, inca un dezmat, dar totusi, inca o chemare la pocainta. Pocaiti-va sau pieriti.

Credeti ca pacatuind asa si mergand la preot, sunteti iertati ? Nu va inselati,Dumnezeu nu se lasa batjocorit, ce seamana omul aceea va secera. Galateni 6:7.

Cei iertati sunt numai de Dumnezeu, prin intermediul DUHULUI SFANT in Numele Domnului Isus Hristos, NU DE UN OM, iar atunci cand cineva este iertat de Dumnezeu, este schimbat de Dumnezeu si nu mai poate practica ceea ce odata ii provoca placere.
Toti cei care traiti in pacat si va gasiti placere in pacat si mai ales va dati scuze continuand sa pacatuiti bazandu-va ca aveti o religie, nu sunteti iertati. Nu mai tineti de o religie si nu mai stati impietriti, ca Dumnezeu a lasat o Biblie clara prin care cheama oamenii la pocainta prin DOMNUL ISUS HRISTOS.

“Adevarul Evangheliei lui Isus este acela ca singurii care pot fi mantuiti sunt cei care isi dau seama ca sunt pacatosi si care doresc sa se pocaiasca. Chemarea lui Hristos este adresata numai pacatosului care, in disperarea lui realizeaza nevoia in care se afla si doreste transformarea. Domnul nostru a venit sa-i mantuiasca pe cei pacatosi. Dar celor care nu doresc sa-si recunoasca pacatul, El nu are sa le spuna nimic – cu exceptia pronuntarii sentintei.” John MacArthur.

As vrea sa va vorbesc ceva bazat pe acest verset :
Ieremia 8:20 „Secerişul a trecut, vara s-a isprăvit, şi noi tot nu suntem mântuiţi!”

Ei bine pot sa zic sigur si clar referitor la acest verset, ca anul acesta a trecut si s-a si ispravit si multi, din cei care stiu si au auzit Evanghelia nu sunt mantuiti. Pentru multi de acum incep petrecerile, dar pentru cei nascuti din nou, incepe tristetea pentru semenii lor si ei se bucura cu adevarat numai si numai in DOMNUL SLAVEI ISUS HRISTOS, DUMNEZEUL CEL VIU.

Oameni, care traiti departe de voia DOMNULUI HRISTOS si care planuiti din nou un dezmat, priviti ce spune DOMNUL SLAVEI: Matei 24:37 Cum s-a întâmplat în zilele lui Noe, aidoma se va întâmpla şi la venirea Fiului omului.
38. În adevăr, cum era în zilele dinainte de potop, când mâncau şi beau, se însurau şi se măritau, până în ziua când a intrat Noe în corabie,
39. şi n-au ştiut nimic, până când a venit potopul şi i-a luat pe toţi, tot aşa va fi şi la venirea Fiului omului.

Veniti la HRISTOS DOMNUL si nu mai amanati, veniti si nu mai lepadati scaparea voastra, ca daca nu va pocaiti, incet si sigur vine pieirea. Tot asa se va intampla si cu acest neam curvar si preacurvar, fara sa stie nimic, va veni pedeapsa peste el, dar multi dintre voi stiti. O, DACA ATI FI CUNOSCUT MACAR ASTAZI ZIUA IN CARE ATI FOST CERCETATI !!!

Iar pentru voi, cei innoiti si rascumparati de Dumnezeu, priviti la PASTORUL CEL BUN, PRIVITI CE SPUNE DOMNUL SLAVEI despre noi:
Ioan 16:20 Adevărat, adevărat vă spun că voi veţi plânge şi vă veţi tângui, iar lumea se va bucura; vă veţi întrista, dar întristarea voastră se va preface în bucurie.

Alin Lolos