Singur, dar totusi cu DOMNUL ISUS HRISTOS si cu toti sfintii care se roaga pentru mine

 
Ma tot gandesc la Pavel si sunt uimit la cate a facut, cum le-a facut si prin cate a trecut prin HARUL DOMNULUI ISUS HRISTOS, ca sa-si duca chemarea pana la capat, o chemare directa de la Dumnezeu, dar multi nu au fost de acord cu el. Era om, deci se poate sa iti duci chemarea pana la capat, dar nu asta vreau sa scot in evidenta, ci faptul ca el, Pavel, Apostolul neamurilor a ramas SINGUR… A fost parasit de Ioan Marcu (Fapte 13:13), chiar intre Pavel si ceilalti s-a ivit o cearta si a trebuit sa se desparta (Fapte 15:39). Vad clar ca in Asia toti l-au parasit (2 Timotei 1:15), apoi Dima l-a parasit din dragoste pentru lumea aceasta ( 2Timotei 4:10). Durerea lui necurmata pentru alesii Domnului Isus Hristos era atat de profunda ca ar fi facut orice ca ei sa auda Evanghelia si chiar a si facut (2 Timotei 2:10). Aproape ca voia ca el sa fie anatema (despartit de HRISTOS) pentru rudele lui pamantesti ca ei sa fie mantuiti (Romani 9:1-3). Ceea ce vad si simt la Pavel este nebunia propovaduirii crucii, vad ca nu tinea cont de nimic si nici de parerea altora, ci stia clar Cine L-a chemat si ce trebuia sa faca si mereu se purta aspru cu el si se arunca spre ce este inainte ( 1Corinteni 9:27 – Filipeni 3:13). Ba mai mult, in Corint cei pe care Pavel i-a nascut in HRISTOS (1 Corinteni 4:15), ei s-au ridicat impotriva lui punandu-i apostolia la indoiala ( 2Corinteni 11:5, 12:11-12). In Galatia era disperat ca nu stie ce sa mai creada despre ei, simtea iar durerile nasterii si ii vad durerea care ii storcea inima, caci nu stia ce sa mai creada despre ei (Galateni 4:16-20). In concluzie, ii vad singuratatea lui Pavel. Era atat de singur incat nici sotie nu avea, dar tot el zice in 1Corinteni 9:5. “N-avem dreptul să ducem cu noi o soră, care să fie nevasta noastră, cum fac ceilalţi apostoli şi fraţii Domnului şi Chifa?”

Clar ca avea voie sa se casatoreasca, dar vad aici doua lucruri clare, unul pamantesc si unul Divin. Din punct de vedere omenesc, intreb, ce femeie l-ar fi putut intelege pe Pavel ca ea sa fie cu adevarat un ajutor potrivit ? Iar din punct de vedere Dumnezeiesc, e clar ca PAVEL a fost chemat la aceasta lucrare singur.

Acum exemplul suprem, DOMNUL ISUS HRISTOS. EL chiar din Isaia 53:3 este mentionat si accentuat ca este “Dispreţuit şi părăsit de oameni, Om al durerii şi obişnuit cu suferinţa, era aşa de dispreţuit, că îţi întorceai faţa de la El, şi noi nu L-am băgat în seamă.”
EL Regele, in timpul unei predici ale Lui din Ioan 6 citim clar ca “Din clipa aceea, mulţi din ucenicii Lui s-au întors înapoi şi nu mai umblau cu El.”
Apoi ma uit chiar la Cina cea de taina si vad ca apostolii L-au lasat singur. Matei 26:31. “Atunci Isus le-a zis: În noaptea aceasta, toţi veţi găsi în Mine o pricină de poticnire; căci este scris: Voi bate Păstorul, şi oile turmei vor fi risipite.”

Ioan 16:32. „Iată că vine ceasul, şi a şi venit, când veţi fi risipiţi fiecare la ale lui; şi pe Mine Mă veţi lăsa singur; dar nu sunt singur, căci Tatăl este cu Mine”.

Matei 26:56. “Atunci toţi ucenicii L-au părăsit şi au fugit.”
Chiar si Petru L-a parasit.

Din nou vad cateva lucruri. Era clar ca EL S-a nascut pentru Cruce (Ioan 12:27) si numai TATAL era cu EL si in EL impacand lumea cu SINE. (2Corinteni 5:19).

Dar stiu ceva foarte clar, daca Domnul Isus Hristos nu a avut nicio asteptare si nicio pretentie de la nimeni, eu de ce as avea ? “Daca Lui I S-a dat o coroana de spini, eu de ce as vrea una de trandafiri” ?(MARTIN LUTER). Daca EL a fost prigonit, eu de ce nu as vrea sa fiu GATA sa fiu prigonit ? Intr-un cuvant, daca EL a ales crucea, eu de ce nu as alege crucea Lui, mai ales ca EL mi-a zis sa iau crucea ? (Luca 9:23).

Va spun aceasta pentru ca nu sunt inteles de multi, chiar si aici DOMNUL ISUS HRISTOS are toata lauda. Durerea mea, ca a lui PAVEL este ca nu sunt inteles chiar de cei mai apropiati, frati, prieteni sau cel pe care-l socoteam una cu mine (Psalmul 55:12-14), nu sunt inteles in chemarea pe care o am sau in nebunia de a propovadui Evanghelia CARE TREBUIE s-o propovaduiesc din doua motive: unul, Numele Domnului Isus Hristos sa fie inaltat pentru ca EL este Vrednic, iar al doilea, pentru ca multi merg spre iad si trebuie opriti numai si numai prin MESAJUL GLORIOS, EVANGHELIA.

Sunt singur si in aceste momente simt ceea ce PAVEL simtea, cu DOMNUL ISUS HRISTOS nu ma pot compara, El este de necomparat in singuratate, pentru ca EL este singurul care a purtat Mania Tatalui care exprima flacara aprinsa a Dreptatii Lui, care trebuia sa ne mistuie pe toti din pricina pacatelor noastre. De aceea HRISTOS DOMNUL este atat de Frumos, Marit fie NUMELE LUI…
Singur, tacerea e mare si tot ce aud este ceva in mine care striga: ”Du-te si vorbeste in Numele Meu!” Singur, ca sa rabd totul pentru cei alesi. Singur si imi dau seama acum ca multi dintre voi sunteti singuri si va zic ceea ce un frate mi-a scris odata : “Crucea este locul in care aplauzele lumii inceteaza. Crucea este locul in care lumea iti spune: ”Da-te jos si vom crede in Dumnezeul tau.” Crucea este locul in care toate sperantele tale pamantesti mor. Nu poti sa fii pe cruce si sa imbratisezi lumea cu poftele ei. Cand esti pe cruce, doar HRISTOS va cauta sa te imbratiseze, lumea te va scuipa si-si va intoarce privirile de la tine. Dar in framantarile tale cand vei striga de pe cruce: “ Mi-e sete !”, lumea iti va da sa bei otet, dar Cel care sufera impreuna cu tine adica, Izvorul Apelor Vii, iti va alina setea dupa neprihanire cu Chipul Sau. Crucea te va dezbraca de orice incredere pamanteasca si te va imbraca in haina credintei. Nu poti sa stai pe cruce decat prin credinta. Doar prin credinta vei putea spune: “ TATA, iarta-i caci nu stiu ce fac !” Si doar de pe cruce vei putea spune asemenea Domnului Isus: “ TATA, in Mainile Tale imi incredintez duhul !” Oh… cand voi dori crucea ?”

A.W.Tozer spunea : “Amintiti-va intotdeauna urmatorul lucru : nu poti purta o cruce impreuna cu altcineva. Chiar daca un om este inconjurat de o multime mare de oameni, crucea sa este numai a lui si purtarea ei il separa. Societatea este impotriva lui, altfel nu ar mai avea nicio cruce. Nimeni nu este prieten cu omul care poarta o cruce : “ATUNCI TOTI UCENICII L-AU PARASIT SI AU FUGIT.”

A.W.Tozer spunea : “Singuratatea crestinului apare in urma faptului ca el umbla cu Dumnezeu intr-o lume lipsita de evlavie, o umblare care deseori trebuie sa il indeparteze de partasia crestinilor buni, cat si de cea a lumii neregenerate. Instinctele lui date de Dumnezeu striga dupa tovarasia cu alti oameni la fel ca el, oameni care ii pot intelege dorintele, aspiratiile, cufundarea lui in dragostea lui HRISTOS, si deoarece in cercul lui de prieteni sunt atat de putini cei care impartasesc experientele lui interioare, este fortat sa umble singur.”

In 2 Samuel 23:10 spune : “El s-a sculat şi a lovit pe filisteni până ce i-a obosit mâna şi a rămas lipită de sabie. Domnul a dat o mare izbăvire în ziua aceea. Poporul s-a întors după Eleazar, numai ca să ia prada.”
Ma gandesc ca daca acest Eleazar, unul din vitejii lui David a luptat in asa fel incat mana i-a rămas lipită de sabie, eu de ce nu as lupta in asa fel ca nu numai mana sa imi ramana lipita de Sabia DUHULUI, ci toata mintea, inima si fiinta mea sa fie innabusite de Sabia DUHULUI care este Cuvantul Lui Dumnezeu ???

In vechime, cand un luptator manuia o sabie originala faurita in locurile cele mai costisitoare, onoarea lui era ca, daca cumva murea in lupta, el sa moara cu sabia in mana. Daca pentru el sabia aceea care acum nu mai este, era atat de pretioasa si onoarea aceea era atat de ferma incat chiar cu pretul vietii era atent ca sa moara demn cu sabia in mana, atunci eu sa nu fiu atent cum traiesc, eu sa nu fiu atent sa am in mana Cuvantul care va dainui in veci si dupa care vor fi judecati toti? Eu sa nu am acest CUVANT in mine si sa fiu ferm si demn in lucrarea si lupta in care sunt inscris de IMPARATUL HRISTOS ? Ba da, cu siguranta…

Inchei spunandu-va ca singuratatea este normala pentru un crestin, dar ceea ce nu este normal cred eu, este ca cei apropiati te parasesc, tovarasii de jug dau scuze, frati si surori care au lasat rani adanci, rani care in loc ca ei sa le aline, tot MEDICUL SUPREM va face pentru tine aceasta lucrare buna. Cel sau cea pe care o iubesti iti intoarce spatele cu scuza ca nu poate purta povara cu tine. Vorba unui frate scump de-al meu care canta extraordinar pentru gloria DOMNULUI ISUS HRISTOS : “ Hai plange cu mine, sora si frate, caci nu stii maine ce te asteapta. Te voi ridica, daca voi sta in picioare, ridica-ma astazi sora si frate. Lasa vorba desarta, sora si frate, caci in jurul tau striga inimi amare, intoarce-ti capul sora si frate, la spatele tau ISUS TE ASTEAPTA. APROPIE-TE DE MINE, sora si frate, hai nu ma lasa sa ma biruie noaptea, intareste-ma sora si frate, hai treci pe la mine, NU MA LASA DEOPARTE…”
Tot el in alta cantare zice :” Intreaba-ma macar ceva, nu tacea. Cum ma iubeai cand m-ai primit, de mult timp nu te-am intalnit, de ce crestine te-ai racit, nu tacea… De ce te obosesti mereu, cand eu te chem tu vii cam greu, de ce crestine te-ai racit, nu tacea… Nu-ti cer mai mult decat tu poti, eu te astept zile si nopti, cand pentru mine timp nu ai, nu tacea.”

Cu acestea spuse, ma retrag in sanctuarul meu unde DOMNUL HRISTOS este prezent si nu numai la mine, ci si la toti care ati fost nascuti din DUHUL LUI CEL SFANT. Pace si Har…

Alin Lolos