Alin Lolos – De ce T R E B U I E sa predicam Evanghelia?

Multi predica pe strazi o invatatura straina si acestia nu au Duhul Sfant, iar voi care sustineti ca aveti Duhul Sfant si ca sunteti nascuti din Duhul lui Dumnezeu nu predicati. Cum se poate una ca asta? Ori multi dintre voi va inselati ca sunteti nascuti din Duhul Sfant si nu sunteti, ori sunteti nascuti din Duhul Sfant dar ati ramas prunci, nu sunteti maturi, ba chiar sunteti lenesi si egoisti pentru ca pe voi va vedeti mantuiti dar refuzati ca sa marturisiti si la altii Evanghelia. Cercetati-va.

Evanghelia in primul rand trebuie predicata ca Hristos Domnul sa fie inaltat iar apoi ca oamenii sa fie mantuiti. Spun asta pentru ca lucrurile sunt foarte clare. Multi se simt descurajati ca nimeni nu se intoarce la Dumnezeu atunci cand ei predica, dar eu cred ca acestia nu au inteles un lucru important. Evanghelia o predicam pentru ca Dumnezeu este vrednic si ca El sa fie inaltat. Cei zice Dumnezeu lui Ezechiel in 2:3-8? “Fie ca vor asculta, fie ca nu vor asculta” tu dute si spune.
Deci noi trebuie sa propovaduim aceasta Evanghelie Glorioasa in primul rand nu ca oamenii sa fie mantuiti, noi nu o facem pentru oameni in primul rand, ci o facem pentru Dumnezeu, ca El sa fie inaltat pentru ca El este vrednic. Iar apoi da, propovaduim Evanghelia ca oamenii sa fie mantuiti, din dragoste pentru semenii nostri. Dar ce te faci cand ei nu asculta, vei renunta si refuza ca sa predici? Nu intelegi ca Dumnezeu face sa creasca si ca El invie cum vrea, pe cine vrea si cand vrea pe cineva? Dumnezeu te-a trimis ca sa-i slujesti Lui ca marturie si ca El sa fie inaltat. Cuvantul lui Dumnezeu are putere, dute si rosteste-l asa cum este, dar nu uita ca aceasta Evanghelie este propovaduita unora pentru judecata de la moarte spre moarte si acestia vor fi osanditi ca au auzit dar nu au acceptat mesajul, iar pentru altii este propovaduita de la viata spre viata pentru ca acestia vor crede ce spui si vor accepta, iar ei vor avea viata vesnica, asa cum spune si in 2 Corinteni 3:15 “In adevar, noi suntem, inaintea lui Dumnezeu, o mireasma a lui Hristos printre cei ce sunt pe calea mantuirii si printre cei ce sunt pe calea pierzarii:
16. pentru acestia, o mireasma de la moarte spre moarte; pentru aceia, o mireasma de la viata spre viata. Si cine este de ajuns pentru aceste lucruri?”
In Marcu 4:26-29 ne spune clar ca “samanta incolteste fara ca semanatorul sa stie”.

Psamul 126:5 “Cei ce seamana cu lacrimi vor secera cu cantari de veselie.
6. Cel ce umbla plangand, cand arunca samanta, se intoarce cu veselie cand isi strange snopii.”
Cei mai multi dintre cei care se numesc pocaiti nascuti din nou, nu au nici o treaba cu versetele acestea. Voi va dati seama ca acest “secerat cu cantari de bucurie” din versetul 5 si aceasta “veselie” din versetul 6, multi nu au experimentat-o pentru ca ei refuza sa-si deschida gura si sa predice?
Credeti ca veti avea scuza inaintea lui Dumnezeu la judecata precum va era rusine si teama? Nu ne zice clar Domnul Hristos in Marcu 8:38 ca sa nu ne rusinam de El? Nu ne zice clar Domnul Hristos Isus in Matei 10:28 ca sa nu ne temem de cei care ucid trupul si in multe alte pasaje ne spune sa nu ne temem?
Credeti ca veti avea scuze? Cui I s-a dat mult I se cere mult Luca 12:48.
Daca intelegeti cat v-a iertat Dumnezeu, vei intelege Luca 7:47 “ Caci a iubit mult. Dar cui I se iarta putin iubeste putin”. Oare poate sa zica vre-un om ca lui I s-a iertat putin? Oare nu suntem noi toti la fel si noi toti trebuie sa vedem cat de mult ne iertat Dumnezeu? Ba da.

Multi care se numesc pocaiti spun urmatorul lucru: predica prin faptele tale si daca mai este loc foloseste si cuvinte. Aceasta este o afirmatie Falsa.
Acestia care zic asta de fapt nu vor sa predice si nu au inteles ca Dumnezeu invie omul numai pe baza Evangheliei propovaduite si ca credinta vine in urma auzirii nu vederii. Romani 10:17 “Astfel, credinta vine in urma auzirii; iar auzirea vine prin Cuvantul lui Hristos.”

Evanghelia mereu a fost predicata prin vorbe si cuvinte, cititi cel putin Faptele Apostolilor si veti vedea. E normal ca trebuie sa ai o maturie buna ca sa poti predica, dar vreau sa va intreb ceva: cei nascuti din nou oare nu au ei o marturie buna? Ba da, ca doar ei sunt nascuti din nou, deci daca este asa, de ce nu predicati Evanghelia?
Credeti ca vine cineva ca sa predice in locul vostru acolo unde voi trebuie sa predicati?
Nu ne temem noi care ne numim pocaiti ca judecata incepe cu noi?(1 Petru 4:17-18).
Biblii aveti, predici ati tot ascultat, versete stiti, ba mai mult sustineti ca v-ati intalnit cu Hristos, pai daca este asa, de ce nu predicati? De ce nu asaltati intunericul satanei cu aceasta Evanghelie care invie mortii? Cum puteti sta nepasatoti cand satana taraste oamenii in iad?

Un mare rau care se intampla sub soare, este ca daca vrei trezire si vrei sa fii sfant, daca ti-l doresti pe Hristos si vrei sa traiesti cu pasiune pentru El, daca vrei sa propovaduiesti la orice om, raul grav si una din prigoana cea mai dura si neasteptata o ai de la unii din adunari care se numesc pocaiti. Cum se poate asa ceva, cand ei care ar trebui sa inteleaga ca Evanghelia trebuie propovaduita si in loc ca ei sa te sustina in rugaciuni, ei te vorbesc de rau si spun ca cultura e diferita acum sau ca nu ai intelepciune. Voi va dati seama ca daca ne-am fi luat dupa unii, fiecare din noi am fi doar marionete conduse de parerile lor? Voi va dati seama ca multi dintre liderii care fac asta de fapt ei stopeaza trezirea si stau nepasatori fata de oamenii care sunt in drum spre iad? Voi va dati seama ca unii din adunari in loc ca sa te incurajeze sa predici mereu, acestia te pun la colt? Multi nu isi dau seama de responsabilitatea pe care o au, pentru ca au stiut si au tacut. Tristetea este ca acum cand suntem liberi si nu mai suntem sub comunism, acum cand statul te lasa inca liber sa te exprimi public sau de la unul la unul, acum cand nu esti prigonit de stat, esti prigonit de unii pocaiti, lideri sau diferiti membri.
Va spun ca este usor sa predici dupa amvon, dar daca ceea ce predici la amvon nu predici si atunci cand esti la surpermarket sau la peco sau ori de cate ori Dumnezeu iti deschide usi, iti zic ca ceea ce predici tu de la amvon nu traiesti, ca daca traiai le ziceai la toti cum Dumnezeu iarta omul.
Tu care citesti acum, nu ai nevoie sa absolvesti institutii de teologie sau doctorate, ci tu ai nevoie de ascultare ca sa iti deschizi gura si sa predici ceea ce te-a schimbat pe tine. E foarte bine daca faci un institut sau doctorat in teologie, dar daca le faci si nu iL predici pe Hristos in orice loc, tu care esti invatat taci, iti zic ca gresesti si trebuie sa intelegi ca poti sa predici oriunde si te incurajez sa predici oriunde. Cum se face ca niste pescari care au intors lumea pe dos fara internet si telefoane, fara doctorate si institutii au predicat non stop la oricine, iar multi dintre voi care nu vreti sa predicati si aveti la dispozitie totul, leneviti privind aceasta lume malefica in care satana isi bate joc de semenii vostri? Va spun cum, acei pescari aveau si erau plini de Duhul Sfant, iar astazi multi se inseala, nu vor sa fie plini de Duhul Sfant si astfel au ajuns multi dintre ei lenesi si neroditori.
Slavit sa fie Domnul Hristos pentru cei care predica Evanghelia oriunde. Mereu sunt incurajat cand aud pe unii care pur si simplu au in ei acest foc care nu poate sa fie stins asa cum si Ieremia il avea de a propovadui Evanghelia. Priviti textul, Ieremia 20:9 “Daca zic: “Nu voi mai pomeni de El si nu voi mai vorbi in Numele Lui!”, iata ca in inima mea este ca un foc mistuitor inchis in oasele mele. Caut sa-l opresc, dar nu pot.”
Imi doresc ca acest foc sa fie la toti si aceata povara de castigare de suflete sa apese pe voi ca sa predicati in orice cadru in care v-ati afla.

Astazi multi se duc la adunare spectatori si consumatori, ca apoi sa spuna ca ce frumos a fost programul astazi la adunare. Programe peste programe, astazi in loc de partasie avem programe, iar daca Duhul Sfant vrea sa vina peste oameni duminica dupa ora12, multi sunt cu ochii pe ceas ca s-a depasit timpul programului lor bine stabilit. Daca stai bine si te gandesti, cam stii ce va fi duminica viitoare, mai mereu aceleasi programe. Multi sunt redusi la tacere si multi nu pot sa-si exprime darul spiritual in adunari. Cautatori de membri sunt, dar putin cautatori de adevarata trezire sunt.
Astazi in adunari nu mai este cinstit omul care vrea trezire si care are pasiune sincera pentru Dumnezeu, ci este cinstit omul care are studii in teologie. In loc ca liderii sa fie alesi pe baza cerintelor Scripturii, sa-i intrebe cate ore de rugaciune petrec in camaruta lor sau cat de mult fac lucrul unui evanghelist, acestia sunt alesi pe baza studiilor si diplomelor, iar cei cu pasiune si plini de Duhul Sfant sunt marginalizati. Repet, este bine sa ai diplome si studii, dar daca aceastea te scot in evidenta si nu pasiunea ta pentru Domnul sau ravna ta, atunci gresesti grav. Slavit sa fie Domnul pentru cei care au si studii dar si o traire Biblica.
In bancile multor adunari nu sunt impaciuitori ca sa impace oamenii cu Dumnezeu prin propovaduirea crucii, asa cum spune una din fericiri din Matei 5:9 “Ferice de cei impaciuitori, caci ei vor fi chemati fii ai lui Dumnezeu!”

Nu predici Evanghelia, ai probleme in viata ta spirituala iar crezul tau trebuie revizuit ca sa poti intelege ca Dumnezeu nu te-a mantuit doar ca sa mergi in Rai, ci ca sa-I slujesti si ca marturie. Trezeste-te pocaitule si vezi daca lenevesti. Efeseni 5:14 “De aceea zice: “Desteapta-te tu care dormi, scoala-te din morti, si Hristos te va lumina.”

Predicati-L pe Hristos acum prin Evanghelia Lui, ca va spun, in Rai nu mai este nevoie ca aceasta Evanghelie sa fie predicata ca cineva sa se intoarca la Dumnezeu.

Tu Biserica ai fost trimisa sa cuceresti nu sa lenevesti.
In loc ca multi lideri sa formeze soldati, ei hranesc caprele si nu dau de mancare oilor.

Hristos Domnul a zis ca ucenicilor le-a dat putere peste toata puterea satanei (Luca 10:17), voi care va numiti ucenicii lui Hristos si nu predicati, unde va este puterea?
De ce nu intelegeti ca singurul mod prin care omul poate fi smuls din acest intuneric si singurul mod prin care poti sa-l manii pe satana este doar daca predicati Evanghelia?
Multi care se numesc pocaiti in loc ca sa caute sfintenia, sunt preocupati de lumea asta, precum cati bani sa mai castige, sau cat de bine sa ajunga si acestia nu inteleg ca Hristos niciodata nu a predicati o Evanghelie a prosperitatii, ci a zis clar ca “Veti fi prigoniti din pricina Mea” (Ioan 15:18-21).
Ba mai mult, ni se spune in Isaia 53 ca Domnul Isus nu avea nimic ca sa ne atraga privirile, te intreb: tu vrei sa atragi privirile spre tine sau sa ii indrumi pe oameni spre Dumnezeu?
Voi care leneviti, stiti ca leneviti. Voi care spuneti ca sunteti ai lui Hristos va intreb, unde va asemanati cu El?
Prigoana de unde credeti ca vine, din lene sau din nepasare? Prigoana vine doar la cei alesi care predica Acest Glorios Uragan numit Evanghelia.
In 1 Ioan 2:6 spune asa: “Cine zice ca ramane in El trebuie sa traiasca si el cum a trait Isus.” Cum poti sa zici ca vrei sa fii ca Hristos cand nu vrei sa traiesti ca Hristos? El a predicat mereu, S-a rugat mereu.

Daca dupa ce am scris aici, tu pocaitule care sustii ca ai Duhul Sfant, fie ca esti lider sau stai in banca, daca inca iti dai scuze ca sa nu iti deschizi gura sa predici celor din jur, iti zic ca ceea ce am scris aici nu este pentru tine. Dupa cum a zis Domnul Hristos ca El nu a venit sa-i cheme la pocainta pe cei drepti si sanatosi, ci pe cei pacatosi si bolnavi (Luca 19:10 si Luca 5:32), ei bine nici ceea ce am spus eu aici nu este pentru tine care iti dai scuze ca sa nu predici. Am nadejdea ca cei care au urechi vor auzi.
Atata timp cand tu pocaitule pui lumina sub obroc iti zic ca tu nu esti o lumina, atata timp cand tu ascunzi Evanghelia nu esti o cetate.
In Evrei 2:11 spune asa: “Caci Cel ce sfinteste si cei ce sunt sfintiti sunt dintr-unul. De aceea, Lui nu-I este rusine sa-i numeasca “frati”…(Vreau sa te intreb referitor la tine, crezi ca Lui ii este rusine sa te numeasca frate?)
Pune-ti intrebarea asta si vezi.
Astazi multi isi doresc trezire in felul oamenilor si nu in felul lui Dumnezeu.

De ani de zile multi sunt in adunari si daca ii intrebati cate capitole are o carte din Biblie sau de unde stie sigur ca ajunge in Rai dupa moarte, multi nu stiu. Voi va dati seama cat de grav este? Noi vrem trezire, dar cei care trebuie sa se trezeasca nu vor sa fie treziti.

Lucrarea Duhul Sfant care vrea sa inflacareze credinta, dragostea si nadejdea crestinilor nu are voie sa fie reprimata si stinsa. Acesta este princiupiul fundamental cu privire la atitudinea fata de Duhul Sfant.

Daca acum cand este libertare nu predicam Evanghelia si nu vedem oportunitatile pe care Dumnezeu le aduce in viata noastra de ai fi marturie, credeti ca in timpul prigoanei vom avea curajul sa-L propovaduim pe Hristos atunci cand suntem amenintati si batuti?
Cum puteti sta nepasatori fata de semenii vostri si fata de aceasta Evanghelie care trebuie predicata cand stiti ca multi dintre fratii nostri mor martiri in Numele Domnului Hristos?
Acesti martiri nu isi iubesc viata, iar multi din adunarile evanghelice isi iubesc viata, pentru ca nu vor crucea si asemanarea cu Domnul Isus, ci vor confortul si relaxarea. Domnul Isus a zis clar in Matei 10:37-39, nimeni nu este vrednic de Mine daca isi iubeste viata aceasta sau daca nu isi ia crucea urmandu-L pe El.

Si inca ceva, daca va doriti ca Domnul Isus sa vina curand, o sa predicati Evanghelia la oricine si oricand pentru ca insusi Domnul Isus a zis in Matei 24:14 “Evanghelia aceasta a Imparatiei va fi propovaduita in toata lumea, ca sa slujeasca de marturie tuturor neamurilor. Atunci va veni sfarsitul.”
E trist ca multi in loc ca sa grabeasca venirea Domnul Hristos si sa zica impreuna cu Duhul Sfant “Vino”, ei se complac in confortul lor traind ca si cum li se cuvine lenea si tacerea de a nu propovadui Evanghelia.

– Liderilor faceti si lucrurul unui evanghelist caci este scris 2 Timotei 4:5
– Voi care sustineti ca sunteti botezati cu Duhul Sfant si nu-L predicati pe Hristos Domnul, oare nu va inselati? Daca Duhul Sfant locuieste intr-un om, Duhul Sfant iL va marturisi pe Hristos prin acel om caci este scris “Ioan 15:26 “Cand va veni Mangaietorul, pe care-L voi trimite de la Tatal, adica Duhul adevarului, care purcede de la Tatal, El va marturisi despre Mine.
27. Si voi, de asemenea, veti marturisi, pentru ca ati fost cu Mine de la inceput.”
– Voi va dati seama cati oameni ar auzi Evanghelia daca pocaitii ar iesi din lenea si confortul lor? Voi va dati seama ca noi care stim ce va fi la judecata, vom fi judecati ca am tacut in loc ca sa predicam Evanghelia? Oare sangele multora nu va cadea peste capul celor care trebuia sa ii instiinteze si sa-i avertizeze pe altii? Ezechiel 3:18 “Cand voi zice celui rau: “Vei muri negresit!”, daca nu-l vei instiinta si nu-i vei spune, ca sa-l intorci de la calea lui cea rea si sa-i scapi viata, acel om rau va muri prin nelegiuirea lui, dar ii voi cere sangele din mana ta!”

– Daca acum cand este libertate nu iL vestiti pe Hristos, oare in prigoana iL veti vesti?
– Multi isi dau scuze precum cultura este diferita si ca toti stiu despre Hristos si astfel ei sunt inselati de diavolul numai ca sa taca, sa inabuse adevarul ca Evanghelia sa nu fie propovaduita. Va spun ca ori de cate ori cineva va spune ca sa nu predicati si incearca sa va reduca la tacere, indiferent ca este pastor sau om de rand, va spun ca ceea ce fac ei nu este dupa voia lui Dumnezeu, pentru ca numai cel rau nu vrea sa-L predicam pe Hristos.
– Cand ai spus ultima data Evanghelia si cand i-ai spus ultima data unui om cum poate sa fie iertat?
– Acum poate esti mantuit si te vezi ca sacii in caruta si traiesti relaxat, dar te intreb, altii nu au voie sa auda cum sunt iertati?
– Fratii nostri mor prigoniti ca vestesc Evanghelia si tie iti este teama si rusine de ce va zice vecinul?
– Oare multi nu au ajuns in bancile adunarilor spectatori ai unor programe bine stabilite?
– Treziti-va.
– Domnul Isus Hristos a zis ca ii vom cunoaste pe oameni nu dupa frunzele lor, ci dupa rodul lor.(Matei 7:15-20).
– Vorba lui Leonard Ravenhill “Cum poti sa stai nepasator cand diavolul taraste oamenii in iad”?
– Predicatorule si liderule, omule din banca si toti care sustineti ca v-ati intalnit cu Hristos, predicati Evanghelia la orice faptura. Daca doriti ca Domnul Isus sa vina, atunci veti implini ceea ce Domnul a zis in Matei 24:14 “Evanghelia aceasta a Imparatiei va fi propovaduita in toata lumea, ca sa slujeasca de marturie tuturor neamurilor. Atunci va veni sfarsitul.
– Predicati-L pe Domnul Isus Hristos si atunci veti simti cu adevarat opozitia diavolului. Vreti ca sa dati cu sabia Duhului in intunericul si lucrarea diavolului, atunci predicati Evanghelia si supuneti-va lui Dumnezeu cum este clar scris.
– Nu mai tineti Evanghelia in cei 4 pereti ai adunarilor.
– Trezirea incepe cu pocainta pocaitilor. Lepadati tot ce nu este Biblic si traiti calauziti ca Duhul Lui Hristos. 2 Corinteni 13:5 “Pe voi insiva incercati-va daca sunteti in credinta. Pe voi insiva incercati-va. Nu recunoasteti voi ca Isus Hristos este in voi? Afara numai daca sunteti lepadati.”
– Domnul Hristos Isus a promis ca va fi cu cei care sunt ai Lui pana la sfarsit (Matei 28:20), El a spus ca sa indraznim caci El a biruit lumea (Ioan 16:33), El ne-a dat putere peste toata puterea diavolului ca nimic sa nu ne vatame (Luca 10:19), El a zis ca Cel ce locuieste in noi, adica Duhul Sfant din noi, este mai mare decat cel ce este in lume, adica diavolul (1 Ioan 4:4). De ce nu mai credem aceste adevaruri, de ce suntem slabi in adevar, dragoste si fermitate, de ce ramanem de rusine? Pentru ca Domnul Isus Hristos a zis in Ioan 8:37 “pentru ca nu patrunde in voi Cuvantul Meu.”
– Lasati adevarul sa patrunda in voi si credeti si traiti pe baza adevarului rostit de Hristos si veti fi diferiti.
– Inca un lucru, daca martorii falsi vestesc o religie si o credinta falsa pe strazi si voi ii stiti bine, noi care avem si sustinem ca avem Duhul Sfant nu ar trebui sa fim mult mai puternici si curajosi? Ba da, dar intrebarea este tu care citesti chiar esti iertat, schimbat si chiar ai Duhul Sfant?
– Multi fac apel ca adunarile evanghelice sa se roage pentru cutare sau cutare lucru, dar putini vor sa faca apel si sa-l si urmeze, apel de a indemna pe toti care se numesc sfinti sa iasa si sa predice aceasta iertare a lui Dumnezeu, acest Mesaj Glorios Evanghelia care iL are ca centru pe Domnul Slavei Isus Hristos.

1Corinteni 9:16 “Daca vestesc Evanghelia, nu este pentru mine o pricina de lauda, caci trebuie s-o vestesc; si vai de mine, daca nu vestesc Evanghelia!
17. Daca fac lucrul acesta de bunavoie, am o rasplata. Chiar daca-l fac de sila, este o ispravnicie care mi-a fost incredintata.”

Efeseni 6:18 “Faceti in toata vremea, prin Duhul, tot felul de rugaciuni si cereri. Vegheati la aceasta, cu toata staruinta, si rugaciune pentru toti sfintii
19. si pentru mine, ca ori de cate ori imi deschid gura sa mi se dea cuvant, ca sa fac cunoscut cu indrazneala taina Evangheliei”

Alin Lolos